Satengah-Kahirupan Media Sosial Meltdown

amery perusahaan roti

Nalika kuring nyarios di San Diego dina Troll Média Sosial, Krisis sareng Kasalahan, aspék anu paling penting tina sakumna pidato nyaéta sieun anu teu perlu anu dilanggengkeun ngalangkungan média sosial iraha perusahaan slip.

Satengah umur lebur média sosial langsung patali sareng kumaha gancang perusahaan salajengna naék.

Sareng éta kajantenan unggal sababaraha menit ayeuna. Sadaya buzz minggu ieu nyaéta tulisan dina Amy's Baking Company di Scottsdale, Az. Ayeuna… sateuacan anjeun maca sareng maca yen posting, ngan maca lengkep ieu posting sateuacan ngalih.

Kuring cukup boga untung (atawa cukup sial) pikeun digawé di sisi téknologi industri réstoran sababaraha taun ka pengker. Margina ketang, omzet pagawé henteu pikaseurieun, palanggan kurang ajar, sareng jam sareng tekanan ka réstoran anu teu kajantenan. Kuring moal kantos muka perusahaan anu aya hubunganana sareng dahareun… kantos. Kuring gaduh réréncangan dina industri ayeuna sareng éta leres-leres bisnis anu anjeun kedah resep sabab teu seueur teuing manpaatna.

amys-bakery-perusahaan

Janten, bayangkeun anjeun tungtungna ngamimitian impian anjeun sareng ngawangun bistro anjeun. Bayangkeun ayeuna yén anjeun berjuang ngajaga réstoran anjeun sareng kasempetan sumping ku pikeun narik perhatian masarakat ngalangkungan acara televisi kanyataanana.

Naon anu tiasa janten lepat?

Nya… kumargi reality reality show mangrupikeun perusahaan jutaan dolar dina nyalira, lumayan aya sakedik. Padamelan Gordon Ramsey sanés nyandak réstoran sareng nyiapkeun acara na. Pamiarsa parantos ngaapresiasi kanyataan yén anjeunna boh kurang ajar sareng sombong ... éta hiburan. Sareng tujuan tina acara éta nyaéta pikeun mastikeun réstoran kagambar dina cahaya anu pang parahna supaya Mr. Ramsey tiasa leumpang jauh siga juara.

Hayu urang disebut Dapur Ngimpina, dulur-dulur. Sareng wani kuring nyarios yén aranjeunna resep implosion… aya pidéo épisode dina halaman beranda.

Éta sanés kritik mutlak ka Mr. Ramsey. Kuring nonton acara na, nalika anjeunna kuku éta, anjeunna kuku na. Tapi anjeunna tetep janten penghibur / koki / pengusaha. Pamilikna kedah terang naon anu aranjeunna lebet. Dina hal ieu, acara éta henteu ngagaduhan tungtung anu bahagia, Ramsey leumpang jauh ti réstoran, sareng dunya ngaréspon ngaliwatan média sosial ku panyerang anu nyerang Samy sareng Amy Bouzaglo ngalangkungan Facebook.

UPDATE: Kanggo acara anu hadé dina kumaha tivi kanyataanna, tingali acara Charlie Brooker anu luar biasa ieu:

Sareng Amy Boozaglo ngaréspon (ayeuna baca éta Buzzfeed). Éta henteu geulis. Nyatana, éta awon pisan.

Kitu cenah, éta henteu pantes. Perusahaan Bakery Amy sanés ranté nasional, éta mangrupikeun bistro anu berjuang di Scottsdale, Arizona. Jalma-jalma anu nyerang Amy's Bakery Company henteu acan tuang di dinya, henteu badé tuang di dinya, sareng moal terang yén aya dugi ka épisode dina tipi.

Hayu Sieun-Mongering Dimimitian

Fase salajengna tina dilebur média sosial, tangtosna, nyaéta pikeun para média sosial pikeun sadayana muka blogna sareng ngamimitian ngetok, ngetok, ngetok kumaha aranjeunna bakal nyalametkeun perusahaan ieu tina kamangkatan murni sareng kumaha pikareueuseun para pamilik pikeun membela sorangan dina média sosial cara aranjeunna ngalakukeun. Pasti… aranjeunna henteu ngalaksanakeunana saé. Tapi kuring henteu tiasa nyalahkeun aranjeunna. Bayangkeun anjeun aya dina sapatu aranjeunna, padamelan kahirupan anjeun kagambar salaku ngimpina dina tipi nasional, sareng anjeun kéngingkeun legiun troll di Reddit, Yelp sareng Facebook ngarusak perusahaan anjeun.

