Ngalaporkeun Maling Eusi ka Adsense salaku Pelanggaran DMCA

laporan dmca

Kuring parantos mutuskeun badé perang sareng panerbit anu ngabajak eupan kuring sareng ngaleupaskeun kontén abdi dina nami sareng halaman wéb na. Anjeunna ngajalankeun iklan sareng ngasilkeun artos tina kontén situs abdi sareng kuring bosen. Penerbit, kalebet blogger, ngagaduhan hak dina Act Digital Millenium Copyright.

Naon DMCA?

Digital Millennium Copyright Act (DMCA) nyaéta undang-undang Amérika Serikat (ditetepkeun janten undang-undang dina Oktober 1998) anu nguatkeun panangtayungan hukum pikeun hak-hak intelektual anu henteu kalebet dina Undang-Undang Hak Cipta AS anu asli. Pembaruan ieu diperyogikeun pikeun nampung téknologi komunikasi média anyar, khususna ngeunaan internét. Parobihan anu mader hukum hak cipta AS patuh kana Organisasi Hak Cipta Intelektual Dunya (WIPO) Perjangjian Hak Cipta sareng Perjangjian Fonogram Pertunjukan WIPO.

Nalika marios situs pamedalna, kuring perhatoskeun yén aranjeunna nampi tuang ngalangkungan RSS feed kuring. Ieu palanggaran Sarat Layanan FeedBurner.

Anu langkung penting, ieu penerbit ngajalankeun iklan Adsense. Maok eusi sareng ngajalankeun Iklan Adsense nyaéta a ngalanggar langsung tina Sarat Layanan Google.

Kuring parantos ngahubungi Adsense sareng ngalaporkeun masalahna, sareng parantos dipendakan sareng sarat tambahan pikeun ngalengkepan. Situs Adsense ngajelaskeun:

Pikeun nyepetkeun kamampuan urang pikeun ngolah pamundut anjeun, punten nganggo pormat ieu (kalebet angka bagian):

  1. Identipikasi dina detil anu cekap tina karya hak cipta anu anjeun percanten parantos dilanggar. Salaku conto, "Karya anu gaduh hak cipta anu diperyogikeun nyaéta téks anu muncul dina http://www.legal.com/legal_page.html."
  2. Identipikasi matéri anu anjeun klaim ngalanggar kana karya hak cipta anu didaptarkeun dina item # 1 di luhur. Anjeun kedah ngaidentipikasi unggal halaman anu disangka ngandung bahan anu ngalanggar ku nyayogikeun URL na.
  3. Nyayogikeun inpormasi anu cukup pikeun ngamungkinkeun Google ngahubungi anjeun (alamat email langkung pikaresep).
  4. Kalebet pernyataan ieu: "Kuring yakin pisan yén panggunaan bahan hak cipta anu dijelaskeun di luhur dina halaman wéb anu dituduhkeun ngalanggar henteu diidinan ku anu gaduh hak cipta, agénna, atanapi undang-undang."
  5. Kalebet pernyataan ieu: "Kuring sumpah, dina hukuman sumpah palsu, yén inpormasi dina béja éta akurat sareng yén kuring boga hak cipta atanapi berwenang pikeun meta atas nami
    boga hak éksklusif anu dituduh dilanggar. "
  6. Asup tulak.
  7. Kirimkeun komunikasi tertulis kana alamat ieu:

    Google, Inc.
    Attn: Pangrojong AdSense, Keluhan DMCA
    1600 Amfiteater Parkway
    Mountain View CA 94043

    ATAWA Fax ka:

    (650) 618-8507, Attn: AdSense Support, keluhan DMCA

Tulisan ieu bakal aya di pos ayeuna!

4 Komentar

  1. 1

    Éta ideu anu saé. Kuring parantos gaduh splogger ngangkat eusi kuring bari sareng tulisan anjeun parantos ngajurung kuring pikeun ngalakukeun tindakan ogé. Éta henteu sigana yén aranjeunna ngagunakeunana pikeun nambihan pendapatan, tibatan éta dianggo pikeun ngambah deui patalimarga ka situs sanésna. Gah.

  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Doug,

    Ieu mangpaat.

    Bisa ngajukeun keluhan ka perusahaan hosting ogé.

    Naha aya anu nyolong kontén kuring ogé pesaing sareng sababaraha blog non-komérsial di industri kuring.

    Jalma ieu ngagaduhan jaringan nyalira sababaraha belasan situs sanés.

    Kusabab anjeunna ngagaduhan sadayana eusi kami ngeunaan asma sareng alergi ogé sadaya eusi tina sababaraha blog sanés, anjeunna sering ngaleungitkeun kami pikeun postingan urang nyalira.

    Éta parantos nyababkeun kabingungan ku jalma-jalma nyobian deui kana hiji jabatan.

    Kuring ngajukeun keluhan ka Google ayeuna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.