10 Léngkah Ngawangun Program Advokasi Sosial Karyawan Épéktip

Advokasi Sosial Karyawan

Nalika perusahaan ageung sering ngagaduhan anggaran anu langkung gajih sareng tiasa mésér pisibilitas dina média sosial, kuring leres-leres reuwas kumaha sababaraha perusahaan nampi kakuatan pagawé-base na pikeun ngabantosan. Kami gaduh paguneman anu saé perkawis ieu Amy Heiss ti Dell, Anu ngalangkungan hasil anu luar biasa organisasi maranéhna ngahontal ngaliwatan ngawangun program advokasi sosial pagawé anu épéktip.

Nalika urang nyarios ka palanggan ngeunaan advokasi sosial pagawé, kuring sering ngulang carita alternatif éta Mark Schaefer dibagi perkawis perusahaan internasional anu gaduh ratusan rébu karyawan. Nalika aranjeunna diterbitkeun dina média sosial, aranjeunna gaduh sakedik likes sareng retweet. Mark naros (paraphrased), "Nalika pagawé anjeun nyalira henteu gairah pisan maca sareng ngabagi kontén anjeun, kumaha saur prospek anjeun sareng konsumén ningali éta?". Éta patarosan anu kuat ... advokasi sosial pagawé sanés ngan saukur ngeunaan ngabagi, éta ogé ngeunaan miara.

Organisasi-organisasi sanés anu kuring kantos nyarios téh ragu-ragu ngadaptarkeun bantosan karyawanna, malahan ogé ngembangkeun kabijakan ngalawan ieu. Éta leres-leres ngagelebug pipikiran kuring yén perusahaan bakal ngawatesan bakat na anu paling mahal sareng berharga sareng ngeureunkeun aranjeunna tina ngabagi élmuna, karep, atanapi bahkan pendapatna. Tangtosna, aya pengecualian sareng industri anu diatur pisan, tapi nunjukkeun ka kuring industri anu diatur sareng anjeun masih bakal mendakan program anu épéktip anu tiasa dianggo dina konstrain.

Leungit, perusahaan-perusahaan sanésna dieusian ku padamel anu ngaraos henteu kawajiban ngabantosan dina promosi perusahaan. Dina kasus-kasus éta, kuring kedah ningali langkung jero kana budaya perusahaan éta sareng jenis pagawé anu kuring ngiring. Abdi henteu tiasa ngabayangkeun ngiring karyawan anu teu hoyong ngamajukeun padamelanna. Sareng kuring henteu tiasa ngabayangkeun janten pagawé sareng henteu cukup bangga pikeun ngamajukeun upaya tim kuring.

pagawé ayeuna maénkeun peran anu langkung penting dina usaha pamasaran eusi organisasi. Kalayan panurunan jangkungna jangkauan organik dina média sosial sareng paningkatan dramatis dina volume kontén, balapan pikeun narik perhatian masarakat langkung kalapa tibatan kantos sareng pagawé parantos janten aset konci salaku duta besar merk média sosial anu dipercaya. Nyatana, Perusahaan anu gaduh 20 padamel anu gaduh langkung ti 200 jalma dina jaringan na tiasa ngahasilkeun opat kali kasadaran dina média sosial.

Naon ari Advokasi Sosial Karyawan?

Advokasi sosial padamel mangrupikeun promosi organisasi ku padamelna dina jaringan média sosial pribadi.

10 Léngkah Ngawangun Program Advokasi Sosial Karyawan Épéktip

  1. ngondang staf anjeun ngiringan program advokasi sosial pagawé anyar anjeun sacara sukarela.
  2. Ngadamel média sosial garis padoman sareng ngadidik pagawé dina prakték pangsaéna.
  3. Ngabéréskeun onboard prosés pikeun alat advokasi pagawé anu anjeun bakal anggo.
  4. Nangtukeun tujuan bisnis anjeun sareng indikator kinerja konci pikeun program.
  5. Nyiptakeun advokasi karyawan regu pikeun ngatur usaha sakumna perusahaan sareng nunjuk koordinator program.
  6. Ngajalankeun hiji program pilot sareng sakumpulan karyawan alit sateuacan ngalegaan ka sakumna organisasi.
  7. Curate sareng ngembangkeun rupa-rupa seger sareng relevan eusi pikeun pagawé kanggo ngabagi pengikutna.
  8. Tangtukeun naha eusi sareng olahtalatah kedahna tos disahkeun ku koordinator program.
  9. Mantau kinerja program sareng balesan pagawé kalayan insentif pikeun pangrojongna.
  10. ukuran pangasilan investasi usaha advokasi karyawan anjeun ku nyukcruk KPI khusus.

Pikeun ngagambarkeun pentingna strategi ieu ogé pangaruhna, jalma-jalma di SosialReacher parantos ngembangkeun infographic ieu, Kakuatan Advokasi Média Sosial, éta ngagambarkeun naon éta, naha éta jalan, kumaha jalanna, sareng hasilna pikeun organisasi anu sacara efektif nyebarkeun program advokasi média sosial pagawé. Pastikeun pikeun ngagulung pikeun ningali pidéo anu hébat dina ngajelaskeun SosialReacher!

Advokasi Sosial Karyawan

Ngeunaan SocialReacher

SosialReacher mangrupikeun alat advokasi karyawan média sosial anu nguatkeun karyawan perusahaan sareng kolaborator anjeun janten pangacara sosial pikeun mérek anjeun. Naekeun ayana média sosial perusahaan anjeun, nguatkeun jangkauanna sareng ngawangun kredibilitas ku ngalibetkeun tim anjeun pikeun ngabagi sareng ngamajukeun kontén perusahaan. Karyawan anjeun mangrupikeun pangacara anu pangsaéna pikeun anjeun. Upami aranjeunna percanten, sésana bakal nuturkeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.