Manggihan Center of Gravitasi pikeun Great presentasi Desain

Desain Presentasi

Sadayana terang yén PowerPoint mangrupikeun bahasa bisnis. Masalahna, seuseueurna dek PowerPoint henteu langkung ti séri slide anu overstuffed sareng sering ngabingungkeun anu ngiringan soliloquies anu ngainduksi ku presenter.

Saatos ngembangkeun rébuan presentasi, kami parantos ngaidentifikasi prakték pangsaéna anu saderhana, nanging jarang dianggo. Pikeun tujuan éta, urang nyiptakeun Pusat Gravitasi, kerangka anyar pikeun ngawangun presentasi. Ide na nyaéta unggal dek, unggal slide, sareng unggal eusi dina jero dek peryogi titik fokus. Pikeun ngalakukeunana, urang kedah mikirkeun presentasi tina tilu sudut pandang: (1) makro, presentasi lega, (2) slide-by-slide, sareng (3) dina tingkat granular, dimana unggal data atanapi eusi dina unggal éta slide sacara saksama dipertimbangkeun.

Pusat Desain Presentasi Gravitasi

Candak Sudut pandang Makro

Pikeun ngamimitian, pikirkeun presentasi tina sudut pandang makro, ningali presentasi anjeun salaku hiji. Naon titik fokus tina presentasi anjeun, anu ngajantenkeun dek kohesif sareng ngajantenkeun tujuan presentasi anjeun? Teras lebet hiji tingkat langkung jero. Unggal slide kedah ngahaja ngalaksanakeun tujuan dek. Upami éta henteu dilakukeun, maka anjeun kedah naros, naon tujuanana slide éta? Kumaha carana cocog sareng gambaran ageung tina presentasi?

Sumawona, unggal slide ogé kedah ngagaduhan Pusat Gravitasi nyalira, fokus anu ngahiji, masihan kasaimbangan sareng kohési. Sareng pamungkas, zum caket kana eusi unggal slide. Nalungtik unggal paragrap, unggal bagan, unggal judul. Unggal item, tabel atanapi grafik kedah nyarios sareng fokus dina presentasi, tapi ogé peryogi titik fokus na nyalira. 

Hayu atuh ilustrasi ku kiasan. Candak sistim tatasurya urang. Panonpoé mangrupikeun unsur pusat tina sistem tatasurya sareng masihan tarikan gravitasi dina unggal planét. Nanging, unggal planét gaduh tarikan gravitasi nyalira. Ku cara anu sami, unggal slide, sareng unggal obyék dina unggal slide, kedah nyarios ka pusat gravitasi umum (nyaéta matahari). Nanging, sapertos planét dina tata surya urang, unggal slide sareng unggal obyék dina unggal slide ogé kedah ngagaduhan fokus masing-masing, anu ngajantenkeun dasarna sareng kohesif. 

Hayu urang marios sababaraha strategi sareng taktik pikeun mastikeun yén fokus dijaga dina unggal tingkatan. 

Pertimbangkeun Dek anjeun salaku Sadayana

Presentasi anjeun sacara gembleng kedah ngagaduhan hiji gagasan ageung, téma atanapi tujuan. Kedah aya tujuan anu umum. Naha dek ieu ngajual padamelan anjeun, ideu, sareng panalitian? Upami kitu, tangtukeun hal anu anjeun jual. Alternatipna, nyaéta dek anjeun ngan saukur ngabagi karya anjeun, ngawartosan tanpa kedah ngajantenkeun pemirsa nyandak tindakan. Upami anjeun ngabagi, hal-hal naon anu anjeun pikahoyong ku pemirsa tina presentasi? 

