Kumaha Kuring Ngarusak Reputasi Kuring Ku Média Sosial… Sareng Naon Anu Kedah Anjeun Diajar Ti Éta

Kumaha Kuring Ngarusak Reputasi Média Sosial Kuring

Upami kuring kantos resep pendak sareng anjeun sacara pribadi, kuring cukup yakin yén anjeun bakal mendakan kuring pikaresepeun, lucu, sareng marahmay. Upami kuring henteu kantos pendak sareng anjeun sacara pribadi, sanaos kitu, kuring sieun naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan kuring dumasar kana ayana média sosial kuring.

Abdi jalma anu gairah. Abdi resep pisan kana padamelan, kulawarga, babaturan, iman, sareng politik kuring. Kuring resep pisan dialog dina salah sahiji topik éta ... janten nalika média sosial mecenghul langkung dasawarsa ka tukang, kuring ucul dina kasempetan pikeun nyayogikeun sareng ngabahas sudut pandang kuring dina topik naon waé. Abdi leres-leres panasaran kana kunaon jalma percanten naon anu aranjeunna lakukeun ogé ngajelaskeun naha kuring yakin naon anu kuring lakukeun.

Kahirupan bumi abdi anu nuju ageung pisan rupa-rupa. Ieu kalebet sagala sudut pandang - agama, politik, orientasi seksual, ras, kabeungharan ... sareng sajabana. Ayah kuring panutan anu hadé sareng Katolik Roma anu taat. Anjeunna nampi kasempetan pikeun ngabagi roti sareng saha waé janten bumi kami selalu terbuka sareng percakapannya selalu meriah tapi hormat pisan. Abdi ageung di bumi anu ngabagéakeun obrolan naon waé.

Konci pikeun mecah roti sareng jalma, nyaéta, anjeun ningali panonna sareng aranjeunna sadar kana empati sareng pamahaman anu anjeun bawa kana méja. Anjeun diajar ngeunaan dimana sareng kumaha aranjeunna tumuh. Anjeun tiasa ngartos naha aranjeunna percanten naon anu aranjeunna lakukeun dumasar kana pangalaman sareng kontéks anu aranjeunna dibawa dina paguneman.

Média Sosial Henteu Ngancurkeun Reputasi Kuring

Upami anjeun parantos sabar sareng kuring dina dasawarsa ka tukang, kuring yakin yén anjeun parantos nyaksian kahoyong kuring pikeun kalibet dina média sosial. Upami anjeun masih aya, kuring bersyukur anjeun masih aya di dieu - kusabab kuring henteu terang-terangan ucul kana média sosial mimiti bungah dina kasempetan ngawangun hubungan anu hadé sareng langkung ngartos batur. Éta kolam renang deet, sahenteuna.

Kamungkinan éta upami anjeun ningali kuring nyarios dina hiji acara, damel sareng kuring, atanapi bahkan kantos nguping kuring sareng nambihan kuring salaku sobat dina saluran média sosial ... Kuring ogé nyambung sareng anjeun online. Saluran média sosial kuring mangrupikeun buku kabuka - kuring ngabagi ngeunaan bisnis, kahirupan pribadi, kulawarga sareng kulawarga… sareng leres… politik kuring. Sadayana kalayan ngaharepkeun konéktipitas.

Éta henteu kajantenan.

Nalika kuring mimiti mikir ngeunaan nulis tulisan ieu, kuring leres-leres hoyong judulna Kumaha Média Sosial ngancurkeun Reputasi Kuring, tapi éta bakal ngajantenkeun kuring jadi korban sedengkeun kuring mangrupakeun peserta anu daék pisan dina pamalsuan kuring sorangan.

Bayangkeun nguping sababaraha ngagorowok ti rohangan anu sanés dimana réncang anu gairah debat ngeunaan topik anu khusus. Anjeun lumpat ka rohangan, henteu ngartos kontéksna, henteu terang latar tukang masing-masing jalma, sareng anjeun ngagorowokkeun sindiran anjeun. Sanaos sababaraha urang panginten ngahargaan éta, kaseueuran pengamat ngan saukur mikir yén anjeun jalma jahat.

Kuring éta jelema bodo. Langkung, sareng langkung, sareng langkung.

Pikeun nambahan masalah, platform sapertos Facebook sadayana daék ngabantosan kuring dina milari rohangan anu paling banter kalayan alesan anu paling kuat. Sareng kuring leres-leres henteu terang kana balukarna. Saatos muka konéksi kuring sareng dunya, dunya ayeuna ningali pangpangna hubungan kuring sareng anu sanés.

