Google Maéhan Star Analytics Google

tilelep

Éta perasaan anu nyerelep dina beuteung anjeun panginten tiasa waé datang tina panyungsi anjeun. Tong milarian ayeuna, tapi Google ngarencanakeun ngaleupaskeun plugin browser anu bakal ngamungkinkeun pangguna milih teu dilacak ku… Google Analytics.

Eh, naon?

Google, panyadia pamilarian ngarah sareng kakuatan kuda dina balik pangunjung wéb Google Analytics anu kawéntar analytics alat, bade ngantepkeun pangguna pikeun ulah dilacak ku alatna nyalira.

Ieu nyandak sababaraha patarosan sareng kamungkinan implikasi pikeun wébmaster sareng wéb marketer anu nganggo Google Analytics pikeun ngalacak pangunjung halaman wéb, utamina kumaha panggunaan plugin bakal mangaruhan kumpulan data patalimarga situs. Ieu janten patarosan sanés anu langkung penting: naha Google bakal ngalakukeun ieu nalika Google Analytics henteu ngumpulkeun data pribadi?

Hal anu mimiti aya, éta gumantung kana naon anu tiasa dianggap pribadi data. Naha inpormasi ISP sareng lokasi geografis anjeun dianggap pribadi? Google Analytics henteu ngumpulkeun alamat IP masing-masing, hartosna yén sadaya inpormasi anu dilacak lengkep anonim.

Naha ieu nempatkeun Google dina kategori jalma munafik total kumargi aranjeunna tiasa nyimpen catetan anu teu aya watesna tina riwayat pamilarian pangguna? Sugan. Riwayat pamilarian ngamungkinkeun Google pikeun nganteurkeun hasil pamilarian anu dipersonalisasi anu luar biasa, sareng nalika aranjeunna parantos ngajantenkeun langkung gampang milih kaluar tina fitur ieu sareng anu aranjeunna Puseur privasi, aranjeunna henteu persis kaluar jalan pikeun Ngaiklan kamungkinan ieu. Éta ogé nyebatkeun yén grup privasi parantos naros ka Komisi Perdagangan Federal pikeun buka panyilidikan kana Google Buzz, janten Google panginten tiasa nyeureud sakedik dina payuneun privasi.

Geuleuyeung parantos profil hébat sareng luhur, tapi réaksi mimitina mah Janten? Sabaraha jalma anu sadar yén aranjeunna gaduh Profil Google, sumawonna aranjeunna tiasa ngédit propil ieu sareng nyaluyukeun setélan privasi sareng karesep iklanna? Kuring henteu tiasa gancang milarian data empiris, tapi sabaraha perséntase pangguna wéb anu nganggo plugin AdBlock Plus pikeun Firefox? Éta panginten henteu cekap pikeun nempatkeun éta di luar simpangan standar.

Intina mah nyaéta pikeun wébmaster sareng pemasar, langkah ieu tiasa ngajual langkung seueur langganan Omniture jeung WebTrends sakumaha anu urang tukangeun tirai hoyong aksés kana saloba data jéntré. Tapi gerakan éta panginten réaksi tuur kana masalah anu henteu acan – sareng teu kantos – aya.

6 Komentar

  1. 1

    Google Analytics aya dina posisi precarious. Di hiji sisi, aranjeunna monopoli - nawiskeun hiji-hijina solusi Adsense sareng Analytics terpadu di pasar. Éta kudu dipaksa pikeun ngahijikeun jeung sagala panyadia analytics. Di sisi séjén, maranéhna teu bisa ngalakukeun sababaraha integrations hébat (ie. Facebook Analytics ku Webtrends) sabab bersaing. Ieu ngan sigana polos belet, sanajan.

  2. 2

    Kuring miharep Webtrends pikir ieu anjeun lakukeun sangkan anjeun meunang hiji bonus helluva.

    Leres, Pat East di Hanapin nembé tweeting ngeunaan ieu. Gelombang munggaran, teras Buzz, teras nyadangkeun Caffiene, ayeuna ieu?

    Saolah-olah aranjeunna nyobian ngajaga tina monopoli ku cara nyabotase produkna dugi ka anu sanés nyusul.

  3. 3
  4. 4

    Dina panempoan Amérika urang ngeunaan privasi ieu teu make akal pikiran, tapi supados Google Analytics janten dina kaayaan alus di nagara Éropa (anu geus nanyakeun ngical paralatan analytics pikeun jenis ieu milih-kaluar), Google mangrupakeun pamimpin. Sajaba ti, parobahan ieu ngamungkinkeun Google Analytics bisa dipaké pikeun situs pamaréntah (sakumaha eta taat kana tungtunan pamaréntah AS pikeun privasi).

    Pikirkeun éta salaku kapamimpinan dina cara anu béda. Éta gaduh dampak pikeun para pemasar, tapi kuring nyangka kana waktosna, peraturan pamaréntahan bakal nyekel padagang analytics anu henteu nawiskeun hal anu sami sareng mékanisme milih kaluar ieu.

  5. 5

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.