Tampilan Presentasi Global

Pertimbangkeun Audiens

Salajengna, pertimbangkeun pemirsa. Dina tingkat makro, pikirkeun ngeunaan komposisi pemirsa anjeun, naha éta konsumén, manajemén, atanapi organisasi anu langkung lega. Kaseueuran presentasi henteu dikalibrasi kalayan saé pikeun kabutuhan pemirsa. Sabalikna, aranjeunna diwangun tina sudut pandang panyatur, tapi penting pikeun ngabagi pemirsa sareng ngawangun carita anjeun disakurilingna. Naha aranjeunna didieu? Naon tingkat kaahlian sareng kalungguhanana? Sakumaha seueur napsu aranjeunna pikeun detil, akronim, sareng sajabina? Naon karesahan propésionalna, ajakan-ajakan aranjeunna pikeun tindakan? Naha aranjeunna mamang atanapi anu percanten? Naon jenis résistansi anu bakal anjeun nyanghareupan? Jawabanna bakal ngabantosan kumaha ngawangun dek anjeun. Mikir jero ngeunaan pemirsa anjeun sateuacan ngawangun presentasi anjeunbakal ngabantosan ngaoptimalkeun 'pangaruhna.

Anu pamungkas, anggap kohési. Léngkah deui sareng tingali sadayana tina sudut pandang desain sareng cariosan. Mimiti, ngawangun struktur naratif. Presentasi sanés mangrupikeun séri ideu anu teu nyambung, titik data atanapi observasi, tapi bentuk pamungkas tina cariosan multimédia. Desain presentasi mangrupikeun disiplin anu muncul anu ngagabungkeun kecap, pidéo, animasi, data, média naon waé anu tiasa dibayangkeun. 

Unggal dek peryogi struktur naratif; awal, tengah, sareng akhir, bari ngarecah konsep konci kana sababaraha bagian sareng subséksi. Langkung rumit masalahna, langkung seueur organisasi diperyogikeun. Hiji peryogi cekelan pikeun konsép kelompok, nyiptakeun hirarki sareng urutan. Kuring ngamimitian ku ngagariskeun, anu ngawangun hirarki ku definisi, teras ngalih kana storyboarding (nyaéta, sakitar salapan atanapi 12 kotak dina lambaran), sareng ngadamel skétsa kasar, tanpa rinci. Proses ieu mangrupikeun cara pikeun nyandak inpormasi anu rumit sareng ngawangun narasi visual. Ku ngagunakeun kombinasi garis besar sareng storyboarding, hasilna bakal janten struktur narasi anu teratur kalayan hirarki anu dihaja. 

Taktik Desain

Nalika ngeunaan taktik desain saderhana, aturan anu paling dasar pikeun nuturkeun ngawangun kohési di dek anjeun nyaéta ngawatesan animasi sareng transisi. Nyatana, ngawatesan sadaya gerak kana transisi diudar dasar mangrupikeun aturan jempol anu saé. Kacuali anjeun desainer terampil atanapi animator, anjeun kedah ngajauhan animasi PPT sareng transisi. Kitu cenah, transisi luntur ngajantenkeun dasar anu hadé pikeun presentasi kusabab éta gampang, biasa dianggo dina pilem, tapi henteu kéom 

Dua taktik salajengna aya hubunganana sareng fon. Coba tetep sareng dua kulawarga font dina presentasi: hiji kanggo judul sareng judul, anu sanés pikeun anu sanésna (kalebet sub-tarjamahan sareng salinan awak). Langkung saé, anggo hiji kulawarga font tapi béntenkeun beuratna (contona, kandel pikeun judul sareng judul, biasa atanapi enteng kanggo salinan awak sareng terjemahan). Kuring sering nganggo Franklin Gothic, anu mangrupikeun font anu saé, saimbang. Calibri mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun salinan awak sareng téks anu langkung panjang, sabab ukuran font anu langkung alit ngahémat rohangan, bari gampang dianggo. 

Taktik anu salajengna nyaéta warna. Upami ngeunaan warna font, condong nganggo hiji warna sapanjang, atanapi nuansa warna anu sami, idéal hideung / kulawu. Anjeun tiasa nyarios éta pikaboseneun, tapi anu leres nyaéta minat visual didamel tina nuansa dina panggunaan fon, sanés dina pelangi fon warna anu cerah. Karesep visual asalna tina hirarki, poto atawa data. Janten lengket hiji atanapi dua font, sareng batesan panggunaan warna. Idéal nganggo hiji warna pikeun sadaya salinan awak, sareng warna anu béda tina warna anu sami pikeun nyiptakeun hirarki. 

