Kumaha Ngawangun Merek Otentik

Kumaha Ngawangun Merek Otentik

Gurus pamasaran ngarah di dunya nganyatakeun eta dina cara béda, tapi sadayana satuju yén pasar ayeuna geus asak kalawan téori, kasus, jeung carita kasuksésan dipuseurkeun kana merek manusa. Kecap konci dina pasar ngembang ieu nyaéta pamasaran otentik jeung merek manusas.

Generasi béda: Hiji Sora

Philip Kotler, salah sahiji Grand Old Men pamasaran, dubs fenomena 3.0 pamasaranDina bukuna kalayan nami anu sami, anjeunna ngarujuk kana manajer pamasaran sareng komunikator anu ngagaduhan "kamampuhan pikeun ngaraos kahariwang sareng kahayang manusa."

Sora generasi ngora nyaéta guru komunikasi Seth Godin, Anu nyatakeun yén "Kami henteu deui hoyong spammed sareng inpormasi ngeunaan produk atanapi jasa. Simkuring hoyong ngarasa sambungan kana eta. Janten manusa mangrupikeun hiji-hijina jalan pikeun meunang." Dina modél bunderan emas anu kasohor sareng TED Talks, Simon Sinek nunjuk kaluar yén kunaon dimana perusahaan diadegkeun kedah kuat pisan, sahingga perusahaan tiasa ngajual produk naon waé tina platform ieu.

Sanaos sababaraha generasi sareng titik awal anu béda, para ahli pamasaran berbakat ieu sadayana nyarioskeun hal anu sami: Merk Manusa.

Euweuh nu anyar di stake. Henteu énggal pikeun perusahaan milarian kaaslian - sareng sanés énggal pikeun perusahaan museurkeun kana ngadangukeun panampi sareng ngaku kasalahanana tinimbang nyéépkeun waktosna pikeun ngayakinkeun sareng ngarayu para nasabah.

Parobahan paradigma bisa ditingali dina panalungtikan saperti The Lippincott-LinkedIn Brand Power Skor, Nu nangtung pikeun ngabuktikeun yén pendekatan leuwih pribadi, rentan, jeung manusa pikeun komunikasi jeung branding ieu well-ditampi ku klien nu. Panaliti nunjukkeun yén konsumen parantos ngalangkungan prediksi anu diatur ku para ahli, ngajantenkeun pamasaran manusa jalan anu teu tiasa ditolak.

Patarosan ieu: Dupi brand Anjeun tetep nepi?

Merek Manusa

Pamasaran otentik henteu ngan ukur muncul tina hawa ipis. Rupa-rupa gerakan sareng tren parantos ngailhaman salami mangtaun-taun, sapertos transparansi hiper, nyiptakeun kooperasi, open-source, crowdsourcing, merek diajar, anti-branding, jsb.

Tapi dua hal geus ngabalukarkeun shift paradigma pamasaran simultaneous:

1. pamasaran otentik mangrupa ekspresi gerakan - teu merek

Fenomena ieu dipuseurkeun kana perusahaan, ngaliwatan karya sadar sareng konsisten dina kapribadian sareng résponsifna, janten gerakan anu séhat tinimbang merek datar.

Logo Brand PepsiCo Toddy

nyokot Pepsi urang Brasil Toddy kampanye salaku conto: 

Di Brazil, jualan keur toddy inuman coklat geus mimiti stagnate sarta pasar mimiti nungtut hal anyar. Pepsi geus miboga maskot, sacara bébas admired dina tingkat deet, utamana ku konsumén ngora. Aranjeunna nganggap anjeunna lucu sareng ngahibur, anu kumaha urang condong ningali maskot merek.

Pepsi kaluar dina dahan sareng ngajantenkeun maskotna janten juru bicara pikeun gerakan éksternal. Pepsi parantos ngaidentifikasi gerakan anu kuat dina média sosial. Sajumlah organisasi sareng individu ngalaksanakeun gerakan ieu ka hareup, museurkeun kana Prévalénsi pernyataan anu teu aya tindakan. Gerakan ieu museurkeun kana bangsa anu dicirikeun ku korupsi ogé janji-janji anu rusak sareng kosong.

