Cicih layar: Kumaha Blockchain Bakal Ngaruh Influencer Marketing

Kumaha Blockchain Bakal Pangaruh Influencer Marketing

Nalika Tim Berners-Lee nimukeun World Wide Wéb langkung tilu dasawarsa ka pengker, anjeunna henteu tiasa ngarepkeun yén Internét bakal mekar janten fenomena di mana-mana ayeuna, sacara dasarna ngarobah cara dunya fungsina dina sagala bidang kahirupan. Sateuacan Internét, murangkalih hoyong janten astronot atanapi dokter, sareng gelar padamelan pangaruh or panyipta eusi kantun teu aya. Maju ka ayeuna sareng ampir 30 persen ti barudak yuswa dalapan dugi ka dua belas mudahan janten YouTuber. Jauh dunya, sanés? 

Média sosial teu diragukeun ngadorong naékna pamasaran influencer kalayan mérek disetél pikeun nyéépkeun US $ 15 milyar ku 2022 ngeunaan kemitraan eusi ieu. Pasar ngan ukur dua kali nilaina ti saprak 2019, ngagambarkeun poténsi industri pamasaran influencer milyaran dolar. Naha éta ngadukung barang méwah anu paling dipikahoyong atanapi gadget pangénggalna, influencer parantos janten jalan pikeun seueur merek anu hoyong ngahontal, ngiringan, sareng narik perhatian ka target audiénna. 

Ngawasaan Kaulinan Monetisasi, Ngagaduhan Merek Anjeun

Popularitas pamasaran influencer sanés tanpa alesan. Dina taun 2020 nyalira, urang ningali bintang YouTube anu mayar paling saéna ngahasilkeun $ 29.5 juta, kalayan sapuluh panyipta konten paling luhur narik upah langkung tina $ 10 juta. Misalna, Kim Kardashian, ngajual parfum na dina sababaraha menit saatos 12 juta pemirsa disetél kana live stream na, sedengkeun influencer TikTok parantos ngaluncurkeun produk sareng mérek anu paling luhur dina grafik popularitas. Éta carita pikeun A-listers atanapi jalma anu parantos suksés muru adegan, mendakan popularitas sareng kasuksésan kalayan pemirsa. 

Nanging, aya sisi anu sanés kana narasi pangaruhan anu sering dianggurkeun di tengah hype sareng buzz pangaruhan pangénggalna sareng paling panas. Pikeun hiji, dinamika platform-influencer tiasa sering ngarugikeun pamaén anu langkung énggal atanapi niva. Halangan tinggi YouTube pikeun monetisasi janten émutan - aksés kana pendapatan iklan ngan ukur disayogikeun pikeun panyipta anu parantos ngempelkeun langkung ti 1,000 pemirsa sedengkeun panyipta rata-rata ngahasilkeun ngan ukur $ 3 dugi ka $ 5 per 1,000 pintonan video. Jumlah anu cukup leutik pikeun industri anu lumayan. Teras aya deui anu dieksploitasi ku mérek - naha éta nyolong gambar, nyerat kontrak anu teu sah sacara sah, henteu mayar, atanapi maksa pangaruh pikeun digawé gratis. Ti saprak nyiptakeun kontén dugi ka ngajalankeun eusi, influencer condong nanggungjawaban kanggo sadaya kampanye, sareng aranjeunna kedah saéstuna kanggo karyana. 

Dina milarian nyiptakeun ékonomi pangirut anu langkung adil, kumaha carana panyipta eusi tiasa mandiri ngawangun mérekna bari mastikeun yén aranjeunna ogé ngucapkeun janji?

Blockchain tiasa janten salah sahiji cara pikeun ngalaksanakeun ieu. 

Salah sahiji aplikasi blockchain sapertos tokenisation - prosés ngaluarkeun token blockchain anu sacara digital tiasa ngagambarkeun kapamilikan atanapi partisipasi dina asét anu tiasa ditukeurkeun. Tokenisation parantos seueur dibahas dina sababaraha bulan terakhir, saatos kasus panggunaan di sababaraha industri anu ngalangkungan olahraga, seni, kauangan, sareng hiburan. Nyatana, nembé nembé waé muncul dina platform sosial kalayan diluncurkeun BitClout, platform anu didukung ku blockchain anu ngamungkinkeun urang mésér sareng ngajual token anu ngagambarkeun idéntitasna. 

Dina cara nu sami, panyipta eusi tiasa kéngingkeun kontrol, otonomi, sareng kapamilikan mérekna anu langkung ageung ku ngaluncurkeun token pribumi nyalira - naha éta pikeun ngajantenkeun dirina sorangan atanapi ideu na - sareng langkung saé monetise eusi sareng merk na tanpa ngandelkeun ukur pendapatan iklan tina platform.

Diaktipkeun ku blockchain, panggunaan kontrak pinter ogé tiasa ngabantosan influencer mastikeun pamayaran tepat waktuna dilakukeun saatos unggal kampanye réngsé. Kontrak pinter dikodekeun ku kaayaan anu tos disatujuan anu tiasa diatur ku duanana mérek boh pangaruh. Sakali perjanjian parantos kahontal, dana tiasa sacara otomatis ditransferkeun tanpa pita beureum ti pihak katilu anu ngalambatkeun prosésna. 

