4 Cara Pembelajaran Mesin Nyaéta Ningkatkeun Pamasaran Média Sosial

Pamasaran Média Sosial sareng Pembelajaran Mesin

Kalayan seueur jalmi anu kalibet dina jejaring sosial online unggal dinten, média sosial parantos janten bagian tina strategi marketing pikeun bisnis sagala rupi.

Aya 4.388 milyar pangguna internét di dunya di 2019, sareng 79% diantarana mangrupikeun pangguna sosial aktip.

Global State of Digital Report

Nalika dianggo sacara strategis, pamasaran média sosial tiasa nyumbang kana pendapatan, papacangan, sareng kasadaran perusahaan, tapi ngan saukur dina média sosial sanés hartosna ngamangpaatkeun sagala anu dipidamel ku média sosial pikeun bisnis. Anu saleresna penting nyaéta cara anjeun nganggo saluran sosial, sareng éta di mana kasempetan tiasa didugikeun ngalangkungan pembelajaran mesin.

Kami ngalangkungan ledakan data, tapi data ieu henteu aya gunana kecuali dianalisis. Pembelajaran mesin dimungkinkeun pikeun nganalisis susunan data anu teu aya wates sareng mendakan pola anu disumputkeun di tukangeunana. Ilaharna dikerahkeun ku bantosan konsultan diajar mesin, téknologi ieu ningkatkeun cara data dirobih kana élmu sareng nyandak usaha pikeun ngadamel prediksi anu akurat sareng kaputusan dumasar-kanyataan. 

Ieu sanés sadayana manpaatna, janten hayu urang tingali sacara langkung caket dina aspek bisnis anu sanés anu tiasa ditingkatkeun kalayan pembelajaran mesin.

1. Ngawaskeun Merk / Ngadangukeun Sosial

Kasuksésan bisnis ayeuna ditangtukeun ku sababaraha faktor, sareng panginten salah sahiji anu paling mangaruhan antara aranjeunna nyaéta reputasi online. Numutkeun kana Survei Tinjauan Konsumén Lokal, 82% konsumén parios ulasan online pikeun bisnis, kalayan masing-masing maca 10 ulasan rata-rata sateuacan percanten kana bisnis. Ieu ngabuktikeun yén publisitas anu saé penting pisan pikeun mérek, éta sababna éksékutip kedah milarian cara pikeun ngatur reputasi bisnis sacara épéktip.

Ngawaskeun mérek mangrupikeun jalan kaluar anu sampurna, anu milarian naon waé sebutan mérek dina sadaya sumber anu sayogi, kalebet média sosial, forum, blog, ulasan online, sareng tulisan. Ngidinan usaha ningali masalah sateuacan aranjeunna janten krisis sareng ngaréaksikeun dina waktosna, ngawaskeun mérek ogé masihan éksékutip pamahaman anu tuntas ngeunaan target pemirsa, sahingga nyumbang kana nyandak kaputusan anu langkung saé.

Kumaha Pembelajaran Mesin Ngabantosan Merk / Dengekeun Sosial

Salaku pondasi pikeun analitik prediktip, diajar mesin nyumbang kana pamahaman anu tuntas ngeunaan sadaya prosés anu dilakukeun di perusahaanna, sahingga kaputusannana janten langkung didorong ku data sareng berorientasi pelanggan, sahingga langkung épéktip.

Ayeuna pikirkeun ngeunaan sadaya sebutan bisnis anjeun anu sayogi online-sabaraha diantarana bakal aya? Ratusan? Rébuan? Ngumpulkeun sareng nganalisis aranjeunna sacara manual henteu janten tantangan anu tiasa dikokolakeun, sedengkeun pembelajaran mesin nyepetkeun prosés sareng nyayogikeun ulasan anu paling rinci pikeun mérek.

