Naha GDPR Saé kanggo Iklan Digital

GDPR

Amanat législatif lega disebut Peraturan Protection Data umum, atanapi GDPR, dimimitian 25 Méi. Tenggat waktu éta ngagaduhan seueur pamaén iklan digital anu ngacak-acak sareng seueur deui hariwang. GDPR bakal ngajantenkeun tol sareng éta bakal ngahasilkeun parobihan, tapi éta parobihan digital marketer kedah disambut, sanés sieun. Kieu sababna:

Tungtung Model Piksel / Berbasis Cookie Saé Pikeun Industri

Kanyataanna nyaéta yén ieu parantos lami teuing. Perusahaan parantos nyeret suku, sareng teu heran yén Uni Éropa ngarahkeun tanggung jawab ieu. Ieu teh awal akhir pikeun modél basis piksel / cookie. Jaman maling data sareng data kerok parantos réngsé. GDPR bakal ngadorong iklan anu didorong data janten langkung milih sareng ijin, sareng bakal masihan taktik anu nyebar sapertos retargeting sareng pemasaran ulang kirang invasif sareng obtrusive. Parobihan ieu bakal nganteurkeun édisi iklan digital salajengna: pamasaran dumasar-jalma, atanapi anu ngagunakeun data ti pihak kahiji sanés data pihak katilu / ngalayanan iklan.

Prakték Industri Goréng Bakal Ngalilir

Perusahaan gumantung pisan kana modél penargetan prilaku sareng probabilistik bakal paling kapangaruhan. Éta henteu nyebatkeun yén prakték-prakték ieu bakal ngaleungit sadayana, utamina kusabab éta sah di kalolobaan nagara di luar UÉ, tapi bentang digital bakal mekar nuju data pihak kahiji sareng iklan kontékstual. Anjeun bakal ngamimitian ningali nagara-nagara sanés ngalaksanakeun susunan pangaturan anu sami. Bahkan perusahaan anu ngoperasikeun di nagara-nagara anu sacara téknis henteu aya dina GDPR bakal ngartos kanyataan pasar global sareng bakal ngaréaksikeun kana arah angin anu ngagelebug.

Long Overdue Data Cleanses

Ieu saé pikeun iklan sareng pamasaran sacara umum. GDPR parantos ngadorong sababaraha perusahaan di Inggris pikeun ngalakukeun pembersih data, salaku conto, ngabasmi daptar emailna dugi ka dua per tilu. Sababaraha perusahaan ieu ningali tingkat kabuka sareng klik-liwat anu langkung luhur kusabab data anu dipiboga ku aranjeunna ayeuna langkung saé kualitasna. Ieu anecdotal, pasti, tapi logis pikeun proyék yén upami kumaha data dikumpulkeun aya di luhur dewan sareng upami konsumen rela sareng sadar milih, anjeun bakal ningali tingkat Dursasana anu langkung luhur.

Saé Kanggo OTT

OTT nangtung pikeun over-the-top, istilah anu dianggo pikeun pangiriman eusi pilem sareng TV liwat internét, tanpa meryogikeun pangguna pikeun ngalanggan kabel tradisional atanapi layanan satelit bayar-TV.

Kusabab sifatna, OTT cukup terisolasi tina pangaruh GDPR. Upami anjeun henteu dipilih, anjeun moal udagan, kecuali, contona, anjeun janten buta-sasaran dina Youtube. Nanging, sacara umum, OTT cocog pisan pikeun lanskap digital anu mekar ieu.

Saé kanggo Penerbit

Éta tiasa sesah dina jangka pondok, tapi bakal saé pikeun panerbit dina jangka panjang, henteu béda sareng naon anu urang mimiti tingali sareng perusahaan anu ngatur basis data email na. Data bersih anu dipaksés ieu mimitina janten heureuy, sapertos anu tos disebatkeun di luhur, tapi perusahaan anu patuh GDPR ogé ningali palanggan anu langkung aktipitas.

Nya kitu, panerbit bakal ningali konsumén langkung aktipitas konténna ku protokol opt-in langkung ketat dina tempatna. Kanyataanna nyaéta yén penerbit henteu resep sareng pendaptaran pikeun milih pikeun waktos anu lami. Sipat milih tina pedoman GDPR anu saé pikeun panerbit, sabab aranjeunna peryogi data pihak-na nyalira pikeun mangaruhan.

Atribusi / Partisipasi

GDPR anu maksa industri pikeun mikir hésé ngeunaan kumaha éta ngadeukeutan atribusi, anu parantos glossed pikeun sababaraha waktos ayeuna. Éta bakal langkung sesah pikeun spam konsumen, sareng éta bakal maksa industri pikeun nganteurkeun eusi anu dipersonalisasi ku konsumén. Pedoman anyar nungtut partisipasi konsumen. Éta panginten langkung hésé pikeun ngahontal, tapi hasilna bakal kualitasna langkung luhur.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.