Kumaha Ngararancang, Nulis, sareng Nyebarkeun Ebook Anjeun Ngagunakeun Google Docs

Google Docs Epub Ékspor Ebook Nyebarkeun

Upami anjeun parantos jalan nyerat sareng medarkeun ebook, anjeun terang ngaco sareng jinis file EPUB, konvérsi, desain sareng distribusi sanés pikeun lemah lembut haté. Aya sababaraha sajumlah solusi ebook di luar sana anu bakal ngabantosan anjeun ngalangkungan prosés sareng ngajantenkeun ebook anjeun kana Buku Google Play, Kindle sareng alat sanésna.

Ebook mangrupikeun cara anu saé pikeun perusahaan pikeun nempatkeun otoritasna dina rohangan na sareng cara anu hadé pikeun néwak inpormasi prospek ngalangkungan halaman badarat. Ebook nyayogikeun inpormasi anu langkung jero tibatan whitepaper saderhana atanapi tinjauan gambaran umum. Nulis ebook ogé muka pemirsa anu anyar liwat saluran distribusi ebook Google, Amazon sareng Apple.

Aya hiji ton pembuat kaputusan di luar sana milari topik anu aya hubunganana sareng industri anjeun sareng maca ebook anu aya hubunganana. Naha pesaing anjeun parantos aya? Aya kasempetan anu saé pikeun anjeun mendakan tempat anu hadé sareng topik anu anjeun tiasa nyebarkeun anu teu acan dipikaterang ku anu sanés.

Pangpangna, anjeun henteu kedah nyéwa desain ebook, pamasaran, sareng jasa promosi… anjeun ngan ukur tiasa muka Dok anyar nganggo anjeun Google workspace akun sareng ngawitan ngararancang, nyerat, sareng ngekspor file anu diperyogikeun pikeun nyebarkeun ebook anjeun kalayan sumber distribusi konci online.

Léngkah pikeun Nerbitkeun Ebook Anjeun

Kuring henteu percanten aya béda anu signifikan dina strategi nyerat ebook sapertos buku sanés ... léngkahna sinonim. Ebooks perusahaan tiasa langkung pondok, langkung sasaran, sareng nyayogikeun tujuan khusus tibatan novél atanapi buku sanés anjeun. Anjeun bakal hoyong difokuskeun desain anjeun, organisasi eusi anjeun, sareng kamampuanna pikeun memotivasi pamaca anjeun pikeun nyandak léngkah salajengna.

