Bahaya Sato sareng Suku

domba

Aya sababaraha buku anu kuring kantos baca anu cukup mangaruhan kana parasaan kuring ngeunaan Internét sareng pamasaran sacara gembleng. Salah sahiji buku éta Mark Earl urang Kawanan: Kumaha Ngarobih Paripolah Massa ku Ngamankeun Sifat Asli Urang sareng anu sanésna kagungan Godin Suku: Urang Kedah Anjeun mingpin Kami.

Kaseueuran omongan domba sareng suku positip pisan… para pamimpin ngadiskusikeun (sapertos dina Pidéo Godin's TED) duanana impresif sareng mereun. Abdi percanten pisan kana domba sareng suku, tapi kuring ogé rada pesimis kana kalakuan jalma nalika ngeunaan domba sareng suku. Éta buku sareng pidéo sadayana nyarios nalika pamingpin tiasa ngamanfaatkeun ternak anu saé ... tapi aranjeunna henteu ngémutan sisi gelap tina kawanan.

Politik sering janten hal anu dihindari sadayana dina blog pamasaran sareng téknologi, tapi kuring bakal ngajawab yén pamasaran anu hadé sareng ngamanfaatkeun téknologi sakabehna ngalakukeun kamampuan calon pikeun meunang atanapi éléh dina pamilihan umum. Kuring yakin pamasaran sareng téknologi éta anu leres-leres dimeunangkeun pamilu 2008 sareng nempatkeun Présidén Obama di Gedong Bodas.

lemmingsBalik deui ka barung. Aya dua masalah konci sareng barung:

  • Pamingpin kaliru - Kadang jalma anu paling karismatik, cerdas, paling geulis atanapi jangkung di rohangan henteu leres, tapi urang sering nuturkeun aranjeunna ogé.
  • Ta'at Anu Taat - Taat kadang diilhamkeun ku kasieun tapi ogé diilhamkeun ku kabodoan.

Anu ngainspirasi tulisan blog nyaéta iklim politik nagara ayeuna. Misalna, Présidén Obama. Salah sahiji sora anu urang dédéngéan ayeuna sareng anu bakal teraskeun ngagancangkeun pamilihan umum nyaéta Présidén Obama nyarios Urang Amerika teu puguh. Kutipanana dicarioskeun tapi diulang dina unggal komérsial, diskusi atanapi debat politik sayap katuhu. Sanaon éta garapan luar tina kontéks, pamimpin anu katuhu nganggo cutatan éta sareng kawananana terus neraskeun ideu yén Obama leres-leres yakin yén warga nagara urang males. Éta henteu sakumaha cenah.

Sateuacan anjeun mimiti mikir yén kuring ngan ukur bakal milih anu katuhu, kuring bakal nambihan yén politik ti kénca ogé sapertos anu pikareueuseun. Kusabab Présidén Obama mangrupikeun minoritas, seueur anu di belah katuhu disébut salaku rasialis kusabab henteu satuju kana politikna. Éta mangrupikeun tuduhan anu tangguh pikeun dibela kumargi éta hartosna anjeun ngan saukur moal satuju sareng Présidén - ngeunaan naon waé. Ieu hanjakal sareng teras didorong ku sababaraha jalma kénca-jauh. Éta leres-leres kedah liren sabab teu ngahasilkeun sareng ngagorowok rasisme henteu ngalakukeun nanaon pikeun ngabantosan nagara. Tapi éta mangrupikeun cara anu épéktip pikeun misahkeun kawanan!

Partai Republik tetep nangtang pajeg tambahan sareng lembaga program sareng biaya énggal di nagara ieu kusabab pandanganana urang ngan saukur teu sanggup. Kerusuhan di Yunani sareng nagara-nagara luar negeri sanés anu parantos diawalan kusabab dipotongna program hak pamaréntah kedah janten perhatian sadayana. Tapi argumen ti kénca sok balik deui ka "naha anjeun paduli jalma atanapi henteu?" Upami anjeun hoyong motong program, anjeun moal paduli jalma. Tapi nalika urang béak artos, saha anu ngabantosan? Alami, paguneman teras ngalihkeun kéngingkeun langkung seueur pendapatan (aka: bagi hasil). Barudak dibelah.

Kuring leres-leres nyobian ngajantenkeun kapercayaan pribadi kuring ka luar jabatan, sareng ngan nyarios kumaha parpol kami ngamanipulasi sareng nganggona barung. Goréng tibatan ngabohong - atanapi ngan ukur polos lepat - nyaéta kumaha gerombolan nyerang jelema di luar éta. Kuring ngajamin kuring bakal kéngingkeun sababaraha komentar jahat ngeunaan tulisan ieu ti hiji sisi atanapi anu sanés. Nalika gerombolan nyerang, lumayan nyeri sareng kakuatan anu hébat atanapi sieun diserang tiasa mindahkeun gerombolan kana arah anu salah. Kaseueuran jalma nyingkahan kawanan ku henteu nyarios nanaon. Sigana mah éta mangrupakeun ide anu saé. Urang tiasa nunjuk ka ampir unggal kakejaman dina sajarah - sanaos perang atanapi bisnis, sareng ilaharna turun ka pamimpin anu dipercaya anu salah sareng kawanan anu dituturkeun sacara buta kusabab sieun atanapi kabodoan. Barudak parantos nyababkeun Perang Dunya sareng topeng ékonomi.