Kacuali palanggan anu henteu bahagia ngahubungi anjeun langsung ku telepon atanapi email, cara panggancangna pikeun milarian sareng ngabantosan aranjeunna nyaéta analisis séntimén — sét algoritma pembelajaran mesin anu ngaevaluasi opini umum ngeunaan bisnis anjeun. Khususna, sebutan mérek disaring ku kontéks négatip atanapi positip sahingga bisnis anjeun tiasa gancang diréaksikeun kana kasus anu tiasa mangaruhan mérek anjeun. Nyebarkeun pembelajaran mesin ngamungkinkeun bisnis ngalacak pendapat konsumén paduli bahasa anu aranjeunna ditulis, anu ngalegaan bidang pangawasan.

2. Target Panilitian Panongton

Profil online tiasa nyaritakeun sababaraha hal, sapertos umur, jenis kelamin, lokasi, padamelan, hobi, panghasilan, kabiasaan balanja, sareng seueur deui, anu ngajantenkeun média sosial sumber anu teu aya tungtungna pikeun usaha ngumpulkeun data ngeunaan palanggan sareng jalma ayeuna. saha aranjeunna hoyong kalibet. Janten, manajer pamasaran ngagaduhan kasempetan pikeun diajar ngeunaan pemirsa, kalebet cara panggunaan produk atanapi jasa perusahaan. Ieu mempermudah prosés milari kalepatan produk sareng ngungkabkeun cara dimana hiji produk tiasa mekar.

Ieu ogé tiasa dilarapkeun kana hubungan B2B: dumasar kana kriteria sapertos ukuran perusahaan, panghasilan taunan, sareng sajumlah padamel, palanggan B2B dibagi kana sababaraha kelompok, sahingga anu ngajualna henteu kedah mendakan hiji-ukuran-pas-sadayana solusi tapi sasaran bagéan anu béda nganggo pendekatan anu paling cocog pikeun grup khusus. 

Kumaha Pembelajaran Mesin Ngabantosan Panilitian Target Audiens

Spesialis pamasaran gaduh seueur pisan data pikeun diungkulan — dikumpulkeun tina sajumlah sumber, éta sigana moal aya tungtungna nalika ngeunaan profil palanggan sareng analisis audién. Ku nyebarkeun diajar mesin, perusahaan ngagampangkeun prosés nganalisis sababaraha kanal sareng nimba inpormasi berharga ti aranjeunna. Ku cara ieu, pagawé anjeun tiasa nganggo data anu tos dilakukeun pikeun ngandelkeun nalika ngabagi konsumén.

Ogé, algoritma pembelajaran mesin tiasa ngungkabkeun pola paripolah ieu atanapi kelompok konsumén éta, masihan perusahaan kasempetan pikeun ngadamel prediksi anu langkung pas sareng ngagunakeun éta pikeun kaunggulan strategisna. 

3. Pangakuan Gambar sareng Pidéo 

Dina taun 2020, pangakuan gambar sareng pidéo mangrupikeun téknologi muncul anu diperyogikeun pikeun sadaya perusahaan anu hoyong gaduh daya saing. Média sosial, sareng khususna jaringan sapertos Facebook sareng Instagram, nyayogikeun sajumlah poto sareng video anu teu aya anu dipasang ku palanggan poténsial anjeun unggal dinten, upami henteu unggal menit. 

Mimiti, pangakuan gambar ngamungkinkeun perusahaan ngaidentipikasi produk karesep pangguna. Kalayan inpormasi ieu dianggap, anjeun bakal tiasa sacara efektif udagan kampanye pamasaran anjeun pikeun ngajual sareng jual-jual upami hiji jalma parantos nganggo produk anjeun, sareng ngadorong aranjeunna pikeun nyobaan éta kalayan harga anu langkung pikaresepeun upami aranjeunna nganggo produk pesaing . Ogé, téknologi nyumbang kana pamahaman target pemirsa anjeun, sabab gambar kadang tiasa nyaritakeun langkung seueur ngeunaan penghasilan, lokasi sareng minat hiji tibatan profil anu kirang dieusian. 

