Google Analytics: Metrik Laporan Penting pikeun Eusi Pamasaran

métrik ngalaporkeun pamasaran eusi

Syaratna pamasaran eusi rada buzzworthy dinten ieu. Kaseueuran pamimpin perusahaan sareng pemasar terang yén aranjeunna kedah ngalakukeun pamasaran kontén, sareng seueur anu parantos dugi ka nyiptakeun sareng nerapkeun strategi.

Masalah anu disanghareupan kaseueuran ahli pamasaran nyaéta:

Kumaha cara urang ngalacak sareng ngukur pamasaran kontén?

Urang sadayana terang yén ngawartosan ka tim C-Suite yén urang kedah ngamimitian atanapi neraskeun pamasaran kontén sabab anu sanés ngalakukeun éta moal motong éta. Aya sababaraha métrik penting anu nyayogikeun wawasan kana usaha pamasaran kontén, naon anu tiasa dianggo, naon anu henteu jalan, sareng dimana aya celahna.

Kandungan situs

Paduli naha strategi digital anjeun kalebet strategi pemasaran kontén anu jelas, anjeun leres-leres kedah nyukcruk kinerja halaman wéb anjeun. Halaman wéb mangrupikeun inti tina sagala strategi marketing eusi, naha stratégina nembé dimimitian atanapi parantos asak.

Google Analytics mangrupikeun alat lacak anu saderhana pikeun nyetél sareng nyayogikeun seueur fungsionalitas sareng inpormasi. Éta gratis, gampang pikeun nyetél Google Analytics, sareng ngamungkinkeun para pemasar pikeun ngalacak eusi sareng ngaevaluasi kumaha konténna dilakukeun.

Google Analytics Umum

Nalika mengevaluasi strategi pemasaran kontén (atanapi nyiapkeun nyiptakeun strategi), langkung saé pikeun mimitian ku dasar - traffic general to pages website. Laporan ieu aya dina Paripolah> Eusi Loka> Sadaya Halaman.

Sadaya Kaca

Métrik utama di dieu nyaéta volume kunjungan anu luhur dina halaman luhur. Halaman utama sok paling sering didatangan, tapi pikaresepeun pikeun ningali naon anu panglobana pangunjung saluareun éta. Upami anjeun gaduh strategi blogging dewasa (5+ taun), blog sigana bakal janten halaman anu paling sering didatangan. Ieu mangrupikeun tempat anu saé pikeun ningali kumaha eusi ngalaksanakeun langkung saétang waktos (minggu, bulan atanapi bahkan taun).

Waktos dina Halaman

Jumlah rata-rata waktos anu dianggo tamu dina hiji halaman nyayogikeun wawasan naha halamanna pikaresepeun.

Avg Waktos dina Halaman

Penting pikeun dicatet yén halaman anu paling sering didatangan henteu teras halaman anu paling menarik. Diurutkeun ku Rata-rata. Waktos dina Halaman kanggo ningali halaman naon anu paling seueur waktos na dina halaman. Halaman sareng halaman anu handap (2, 3, 4) tiasa ditingali langkung anomali. Nanging, anu matak nyaéta halaman anu gaduh langkung ti 20+ pandangan.

Waktos dina Halaman 2

Nalika anjeun tangtukeun topik naon anu kedah dilebetkeun dina kalénder redaksi pamasaran kontén, penting pikeun ningali halaman naon anu paling seueur pangunjung (anu populér) sareng halaman naon anu ngagaduhan waktos anu langkung luhur dina halaman (anu pikaresepeun). Ideally, kalénder redaksi anjeun kedah janten gabungan tina duanana.

Rengse Tujuan

Sedengkeun urang tiasa kénging tracking sareng ngukur upaya pamasaran, penting pikeun émut yén stratégi stratégi pamasaran nyaéta ngajalankeun sareng ngarobih kalungguhan klien énggal. Konversi tiasa dilacak nganggo Tujuan dina Google Analytics handapeun Admin> Tingali.