Upami kuring nyerat pembaruan (kuring méré tag #goodpeople) anu ngabagi carita ngeunaan jalma anu berkorban sareng ngabantosan manusa anu sanés… Abdi kéngingkeun sababaraha belasan pandangan. Upami kuring ngalungkeun barb dina pembaruan politik propil sanés, kuring ngagaduhan ratusan. Kaseueuran pemirsa Facebook kuring ngan ukur ningali hiji sisi kuring, sareng éta uih.

Sareng tangtosna, média sosial langkung resep ngabungahkeun tingkah paripolah kuring anu paling parah. Aranjeunna nyauran éta papacangan.

Naon Kurangna Media Sosial

Naon anu kakurangan média sosial nyaéta kontéks naon waé. Abdi henteu tiasa nyarioskeun anjeun sadaya waktos yén kuring nawiskeun koméntar sareng langsung dilabélan sabalikna tina naon anu kuring leres-leres percanten. Unggal pembaruan média sosial yén algoritma ngamajukeun dorongan sareng tarik kana suku duanana panonton anu narajang. Hanjakalna, anonimitas ngan ukur nambihan.

Kontéks penting pisan dina sistem kapercayaan naon waé. Aya alesan kunaon barudak sering tumuh sareng kayakinan anu sami sareng sepuhna. Sanés indoktrinasi, éta sacara harfiah yén unggal dinten aranjeunna dididik sareng kakeunaan kapercayaan ti batur anu aranjeunna cinta sareng hormat. Yakin yén éta dirojong sapinuhnya ku rébuan atanapi ratusan rébu tina interaksi. Ngagabungkeun kapercayaan éta sareng pangalaman anu ngadukung sareng kayakinan éta dikonci. Éta mangrupikeun hal anu sesah - upami teu mungkin - ngabalikkeun.

Kuring sanés nyarioskeun tentang benci di dieu ... sanaos tragis ogé tiasa diajar. Kuring nyarioskeun hal-hal saderhana ... sapertos iman kana kakuatan anu langkung luhur, pendidikan, peran pamaréntahan, kabeungharan, bisnis, sareng sajabana Kanyataanna yén urang sadayana ngagaduhan kayakinan anu aya dina diri urang, pangalaman anu nguatkeun kayakinan éta, sareng anggapan urang tina dunya béda kusabab aranjeunna. Éta hal anu kedah dihormat tapi sering henteu dina média sosial.

Salah sahiji conto anu kuring sering anggo nyaéta bisnis sabab kuring padamel dugi ka yuswa sakitar 40 taun. Dugi ka saleresna mah ngamimitian bisnis sareng padamelan jalma, kuring leres-leres henteu sadar kana sadaya tantangan pikeun ngamimitian sareng ngoperasikeun bisnis. Kuring henteu ngartos peraturan, bantosan terbatas, akuntansi, tantangan arus kas, sareng tuntutan anu sanés. Hal saderhana ... sapertos kanyataan yén perusahaan sering (pisan) telat mayar faktur na.

Janten, nalika kuring ningali jalma séjén anu henteu kantos nganggur saha waé anu masihan opini online, kuring sadayana nyayogikeun pendapat kuring! Karyawan anu teras-terasan ngajalankeun bisnis sorangan nelepon kuring sababaraha bulan ka hareup sareng nyarios, "Kuring henteu pernah terang!". Kanyataanna dugi ka aya dina sapatu batur, anjeun ngan ukur mikir anjeun ngartos kaayaan aranjeunna. Kanyataanna nyaéta anjeun moal dugi ka aya.

Kumaha Kuring Ngalereskeun Reputasi Média Sosial Kuring

Upami anjeun nuturkeun kuring, anjeun bakal tetep ningali yén kuring jalma aktipitas, boga opini online tapi yén pangsa sareng kabiasaan kuring parantos robih pisan dina sababaraha taun ka pengker. Éta mangrupikeun hasil sesah kaleungitan babaturan, ngaganggu kulawarga, sareng… leres ... malah kaleungitan bisnis kusabab éta. Ieu naséhat kuring pikeun maju:

Réréncangan Facebook Kedah Janten Aslids

Algoritma dina Facebook mangrupikeun anu paling parah dina pendapat abdi. Dina hiji waktos, kuring ngagaduhan caket kana 7,000 babaturan dina Facebook. Nalika kuring ngarasa betah ngabahas sareng debat topik anu warna-warni sareng rerencangan caket dina Facebook, éta ngabuka pembaruan anu paling parah kuring ka sadayana 7,000 jalma. Éta uih pisan kusabab éta ngalebetkeun jumlah pembaruan positip anu kuring bagi. Facebook kuring babaturan kantun ningali pembaruan anu paling partisan, uih, sarkastik ti kuring.