Abdi janten duka ogé. Sareng kuring ogé némbalan.

Janten Naon Anu Urang Diajar

Réstoran éta ngagaduhan perhatian nasional, sakitar 50k + pengikut dina Facebook, sareng - Abdi henteu tiasa mastikeun ieu - tapi kuring yakin aranjeunna ruang makan ayeuna parantos pinuh. Éta jaba sibuk pisan yén éta nabrak. Sareng sadaya jalma anu ngadamel reservasi di Scottsdale kanggo tuang di 'tempat éta di Dapur Nightmares', kuring yakin yén sababaraha diantara aranjeunna badé balik ka bumi sareng nyarios ... 'Wah, éta saé pisan'!

Sareng kitu satengah hirupna média sosial dilebur. Jauh tina jeritan sareng jeritan para ahli média sosial, anjeun bakal mendakan yén épisode na henteu langkung ti ngan kentut dina angin. Pasti, bauna bau pikeun sababaraha menit, tapi bakal gancang henteu kunanaon.

Entong percanten ka hype média sosial, folks. Unggal perusahaan tiasa pulih. Sareng prediksi kuring nyaéta Perusahaan Baking Amy bakal rebound rada saé.

9 Komentar

  1. 1

    Skandal internét biasana sapertos kertas flash - aranjeunna ngaleungitkeun gancang-gancang hurung. Tapi éta sadayana kumaha anjeun ngokolakeunana. Epil anu ditanggung sorangan ku Perusahaan Amy's Baking dijamin nalika aranjeunna ngaréspon kritikna kalayan sanksi diri anu soleh, sakolaan braggadocio, postur gelisah, sareng - anu paling parah - serangan pribadi anu handap.

    Bouzaglos ngagaduhan kasempetan pikeun kéngingkeun opini umum di sisi aranjeunna, tapi aranjeunna niupkeunana. Aranjeunna tiasa ngaraos sorangan nyalira sakedik sareng ngaréspon kritikna ku campuran rahmat, rendah haté sareng humor nyalira. Sabalikna, postingan apoplectic na, kirang nyusunna dijamin hasilna sapertos nyampurkeun cairan hipergolik dina mesin rokét.

    Kontrasna, tingali kumaha wartawan ngora éta némbak nembak bulan kamari di stasiun TV North Dakota, nuturkeun live-mic F-bombna nalika anjeunna angkat dina waktos anu munggaran (sareng terakhir). Saatos éta, anjeunna henteu nyobian nyalahkeun saha waé tapi nyalira, anjeunna henteu ngagaduhan niat jahat ka stasiun éta pikeun némbakan anjeunna, sareng anjeunna kalayan rendah haté ngaku yén GAGAL epik na seuri sorangan pikeun éta.

    Hasilna, masarakat awam ningali anjeunna salaku jalma anu resep, anu pikaresepeun anu ngajantenkeun jujur. Langkung seueur jalma anu kesel kusabab némbakan na tibatan tina fitnah na-udara.

    Jalma éta bakal rebound sareng ngalakukeun anu saé.

    Tapi Perusahaan Baking Amy? Kuring henteu yakin kana éta hal. Éta panginten bakal pikaresepeun pondok dina bisnis ti anu paluruh panasaran. Sababaraha jalma éta panginten tiasa nyobaan pamilik kana konfrontasi atanapi diusir. Tapi éta diragukeun aranjeunna bakal ningali seueur bisnis ulang upami produk tuangeunana biasa-biasa waé sareng mahal teuing, sareng aranjeunna nawiskeun jasa kalayan nyentak.

    Tapi indikator panggedéna ngalawan kasuksésan kahareupna nyaéta toksik, tingkah laku anu teu dipilampah anu dipamerkeun ka para kritik sareng padamel sigana bakal tumplek ka hubunganana sareng pemasok, bankir, sareng komunitas sakitar - pondokna, saha waé sareng saha waé anu ngagaduhan tangan pikeun ngajaga éta bisnis ngambang.

