Ekspektasi Jujur Boga Kapuasan Palanggan

Salami sababaraha taun ka pengker kuring damel di lingkungan téknologi ngamimitian setrés tinggi. Dua masalah anu leres-leres ngagiling dina ngamimitian nyaéta kurangna ekspektasi anu réalistis dina prosés pamasaran sareng penjualan ogé pikeun fitur anyar anu diperyogikeun pikeun prospek. Kombinasi dua bahaya ieu tiasa ngalumpuhkeun perusahaan upami anjeun henteu nyaimbangkeun ngalawan maju sareng klien anu parantos parantos percanten ka anjeun.

kapuasan fitur

Fitur ngadorong demi fitur pikeun ngudag prospek salajengna bari ekspektasi lasut dina basis klien anjeun ayeuna mangrupikeun gim anu bahaya. Kuring parantos niténan éta di sababaraha perusahaan sareng henteu kantos ningali éta leres-leres damel pikeun ngamimitian nepi ka tingkat salajengna.

Mangrupikeun kombinasi kapuasan sareng fitur rilis anu maju anu bakal ngawangun usaha anjeun kalayan bijaksana. Anjeun kedah ngalihkeun palang dina dua arah pikeun hasil.

Ieu sababaraha pamikiran tambahan:

  1. Upami anjeun kirang padamelan sareng gancang tumuh, miceunan jam sareng jam pikeun nempatkeun konsumén anu kesel dimana ekspektasi henteu diatur sacara akurat bakal ngalambatkeun anjeun, upami henteu ngeureunkeun anjeun.
  2. Upami fitur anjeun kirang, jual kajujuran, visi, kapamimpinan sareng tanaga di perusahaan anjeun. Jalma anu hébat tiasa ngajantenkeun naon waé.
  3. Entong janji fitur sateuacan anjeun gaduhkeunana. Henteu kunanaon nyarios ka backlog anjeun, tapi nyayogikeun tanggal pangiriman anu solid dina prosés penjualan mangrupikeun janji yén anjeun bakal dilaksanakeun.
  4. Upami aya kagumantungan klien, komunikasi sacara épéktip sareng pastikeun klien anjeun ngartos balukarna moal nohonan tanggung jawabna dina prosés penjualan sareng palaksanaan.
  5. Ninggalkeun rohangan pikeun kasalahan. Reureuh bakal kajadian, kasalahan bakal kajadian, bug bakal naék sirah awon na. Pastikeun yén Kala anjeun ngamungkinkeun sadaya di luhur.
  6. Entong palanggan anjeun nangtoskeun jadwal anjeun, sanés anjeun nuju tanggung jawab nalika anjeun telat. Langkung saé dibéréskeun sareng dibéréskeun leres tibatan ngalaksanakeun leres-leres telat atanapi salah mimiti.
  7. Disiplinkeun staf penjualan anjeun sareng sina tanggel waler pikeun ekspektasi palsu. Entong pasrahkeun masalah dina garis produksi. Teu adil pikeun batur pikeun nedunan janji anu cacat.
  8. Ngalilindeuk bahan pamasaran anjeun. Saé pisan pikeun ngalegaan kosakata pamasaran anjeun, tapi ulah ngajangjikeun produk, fitur, rilis, garis waktos, atanapi jasa anu anjeun henteu tiasa minuhan réalistis.
  9. Wartosan ka klién langsung nalika proyékna teu aya rencana. Penting pisan yén klien terang kanyataan naon anu lumangsung. Sababaraha kali, klien mendakan dina tenggat waktos yén aranjeunna henteu badé ngalaksanakeun. Saperti jalan satapak domino, ieu tiasa ngancurkeun sababaraha rencana di hilir anu perusahaan henteu sadar.

5 Komentar

  1. 1

    I couldn’t agree more, Douglas. Your post is supported by the work of Szymanski and Henard who published an article in 2001 that found that in some cases the expectations that a customer has are more important in determining their satisfaction than performance is!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.