Nyukcruk Tujuan

Google Analytics ngan ukur ngamungkinkeun 20 tujuan pikeun dilacak dina hiji waktos, janten nganggo ieu kalayan bijaksana. Prakték pangsaéna nyaéta ngalacak pangiriman formulir online, daptar buletin, unduhan kertas bodas, sareng naon waé tindakan anu nunjukkeun konversi pangunjung halaman wéb janten calon klien.

Tujuanana tiasa ditingali dina handapeun Konversi> Tujuan> Ihtisar dina Google Analytics. Ieu nyayogikeun tinjauan umum ngeunaan kumaha kontén kontén sareng halaman anjeun pikeun nyetir.

Konversi

Sumber Lalu Lintas sareng Sedeng

Sumber Lalu Lintas sareng Sedeng mangrupikeun métrik anu saé pikeun ngawartosan ngeunaan kumaha pangunjung kana halaman wéb sareng halaman eusi anjeun. Angka ieu penting pisan upami anjeun ngajalankeun promosi mayar dina Sumber sapertos Google Ads, LinkedIn, Facebook, jaringan Marketing Berbasis Akun, atanapi jaringan iklan sanés. Seueur saluran promosi anu mayar ieu nyayogikeun dasbor métrik (sareng nawiskeun piksel pelacak), tapi sumber pangsaéna inpormasi leres biasana dina Google Analytics.

Diajar dimana konversi anjeun datang pikeun tiap tujuan ku ningali éta Konversi> Tujuan> Aliran Goal laporan. Anjeun tiasa milih Sasaran anu badé ditingali sareng Sumber / Sedeng pikeun ngarengsekeun tujuan (konversi). Ieu bakal nyaritakeun sabaraha jalma tina kalungguhan éta asalna tina Google Organik, Langsung, BPK, LinkedIn, Bing CPC, jsb.

Aliran Goal

Katingali anu langkung lega kumaha rupa-rupa Sumber anu mangaruhan usaha pamasaran eusi anjeun sadayana tiasa dipendakan di handapeun Akuisisi> Sadaya Lalu Lintas> Sumber / Sedeng.

hal nu dihasilkeun

Laporan ieu ngamungkinkeun pamasar pikeun ningali naon Sumber sareng Medium anu nyetir jumlah konversi gawang paling seueur. Salaku tambahan, laporan tiasa dimanipulasi pikeun nunjukkeun dimana konversi asalna tina unggal tujuan khusus (sami sareng laporan Aliran Tujuan). Pastikeun pikeun parios halaman / sési, Rata-rata. Durasi Sesi, sareng Laju Bouncing pikeun halaman ieu ogé.

Upami Sumber / Sedeng gaduh tingkat konvérsi anu handap, halaman / sési anu handap, Rata-rata Rata-rata. Durasi Sesi sareng tingkat mumbul anu luhur, waktuna pikeun ngaevaluasi naha Sumber / Sedeng mangrupikeun inpormasi tepat waktos sareng sumber daya.

Paringkat Kata Kunci

Di luar Google Analytics, aya sababaraha alat mayar kanggo lagu SEO jeung réngking konci. Réngking konci ngabantosan pikeun nangtoskeun potongan eusi mana anu bakal diciptakeun sareng naon anu dipilarian ku calon palanggan nalika online. Pastikeun pikeun ngahijikeun Anjeun Akun Google Search Console sareng Google Analytics. Webmaster tiasa nyayogikeun sababaraha detil ngeunaan kecap konci naon anu nyetir patalimarga organik ka situs anjeun.

Alat SEO langkung canggih kalebet Semrush, gShiftAhrefs, BrightEdgenu mingpin orkes, sarta Moz. Upami anjeun hoyong naekeun rangking pikeun kecap konci tangtu (sareng kéngingkeun langkung seueur lalu lintas pikeun kecap-kecap éta), karajikeun sareng promosikeun eusi di sekitar istilah-istilah éta.

Naon laporan sareng métrik anu anjeun anggo pikeun ngaevaluasi sareng ngawartosan strategi marketing kontén anjeun?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.