    • 2

      Intina mah leres-leres henteu nyungkeun paripolahna. Kuring ngan ukur perdebatkeun pangaruh anu bakal aya dina bisnis aranjeunna. Ramalan kuring nyaéta bisnis bakal endah ... bari. -
      Dikirim tina Kotak Surat pikeun iPhone

      • 3

        Saur anjeun duaan leres, Douglas. Bisnis bakal dipetik bari, tapi Facebook Likes sareng halaman wéb hits henteu hartosna seueur pikeun bisnis jangka panjang dina kaayaan sapertos kieu. Naha aranjeunna tiasa maénkeun ieu janten hal anu positip engké di jalan? Leres pisan. Upami ieu tétéla asli, naha bisnis ayeuna bakal maju? Meureun moal tanpa rebranding utama.

        Ayeuna, aranjeunna ngaku yén aranjeunna hacked; janten upami éta masalahna, sareng aranjeunna leres-leres host anu marahmay, ieu tiasa tétéla pisan pikeun aranjeunna.

  2. 4

    Usaha henteu nyandak sama sekali. Aranjeunna samentawis ditutup.

    Aranjeunna parantos kéngingkeun ulasan anu pikasieuneun dina Yelp salami 2 taun ka pengker pikeun nyiksa lisan sareng nyepak konsumén anu humandeuar nalika aranjeunna ngagaduhan tuangeun anu goréng atanapi jasa anu lambat pisan.

    Aranjeunna sombong ngahubungi acara Ramseys sahingga anjeunna tiasa 'nyaritakeun dunya kumaha saé tuangeunana.' Kuring pikir aranjeunna pikir anjeunna bakal ngiringan ngiringan aranjeunna.

    Naha anjeun nonton épisode, sahenteuna lima menit munggaran? Ieu sanés dua pamilik réstoran miskin, éta ngan kacang murni sareng saderhana.

  3. 5

    Hal éta, alesan ieu sadayana niup ti mimiti nyaéta kusabab kadaharan sareng jasa éta pikareueuseun. Ieu sanés mangrupikeun média sosial, ieu perusahaan anu henteu nganteurkeun produk anu berkualitas. Daripada ngagarap masalah naon anu aranjeunna disebat di Ramsay janten anjeunna tiasa ngajantenkeun kritikus. Éta duanana sombong pisan sareng manipulasi.

    Ieu henteu kumaha waé dimimitian ku troll média sosial. Ieu dimimitian ku pamilikna. Prediksi kuring nyaéta prediksi anjeun tina pamulihan moal hasil. 🙂

  4. 6

    Sakumaha sababaraha koméntar anu sanés nyatet, upami anjeun leres-leres nonton episode na, anjeun bakal sadar yén Amy sareng Sammy Bouzaglo sanés korban dina kaayaan éta. Rada, éta konsumén sareng staf anu parantos diperlakukeun kalayan goréng. Ngayakeun katuangan beku dipasar sakumaha seger dina harga anu langkung luhur? Usaha goréng. Nganyenyeri konsumén duanana sacara lisan sareng fisik pikeun ngawadul atanapi ngirim katuangan deui? Usaha goréng. Nyandak tip karyawan tanpa ngawartosan ka palanggan? Usaha goréng. Sareng réspon anu kagungan kana keluhan sareng ulasan anu goréng nyarios nyalira. Aranjeunna ogé kantos nyolong poto ti réstoran sanésna sareng ngeposkeunana dina Facebook sareng halaman wéb na salaku katuangan nyalira. Éta jelas maling harta intelektual. Seueur usaha anu aranjeunna curi poto ti saprak dipasang dina Facebookna nyungkeun gambar-gambarna dihapus. Malah teguh PR anu aranjeunna nyewa nyatakeun dina wawancara yén bisnis éta henteu tiasa diatasi sareng aranjeunna bakal langkung saé nutup ayeuna sareng motong karugian.

    Kuring henteu ningali jalan pikeun aranjeunna balik ti ieu. Publisitas goréng anu sumping tina épisode KN ngan ukur ujung gunung es. Jumlah pengikut Facebook anu luhur, sareng salajengna jumlah reservasi anu dipesen pikeun acara dibuka deui énjing utamina jalma-jalma anu ngarepkeun karéta kasebut janten langkung pabalatak. Bahkan aya petisi Change.org anu beredar pikeun nampi Departemen Tenaga Kerja pikeun nalungtik perusahaan pikeun nyita tip karyawan. Perhatian ogé ngajantenkeun aranjeunna langkung kasohor kusabab ngalanggar jaman baheula: Amy Bouzaglo dihukum kusabab maling identitas sababaraha taun ka pengker nalika anjeunna nyobian muka garis kiridit sareng SSN batur.

