Google Maéhan Star Analytics Google

tilelep

Éta perasaan anu ngalelepkeun dina beuteung anjeun panginten tiasa waé datang tina panyungsi anjeun. Entong katingali ayeuna, tapi Google ngarencanakeun ngaleupaskeun plugin browser anu bakal ngamungkinkeun pangguna milih henteu dilacak ku… Google Analytics.

Eh, naon?

Google, panyadia pamilarian ngarah sareng kakuatan kuda dina balik pangunjung wéb Google Analytics anu kawéntar analytics alat, bade ngantepkeun pangguna pikeun ulah dilacak ku alatna nyalira.

Ieu nyandak sababaraha patarosan sareng kamungkinan implikasi pikeun wébmaster sareng wéb marketer anu nganggo Google Analytics pikeun ngalacak pangunjung halaman wéb, utamina kumaha panggunaan plugin bakal mangaruhan kumpulan data patalimarga situs. Ieu janten patarosan sanés anu langkung penting: naha Google bakal ngalakukeun ieu nalika Google Analytics henteu ngempelkeun data pribadi mimitina?

Hal anu mimiti aya, éta gumantung kana naon anu tiasa dianggap pribadi data. Naha inpormasi ISP sareng lokasi geografis anjeun dianggap pribadi? Google Analytics henteu ngumpulkeun alamat IP masing-masing, hartosna yén sadaya inpormasi anu dilacak lengkep anonim.

Naha ieu nempatkeun Google dina kategori jalma munafik total kumargi aranjeunna tiasa nyimpen catetan anu teu aya watesna tina riwayat pamilarian pangguna? Sugan. Riwayat pamilarian ngamungkinkeun Google pikeun nganteurkeun hasil pamilarian anu dipersonalisasi anu luar biasa, sareng nalika aranjeunna parantos ngajantenkeun langkung gampang milih kaluar tina fitur ieu sareng anu aranjeunna Puseur privasi, aranjeunna henteu persis kaluar jalan pikeun Ngaiklan kamungkinan ieu. Éta ogé nyebatkeun yén grup privasi parantos naros ka Komisi Perdagangan Federal pikeun buka panyilidikan kana Google Buzz, janten Google panginten tiasa nyeureud sakedik dina payuneun privasi.

Geuleuyeung parantos profil hébat sareng luhur, tapi réaksi mimitina mah Janten? Sabaraha jalma anu sadar yén aranjeunna gaduh Profil Google, sumawonna aranjeunna tiasa ngédit propil ieu sareng nyaluyukeun setélan privasi sareng karesep iklanna? Kuring henteu tiasa gancang milarian data empiris, tapi sabaraha perséntase pangguna wéb anu nganggo plugin AdBlock Plus pikeun Firefox? Éta panginten henteu cekap pikeun nempatkeun éta di luar simpangan standar.

Intina mah nyaéta pikeun wébmaster sareng pemasar, langkah ieu tiasa ngajual langkung seueur langganan Omniture jeung WebTrends salaku jalma di tukangeun tirai hoyong aksés kana saloba data jéntré. Tapi gerakan éta tiasa janten réaksi tuur pikeun masalah anu henteu acan – sareng teu kantos – aya.

6 Komentar

  1. 1

    Google Analytics dina posisi anu teu aman. Di hiji sisi, aranjeunna monopoli - nawiskeun hiji-hijina solusi Adsense sareng Analytics terpadu di pasar. Aranjeunna kedah dipaksa ngahijikeun sareng panyadia analitik naon waé. Di sisi sanésna, aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun sababaraha integrasi anu hébat (nyaéta Facebook Analytics ku Webtrends) kusabab aranjeunna bersaing. Anu ieu sigana polos belet.

  2. 2

    Kuring miharep Webtrends mikir yén ieu dilakukeun pikeun anjeun kéngingkeun hiji bonus helluva.

    Leres, Pat East di Cari parantos nga-tweet ayeuna-ayeuna. Gelombang Mimiti, teras Buzz, teras cadangan Caffiene, ayeuna ieu?

    Siga aranjeunna nyobian tetep tina kéngingkeun monopoli ku cara sabotase produkna dugi ka anu sanésna néwak.

  3. 3
  4. 4

    Dina pandangan Amérika kami pikeun privasi ieu henteu masuk akal, tapi supados Google Analytics janten kaayaan anu hadé di nagara-nagara Éropa (anu parantos naroskeun ka vendor analytics pikeun jenis milih-kaluar ieu), Google mangrupikeun pamimpin. Salaku tambahan, parobihan ieu ngamungkinkeun Google Analytics dianggo pikeun situs pamaréntahan (sabab taat kana tungtunan pamaréntahan AS pikeun privasi).

    Pikirkeun éta salaku kapamimpinan ku cara anu béda. Éta ngagaduhan pangaruh pikeun para pemasar, tapi saur kuring ku sababaraha waktos, peraturan pamaréntahan bakal dugi ka vendor analytics anu henteu nawiskeun hal anu sami sareng mékanisme milih-kaluar ieu.

  5. 5

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.