  1. Rencanana buku anjeun - atur topik konci sareng subtopik sacara alami pikeun pituduh maca anjeun ngalangkungan konténna. Pribadi, kuring ngalakukeun ieu sareng buku kuring ku ngagambar diagram tulang fishbone.
  2. Rencanana tulisan anjeun - sectioning konsisten, verbiage, sareng point of view (jalma kahiji, kadua, atanapi katilu).
  3. Tulis draf anjeun - rencanana waktos sareng tujuan kumaha anjeun bakal ngalengkepan draf mimiti buku anjeun.
  4. Pariksa tata basa sareng éjahan anjeun - sateuacan anjeun ngadistribusikaeun atanapi nyebarkeun hiji ebook, nganggo éditor atanapi jasa anu saé sapertos Grammarly pikeun ngaidentipikasi sareng ngabenerkeun kasalahan éjahan atanapi tata basa.
  5. Kéngingkeun eupan balik - ngadistribusikaeun draf anjeun (kalayan perjanjian non-panyingkepan) pikeun sumber anu dipercaya anu tiasa masihan tanggapan kana draf éta. Nyebarkeun di Google Docs sampurna kusabab jalma-jalma tiasa nambihan koméntar langsung dina interface na.
  6. Revisi draf anjeun - nganggo eupan balik, révisi draf anjeun.  
  7. Ningkatkeun draf anjeun - naha anjeun tiasa nambihan tip, sumber, atanapi statistik dina salin salinan anjeun?
  8. Rancang panutup anjeun - milari bantosan desainer grafis anu hébat sareng ngadamel sababaraha vérsi anu béda. Tanya jaringan anjeun anu paling narik ati.
  9. Harga publikasi anjeun - taliti buku ebook sanés sapertos anjeun pikeun ningali sabaraha anu aranjeunna jual. Sanajan anjeun pikir distribusi gratis bakal janten jalan anjeun - ngajual éta tiasa ngahasilkeun langkung kaaslianana.
  10. Kumpulkeun kasaksian - mendakan sababaraha influencers sareng ahli industri anu tiasa nyerat kasaksian pikeun ebook anjeun - panginten bahkan payun ti pamimpin. Kasaksian aranjeunna bakal nambihan kapercayaan kana ebook anjeun.
  11. Ngadamel akun pangarang anjeun - di handap anjeun bakal mendakan situs konci pikeun nyiptakeun akun panulis sareng halaman profil dimana anjeun tiasa unggah ebook sareng dijual.
  12. Rékam pidéo video - nyiptakeun perkenalan video anu nyayogikeun tinjauan ebook anjeun kalayan ekspektasi pikeun pamiarsa.
  13. Ngembangkeun strategi marketing - ngaidentipikasi influencers, toko berita, podcasters, sareng videographers anu hoyong wawancara anjeun pikeun paningkatan kasadaran ebook anjeun. Anjeun bahkan mungkin hoyong nempatkeun sababaraha iklan sareng tamu tulisan nalika diluncurkeun.
  14. Pilih hashtag - nyiptakeun pondok, hashtag anu narik pikeun promosi sareng ngabagi inpormasi ngeunaan ebook taun online.
  15. Pilih tanggal peluncuran - upami anjeun milih tanggal peluncuran sareng tiasa nyetir penjualan dina tanggal peluncuran éta, anjeun tiasa nampi ebook anjeun nepi ka laris status pikeun naék unduhan.
  16. Ngaleupaskeun ebook anjeun - ngaleupaskeun ebook sareng neraskeun promosi buku liwat wawancara, pembaruan média sosial, iklan, pidato, jst.
  17. Migawé komunitas anjeun - hatur nuhun ka pengikut anjeun, jalma anu marios buku anjeun, sareng teraskeun kamandang sareng ngamajukeunana salami anjeun tiasa!  

Pro Tip: Sababaraha pangarang anu saé anu kuring kantos tepang sering gaduh panata acara sareng konperénsi mésér salinan buku pikeun para Hadirin tinimbang (atanapi salian ti) mayar aranjeunna kanggo nyarios dina acara éta. Ieu cara anu saé pikeun ningkatkeun distribusi sareng penjualan ebook anjeun!

Naon format File EPUB?

Faktor konci dina distribusi ebook anjeun nyaéta ngarancang ebook sareng kamampuanna pikeun ékspor kalayan bersih dina format universal anu tiasa dianggo sadaya toko buku online. EPUB standar ieu.

EPUB mangrupikeun format XHTML anu ngagunakeun ekstensi file .epub. EPUB pondok pikeun publikasi éléktronik. EPUB dirojong ku seuseueurna e-reader, sareng parangkat lunak anu cocog sayogi pikeun kaseueuran smartphone, tablet, sareng komputer. EPUB mangrupikeun standar anu diterbitkeun ku International Digital Publishing Forum (IDPF) sareng Grup Studi Industri Buku ngadukung EPUB 3 salaku standar pilihan pikeun eusi bungkusan

Ngararancang Ebook anjeun dina Google Docs

Pangguna sering muka Google Docs sareng henteu ngamanpaatkeun kamampuan pormat anu diwangun. Upami anjeun nyerat ebook, anjeun kedah.

  • Ngararancang anu ngajurung tutup pikeun ebook anjeun dina halaman sorangan.
  • Anggo elemen Judul pikeun ebook anjeun dina a gelar Halaman.
  • Anggo Judul sareng Footers pikeun judul ebook sareng nomer halaman.
  • Anggo elemen Judul 1 sareng nyerat a kumawula dina halaman na sorangan.
  • Anggo elemen Judul 1 sareng nyerat anjeun pangakuan dina halaman na sorangan.
  • Anggo elemen Judul 1 sareng nyerat a tipayun dina halaman na sorangan.
  • Anggo elemen Judul 1 pikeun anjeun judul bab.
  • nganggo Daptar eusi elemen.
  • nganggo Footnotes unsur pikeun rujukan. Pastikeun anjeun gaduh idin pikeun nyebarkeun deui kutipan atanapi inpormasi sanés anu anjeun badé nyebarkeun deui.
  • Anggo unsur Judul 1 sareng nyerat an Ngeunaan Author nu dina halaman na sorangan. Pastikeun kalebet judul sanés anu parantos anjeun tulis, tautan média sosial anjeun, sareng kumaha jalma tiasa ngahubungi anjeun.

