Kumaha carana Analytics ngagaduhan sadayana inpormasi éta?

analytics webAkhir minggu ieu kuring nuju tinkering (sapertos biasana). Moal saé upami anjeun tiasa muka Google Analytics sareng ningali sabaraha jalma anu maca feed RSS anjeun? Barina ogé, ieu masih kunjungan ka situs anjeun sareng kontén anjeun, sanés? Masalahna, tangtosna, nyaéta RSS feeds henteu ngijinkeun kode pikeun dieksekusi nalika eusi anjeun kabuka (semacam). Halaman wéb anjeun henteu kitu.

Upami anjeun hoyong diajar langkung seueur ngeunaan Wéb Analytics, kuring nyarankeun hiji buku sareng hiji buku hungkul, Avinash Kaushik's buku, Web Analytics sajam sadinten. Avinash jelas ngajelaskeun alesan naha urang ngalih ti sisi server analytics ka sisi-klien analytics ogé tantangan sareng masing-masing.

Cara Google Analytics jalanna saéstuna rada saderhana. Nalika anjeun muka situs kalayan GA dimuat, sakumpulan parameter disimpen dina cookie (mangrupikeun nyimpen data sacara lokal nganggo browser) teras JavaScript sacara dinamis ngahasilkeun string query panjang tina paménta gambar ka wéb Google Analytics kalayan sajumlah inpormasi di jerona - sapertos nomer akun anjeun, situs ngarujuk, naha éta mangrupikeun hasil pamilarian, naon istilah pamilarian anu dianggo, judul halaman, URL, jsb.

Ieu conto pamundut gambar sareng variabel querystring:

http://www.google-analytics.com/__utm.gif?utmwv=4.3&utmn=2140259877&utmhn=martech.zone&utmcs=UTF-8&utmsr=1440x900&utmsc=24-bit&utmul=en-us&utmje=1&utmfl=10.0%20r12&utmdt=Marketing%20Technology%3A%20Online%20Marketing%2C%20Email%20Marketing%2C%20Social%20Media%20Marketing%2C%20Reputation%20Management%20and%20Blogging%20from%20a%20
Social%20Media%20Expert%20and%20Blogging%20Expert.&utmhid
= 1278573345 & utmr = - & utmp = / & utmac = UA-XXXXXX-X & utmcc = __ utma% 3D40694462.1906938102414468000.1215439581
.1238274580.1238278630.1237%3B%2B__utmz%3D40694462.1238175218.1229.166.utmcsr%3D
google%7Cutmccn%3D(organic)%7Cutmcmd%3Dorganic%7Cutmctr%3D
douglas% 2520karr% 2520shiny% 2520objects% 3B

Kuring parantos nyobian ngumpulkeun sadaya variabel querystring ku nalungtik sakumpulan anu béda situs web:

  • utmac = "Nomer Akun"
  • utmcc = "Cookies"
  • utmcn = "utm_new_campaign (1)"
  • utmdt = "Judul Halaman"
  • utmfl = "Vérsi flash"
  • utmhn = "Nyuhungkeun Hostname"
  • utmje = “JavaScript Diaktipkeun? (0 | 1) ”
  • utmjv = "Vérsi JavaScript"
  • utmn = "Jumlah acak - dihasilkeun pikeun tiap __utm.gif pencét sareng dianggo pikeun nyegah panyerang gif hit"
  • utmp = "Halaman - pamundut halaman sareng parameter pamundut"
  • utmr = "Sumber ngarujuk (url rujukan | - | 0)"
  • utmsc = "Layar Warna"
  • utmsr = "Resolusi Layar"
  • utmt = "Jenis .gif pencét (tran | barang | imp | var)"
  • utmul = “Basa (lang | lang-CO | -)”
  • utmwv = "Vérsi UTM"
  • utma =?
  • utmz =?
  • utmctm = Modeu Kampanye (0 | 1)
  • utmcto = Waktos Kampanye
  • utmctr = Istilah Milarian
  • utmccn = Ngaran Kampanye
  • utmcmd = Kampanye Sedeng (langsung), (organik), (teu aya)
  • utmcsr = Sumber Kampanye
  • utmcct = Eusi Kampanye
  • utmcid = Kampanye ID