Unggal Geser, Titik Fokus

slide gravitasi presentasi

Kami parantos ningali dina dek sacara global; ayeuna urang bakal nutupan slide pribadi. Kumaha anjeun meunteun slide? Kumaha anjeun mastikeun yén masing-masing ngagaduhan pusat gravitasi? Deui, unggal slide kedah ngajantenkeun tujuan dek umum. Upami henteu, naha aya di dinya? Nanging, unggal slide ogé peryogi titik fokus masing-masing. Kedah aya hirarki, kasaimbangan sareng isyarat visual pikeun ngajantenkeun slaid masing-masing hartosna jelas, bari ngabédakeun inpormasi anu langkung penting ngalawan anu kirang penting. 

Sapertos tingkat sanésna, aya taktik pikeun digunakeun dina tingkat slide. Hikmah konvensional pikeun desain slide nyaéta nampilkeun hiji ideu per slide. Masalahna, éta henteu salawasna pragmatis. Hiji ideu per slide mangrupikeun taktik anu hadé pikeun ceramah TED, tapi henteu dianggo pikeun presentasi perusahaan sadidinten, pastina sanés pikeun panilitian atanapi presentasi rumit kalayan seueur data. 

Dina kaseueuran presentasi perusahaan, "slide isian" teu tiasa dilawan. Jalanna nyaéta kasaimbangan visual sareng hirarki, janten daripada fokus kana hiji gagasan per slide, paradigma anu langkung pas kedahna hiji ideu dina unggal waktos dina waktosna. Anjeun tiasa gaduh seueur ideu anu diperyogikeun dina slide anu ditangtoskeun, sareng seueur inpormasi, tapi konci na nyaéta pikeun ngontrol perhatian pemirsa dina unggal waktos dina waktosna. Ieu perkawis streamlining koneksi real-time antara visual sareng kecap lisan, pikeun mastikeun yén pemirsa henteu bingung. Visual sareng kecap kedah jelas nyambung sepanjang waktos.

Taktik séjén - ngajadikeun leuwih sederhana. Meureun éta rada asupan, tapi desain anu bersih asik. Curation sareng éditan nyiptakeun kesederhanaan. Upami anjeun ragu, biasna kedahna pikeun motong sareng nempatkeun kirang langkung seueur tina unggal slide. 

Salajengna, pertimbangkeun rohangan négatip anu ngurilingan petikan téks, bagan atanapi gambar. Spasi négatip ngabantosan ngahartikeun wates dina slide sareng gambar, sareng nyiptakeun kasaimbangan. Ieu mangrupikeun konsép anu halus, tapi nambihan canggih kana desain slide. Anjeun hoyong sababaraha rohangan négatip tapi henteu teuing; éta kasaimbangan anu kedah dipikirkeun sareng latihan. Narékahan nuju kasaimbangan, sareng slide bakal ngagaduhan urutan sareng kajelasan visual. 

Margin mangrupikeun pertimbangan taktis anu sanés. Sababaraha jalma anu henteu ngarancang presentasi pikeun hirup fokus kana ngajaga wates anu sami di handapeun handapeun, luhur, kénca sareng katuhu. Tina sudut pandang kuring, margina mangrupikeun parabot desain paling penting anu sayogi. Salawasna narékahan pikeun ngajaga margin, sanaos hartosna nyusut grafik, téks, poto sareng objék pikeun ngajantenkeun pas bari ngalestarikeun margin anu sami dina slide anjeun. 

Anu pamungkas, pertimbangkeun téks - kami ngabahas slide anu nyusut, sareng kesederhanaan, tapi nyatana anjeun bakal nyanghareupan témbok kecap tina téks anu overstuffed. Kumaha anjeun ngadamel hirarki kalayan témbok kecap? Anggo téks sacara oportunis. Unggal-unggal anjeun ngagaduhan petikan téks anu ageung, pertimbangkeun ngarahkeun sareng judul kalimat pondok anu nyimpulkeun cara nyandak konci tina petikan. Sareng sisihkeun judulna ku tulisan téks judul anu kandel, janten sakedik ageung sareng / atanapi ngajantenkeun warna font langkung poék tibatan petikanana.  

