Kumaha Sukses Komunikasi sareng Influencer

Kumaha komunikasi sareng influencers

Pamasaran influencer gancang janten aspék dominan tina kampanye merek anu suksés, ngahontal nilai pasar $ 13.8 milyar dina 2021, sarta jumlah nu ngan diperkirakeun tumuwuh. Taun kadua pandémik COVID-19 terus ngagancangkeun popularitas pamasaran influencer kusabab konsumen tetep ngandelkeun balanja online sareng ningkatkeun panggunaan platform média sosial salaku platform e-commerce.

Kalayan platform sapertos Instagram, sareng anu paling anyar TikTok, ngalaksanakeun fitur dagang sosial sorangan, aya kasempetan anyar munculna pikeun merek ngagunakeun influencers pikeun ngagedekeun strategi dagang sosial maranéhanana.

70% pamaké internét AS kamungkinan mésér produk ti influencers aranjeunna nuturkeun, babarengan jeung naékna ekspektasi tina jualan dagang sosial AS ku jumlahna aya 35.8% kana langkung $ 36 milyar di 2021.

statistik jeung Kecerdasan Insider

Tapi kalayan tumuwuh kasempetan sponsor pikeun influencers, éta bisa dilawan yén hiji panyaluran bakal asup kana spasi geus jenuh, sahingga malah leuwih hese pikeun merek pikeun manggihan influencer katuhu pikeun digawekeun ku. Sareng pikeun partnerships influencer-brand janten anu paling efektif pikeun panongton targét, penting pisan pikeun partnership janten asli, dumasar kana kapentingan, tujuan, sareng gaya silih. Pengikut bisa kalayan gampang ningali ngaliwatan tulisan disponsoran inauthentic ti influencers sarta dina waktos anu sareng, influencers kiwari boga méwah ngarobah handap poéna sponsor nu teu align kalawan brand sorangan. 

Pikeun brand pikeun ngadegkeun hubungan jangka panjang jeung influencers pangalusna pikeun kampanye maranéhanana, dina watesan reputasi na ROI, maranéhanana kudu tetep tips handap dina pikiran nalika komunikasi ka influencers paling desirable maranéhanana:

Panaliti influencer sateuacan anjeun angkat

Paké parabot panalungtikan sarta wawasan pikeun ngaidentipikasi influencers nu resonate kalawan panongton udagan anjeun sarta pakait sareng brand Anjeun. 51% tina influencers nyebutkeun yén alesan luhur maranéhanana pikeun henteu Maskumambangkeun ku hiji merk nu ngadeukeutan aranjeunna éta aranjeunna henteu resep atanapi ngahargaan merek. Curating daptar influencers anu sabenerna pakaitna jeung nilai brand urang bakal boga dampak paling positif dina kampanye, sabab tulisan maranéhanana bakal leuwih otentik ka panongton maranéhanana, sarta aranjeunna leuwih gampang pikeun digawe sareng anjeun di tempat munggaran. 

Merek ogé kedah getol ngevaluasi kualitas pamiarsa influencer sabab aya seueur akun anu gaduh pengikut anu teu asli. 45% tina akun Instagram global diperkirakeun bot atanapi akun teu aktip, Jadi analisa basis pengikut hiji influencers 'pikeun pengikut sabenerna bisa mastikeun sagala anggaran spent ngahontal nyata, konsumén poténsial. 

Pribados pesen anjeun

Influencers teu boga kasabaran, atawa kedah aranjeunna, lamun datang ka keur ditilik ku merek kalawan generik, cut na nempelkeun pesen gaya, tanpa personalization wae ka aranjeunna atanapi platform maranéhanana. 43% geus ngomong yén maranéhna pernah atawa jarang narima pesen pribadi ti merek, sarta kalawan kelimpahan influencers informasi condong babagi online, merek bisa kalayan gampang ngagunakeun ieu kaunggulan maranéhna pikeun ngaropea pitch maranéhanana.

Merek kedah nyéépkeun waktos sareng tanaga pikeun maca eusi influencer anu idéal pikeun nyiptakeun pesen anu cocog pikeun unggal influencer, cocog sareng nada sareng gayana. Ieu bakal ngaronjatkeun likelihood yén influencer sual bakal satuju kana partnership a, sarta jadi leuwih ngamotivasi posting eusi ngalakonan.

Janten transparan dina teureuh awal anjeun

Entong ngéléhkeun rungkun - kajelasan, sareng transparansi mangrupikeun konci nalika anjeun ngusulkeun syarat gawé bareng anjeun sareng influencer. Nalika ngalaksanakeun teureuh awal anjeun, pastikeun pikeun alamat kerangka upfront kaasup rinci penting kayaning naon produk, kala keur posting, budgets, sarta deliverables ekspektasi. Hal ieu ngamungkinkeun influencer nyandak kaputusan anu langkung terang, langkung gancang sareng ngamungkinkeun duanana pihak ngahindarkeun gesekan langkung jauh di jalan.

Éta penting pisan yén merek nyerang nada anu leres dina komunikasina ka influencer anu dipikaresep pikeun ngamankeun partnership anu bermakna, otentik sareng langkung saé kampanye pamasaranana. Nalika industri pamasaran influencer terus makmur, merek kedah adaptasi sareng éta.