Pitunjuk Pananggeuy pikeun Pamasaran Liburan

Waktos Liburan

Usum liburan resmi di dieu, sareng éta bakal janten salah sahiji anu terbesar dina catetan. Kalayan eMarketer ngaramal belanja e-commerce eceran ka ngaleuwihan $ 142 milyar dina usum kieu, aya seueur hal anu hadé pikeun ngurilingan, bahkan pikeun pangecér anu langkung alit. Trikna tetep kompetitif nyaéta pikeun palinter ngeunaan persiapan.

Saenyana anjeun bakal parantos ngamimitian prosés ieu, ngagunakeun sababaraha bulan ka pengker pikeun ngarencanakeun kampanye anjeun sareng ngawangun daptar mérek sareng pamirsa. Tapi pikeun anu masih ngahaneutkeun mesinna, kedah ati-ati: éta henteu kasép pikeun mangaruhan. Ieu opat léngkah konkrit anu bakal ngabantosan anjeun ngawangun sareng ngaéksekusi strategi liburan anu suksés.

Léngkah 1: Optimalkeun Gariswanci Anjeun

Padahal 'liburan' téhnisna dugi ka Thanksgiving dugi ka Natal, usum balanja liburan henteu pati ditetepkeun. Dumasar kana kabiasaan balanja 2018, Google nunjukkeun yén 45% konsumén ngalaporkeun parantos mésér kado liburan ku 13 Nopémber, Sareng seueur anu parantos bérés liburan di akhir Nopémber.

Kalayan garis waktos anu cerdas, sumping telat ka pésta sanés hartosna kaleungitan kursus utama. Anggo pertengahan Nopémber pikeun difokuskeun mérek sareng prospek - ieu bakal ngabantosan anjeun ngahontal konsumén sateuacanna dina tahap tinimbangan sareng pameseran.

Salaku pendekatan Thanksgiving sareng Cyber ​​Week, mimitian ngagulung poéna sareng ngagedékeun iklan di saluruh saluran, nyiptakeun pikagumbiraeun diantara konsumén. Teras, tingkatkeun anggaran milarian sareng pemasaran ulang anjeun sateuacan Cyber ​​Senén. Sacara umum, ningkatkeun anggaran ku tilu dugi ka lima kali sapanjang usum liburan bakal masihan anjeun kasempetan pangsaéna pikeun néwak éta konversi tambahan di pasar kalapa.

Tungtungna, Q1 parantos kabuktosan janten salah sahiji bulan anu paling kuat pikeun e-commerce, mawa momentum liburan ogé lebet ka Taun Anyar. Tetepkeun anggaran anjeun tetep kuat sahenteuna 15 Januari kanggo ngamangpaatkeun tren anu berkembang ieu dina balanja pasca liburan.

Lengkah 2: Prioritaskeun Personalisasi

Kaseueuran pangecér leutik moal kantos ngarepkeun cocog sareng anggaran iklan tina raksasa sapertos Amazon sareng Walmart. Tetep kalapa, pasar langkung palinter - henteu langkung sesah - ku acing personalisasi anjeun.

Nalika anjeun ngempelkeun pamirsa khusus sareng katingali-sapertos, fokus kana nilai hirupna. Saha ti antara daptar anjeun anu nyéépkeun artos anu paling seueur sareng anjeun, sareng saha anu sering balanja sareng anjeun? Saha anu parantos janten pembeli paling anyar anjeun? Ieu mangrupikeun targét utami pikeun jual beuli sareng jual silang, ku jalan ngagaleuh méakkeun iklan tambahan, nunjukkeun barang anu aya hubunganana, nawiskeun rangkep kalayan diskon atanapi masihan hadiah nalika kasir.

Sedengkeun ngamumule pembeli sadidinten, tong hilap ngalacak sareng udagan datang anyar. Criteo ngalaporkeun yén pangunjung halaman wéb anu ditarét deui kalayan iklan tampilan nyaéta 70% leuwih gampang ngarobih. Ngarekam kagiatan pengunjung ieu sareng ngawangun daptar anu aya dina usum liburan mangrupikeun konci pikeun ngabalikeun aranjeunna sareng ngamankeun konvérsi.

Léngkah 3: Karajinan Promosi Cerdas

Promosi bakalan paling saé upami aranjeunna cocog sareng kabutuhan sareng karesep pemirsa khusus anjeun. Tingali tren liburan anjeun anu lalu sareng diajar naon anu tiasa dianggo, teras investasi dina promosi éta.

Henteu yakin kana naon anu paling saé? eMarketer ngalaporkeun yén paling nawaran promosi anu pikaresepeun nyaéta diskon ku 95% anu luar biasa. Pengiriman gratis ogé kedah nalika dimungkinkeun, sareng hadiah gratis sareng titik kasatiaan ogé pikaresepeun pikeun konsumén. Gumantung kana produk sareng anggaran anjeun, anjeun tiasa mertimbangkeun tanggal pangiriman anu dijamin, kode kupon, set kado anu tos dibungkus sareng pesen khusus.

Léngkah 4: Kéngingkeun Lalu Lintas Situs Wéb anjeun

Naha halaman wéb anjeun leres-leres siap pikeun lalu lintas liburan? Sababaraha parobihan leutik tiasa ngajantenkeun bénten ageung nalika ngahasilkeun jual akhir.

Dimimitian ku mastikeun yén halaman wéb anjeun alamat patarosan inti sareng mamang anu muncul nalika pangalaman balanja. Sakumaha luhur panghalang pikeun lebet? Sakumaha gampangna mulih? Kumaha kuring nganggo produkna? Léngkah-léngkah saderhana sapertos pamisah produk ku harga, nampilkeun ulasan pelanggan sareng ngagariskeun gampangna pangunjung ngabantosan ngawangun kapercayaan sareng konsumén.

Salajengna, jantenkeun halaman wéb anjeun gampang dina arah dina sélulér. Panilitian Google nunjukkeun yén 73% konsumén bakal ngalih tina situs sélulér anu dirancang kirang kana situs sélulér alternatip anu ngajantenkeun ngagaleuh langkung gampil. Entong résiko kaleungitan konvérsi ieu ku ningali-tingali ayana sélulér anjeun.

Tungtungna, ngaoptimalkeun bagian anu paling penting dina toko e-commerce anjeun: kasir. Luangkeun waktos pikeun ngartos naon anu ngalangkungan pembeli kéngingkeun gorobagna sareng menerkeun masalah éta. Naha éta ongkos kirim atanapi harga anu henteu kaduga? Naha Checkout anjeun rumit sareng nyéépkeun waktos? Naha para pembeli kedah ngadamel akun? Sederhanakeun prosésna sabisa-bisa pikeun masihan kasempetan anu hadé pikeun nyéépkeun penjualan.

Ieu mangrupikeun sababaraha léngkah penting anu kedah dilakukeun nalika nyiapkeun usum liburan - tapi henteu masalah kumaha telat anjeun ngamimitian, masing-masing ngaléngkah kana optimalisasi sareng personalisasi bakal ngabantosan dina garis handap anjeun. Malah langkung saé, padamelan anu anjeun lebetkeun ayeuna, ti mimiti prospék dugi ka robih situs dugi ka ngembangkeun mérek, parantos nyiapkeun anjeun pamasaran anu épéktip salami Taun Anyar sareng sajabina.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.