Kéngingkeun Pribadi dina Dunya anu Rame

kecerdasan mobile customer

Di rohangan ritel anu kalapa ayeuna, tawaran khusus pikeun ngabedakeun mérek dina perebutan pikeun narik perhatian konsumen. Perusahaan di seluruh industri ngupayakeun nganteurkeun pangalaman palanggan pribadi anu berkesan pikeun ngawangun kasatiaan sareng pamustunganana ningkatkeun penjualan - tapi langkung gampang cenah tibatan réngsé.

Nyiptakeun pangalaman sapertos kieu ngabutuhkeun alat pikeun diajar ngeunaan palanggan anjeun, ngawangun hubungan sareng terang naon jinis tawaran anu bakal dipikaresep ku aranjeunna, sareng iraha. Anu sami pentingna nyaéta terang naon tawaran henteu relevan, pikeun nyingkahan ngaganggu atanapi ngajauhkeun konsumén anjeun anu paling satia. 

The "Three A's" tina Hubungan Hubungan

Ngawangun hubungan konsumén dina ritel tiasa dipecah janten tilu léngkah: hal nu dihasilkeun, aktivasina jeung kagiatan.

  • hal nu dihasilkeun - nyaéta ngeunaan kéngingkeun perhatian palanggan kana produk sareng kéngingkeun palanggan énggal, anu hartosna ngahontal palanggan poténsial di pasar anu langkung lega kalayan pamasaran proaktif, kanal kanal, iklan sareng tawaran.
  • aktivasina - pangecér museurkeun kana konsumén pikeun ngaéksekusi tindakan tinangtu atanapi nuturkeun jalur anu dipikahoyong anu dimaksimalkeun nilai pelanggan. Ieu hartosna hartosna nganjang ka toko sababaraha kali unggal bulan, ngalengkepan jinis transaksi atanapi ningkatkeun kasadaran pikeun tawaran anu béda. Tujuan tina fase aktivasina nyaéta interaksi palanggan sareng mérekna, ngamungkinkeun pangecér pikeun ngalibetkeun aranjeunna sareng ngawangun hubungan.
  • kagiatan - tahap akhir dimana program kasatiaan sareng manpaatna dimaénkeun.

Sedengkeun tahap mimiti ngawangun hubungan didasarkeun kana teureuh anu langkung lega, dua fase salajengna sadayana ngeunaan personalisasi. Hiji-hijina cara aktivasina sareng tahapan kagiatan bakal suksés nyaéta lamun nasabah ngagaduhan minat pribadi pikeun tawaran atanapi produk.

Upami barang anu disarankeun atanapi tawaran anu diusulkeun henteu leres, naha aranjeunna bakal kalibet? Dina pengertian ieu analytics janten alat anu teu ternilai pikeun pangecér anu milarian ngahususkeun tawaran sareng ngawangun kasatiaan sareng konsuménna.

Analytics ngamungkinkeun para pangecér pikeun gampang ngalacak mana anu nawiskeun resonasi sareng prospékna sareng anu henteu, pamustunganana ngamungkinkeun aranjeunna ngaleungitkeun tawaran anu teu aya hubunganana, ngasuh jangkauan sareng janten sumber inpormasi sareng produk anu dipercaya pikeun masing-masing konsumén masing-masing.

Anu mésér sibuk, sareng upami aranjeunna terang salah sahiji mérek bakal nganteurkeun naon anu aranjeunna pikahoyong dumasar kana pameseran sareng karesepna, éta mérek anu aranjeunna badé milari.

Ngerjakeun Data

Janten alat naon anu diperyogikeun pikeun ngawangun hubungan hubungan ieu dimungkinkeun?

Sanaos kaseueuran pamasar sareng organisasi ngagaduhan aksés kana seueur data - duanana tradisional sareng sosial - éta mangrupikeun tantangan anu teras-terasan pikeun tambang éta, naékkeun segmen palanggan anu paling penting sareng réaksi sacara real-time pikeun kabutuhan pelanggan. Ayeuna anu nyanghareupan organisasi tangtangan anu paling umum nyaéta aranjeunna titeuleum dina data sareng kalaparan pikeun sawangan. Nyatana, saatos ngaleupaskeun survey anu pang anyarna ku CMOSurvey.org, diréktur na Christine Moorman mairan yén salah sahiji tantangan panggedéna henteu ngamankeun data tapi nyiptakeun wawasan anu tiasa ditindak tina data éta.

Nalika para pemasar angkatan sareng alat analitik anu leres, nanging, data ageung tiasa langkung tina hiji kasempetan. Ieu data anu ngamungkinkeun para pemasar ritel pikeun ngahontal kasuksésan dina fase aktivasina sareng kagiatan ngawangun hubungan - aranjeunna kedah terang kumaha jalanna. Ngagabungkeun sacara optimal bisnis, data sareng matématika pikeun nimba wawasan ngeunaan kumaha konsumén ngaréaksikeun tawaran atanapi interaksi anu dijantenkeun ngajadikeun dunya anu bénten-bénten nalika perusahaan damel ningkatkeun target sareng personalisasi na.

Analitik ngamungkinkeun para pemasar pikeun paham kana kegilaan data ayeuna sareng leres-leres ningkatkeun di daérah ieu, anu dina gilirannana ngabantosan ngawangun kasatiaan sareng pendapatan.

Hiji kategori ritel dimana ieu jelas dibuktikeun nyaéta tukang dagang. Aplikasi mobile, beacon sareng téknologi sanés ngahasilkeun ngabahekeun data sakitar perjalanan di toko konsumén. Pangecér pinter sareng mérek anu dianggo analytics pikeun ngolah data éta sacara real-time sareng ngahasilkeun tawaran anu relevan anu ngaktipkeun konsumén sateuacan aranjeunna ngantunkeun toko.

Contona, Merk Hillshire tiasa ngalacak pembeli di toko anu nganggo iBeacons, ngamungkinkeun aranjeunna ngirimkeun iklan sareng kupon khusus pikeun sosis karajinanna nalika balanja ngadeukeutan éta bagian toko.

Éta henteu rusiah yén dunya ritel ayeuna langkung kalapa ti kantos. Ngawangun kasatiaan palanggan mangrupikeun fokus pikeun merek top, sareng hiji-hijina cara aranjeunna bakal suksés dina ngalakukeun ieu nyaéta pikeun pribadi sareng konsuménna.

Éta moal lumangsung sapeupeuting, tapi nalika ditilik sacara leres, pangecér ngagaduhan kamampuan leres-leres nempatkeun data palangganna pikeun dianggo pikeun langkung ngartos kabutuhan sareng karesep masing-masing individu. Inpormasi ieu mangrupikeun konci pikeun ningkatkeun personalisasi, hubungan palanggan sareng pamustunganana garis handap perusahaan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.