Nilai Nyetir Kalayan Transparansi 

Nalika dunya ngagésér gir, kitu ogé industri pamasaran robih. Merek parantos ngagunakeun anggaran iklan pikeun langkung seueur iklan dina bentuk digital pikeun ngahontal pemirsa anu laun-laun ngalih kahirupan aranjeunna online. Sedengkeun pamasaran influencer tiasa janten trend dina waktos ayeuna, seueur mérek henteu salawasna ningali korélasi langsung antara pamasaran berbasis influencer sareng uptick dina penjualan, ngantep pangiklan skeptis tina pangaruh panyipta eusi ieu. 

Ieu khususna nalika masalah 'panipuan pengikut' nyebar ngalangkungan seueur platform média sosial. Candak contona pangirut sareng ratusan rébu pengikut. Acan, Dursasana tulisanana kirang, bieu pencét tilu digit. Anu sering kajantenan dina kasus sapertos kieu nyaéta influencer parantos mésér pengikutna. Barina ogé, kalayan situs sapertos Dengki Sosial sareng DIYLikes.com, anu diperyogikeun henteu langkung ti nomer kartu kiridit kanggo mésér tentara bot dina platform média sosial naon waé. Sareng seueur alat média sosial anu dirancang pikeun nyukcruk kasuksésan ngan ukur dumasar kana métrik sapertos itungan pengikut, 'panipuan' ieu sering teu tiasa dideteksi ku mérek. Ieu tiasa ngantepkeun merek bingung, henteu yakin kana naha naon anu katingalina janten kampanye pangirut anu ngajanjikeun tungtungna gagal. 

Masa depan ROI influencer tiasa ditempuh ku blokchain, kalayan téknologi tiasa nyayogikeun transparansi anu langkung ageung pikeun merek anu hoyong ngoténtikasi influencers sareng ngabuktoskeun balikna tina inpormasi. Dina véna anu sami sareng pangaruh influencer eusina, mérek tiasa masihan transaksi ku panyipta kontén. Salaku conto, mérek tiasa mastikeun yén statistik konci pangirut, inpormasi ngeunaan reputasi na dumasar kana kinerja kapungkur, sareng nilai proyéksi tina kemitraan dikonci kana kontrak pinter anu disepakati sateuacan kampanye, pikeun bursa langkung transparan sareng aman anu ngajanjikeun langkung hasil kampanye suksés. Salaku tambahan, dina ngaleungitkeun perantara anu teu perlu, blokchain bahkan tiasa ngabantosan ngirangan biaya perantara tambahan sareng ngirangan biaya pamasaran dina ékonomi anu ngirangan anggaran anu ningkat. 

Saluran di antara dunya pameget sareng panyipta

Dina dunya digital anu dikawasa ku salah informasi, influencers parantos gancang kéngingkeun tatapakan nalika janten sora anu berwibawa pikeun ngamajukeun mérek karesepna atanapi nyarioskeun masalah anu caket kana haténa. Jangkauan sareng pangaruh tina pangaruh kana masarakat henteu tiasa diséngkolkeun, kalayan 41 persen tina konsumén nyatakeun yén influencer kedah nganggo platformna pikeun saé. Sabalikna, 55 persén pemasar ngaraos yén aranjeunna bakal ati-ati damel sareng influencer anu lanté ngeunaan masalah sosial sareng politik. Ketegangan ieu antara mérek sareng influencer hartosna aya kabutuhan pangaruh pikeun mangaruhan kasaimbangan antara pangaturan diri pikeun ngajaga reputasi mérek sareng ngawalon komunitasna sareng masarakat umum. 

Acan, kumaha upami influencer mutuskeun kanggo nyarios pikeun sabab aranjeunna percanten ngalawan aturan mérek? Atanapi kumaha upami hiji influencer hoyong langkung saé hubungan sareng ngajalin hubungan anu langkung caket sareng pangikutna? Ieu dimana jaringan desentralisasi blockchain tiasa sumping pikeun ngajembatan dunya penggemar sareng panyipta, ngaleungitkeun perantara - platform atanapi mérek - sareng kabutuhan moderasi kontén anu kaleuleuwihi. Kalayan pamblokiran, panyipta eusi henteu ngan ukur ngagaduhan otonomi aset nyalira tapi ogé ngagaduhan aksés ka komunitasna, ngahasilkeun hubungan anu langkung ageung sareng para penggemar. Misalna, ku token pituinna sorangan dina blokchain, influencer bakal tiasa mulus ganjaran sareng insentip pengikutna sacara langsung. Nya kitu, komunitas kipas ogé tiasa nyarios dina jinis eusi anu aranjeunna hoyong ningali, salajengna ngabina tingkat keterlibatan anu langkung jero antara panyipta sareng kipas angin.

Tanpa panyipta, platform henteu daya, sareng mérek tiasa tetep dina kalangkang. Dina ngabayangkeun deui perekonomian anu langkung adil pikeun panyipta eusi sareng mérek, kedah aya kasaimbangan kakuatan sareng blok anu langkung ageung tiasa nahan konci pikeun masa depan pamasaran anu langkung cerah pangaruh - anu langkung transparan, otonom, sareng rewarding. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.