Panungtung Tapi Henteu Saeutikna, Tingali Dina Unggal Geser

Tingkat zum terakhir nyaéta ningali unggal obyék (nyaéta masing-masing bagan, paragraf téks, gambar, sareng sajabana) dina unggal slide. Nalika ngeunaan data, unggal bagan, tabel sareng grafik kedah aya hubunganana langsung sareng Pusat Gravitasi. Pertimbangkeun nimbalankeun ngaleungitkeun data naon waé upami henteu ngalangkungan tujuan keseluruhan presentasi. Kitu cenah, unggal bagan, tabel sareng grafik peryogi fokus, kasaimbangan sareng hirarki nyalira anu narik babarengan. 

Data Presentasi

Mimiti, ngaku yén data éta mangrupikeun orok anjeun. Anjeun nyéépkeun sajam sareng artos pikeun ngembangkeun data sareng analisis anjeun, sareng anjeun hoyong bagikeunana. Masalahna, teu aya anu paduli pisan ngeunaan orok anjeun (henteu paduli sabaraha gambar orok anu anjeun bagikeun), sareng teu aya anu paduli kana data anjeun. Nalika nampilkeun karyana, seuseueurna jalma ngabagi-bagi data kusabab henteu hoyong nyasabkeun atanapi ngabingungkeun, sareng anu paling penting, aranjeunna henteu hoyong ngantepkeun anu penting. Kitu cenah, pertimbangkeun yén konci pikeun peran anjeun salaku panyatur nyaéta kurasi, ngirimkeun inpormasi anu saé tibatan ngubur pemirsa di jerona. 

Kapisahna, desain data nganggo alat anu sami sareng desain slide. Anggo warna anu pantes sareng sopan. Pamakéan épéktip pikeun épisién nyiptakeun hirarki. Dina akhir dinten, data kedah janten pahlawan, poin data anu paling penting kedah ditonjol. Ngaleungitkeun labél sareng wadah anu teu perlu, tanda Hash, garis sareng legenda. Ngaleungitkeun bél sareng peluit anu nyiptakeun kekusutan sareng kabingungan visual. Milarian carita dina data, sareng entong bagikeun teuing.

Pikeun ngagolakkeun desain data anu hébat kana daptar punch, aya tilu imperatif. Data kedah:

  • atra
  • Insightful
  • geulis

Mimiti, data kedah gampang bisa diasupan jeung pas. Sumbu sareng skala visual, batang sareng garisna kedah akurat. Tekenan visual kedahna ngagambarkeun data. Hiérarki visual anu cocog kedah ngajantenkeun data pahlawan, tanpa lonceng superan sareng peluit.

Kadua, nyaéta data anjeun topics? Data kedah nyarios carita sareng langsung nyambung kana téma presentasi sacara umum. Upami teu aya anu pikaresepeun ngeunaan data, pertimbangkeun dihapuskeun. Janten bijaksana ngeunaan calibrating granularity data, sabab beuki granular, beuki hese nekenkeun wawasan. 

Katilu, nyaéta data geulis, estetika? Naha anjeun nganggo warna salaku pakakas anu dihaja? Naha visualisasi data saderhana mungkin? Naha aya garis, téks sareng bentuk anu kandel dimana diperyogikeun? Naha aya rohangan négatip anu cekap?

Nalika mendesain presentasi naon waé, pertimbangkeun kumaha performa dina tilu tingkatan zum. Dina unggal tingkatan, pertimbangkeun kumaha éta nyambung kana Pusat Gravitasi sacara umum. Sareng dina waktos anu sami, éta ogé kedah ngagaduhan titik fokus nyalira anu ngajaga kohesif. Fokus kana tilu tingkatan ieu sareng presentasi anjeun bakal nyandak dinten.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.