Potongan rambut sareng Privasi, Campur atanapi Pangalaman Pamaké?

Don KingUnggal sababaraha minggu kuring didatangan lokal Supercuts. Kuring henteu kéngingkeun potongan anu sampurna, tapi éta henteu mahal sareng jalma-jalma anu damel di dinya saé pisan. Anu paling penting, nyaéta Supercuts émut saha kuring. Nalika kuring lebet, aranjeunna naroskeun nami sareng nomer telepon kuring, lebetkeun kana sistemna, sareng aranjeunna kéngingkeun catetan sabaraha lami ti cukuran terakhir kuring ogé kumaha kuring resep (# 3 sakitar motong gunting di luhur , nangtung bagian).

Ngamangpaatkeun inpormasi (pribadi) anu kuring sayogi ngajantenkeun pangalaman pangguna kuring sareng Supercuts langkung saé sareng ngajantenkeun kuring balik deui. Konsép anu pikaresepeun, huh? Abdi resep nganjang ka tempat-tempat anu aranjeunna émut nami kuring, kumaha kuring resep kopi kuring, kumaha kuring resep kaos abdi kalaparan, atanapi bahkan kumaha kuring resep teukteukan buuk kuring! Kuring datang deui-deui sabab pangalaman langkung saé. Kuring parantos cicing di sababaraha hotél anu saé anu kuring heran nalika petugas damel éta nginget-nginget pikeun nginget nami abdi. Éta sakedik usaha anu ngajantenkeun kuring balik sareng ngembang usaha. Perusahaan anu ngumpulkeun sareng nganggona data duanana suksés sareng ngaapresiasi.

Alat, situs, sareng kabiasaan kuring online henteu kedah benten, leres? Kuring ngirimkeun inpormasi ... sakapeung inpormasi pribadi… ka situs sareng sistem online pikeun ningkatkeun pangalaman kuring sareng aranjeunna. Amazon raket ngalacak pameseran kuring teras nyarankeun barang tambihan anu kuring resep. Upami kuring angkat ka blog anu hébat, Google Adwords anu ngiringan konténna tiasa nunjuk kuring kana produk atanapi jasa anu kuring resep. Upami kuring mairan babaturan kuring situs, inpormasi kuring tiasa disimpen dina Cookie janten ditampilkeun janten kuring henteu kedah ngeusian inpormasi deui. Ieu hébat! Éta ngahémat waktos kuring sareng ngagaduhan kuring hasilna langkung saé. Sanés éta perkawis sadayana?

Kanyataan yén unggal tindakan sareng sakumpulan data anu anjeun pasang dina Internét tiasa dimangpaatkeun pikeun ningkatkeun pangalaman pangguna anjeun nyaéta hebat pisan, teu masalah. Data dikumpulkeun sacara sukarela, tangtosna. Anjeun teu kedah nampi cookies, lebet kana halaman wéb, nganggo anu sanés, atanapi bahkan nyambung kana Internét pisan. Pikeun kuring, privasi sanés masalahna, kaamanan mangrupikeun masalah. Privasi Internasional nembé saatos Google masihan peringkat paling parah dina 'privasi'. Nalika kuring maca tulisan éta, kuring leres-leres ngémutan éta mangrupikeun hal anu leueur anu kedah dilakukeun. Kumpulan data Google murni pikeun ngawangun pangalaman anu langkung saé pikeun pangguna na ogé nyambungkeun bisnis ka konsumén.

Googler anu kawéntar, Matt Cutts ngaréspon Privasi Internasional kalayan réspon anu lengkep anu kuring pikir leres-leres dipaku. Google ngalakukeun padamelan anu luar biasa ku kaamanan - iraha terakhir kali anjeun nguping ngeunaan data pribadi anu diretas atanapi dikaluarkeun sacara teu dihaja ti Google?

Google henteu ngical data ka saha waé, modélna nyaéta ngamungkinkeun usaha ngakses sistemna, konsumén ngaksésna, sareng Google ngahubungkeun duaan éta. Éta pendekatan anu luar biasa sareng salah sahiji anu dipikaresep ku kuring. Abdi hoyong Google diajar pisan ngeunaan kuring yén pangalaman kuring ngagunakeun parangkat lunak aranjeunna janten langkung saé sareng langkung saé unggal dinten. Abdi hoyong ngahontal perusahaan anu disarankeun ku kuring - anu tiasa ngagaduhan produk atanapi jasa anu kuring resep.

Kumaha Privasi Internasional pangkat Supercuts anu ngalacak sabaraha sering kuring didatangan, saha anggota kulawarga kuring, sareng naon anu dipikaresep ku cukuran urang? Kuring nebak aranjeunna hoyong Supercuts lirén pikeun ngumpulkeun inpormasi éta. Kuring teras kedah ngajelaskeun sorangan unggal kuring nganjang ... dugi ka kuring lirén sareng mendakan anu sanés teu ngalacak.

Sigana mah garis handapna ieu ... perusahaan anu nyiksa data anjeun kedah dihindari, tapi perusahaan éta make data anjeun kedah diganjar. Tong lirén ngalacak kuring, Google! Abdi resep pangalaman pangguna anu anjeun pasihkeun.

3 Komentar

  1. 1

    Amin, Lanceuk!

    PS. Kuring henteu kedah ngalakukeun nanaon tapi ketik pesen ieu ... ..b / c koméntar anjeun parantos terang kuring dina komputer damel kuring JEUNG dina laptop kuring. Éta hal anu saé pisan ....... sareng éta ngajantenkeun kuring penting.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.