Google Antitrust Suit mangrupikeun Harbinger Waters kasar pikeun Parobihan IDFA Apple

Apple IDFA

Sedengkeun lila-lila datang, gugatan antitrust DOJ ngalawan Google parantos dugi dina waktos anu penting pikeun industri iklan iklan, sabab para pemasar nuju ngawatekkeun lumpuh Apple Identifier pikeun pangiklan (IDFA) parobihan. Sareng ku Apple ogé dituduh dina laporan 449 halaman anyar ti Déwan Perwakilan AS nyalahgunakeun kakuatan monopoli masing-masing, Tim Cook kedah beuratna ngalaksanakeun léngkah-léngkahna salajengna.

Naha cengkraman Apple anu langkung ketat dina pangiklan ngajantenkeun buta téknologi salajengna anu bakal dikirim? Éta patarosan industri tech ad $ 80 milyar ayeuna nuju dipikiran.

Ti ayeuna, Apple Inc. siga anu nyangkut antara batu sareng tempat anu sesah: éta parantos nyéépkeun jutaan pikeun nempatkeun dirina salaku perusahaan-privasi centric company, sareng dina ngembangkeun gaganti IDFA, anu parantos dijantenkeun batu pribadi iklan digital mangtaun-taun. Dina waktos anu sasarengan, ngalakukeun jauh sareng IDFA anu miharep kana sistem tertutup milik SkAdNetwork na, bakal ngajantenkeun Apple calon anu langkung dipikaresep pikeun jas antitrust.

Nanging, ku panunda terakhir tina parobihan IDFA ka awal 2021 Apple masih gaduh waktos kanggo ngalihkeun lintasanana ayeuna sareng hindaran nuturkeun jejak Google. Éta bakal bijaksana pikeun raksasa téknologi pikeun nyatet kasus Google sareng nyimpen IDFA atanapi ngembangkeun SkAdNetwork ku cara anu henteu ngajantenkeun pangiklan lengkep gumantung kana data pangguna anu dimonopoli na.

Dina bentuk na ayeuna, Apple diusulkeun SkAdNetwork siga anu langkung ageung ka arah monopoli tibatan naon anu dilakukeun ku Google dina industri pamilarian. Sanaos Google jauh pamuter panggedéna dina bidangna, sahenteuna, aya mesin pencari alternatif sanés anu tiasa dianggo pangguna sacara bébas. IDFA, di sisi anu sanésna, mangaruhan sakumna ékosistem pikeun pangiklan, pemasar, panyadia data konsumen, sareng pamekar aplikasi anu teu ngagaduhan pilihan tapi maén bal sareng Apple.

Éta sanés mangrupikeun waktos sanés Apple nganggo panggunaan luhurna pikeun maksa pasar pikeun matuh. Dina sababaraha bulan terakhir, pamekar aplikasi ngadorong deui biaya gigantic Apple 30% tina sadaya penjualan anu dilakukeun di toko aplikasi na - halangan masif pikeun monetisasi. Ngan perusahaan anu suksés sapertos Epic Games bahkan ngagaduhan kamampuan pikeun ngudag perang hukum sareng raksasa téknologi. Tapi bahkan Epic dugi ka ayeuna henteu acan hasil dina maksa panangan Apple.

Dina Pace ayeuna, kumaha ogé, cara ngagawe antitrust anu lumangsung bakal nyandak waktos lami pikeun pangaruh parobahan bermakna pikeun industri tech ad. Penerbit frustasi yén gugatan ngalawan Google museurkeun kaseueuran kana perjanjian distribusi perusahaan anu ngajantenkeun mesin pencari standar tapi gagal menangani masalah utama aranjeunna ngeunaan prakték perusahaan dina iklan online.

Numutkeun ka ulikan anyar ku otoritas persaingan Inggris, ngan ukur 51 sén unggal 1 dolar dina iklan ngahontal penerbit. Sésa 49 sésana ngan saukur ngejat kana ranté suplai digital. Jelas, aya alesan pikeun penerbit frustasi ngeunaan éta. Kasus DOJ nyaangan kanyataan kasar industri urang:

Kami nyangkut.

Sareng nganapigasi tina kekacoan anu urang parantos ciptakeun mangrupikeun prosés anu hipu, lambat, sareng matak pikasieuneun. Sedengkeun DOJ nyandak léngkah-léngkah munggaran sareng Google, éta pasti ngagaduhan Apple ogé dina pandanganana. Upami Apple hoyong aya di sisi katuhu sajarah ieu nalika dijantenkeun, raksasa kedah mimitian mikirkeun kumaha carana tiasa dianggo sareng industri tech ad tibatan usaha ngadominasi éta.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.