Kuring parantos ngiringan Facebook dugi ka langkung ti 1,000 réréncangan sareng bakal ngiringan ngirangan jumlah éta ka payun. Kanggo sabagéan ageung, kuring ngubaran sagala rupa ayeuna siga anu badé ka umum - naha kuring nyirian kitu atanapi henteu. Dursasana kuring parantos turun sacara dramatis dina Facebook. Kuring ogé resep pisan sadar yén kuring ningali jalma-jalma anu paling parah ogé. Kuring bakal sering pencét kana profilna pikeun ningali jalma anu saé aranjeunna.

Kuring ogé parantos lirén nganggo Facebook pikeun bisnis. Algoritma Facebook diwangun pikeun anjeun mayar supados pembaruan halaman anjeun tiasa ditingali sareng kuring pikir éta leres-leres jahat. Usaha parantos mangtaun-taun ngawangun ieu sareng teras Facebook nyabak sadayana tapi mayar tulisan tina pengikutna… kaleungitan inpormasi anu dilakukeun ku aranjeunna pikeun ngarékayakeun komunitas. Kuring henteu paduli upami kuring tiasa kéngingkeun langkung seueur bisnis dina Facebook, abdi moal nyobian. Salaku tambahan, abdi henteu hoyong résiko usaha ku kahirupan pribadi kuring di ditu - anu gampang teuing.

LinkedIn Ngan Pikeun Usaha

Kuring masih lega pikeun nyambungkeun sareng saha waé LinkedIn sabab kuring ngan ukur bakal ngabagi bisnis, tulisan anu aya hubunganana sareng bisnis kuring, sareng podcast kuring di dinya. Kuring parantos ningali jalma séjén ngabagi pembaruan pribadi di ditu sareng bakal mamatahan ngalawan éta. Anjeun moal lebet ka ruang rapat sareng mimiti ngagorowok ka jalma ... entong di LinkedIn. Éta ruang rapat online anjeun sareng anjeun kedah ngajaga tingkat profesionalisme di dinya.

Instagram Mangrupikeun Sudut Anu Pangsaéna Kuring

Aya sakedik atanapi henteu diskusi, sukur, dina Instagram. Sabalikna, éta pandangan kana kahirupan abdi éta kuring hoyong sacara ati-ati ngatur sareng ngabagi batur.

Malah dina Instagram, kuring kedah ati-ati. Kumpulan bourbon éksténsif kuring saéstuna mah jalma-jalma nyambung sareng kuring kusabab teu merhatoskeun yén kuring tiasa alkohol. Upami Instagram abdi dingaranan "Kumpulan bourbon kuring", barisan bourbons anu kuring kumpulkeun henteu kunanaon. Nanging, halaman kuring nyaéta kuring… sareng katerangan kuring langkung ti 50 taun. Hasilna, seueur teuing gambar bourbon, sareng jalma nyangka kuring mabok. Oy.

Hasilna, kuring ngahaja dina usaha kuring pikeun ngalipikasi gambar Instagram abdi sareng poto putu énggal kuring, perjalanan kuring, usaha kuring masak, sareng ningali ati-ati kana kahirupan pribadi kuring.

Rahayat… Instagram sanés kahirupan nyata… Abdi badé tetep tetep kitu.

Twitter Dupi Dipisahkeun

Kuring kabuka bagikeun dina abdi Twitter pribadi akun tapi kuring ogé ngagaduhan anu propésional pikeun Martech Zone jeung DK New Media éta kuring ketat bagéan. Kuring périodik ngantep jalma terang bédana. Kuring ngantepkeun aranjeunna terang éta Martech ZoneAkun Twitter na mah masih kénéh… tapi tanpa pendapat.

Naon anu kuring ngaapresiasi ngeunaan Twitter nyaéta yén algoritma sigana nampilkeun pandangan anu saimbang tibatan tweets anu paling kontroversial kuring. Sareng… debat dina Twitter tiasa ngajantenkeun daptar trending tapi henteu teras-terasan ngadorong aliran. Kuring gaduh paguneman anu paling memuaskan dina Twitter ... sanaos aranjeunna nuju debat sumanget. Sareng, kuring sering tiasa ngébréhkeun paguneman anu janten émosional ku kecap anu saé. Dina Facebook, éta sigana henteu kajantenan.

Twitter bakal janten saluran anu tangguh pikeun kuring masihan pendapat ngeunaan… tapi kuring sadar yén éta masih tiasa ngarugikeun reputasi kuring. Hiji réspon anu dicandak tina kontéks pikeun sadayana paguneman sadayana profil abdi tiasa ngeja runtah. Kuring méakkeun langkung seueur waktos kanggo mutuskeun naon anu kuring bagikeun dina Twitter tibatan anu kuring kantoskeun. Sababaraha kali, kuring henteu kantos pencét nyebarkeun dina tweet sareng ngaléngkah.