Pepsi nyarankeun yén generasi ngora ngagunakeun inisiatif dialog online pikeun ngadamel pernyataan tina maskot. moo unggal waktos jangji kosong kadéngé - sarta kampanye éta suksés.

Teu lila, moo sabab sinonim jeung motong crap nu. Generasi ngora dilaksanakeun dina moo-pesen dina paguneman maranéhanana, duanana online tur offline. Ngadadak, Toddy mangrupikeun bagian tina tren. Penjualan produk spiked sareng Pepsi ngarobih merekna janten gerakan.

2. A shift ti customer ka fokus manusa

Tinimbang museurkeun kana metode pikeun ngayakinkeun panampi, sapertos kampanye, strategi, spins, jsb., pamasaran laun-laun bakal langkung difokuskeun kana mendakan naha jalma-jalma ngagaleuh. Dina mangsa nu bakal datang, ieu bakal jadi titik awal pikeun ngembangkeun produk.

Ieu bagian tina alesan naha pamasaran otentik ngeunaan jalma (sanes konsumén) jeung pangabutuh urang paling fundamental. Kabutuhan ieu kalebet:

  • Keur kadéngé
  • Ngarasa dipikaharti
  • Manggihan harti
  • Némbongkeun kapribadian

Conto aspék kadua ieu shift paradigma bisa ditempo dina ranté Amérika Dominos.

Dina awal noughties, Dominos di handapeun seuneu pikeun kualitas dahareun, kapuasan pagawe, sarta enjoyment pagawe. Tinimbang janten defensif sareng ngaluncurkeun kampanye pikeun ngayakinkeun para nasabah anu sabalikna, Dominos milih ngalaksanakeun strategi krisis anu sederhana sareng responsif. Dominos dilengkepan sababaraha kotak pizza maranéhanana jeung kode QR, nanyakeun konsumén pikeun nyeken kode jeung mawa ka Twitter pikeun nganyatakeun pamadegan maranéhna.

Ieu mangrupikeun strategi anu suksés, sabab sadayana jalma kedah didangukeun sareng kahartos.  

Strategi ieu nyababkeun pangumpulan data anu ageung anu dianggo ku perusahaan dina sababaraha cara:

Dominos di Times Square
kredit: Company gancang

  • Salaku bagian tina pamasaran internal sareng perawatan karyawan, Dominos nyetél layar komputer di daérah dimana pizzas diproduksi pikeun masihan umpan balik sacara real-time pikeun tukang roti. Ieu sacara efektif ngajagi jurang antara karyawan sareng konsumén.

Kampanye ieu nyababkeun paningkatan 80,000 pengikut Twitter dina kaayaan sabulan. Hasil sanésna kalebet spike dina perhatian PR, paningkatan kapuasan padamel, paningkatan sadaya-sabudeureun dina reputasi merek, sareng paningkatan umat manusa. Ieu pamasaran otentik di na finest!

Pamasaran Anu Ngajanjikeun Cukup Cukup

Aya loba conto éndah pausahaan muka panon maranéhna pikeun kaunggulan pamasaran otentik. Hasilna nyaéta carita kasuksésan anu dibawa ku kampanye unik anu cocog sareng klién.

Di perusahaan MarTech kuring JumpStory kami geus husus dina curating stock poto & video otentik, jadi Anjeun teu kudu make sagala cheesy-pilari nu aya di luar. Kami nganggo AI pikeun ngaleungitkeun sadaya eusi anu teu asli, sareng kami museurkeun kana dua kecap konci anu ogé hakekat pamasaran otentik: kamanusaan & kapribadian.

Kasus-kasus ieu dimaksudkeun pikeun mere ilham anjeun pikeun ngajantenkeun transisi janten merek anu langkung responsif sareng manusa - sareng kalayan transisi ieu, kéngingkeun kauntungan ékonomi sapanjang jalan.

umat manusa

Hiji ranté ritel Amérika éta dina seuneu pikeun mindeng kaluar tina produk maranéhanana pang populerna. Pikeun ngaréspon kritik ieu, perusahaan ngaluncurkeun slogan énggal - sareng sareng éta, pola pikir énggal: Lamun aya di stock, urang boga eta. Ironi diri anu keras ieu ngagaduhan dampak anu positif dina penjualan sareng reputasi merek.

