Kumaha Merek Non-Kaulinan tiasa Nguntungkeun Tina Gawé sareng Influencer Kaulinan

Pangaruh kaulinan

Pangaruh kaulinan janten hésé diabaikan, bahkan pikeun mérek non-game. Éta sigana henteu anéh, janten hayu urang ngajelaskeun naha.

Seueur industri ngalaman kusabab Covid, tapi midangkeun video ngabeledug. Nilai na diproyeksikeun ka ngaleuwihan $ 200 milyar dina 2023, Tumuwuhna dikuatkeun ku perkiraan 2.9 milyar pamaén sadunya di 2021. 

Laporan Pasar Kaulinan Global

Henteu ngan ukur jumlah anu pikaresepeun pikeun mérek non-game, tapi ékosistem anu beragam dina midangkeun. Keragaman nyiptakeun kasempetan pikeun nampilkeun mérek anjeun dina sababaraha cara sareng ngahontal pemirsa anu saacanna anjeun berjuang pikeun kalibet. Livestreamer gim pidéo mangrupikeun salah sahiji padamelan impian barudak, kalayan pasar livestreaming diarepkeun ngahontal 920.3 juta jalma di 2024. Kebangkitan esports ogé signifikan; éta diperkirakeun ngahontal 577.2 juta jalma ku taun anu sami. 

Kalayan ampir 40% nilai média disetir ku mérek non-game, pamasaran ka gamer teu bisa dilawan. Kauntungannana panggerak mimiti penting pisan pikeun diajar sareng ngartos pamasaran kaulinan sateuacan pesaing anjeun. Tapi ke heula, anjeun kedah terang persis kumaha gimana dina 2021.

Audiens Kaulinan Dijelaskeun 

Anjeun panginten panginten kaulinan didominasi ku budak ngora ku waktos luang anu teu terbatas — tapi ieu moal tiasa jauh tina bebeneran. 83% awéwé sareng 88% lalaki tiasa digolongkeun kana gamer. Sareng nalika éta leres kaulinan anu paling populer di kalangan nonoman, 71% ti umur 55-64 taun ogé maénkeun. Nalika ngeunaan lokasi, midangkeun global. 45% urang Denmark ngaku maénkeun kaulinan vs 82% urang Thailand, tapi ékonomi pangageungna di dunya konsisten dina gaduh papacangan anu kuat, Anu penting pisan pikeun para pemasar. Karesep sareng karesep ogé béda-béda dina tahap kahirupan, étnis, sareng orientasi seksual. 

Kalayan tingkat keragaman ieu dina midangkeun, jelas stereotip tradisional henteu tahan. Tapi kumaha ieu nguntungkeun mérek non-kaulinan anjeun? Éta hartosna anjeun pasti mendakan influencer kaulinan anu pas alami pikeun anjeun. 

Nilai Pangaruh Kaulinan Pikeun Merek Non-Kaulinan

Pangaruh kaulinan sacara alami ngartos industri sareng budaya kaulinan-sacara penting. Audiensna mangrupikeun pameget anu keras, aktipitas pisan sareng sami-sami dibungkus dina sagala hal kaulinan. Kaulinan digital; gamer aktip, konsumén média canggih. Taktik kampanye anu dianggo pikeun anjeun sacara tradisional panginten henteu tiasa dianggo di dieu, utamina upami anjeun henteu nyabit-nyabit éta. Éta paguneman tina Kedutan atanapi YouTube, henteu TV atanapi média sosial. Iklan dina kaulinan kedah raos budaya atanapi anjeun bakal ngasingkeun pemirsa anjeun, sareng influencer mangrupikeun cara anu sampurna pikeun ngamajukeun mérek anjeun sacara endemically.

Naon mimitran sareng pangaruh kaulinan masihan anjeun aksés? Hadirin anu rupa-rupa anu henteu tiasa dipendakan di tempat sanés-khususna dina skala anu sami. Aliran kedutan biasana lilana jam, kalayan fitur obrolan langsung na ngamungkinkeun komunikasi konstan antara streamer sareng pemirsa. YouTube Gaming kaserang 100 miliar jam waktos nonton di 2020, jumlah anu ampir teu kaharti. Tapi éta henteu sadayana ngeunaan ukuran. 

Éta kaaslian influencer kaulinan anu resonates sareng pemirsa, nyiptakeun hubungan anu aktipitas pisan. Dina Séptémber 2020, industri kaulinan ningal tingkat Dursasana rata-rata pangluhurna 9% ti nano influencers (1,000-10,000). Pangaruh Mega (1 juta atanapi langkung pengikut) ngagaduhan tingkat kadua pang luhurna dina 5.24%, nunjukkeun bahkan selebriti gim panggedéna tiasa sacara konsisten maréntahkeun perhatian pemirsa. Eusi kaulinan karasaeun nyata pikeun jalma, sareng alat-alat asli sapertos Twitch chat didesain pikeun nguatkeun éta.

Kumaha Merek Anjeun Tiasa Kolaborasi Sareng Influencer Kaulinan 

Aya sababaraha cara kolaborasi sareng pangaruh kaulinan. Ieu di handap aya metode primér anu kami nyarankeun pikeun mérek non-game.

