Kumaha Aktipkeun Otomatis Google Analytics UTM Tracking dina Salesforce Marketing Cloud

SFMC - Marketing Cloud: Konpigurasikeun Google Analytics pikeun Otomatis Klik Tracking kalawan Parameter UTM

Sacara standar, Salesforce Marketing Cloud (SFMC) teu terpadu jeung Google Analytics pikeun appending UTM nyukcruk variabel querystring ka unggal link. Dokuméntasi ngeunaan integrasi Google Analytics biasana nuju ka arah Google Analytics 360 integrasi… anjeun panginten hoyong ningal ieu upami anjeun leres-leres hoyong nyandak analitik anjeun ka tingkat salajengna sabab ngamungkinkeun anjeun nyambungkeun papacangan situs pelanggan ti Analytics 360 kana laporan Marketing Cloud anjeun.

Pikeun integrasi Tracking Kampanye Google Analytics dasar, sanajan, éta cukup gampang pikeun otomatis nambahkeun unggal parameter UTM anjeun ka unggal link outbound dina email Salesforce Marketing Cloud. Dasarna aya 3 unsur:

  1. Parameter tracking link-lega akun dina Setelan Akun.
  2. Parameter Patalina tambahan dina Pangwangun Email anu anjeun tiasa sacara opsional dikonpigurasikeun kana parameter UTM.
  3. Lagu Tumbu diaktipkeun dina wizard Kirim surélék.

Google Analytics Link Tracking di SFMC Business Unit Level

Kuring nyobian ngahindarkeun léngkah-léngkah tambahan dina waktos kiriman sabab sakali anjeun ngaéksekusi kampanye, moal aya anu balik deui. Ngirim kampanye email teras émut yén anjeun teu acan ngaktipkeun tracking kampanye mangrupikeun nyeri sirah, janten kuring nyorong parameter dasar UTM dilacak sacara otomatis dina tingkat akun dina SFMC.

Jang ngalampahkeun ieu, administrator akun anjeun bakal napigasi ka Setelan Akun anjeun (pilihan di katuhu luhur handapeun ngaran pamaké anjeun):

  • arahkeun ka Setup> Administrasi> Manajemén Data> Manajemén Parameter
  • Éta muka halaman setélan dimana anjeun tiasa ngonpigurasikeun anjeun Web Analytics Panyambung

sfmc google analytics panyambung analytics wéb

Sacara standar, anu parameter diatur kieu pikeun tracking internal kampanye:

cm_ven=ExactTarget&cm_cat=%%EmailName_%%&cm_pla=%%ListName%%&cm_ite=%%LinkName%%&cm_ainfo=%%AdditionalInfo_%%&%%__AdditionalEmailAttribute1%%&%%__AdditionalEmailAttribute2%%&%%__AdditionalEmailAttribute3%%&%%__AdditionalEmailAttribute4%%&%%__AdditionalEmailAttribute5%%

Rekomendasi kuring nyaéta pikeun ngapdet ieu ka:

cm_ven=ExactTarget&cm_cat=%%EmailName_%%&cm_pla=%%ListName%%&cm_ite=%%LinkName%%&cm_ainfo=%%AdditionalInfo_%%&%%__AdditionalEmailAttribute1%%&%%__AdditionalEmailAttribute2%%&%%__AdditionalEmailAttribute3%%&%%__AdditionalEmailAttribute4%%&%%__AdditionalEmailAttribute5%%&utm_campaign=SFMC&utm_source=%%ListName%%&utm_medium=Email&utm_content=%%EmailName_%%&utm_term=%%__AdditionalEmailAttribute1%%

CATETAN: Kami geus katempo dimana string substitusi béda sakuliah klien. Anjeun panginten hoyong pariksa senar anjeun kalayan dukungan Marketing Cloud. Sareng, tangtosna, anjeun kedah ngirim ka daptar tés anu saleresna sareng pariksa kodeu UTM napel.

Ieu nambahan di handap:

  • utm_campaign disetel ka SFMC
  • utm_ Medium disetel ka surélék
  • utm_source disetel dinamis ka anjeun Daptar Ngaran
  • utm_content disetel dinamis ka anjeun Ngaran Surélék
  • utm_term is milih Setel nganggo atribut email tambahan tina pembina email anjeun

Simpen setelan anjeun sarta parameter bakal appended pikeun akun éta.

Ngamutahirkeun Atribut Surélék Tambahan Anjeun

Kuring parantos nyumputkeun data tingkat akun tina layar ieu, tapi anjeun tiasa ningali yén ayeuna kuring tiasa ngarobih parameter atribut email tambahan pikeun nyetél utm_term pilihan. Abdi hoyong nganggo ieu pikeun klasifikasi dasar email kuring sapertos upsell, cross-sell, retention, news, how-to, jsb.

email builder utm istilah atribut email tambahan

Lagu Tumbu Nalika Ngirim di SFMC

Sacara standar, Lacak Klik diaktipkeun nalika ngirim SFMC sareng kuring nyarankeun yén henteu nganonaktipkeun pilihan éta. Upami anjeun ngalakukeun, éta sanés ngan ukur ngahapus pelacak UTM anjeun, éta ogé ngahapus sadaya pelacak kampanye internal pikeun anu dikirim dina Marketing Cloud.

Lacak Klik dina Salesforce Marketing Cloud

Sakitu wae… ti ayeuna iraha wae surelek dikirim via akun eta, anu hade Google Analytics UTM Tracking querystring ditambihan supados anjeun tiasa ningali hasil pamasaran email anjeun dina akun Google Analytics anjeun.

Pitulung Awan Marketing Salesforce: Atur Parameter

Upami perusahaan anjeun peryogi palaksanaan atanapi bantosan integrasi sareng Salesforce Marketing Cloud (atanapi jasa anu aya hubunganana sareng Salesforce), mangga nyuhunkeun bantosan ngalangkungan Highbridge. Panyingkepan: Abdi mitra di Highbridge.