Sejarah Periklanan

sajarah infographic iklan

Analogi anu kuring sering pake pikeun perusahaan nalika aranjeunna naroskeun naon bedana iklan jeung pamasaran nyaéta mancing. Pariwara nyaéta kuring nempelkeun cacing dina tungtung cangkéng sareng ngagantungkeunna di payuneun lauk, ngarep-ngarep aranjeunna ngegel. Pamasaran mangrupikeun stratégi anu nyababkeun kuring ka danau, jinis parahu, pakéan, batang, gulungan, garis, pancing, umpan, waktos siang sareng jinis lauk anu kuring nyobian candak … Ogé sabaraha diantarana. Pariwara mangrupikeun kajadian, pamasaran mangrupikeun stratégi (anu sering ngahijikeun iklan).

Naha anjeun terang yén iklan cetak munggaran didamel di Inggris, sareng éta kanggo buku doa? Atanapi komérsial TV resmi munggaran nyaéta dina taun 1941 pikeun arloji Bulova? Bet ya henteu terang yén iklan konci anu kahiji nyaéta "golf"! Évolusi pariwara parantos ngalaman tonggoheun sapertos mesin cetak sareng tivi anu mangaruhan format iklan pisan. Nanging, internét parantos ngahévolusi pariwara panginten anu panglobana, sareng kami yakin yén iklan Dina-Téks mangrupikeun iklan salajengna. Janten penting pikeun marios dimana pariwara dimimitian pikeun langkung ngartos urang nuju nuju naon!

Iklan parantos lami pisan ... kanyataanna, langkung lami tibatan anu kuring kantos sadar numutkeun ieu infographic ku Infolinks:

sajarah pariwara

3 Komentar

  1. 1

    Jigana Dentifrice Tooth Gel tiasa janten langkung payun ti jaman 1661. Lian ti éta, ieu mangrupikeun daptar anu saé - sareng seueur ogé anu pikaresepeun!

  2. 2

    Éta mangrupikeun grafik anu saé, kuring henteu tiasa gambar sapertos naon file dina Photoshop! sajarah pariwara saleresna sajarah perdagangan, komunikasi sareng ogé patukeuran moneter. Pikeun kuring, industri iklan saéstuna dimimitian di Madison Avenue NYV dina awal 20c nalika agénsi mimiti muncul, ngagabungkeun seni, média massa sareng psikologi konsumén. Bhere mangrupikeun buku anu saé anu kuring namina Inpormasi panginepan Éndah ku David McCandless: http://www.informationisbeautiful.net/ kedah maca dina inpormasi grafik, leres-leres ngadorong batas-batasna….
    ThanksDomCastley.wordpress.com

  3. 3

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.