  • Integrasi disponsoran - Brand nyebatkeun mangrupikeun jerit positip pikeun produk atanapi jasa anjeun diintegrasikeun kana eusi pangirut. Cloutboost ngajalankeun kampanye pikeun Hotspot Shield VPN pikeun ningkatkeun kasadaran mérek sareng ngadorong unduhan produk, nyokong pangaruh Twitch. Panyokong Twitch ieu ngalibatkeun komunikasi perjuangan pribadina pikeun produk anu direngsekeun, ogé ngabahas mangpaat produk umumna. Pamaréntahan nampilkeun hadiah, kaasup Hotspot Shield dina spanduk sareng logo iklan, sareng ngamanfaatkeun ajakan chatbot biasa.

    A merk VPN saingan, NordVPN, fokus pisan kana pamasaran influencer-kalolobaanana dina YouTube. Anjeun tiasa mendakan mérekna di panjero buruan, ti mimiti influencer kaulinan anu langkung alit dugi ka PewDiePie. NordVPN nekenkeun kauntungan jangka panjang tina YouTube; audién bakal ningali pidéo ti sababaraha bulan atanapi taun sateuacanna sabab algoritma sareng antarbeungeut pangguna platform henteu museur sacara éksklusif dina unggah énggal. Dina babandingan, platform sapertos Kedutan sareng Instagram difokuskeun kana kontén anu ayeuna.

    LG nunjukkeun conto anu sanés ngeunaan mérek non-game anu nargétkeun gamer. Perusahaan ngagaduhan riwayat gawé bareng sareng YouTubers midangkeun, nyorot kumaha LG TV tiasa janten pilihan anu hadé pikeun gamer. Daz Kaulinan nyiptakeun Pidéo anu disponsoran LG anu nampilkeun produk sacara alami, nawiskeun conto anu hadé kumaha mérek non-gim tiasa narik integrasi anu oténtik sareng ngahontal pemirsa anu énggal.

  • Pangaruh Influencer - Hadiah sok cara anu saé pikeun ngahasilkeun Dursasana sakitar mérek anjeun. KFC ngajalankeun patandingan kaulinan sareng Twitch streamers pikeun nawiskeun hadiah pamiarsa pikeun dagangan merek sareng kartu kado nalika aranjeunna meunang pertandingan. Pangguna dilebet ku ngetikkeun emote KFC (Emoticon khusus kedutan) dina obrolan Twitch, sareng hadiah didesain khusus numutkeun gim anu dimaénkeun. Gaduh mérek anjeun ngaleupaskeun produk anu diluyukeun kana kaulinan mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahijikeunana sacara alami. 

  • Kajadian kaulinan - Hershey ngungkit salah sahiji acara taunan pangageungna, TwitchCon 2018, dugi ka promosikeun bar coklat na Reese's Pieces anu anyar. Kusabab TwitchCon ngiringan streamers panggedéna platform babarengan dina hiji hateup, Hershey's disponsoran Ninja sareng DrLupo pikeun live stream kolaborasi. Aktipitas ieu ngamodalan kasempetan unik pikeun aksés ka streamer sacara langsung, sareng kolaborasi maénkeun ideu Ninja sareng DrLupo janten duo anu luar biasa - sapertos Hershey sareng Reese's.

    Upami anjeun ngémutan mérek anjeun jauh tina kaulinan, henteu kedah katingal jauh ti MAC Kosmétik pikeun inspirasi. MAC disponsoran TwitchCon di 2019, ngajalankeun hadiah, nawiskeun jasa aplikasi makeup, sareng direkrut suksés streamers awéwé sapertos Pokimane kanggo maén di buruan na. MAC SVP Philippe Pinatel nekenkeun kumaha Twitch nyorong individualitas sareng éksprési diri di komunitasna, fitur anu ngahartikeun MAC salaku mérek.

  • Esports - Esports mangrupikeun bidang anu khusus pikeun kaulinan propésional anu merek tiasa aub. Aldi sareng Lidl bermitra sareng organisasi esports profesional pikeun sponsor kaos oblong sareng nyiptakeun kontén ngalangkungan aktip babarengan. Aldi sareng Tim Vitality damel damel pikeun ngamajukeun olahtalatah merek inti Aldi ngeunaan pentingna diet anu séhat, ngabeungkeutkeun kana pamilarian permanén Vitality pikeun kinerja.

  • Pendak sareng Salam - Sapertos acara gim, patepung sareng salam nawiskeun cara pikeun ngungkit pangaruh kaulinan di luar dunya digital. Salaku conto, parios Shroud urang pendak sareng salam di Zumiez. Interaksi pribadi sareng panyipta kaulinan perdana nyiptakeun nilai ageung sareng ngahijikeun komunitas khusus.

Jangkauan Kaulinan

Industri kaulinan henteu deui janten subkelompok éksklusif anu pernah aya. Kaulinan global, sareng éta ngagambarkeun legiun penggemar peuntas umur, génder, sareng étnis. Sedengkeun mérek kaulinan henteu kagumkeun parantos asup kana pamasaran kaulinan, aya kasempetan anu gedé pikeun mérek non-gim pikeun ngamangpaatkeun pemirsa anu teu acan kantos diusahakeun.

Pangaruh kaulinan ngagambarkeun metode anu biasa pikeun ngaksés pamirsa kaulinan. Aya sababaraha rupa cara pikeun kreatif sareng ngahasilkeun kasadaran merek sareng penjualan di sekitar mérek anjeun. Émut pikeun tetep diémutan yén pamaén mangrupikeun konsumén anu canggih. Éta penting pikeun kampanye influencer kaulinan anjeun pikeun industri sareng pangaruh khusus anu anjeun pilih.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.