Naha Reputasi Anu Pangsaéna Sanés Anu ngagaduhan?

Samentawis éta, kuring leres-leres ngadeuheusan pamimpin di industri kuring anu terhormat anu cukup disiplin anu henteu kantos nanjeurkeun média sosial. Sababaraha panginten panginten éta rada pengecut ... tapi kuring pikir éta sering nyandak langkung kawani pikeun ngajaga sungut anjeun tibatan muka diri kana kritik sareng ngabolaykeun budaya anu urang tingali ngebut sacara online.

Naséhat anu pangsaéna, sedihna, panginten tong pernah ngabahas naon-naon anu kontroversial anu tiasa disalahkeun atanapi dicandak tina kontéks. Beuki kolot, beuki kuring ningali jalma-jalma ieu numuhkeun usahana, diulem kana tabel langkung, sareng janten langkung populér di industri na.

Mangrupikeun kanyataan saderhana yén kuring parantos ngasingkeun jalma anu henteu kantos pendak sareng kuring, henteu pernah nyaksian karep abdi, sareng anu henteu pernah kakeunaan ku kamurahan kuring. Kanggo éta, kuring kaduhung kana sababaraha anu kuring bagikeun mangtaun-taun dina média sosial. Kuring ogé ngahubungi sababaraha jalma sareng sacara pribadi nyungkeun hapunten, ngundang aranjeunna kopi pikeun langkung kenal kuring. Abdi hoyong aranjeunna ningali kuring pikeun saha kuring sareng sanés karikatur jahat anu profil média sosial kuring kakeunaan aranjeunna. Upami anjeun salah sahiji jalma… nelepon kuring, Abdi hoyong ngudag.

Naha hanjakalna yén konci pikeun média sosial panginten ulah ngagunakeun sadayana?

CATETAN: Kuring parantos ngamutahirkeun karesep seksual ka orientasi seksual. Koméntar leres nunjukkeun kurangna kaaslian di dinya.

6 Komentar

  1. 1

    "Ieu kalebet sagala sudut pandang - agama, politik, preferensi seksual, ras, kabeungharan ... jsb."

    Anjeun bakal ditingali langkung saé sareng inklusif upami nganggo orientasi séksual tibatan resep. Kami henteu milih anu lempeng, homo, atanapi anu sanés. Éta idéntitas urang.

  2. 3

    Abdi leres-leres resep pisan yén anjeun nyerat ieu. Éta nunjukkeun anjeun leres-leres diajar nanaon. Téori konspirasi anjeun, benci, sareng kabodoan sakabéh anu janten masalah. Média sosial sanés satru (sakumaha anjeun nunjukkeun) saleresna anjeun ngan ukur jalma anu benci ... Émut yén tweet dimana anjeun nyarios kalayan gampang "kéngingkeun aranjeunna lem gorila" ngeunaan kabocoran radioaktif di Jepang? Abdi émut ... éta 10 dinten ka pengker. Miharep éta reputasi anjeun bakal neraskeun lintasan ieu.

    • 4

      Zack, hatur nuhun kanggo koméntar anjeun. Sigana mah éta ngadukung tulisan kuring sareng pandangan média sosial ogé anjeun écés gaduh pandangan anu pikareueuseun kuring sedengkeun réréncangan, klien, sareng réréncangan henteu. Kuring miharep anjeun cageur.

  3. 5

    Wah! Doug kumaha tulisan hébat anu dieusian ku pandangan ngeunaan hal-hal anu urang sadayana kedah langkung sadar masing-masing. Tapi sapertos anu parantos anjeun sebatkeun, pentingna ngalakukeun éta nalika nyobian nyaimbangkeun janten jalma sareng ogé ngajalankeun bisnis online bahkan langkung nangtang sareng corak!

    Sigana anjeun sareng kuring ngamimitian dina sambungan online sareng offline ieu saling sababaraha taun ka pengker ayeuna, sigana sok aya waé. Sakitu seueur gelas kopi di sagala rupa cafe sareng bisnis di sapanjang jalan. Teu aya salahna pikeun babaturan kuring anu sanés ti jaman Circle City, milik anjeun dina hiji anu kuring paling kuciwa sabab jauh pisan ti géografis yén kami moal tiasa ngabagi deui kopi, diskusi, debat, seuri sareng enya, bahkan mungkin sababaraha bourbon sareng dina rutin langkung rutin.

    Kieu kanggo anjeun, bisnis kami sareng média sosial. Muga-muga urang teraskeun nganapigasi perairan ieu sacara ati-ati sareng ngabantosan ngabimbing klien kami kalayan aman di antara basisir ogé!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.