Cara séjén pikeun bisnis tiasa nguntungkeun tina pangakuan gambar sareng pidéo nyaéta mendakan cara énggal produkna tiasa dianggo. Internét ayeuna pinuh ku poto sareng pidéo jalma anu ngalaksanakeun ékspérimén sareng ngalakukeun hal-hal anu teu biasa nganggo produk anu paling umum dina cara anu énggal-janten naha henteu nganggo éta? 

Kumaha Pembelajaran Mesin Ngabantosan Gambar sareng Pangakuan Pidéo

Pembelajaran mesin mangrupikeun bagian anu teu tiasa diperyogikeun pikeun pangenalan gambar sareng pidéo, anu didasarkeun kana palatihan konstan anu tiasa waé dilakukeun ku ngagunakeun algoritma anu leres sareng ngajantenkeun sistem émut kana pola. 

Masih, gambar sareng pidéo anu sigana aya gunana mimitina kedah dipendakan di antawis seueur inpormasi anu sayogi dina média sosial, sareng nalika éta pembelajaran mesin ngagampangkeun misi anu ampir teu mungkin upami dilakukeun sacara manual. Ditingkatkeun ku téknologi pembelajaran mesin canggih, pangakuan gambar tiasa ngabina usaha nuju tingkat panarjamahan anu anyar, nyayogikeun wawasan anu unik ngeunaan konsumén sareng cara ngagunakeun produk.

4. Target pelanggan sareng Ngarojong Ngalangkungan Chatbots

Langkung seueur jalmi ayeuna mikawanoh olahtalatah salaku cara anu paling merenah pikeun disosialisasikeun, anu masihan perusahaan kasempetan anyar pikeun kalibet konsumén. Kalayan naékna obrolan sacara umum sareng ngobrolkeun aplikasi sapertos WhatsApp sareng Facebook Messenger, chatbots janten alat pamasaran anu épéktip — aranjeunna ngolah inpormasi sagala rupi sareng tiasa ngawaler sababaraha paménta: tina patarosan standar dugi ka tugas anu ngalibatkeun sababaraha variabel.

Béda sareng tautan navigasi sareng halaman wéb anu biasa, chatbots masihan pangguna kamampuan pikeun milarian sareng ngajajah nganggo jaringan sosial atanapi aplikasi olahtalatah anu aranjeunna pikaresep. Sareng nalika pamasaran digital tradisional ilaharna ngalangkungan gambar, téks, sareng pidéo, bot ngajantenkeun gampang pikeun merek pikeun nyambung ka unggal palanggan sacara langsung sareng ngawangun dialog sapertos manusa.

Chatbots Ditingkatkeun ku Pembelajaran Mesin

Kaseueuran chatbots dijalankeun dina algoritma pembelajaran mesin. Upami chatbot mangrupikeun tujuan anu berorientasi kana tugas, maka éta tiasa nganggo program neuro-linguistik sareng aturan pikeun nganteurkeun réspon terstruktur kana paménta anu paling umum tanpa meryogikeun pembelajaran mesin pikeun ngadukung kamampuan dasarna. 

Dina waktos anu sasarengan, aya chatbots anu didorong data-prediksi anu bertindak salaku asistén calakan, aranjeunna diajar dina waktosna pikeun nyayogikeun waleran sareng rekomendasi anu aya hubunganana, sareng sababaraha ogé tiasa niron émosina. Chatbots anu didorong data didukung ku pembelajaran mesin, sabab éta terus dilatih, mekar sareng nganalisis preferensi pangguna. Babarengan, kanyataan ieu ngajantenkeun interaksi pangguna sareng bisnis langkung dipersonalisasi: naroskeun patarosan, nyayogikeun inpormasi anu aya hubunganana, empati, sareng lulucon, chatbots narik naon anu teu kahontal pikeun iklan tradisional. 

Kalayan chatbots anu cerdas, bisnis tiasa ngabantosan sajumlah pelanggan anu teu aya dimana waé sareng iraha waé ayana. Ngahémat artos sareng waktos sareng ningkatkeun pangalaman palanggan, chatbots janten salah sahiji daérah AI anu paling nguntungkeun pikeun nanem modal pikeun usaha ageung sareng perusahaan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.