Tip pikeun Tés A / B dina Google Play Ékspérimén

Google Play

Pikeun pamekar aplikasi Android, Google Play Ékspérimén tiasa nyayogikeun wawasan anu berharga sareng ngabantosan ningkatkeun pamasangan. Ngajalankeun tés A / B anu rarancang anu saé sareng direncanakeun leres tiasa ngabédakeun antara pangguna masang aplikasi anjeun atanapi pesaing. Nanging, aya seueur conto dimana tés teu leres dilaksanakeun. Kasalahan ieu tiasa dianggo ngalawan aplikasi sareng ngarugikeun kinerjaana.

Ieu pitunjuk pikeun ngagunakeun Google Play Ékspérimén keur A / B nguji.

Nyetel Percobaan Google Play

Anjeun tiasa ngakses konsol Ékspérimén tina dina dasbor aplikasi Google Play Developer Console. Buka Ayana Toko di sisi kénca layar teras pilih Percobaan Listing Toko. Ti dinya, anjeun tiasa milih "Ékspérimén Anyar" sareng nyetél tés anjeun.

Aya dua jinis ékspérimén anjeun tiasa ngajalankeun: Ékspérimén Default Grafika jeung Percobaan Lokalisasi. Ékspérimén Default Grafika ngan ukur bakal ngajalankeun tés di daérah anu nganggo basa anu anjeun pilih salaku standar anjeun. Eksperimen Lokalisasi, di sisi anu sanésna, bakal ngajalankeun tés anjeun dina daérah mana waé aplikasi anu sayogi.

Anu mimitina ngamungkinkeun anjeun pikeun nguji unsur-unsur kréatip sapertos ikon sareng screenshot, sedengkeun anu terakhir ogé ngamungkinkeun anjeun nguji pedaran anu pondok sareng panjang anjeun.

Nalika milih varian tés anjeun, émut yén langkung seueur anu anjeun uji, langkung lami pikeun kéngingkeun hasil anu tiasa ditindak. Seueur teuing varian tiasa nyababkeun tés peryogi langkung waktos sareng patalimarga pikeun ngawangun interval kapercayaan anu nangtukeun kamungkinan pangaruh konvérsi.

Ngartos Hasil Percobaan

Nalika anjeun ngajalankeun tés, anjeun tiasa ngukur hasilna dumasar kana First Time Installer atanapi Retain Installer (Hiji Dinten). Instalasi Pertama Kali mangrupikeun total konvérsi anu kaiket sareng varianna, kalayan Pakét Installer janten pangguna anu nyimpen aplikasi saatos dinten kahiji.

Konsol ogé nyayogikeun inpormasi ngeunaan Ayeuna (pangguna anu dipasang aplikasi) sareng diskalakeun (sabaraha pamasangan anu anjeun bakal kéngingkeun hipotésis upami varian nampi 100% patalimarga salami periode uji coba).

Google Play Ékspérimén sareng Tés A / B

90% Kapercayaan Kapercayaan dihasilkeun saatos tés parantos ngajalankeun cukup lami pikeun kéngingkeun wawasan anu tiasa dilakukeun. Éta nunjukkeun palang beureum / héjo anu nunjukkeun kumaha konversi sacara téoritis bakal diluyukeun upami varianna dikaluarkeun langsung. Upami batang héjo, éta pergeseran positip, beureum upami négatip, sareng / atanapi duanana warna hartosna éta tiasa ayun dina dua arah.

Laku Pangsaéna Anu Kedah Pertimbangkeun pikeun Pangujian A / B di Google Play

Nalika anjeun ngajalankeun tés A / B anjeun, anjeun bakal kedah ngantosan dugi interval kapercayaan diadegkeun sateuacan ngadamel kasimpulan. Pemasangan per varian tiasa ngalih sapanjang prosés tés, janten tanpa ngajalankeun tés cukup lami pikeun netepkeun tingkat kapercayaan, varianna tiasa ngalakukeun anu béda nalika diterapkeun sacara langsung.

Upami henteu cekap patalimarga pikeun ngawangun interval kapercayaan, anjeun tiasa ngabandingkeun tren konvérsi minggu ka minggu pikeun ningali naha aya konsistensi anu muncul.

Anjeun ogé bakal hoyong ngalacak dampak saatos panyebaran. Komo upami Confidence Interval nyatakeun yén varian tés bakal dilakukeun langkung saé, performa anu saéstuna masih tiasa béda, utamina upami aya interval beureum / héjo.

Saatos nyebarkeun uji coba varian, awaskeun tayangan sareng awaskeun kumaha pangaruhna. Pangaruh saleresna tiasa benten tibatan anu diprediksi.

Sakali anjeun parantos nangtoskeun naon varian anu paling saé, anjeun badé teras-terasan sareng ngapdet. Bagian tina tujuan tés A / B nyaéta pikeun milarian cara anyar pikeun ningkatkeun. Saatos diajar naon anu tiasa dianggo, anjeun tiasa nyiptakeun varian anyar anu tetep dina émutan.

Google Play Ékspérimén sareng Hasil Nguji A / B

Salaku conto, nalika damel sareng AVIS, Gummicube ngaliwat sababaraha tés uji coba A / B. Ieu ngabantosan nangtoskeun naon unsur kréatip sareng olahtalatah anu pangsaéna dirobah. Pendekatan éta ngahasilkeun kanaékan 28% konvérsi tina tés grafis fitur nyalira.

Iterasi penting pikeun tumuh aplikasi anjeun. Éta ngabantosan anjeun teras-terasan ngahurungkeun konvérs anjeun nalika usaha anjeun tumuh.

kacindekan

Pangujian A / B tiasa janten cara anu saé pikeun ningkatkeun aplikasi sareng anjeun sacara umum Optimasi App Store. Nalika nyetél tés anjeun, pastikeun anjeun ngawatesan jumlah varian anu anjeun tés sakaligus pikeun nyepetkeun hasil tés.

Salami tés, pantau kumaha pamasangan anjeun kapangaruhan sareng naon anu ditampilkeun ku Kapercayaan Kapercayaan. Langkung seueur pangguna anu ningali aplikasi anjeun, bakal langkung saé kasempetan anjeun dina netepkeun trend anu tetep anu ngabuktoskeun hasilna.

Anu pamungkas, anjeun bakal hoyong teras-terasan ngantunkeun. Unggal iterasi tiasa ngabantosan anjeun diajar naon anu ngarobah pangsaéna pikeun pangguna, janten anjeun langkung ngartos kumaha ngaoptimalkeun aplikasi sareng skala anjeun. Ku cara ngalakukeun pendekatan metodis kana tés A / B, pamekar tiasa dianggo pikeun numuhkeun aplikasi langkung jauh.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.