Upami anjeun leres-leres hoyong ningali conto politik anu sanés dina sababaraha minggu terakhir, anjeun ngan ukur kedah ningali Ron Paul sareng perlakuanana ku média sareng jangjang katuhu. Upami Paul ngéléhkeun Iowa, kuring kantos nguping di dua stasiun berita utama nyatakeun yén "nempatkeun legitimasi kaukasus Iowa kana patarosan". Kuring nebak éta hartosna Iowa henteu deui bagian tina kawanan anu urang sebut "Amérika Serikat".

Wah… leres? Janten upami seuseueurna pamimpin politik henteu satuju sareng seuseueurna pamilih, masalahna sanés pandanganana ... nyaéta yén jalma-jalma bodo teuing pikeun nyandak kaputusan anu saé? Ron Paul terus dilabélan sacara teu adil dina seueur lapisan ... sanaos seueur buktina pikeun ngadukung opini sareng catetan sora na. Tapi ingon-ingon éta henteu resep Ron Paul. Anjeunna urang luar sareng pamimpin kawénan ngalakukeun naon-naon pikeun ngubur anjeunna secepat mungkin.

Conto sanés dina pamilihan umum ieu nyaéta polling anu kuring ningali dimana ngan 6% pamilih konservatif nyarios yén Donald Trump bakal mangaruhan sora aranjeunna. Kuring nonton dua stasiun berita anu béda sareng duanana mecat Trump dumasar kana hasil polling. Tapi lamun anjeun lirén sareng mikirkeun éta, 6% mangrupikeun pangaruh anu ageung. Seueur Présidén anu parantos kéngingkeun sareng éléh kirang ti éta! Nanging, kawanan henteu hoyong Trump ngabobol hal-hal… janten nyimpang polling mangrupikeun pilihan anu langkung merenah.

Nalika kuring nyarioskeun pulitik sareng jalma-jalma (alias kawanan), kuring sering nguping, "Anjeunna panyatur hébat!" atanapi "Anjeunna liang a **!" nalika kuring ngabahas Présidén anu ayeuna sareng calon-calon Republik. Pas kuring nguping kecap-kecap sapertos kitu, kuring lumayan bobo sabab nunjukkeun leres pisan teu aya wawasan masalah anu leres ... naha nagara urang bakal langkung saé atanapi henteu dina kapamimpinan jalma éta. Kuring tiasa paduli kirang sakumaha épéktip panyaturna sareng bahkan kuring ngarep-ngarep liang a ** salajengna. Kadang-kadang liang ** parantos langkung seueur padamelan.

Conto terakhir: Kolot kuring nembé nganjang sareng ngobrolkeun perkawis aranjeunna kaamanan Sosial. Aranjeunna parantos kerja keras salami kahirupan - kadang kadua kolot kuring damel sababaraha padamelan. Bapa kuring ogé pensiunan ti Angkatan Laut. Duanana semi-pensiunan sareng ngumpulkeun jaminan sosial. Kuring ngingetan aranjeunna naha urang ngagaduhan jaminan sosial sareng kumaha sistem damel waktos éta… sareng harepan hirup anu rata sareng saha anu peryogi sistem éta. Kolot kuring duanana konservatif sareng jujur ​​pisan ... aranjeunna ngarasa aranjeunna lebet kana sistem sareng dijudulan pikeun kéngingkeun bayaranana. Éta lumayan nyimpulkeun kumaha perasaan gerombolan sareng kumaha réaksi réduksi kana sagala omongan ngeunaan ngiringan jaminan sosial - henteu paduli naha éta mangrupikeun langkah anu diperyogikeun pikeun mastikeun kasabaran sistem.

Anjeun hoyong pikir yén pamimpin anu salah bakal ditingali sareng hikmah tina kawanan bakal unggul. Kuring jujur ​​henteu ngagaduhan iman anu bakal kajadian. Télévisi réalitas ngadominasi saluran napas, langkung seueur jalma milih Amérika Idol tibatan dina pamilihan umum, sareng kawanan teras-terasan milih kapentingan mandiri jangka pondok nyalira tibatan anu saé pikeun kawanan. Dina karir kuring salaku pamasar, kuring parantos damel pikeun perusahaan nakal anu unggul sareng perusahaan hebat anu berjuang.

Hanjakal (atanapi untung ku sababaraha) kanyataan yén sering henteu ngaganggu pendapat. Sareng nalika pendapat éta diabenerkeun ngalangkungan barung, éta bahkan langkung kuat. Ngagunakeun kakuatan éta mangrupikeun padamelan kuring salaku pamasar. Urang sering mikirkeun paripolah domba ayeuna sareng menerkeun strategi anu ngamangpaatkeun sipat ramalan kawanan kana kaunggulan klien kami. Kuring nebak éta ngajantenkeun kuring janten bagian tina masalah.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.