Di nagara Allah sorangan, Anjeun bisa manggihan ranté réstoran Cina nu advertises handapeun slogan dahareun aslina. Inggris goréng. Salian ti humor ieu sareng ironi diri, garis punch nyarioskeun masalah klasik dina industri réstoran. Pikeun palanggan anu milari kaaslian, salah sahiji hal anu paling awon anu tiasa kajantenan nyaéta ka réstoran Italia ngan ukur dilayanan ku server Denmark anu lengkep. Anu kami pikahoyong nyaéta kaéndahan swarthy pikeun ngalayanan pizza kami kalayan gairah.

Di sisi anu sanés, urang hoyong tiasa ngartos unggal kecap dina ménu sareng komunikasi saé sareng staf. Ieu kadang kabuktian hésé lamun kaaslian prioritas urang. Ranté Cina ngucapkeun dilema anu pasti ieu sareng nyandak pendirian ngeunaan masalah éta.

Duanana kasus conto fenomena éta Trendwatching dubs cacad. Istilah mangrupa portmanteau tina kecap Heboh jeung flawed. Dina cara anu sami sareng kampanye Dove's Real Beauty, dua kasus Amérika ieu nunjukkeun yén anjeun tiasa ngajalajah kamanusaan anjeun sareng dina waktos anu sami ngabatesan janji anjeun pikeun anu leres-leres tiasa dihontal. Kanyataanna, ranté ieu ampir janji kirang ti aranjeunna nawiskeun.

kapribadian

Dina tiori, sadaya merek gaduh kapribadian anu unik, dina cara anu sami sareng manusa. Kanyataan tetep yén sababaraha kapribadian langkung pikaresepeun tibatan anu sanés. Sababaraha nangtung kaluar dina positif, cara radikal. Dina sababaraha kasus, urang tiasa pinpoint alesan pasti na di batur, sigana bohong ngan saluareun jangkauan urang.

Dina dunya pamasaran, aya sababaraha conto anu katingali tina fenomena ieu. Kaajaiban Whip nangtung kaluar kalawan na Kami Henteu Kanggo Sarerea carita; Inocent Inocent kasohor ku humor sareng jujuranana. Conto kapribadian ieu mangrupikeun téks anu tiasa dipendakan di handapeun seuseueurna karton jusna, anu berbunyi: Eureun nempo handap kuring.

Di Amérika Serikat, seueur jalma terang ngeunaan kasus Southwest Airlines. Perusahaan parantos ngadopsi kabijakan anu nyatakeun, yén teu aya pengumuman kaamanan anu kedah sami. Pindah ka YouTube sareng tingali conto pramugari ngora ngetok dina prosedur kaamanan dina pesawat. Perhatikeun kumaha pendekatan ieu praktis patepung ku standing ovation.

Ngembangkeun Jeung Ngukur Kamanusaan

Kamanusaan mangrupa salah sahiji ti saeutik ciri kalawan kakuatan pikeun mindahkeun konsumén, produk, jeung simpati. Éta leres-leres mayar dina sadaya parameter anu leres.

Supados umat manusa tiasa mayar, éta kedah dianggo dina cara anu terstruktur sareng berorientasi tujuan. Ieu ngabantuan ngaidentipikasi daérah dimana parobihan diperyogikeun sareng masihan kami dorongan akhir pikeun ngamimitian prosés.

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngajantenkeun padamelan ieu nyaéta ngalangkungan opat patarosan ieu:

  • Kumaha urang bisa ngadéngékeun louder?
  • Naha merek urang aya?
  • Naon ngajadikeun merek urang manusa?
  • Naha merek urang ngagaduhan karakter?

Dumasar kana réfléksi sareng diskusi anu dipuseurkeun kana patarosan ieu, anjeun tiasa teuleum kana sababaraha parameter sareng prosés eupan balik anu ngawangun strategi manusa, platform, sareng komunikasi. Good tuah jeung inget keur senang sapanjang jalan. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.