Kuring henteu yakin ngeunaan sababaraha ieu… sareng kuring henteu terang naha aya deui, tapi ieu lumayan mangpaat upami anjeun hoyong hack babarengan paménta gambar anjeun nyalira pikeun ngadaptarkeun data tambahan kana akun Google Analytics anjeun - contona… pikeun palanggan RSS anjeun!

Dinten ieu kuring nuju nguji téori kuring… Kuring parantos ngembangkeun paménta gambar éta sakuduna ngalirkeun panggunaan RSS ka Google Analytics. Tangtangan tangtosna nyaéta, kumargi teu aya cookie atanapi identifier pamundut khusus. Palanggan bisa buka eupan anu sami sareng ngadaptarkeun sababaraha hit ka Google Analytics. Kuring bakal nuluykeun nyabit-nyabit, sareng ningali naha kuring tiasa ngahasilkeun anu langkung mantep.

Ieu pamundut gambar abdi ... Abdi nganggo Plugin PostPost WordPress Kuring ngembangkeun sareng nempatkeun kode saatos eusi eupan:

DouglasKarr & utmctm = 1 & utmccn = Feed & utmctm = 1 & utmcmd = RSS & utmac = UA XXXXXX X

Hiji catetan, ieu bakal ngukur hit, sanés palanggan! Upami anjeun hoyong nyobian ngukur Palanggan, kuring bakal nyarankeun kajadian onclick dina ikon RSS anjeun. Tangtosna, éta sono ka saha waé anu ngalanggan ngalangkungan inpormasi tautan dina lulugu anjeun ... janten kuring leres-leres henteu nyobian. Upami anjeun ngagaduhan pamikiran ngeunaan naon anu kuring lakukeun atanapi kumaha cara ningkatkeunna, bejaan kuring!

5 Komentar

  1. 1

    Naha anjeun teu tiasa nganggo feedburner.com? Kusabab Google ngagaleuh éta statistik sigana bakal diintegrasikeun sareng Google Analytics énggal-énggal… taun ieu kuring ngarepkeun!

    • 2

      Hai Steve!

      Leres, kuring nganggo Feedburner ayeuna pikeun ngukur jangkauan feed kuring. Nanging, kuring henteu resep telat penerbitan di Feedburner sareng jujur ​​​​hate kana analitik di dinya sareng kumaha éta nunjukkeun kamekaran sareng panggunaan.

      Abdi henteu acan nguping yén aranjeunna nuju milarian statistik Feedburner ka Google Analytics - tapi éta bakal saé!

      Tetep abdi dipasang!
      Doug

  2. 3

    Abdi teu bakal reuwas lamun GA incorporates ieu dina mangsa nu bakal datang ... ngan logis saprak Google owns Feedburner ... jeung kuring yakin anjeun lain jalma munggaran pikeun nyobaan ieu.

  3. 4

    Ieu henteu ngalanggar salah sahiji syarat pamakean? Abdi hate pikeun manggihan yén kuring dilarang ti Google Analytics ku ngagunakeun server maranéhanana dina cara non-standar (ie ti requests Img).

    Ogé lamun maranéhna ngarobah API maranéhanana (ie urutan parameter, jumlah parameter, jsb, éta bakal megatkeun katuhu)

    Hadé pisan mun éta ngalakukeun ieu kalawan accont nguji!

  4. 5

    utmje sareng utmjv kedah diaktipkeun java sareng versi java. Mariksa Javascript bakal rada kaleuleuwihan tempo anjeun peryogi javascript pikeun analytics (resmi)

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.