    Harepan kuring nyaéta aranjeunna badé tetep kabuka dugi ka aranjeunna dipaksa pikeun file bangkrut. Aranjeunna tangguh teuing pikeun nutup kusabab pers anu goréng, tapi antara naon anu aranjeunna mayar perusahaan PR sareng jumlah gugatan anu aranjeunna anggap ngajukeun ngalawan troll internét, artos anu dipiboga henteu lami-lami.

    • 7

      @ facebook-769091638: disqus Kuring nonton sakumna épék anyar ayeuna ... katingalina mangrupikeun karéta (sapertos permaénan "Demi Impian Dapur"), tapi anjeun nuju ngaluncat kana jalan sapertos jalma sanés anu parantos nyandak "Nyata TV "episode salaku bukti mutlak. Hiji titik konci réspon kuring nyaéta acara éta ngan ukur bukti éditan anu hébat. Anu ironisna nyaéta Ramsey muka acara anu nyarioskeun barang-barang panggangna (aranjeunna bakery) sareng kabersihan dapur.

      Kuring henteu ngiringan paripolahna, atanapi réspon aranjeunna. Intina kuring nyaéta kami henteu gaduh pilem anu saé minggu pikeun ditinjau anu dugi ka bagian-bagian anu diédit sareng disarengan babarengan pikeun ngagedekeun kaayaan ieu. Kuring pikir éta hanjakalna yén seueur jalma anu surak pikeun maotna jalma-jalma ieu. Sedih teuing, upami henteu langkung sedih, tibatan perlakuan jalma-jalma ieu ka batur dina épisode. Sakumaha anu kuring dicarioskeun dina pos, upami kuring ngompa tabungan hirup kuring langkung ti sajuta dolar sareng perusahaan kuring badé turun dina bola seuneu, kuring henteu yakin kuring bakal ngaréspon ogé, ogé.

  5. 8

    Ieu tulisan munggaran anu kuring kantos baca anu simpati, atanapi sahenteuna
    tujuan, ngeunaan Amy's Baking. Salaku imgurian (misan reddit), yelper sareng pengikut fb tina Amy's Baking, kuring leres-leres bakal nyarios yén anu resep
    éta sadayana mangrupikeun bagian tina "transaksi" sosial. Salaku conto, kuring "resep" facebook anjeun dina ngaharepkeun nampi langkung seueur waras anu ngahibur, sareng anjeun tiasa nyusup kana berita kuring. Sakali aranjeunna "resep" aranjeunna tiasa nyarios naon waé anu aranjeunna pikahoyong sareng kuring sadaya bakal nguping (panon dina hal ieu) dugi ka bosen ku aranjeunna. Aranjeunna tiasa nyandak karéta ieu sareng ngajantenkeun janten emas, tapi naha leres? Kacida teu dipikaresepna. Ngalangkungan tingkah laku pikareueuseun, aranjeunna parantos kéngingkeun langkung ti 50k resep facebook dina sababaraha dinten pondok. Nalika kuring resep aranjeunna, aranjeunna aya dina kisaran 5-10k. Ieu parantos masihan aranjeunna kasempetan pikeun janten komedi sungut (tina pura-pura kamaksiatan- ngan ukur pilih udagan sareng ngais) anu gampang janten katalis pikeun nguatkeun penjualan online. Ben & Jerry ngadamel és krim pikeun ngahargaan jalma, nyaéta Stephen Colbert's Americaone Dream. Éta tiasa ngadamel cuci mulut tina bahan ejekan atanapi item monyét énggal sareng pasang gambar. "Ann Coulter mangrupikeun Salad Taco Anu Hartosna." Barang sapertos kitu bakal ngajaga kuring nonton, tapi anjeun kedah tetep ngahibur sabab urang gancang mopohokeun. Kuring sering hilap kana acara naon anu kuring nonton nalika iklan. Bangkrut karéta internét sanés pit, éta tangga. 😉

    • 9

      Pembaruan: Resep: 96,231, sareng ngitung, 10 anyar ti saprak kuring mimiti nulis pembaruan ieu.

      Sagala hal anu pikareueuseun dikaluarkeun tina témbok kecuali tulisan ieu ti Oktober: “Kami resep nyebatna 'Camel Toe Mafia' ngan sakumpulan Pussies anu nyumput di tukangeun layar komputer. Atanapi damel kanggo YELP "

      Sigana impian kuring pikeun penjahat internét komedi aktip anu anyar parantos réngsé sapertos anu mimiti dumasarkeun. Waktos henteu sapertos aranjeunna sareng balik ngorondang deui ka Kolonél Meow. MÉONG!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.