Pastikeun nyelapkeun halaman istirahat dimana diperyogikeun. Nalika anjeun milarian dokumén anjeun persis sapertos anu anjeun pikahoyong, terbitkeun salaku PDF heula pikeun ningali yén éta katingali persis kumaha anjeun resep.

Google Docs EPUB Ékspor

Ngagunakeun Google Docs, anjeun ayeuna tiasa nyerat, ngararancang, sareng nyebarkeun tina ampir sadaya file téks atanapi dokumén anu langsung diunggah dina Google Drive anjeun. Oh - sareng gratis!

Google Docs EPUB

Kieu Kumaha Ékspor Ebook Anjeun Ngagunakeun Google Docs

  1. Tulis Téks anjeun - Impor naon waé dokumén dumasar-téks tiasa dirobih kana Google Docs. Ngarasa Luncat nulis buku anjeun dina Google Docs langsung, impor atanapi singkronisasi Microsoft Word dokumén atanapi nganggo sumber sanés Google Drive tiasa ngolah.
  2. Ékspor sakumaha EPUB - Google Docs ayeuna nawiskeun EPUB salaku format file ékspor asli. Ngan pilih File> Unduh Salaku, saterusna Publikasi EPUB (.epub) sareng anjeun siap angkat!
  3. Ngesahkeun EPUB anjeun - Sateuacan anjeun unggah EPUB anjeun kana jasa naon waé, anjeun badé pastikeun yén éta leres diformat. Anggo online Validator EPUB pikeun mastikeun anjeun teu ngagaduhan masalah.

Dimana Pikeun Nyebarkeun EPUB Anjeun

Ayeuna anjeun ngagaduhan file EPUB anjeun, ayeuna anjeun kedah nyebarkeun Ebook ngalangkungan sababaraha jasa. Outlet anu luhur pikeun diadopsi nyaéta:

  • Penerbitan Langsung Kindle - nyalabarkeun buku-buku ebook sareng paperbacks gratis kalayan Kindle Direct Publishing, sareng ngahontal jutaan pamiarsa di Amazon.
  • Portal Penerbitan Buku Apple - tujuan tunggal pikeun sadaya buku anu anjeun resep, sareng anu anjeun sakitar.
  • Buku Google Play - anu diintegrasikeun dina toko Google Play anu langkung lega.
  • Smashwords - distributor buku indie indie pangageungna. Kami ngajantenkeun gancang, gratis sareng gampang pikeun panulis atanapi panerbit, dimana waé di dunya, pikeun nyebarkeun sareng ngadistribusikaeun ebook ka pangecér utama sareng rébuan perpustakaan.

Abdi nyarankeun pisan pikeun ngarékam pidéo pikeun ngenalkeun buku anjeun, nyetél harepan kana konténna, sareng ngadorong jalma pikeun ngaunduh atanapi mésér ebook. Ogé, ngadamel bio panulis anu hébat dina jasa penerbitan anu ngamungkinkeun.

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi kuring pikeun Google workspace.

7 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 4
  4. 5
  5. 6

    Kuring boga 300 kaca sareng poto leutik dina unggal kaca. Verifikasi pub nyarios kirang ti 12MB. Naha docs goggle kuring bakal ageung teuing. Kumaha kuring ngaleutikan poto. Éta dipotong tapi sadayana poto hadir..

    • 7

      Aya sababaraha alat online pikeun ngaleutikan ukuran gambar, tapi umumna pikeun kaluaran kualitas layar… nyaéta 72 dpi dina tungtung handap. Alat anu langkung énggal nyaéta 300+ dpi. Upami aya anu hoyong nyitak ebook anjeun, maka 300dpi saé. Kuring bakal mastikeun yén ukuran gambar kuring henteu langkung ageung tibatan ukuran dokumen (janten entong selapkeun sareng ngaleutikan… Lajeng niiskeun gambar. Alat komprési gambar anu kuring anggo nyaéta Kraken.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.