4 Tip Pikeun Nyiptakeun Stratégi Pamasaran Pidéo anu Suksés pikeun Usaha anjeun

video Marketing

Henteu aya rusiah yén panggunaan pidéo dina pamasaran kontén parantos ningkat. Salami sababaraha taun ka pengker, pidéo online parantos kabuktosan janten bentuk eusi anu paling pikaresepeun pikeun pangguna. Média sosial parantos janten salah sahiji platform anu paling mujarab pikeun pamasaran video, sareng éta kanyataan henteu dianggap enteng. Kami gaduh sababaraha tip penting pikeun anjeun ngeunaan cara ngahasilkeun pidéo anu épéktip anu narik perhatian pemirsa sahingga aranjeunna antukna nyandak tindakan.

1. Ngadamel pidéo pikeun ngahasilkeun lead

Beda sareng anjeun, palanggan poténsial anjeun henteu mikirkeun produk atanapi jasa sadidinten sapertos anjeun. Sabalikna, aranjeunna gaduh kapentingan sareng agénda nyalira. Dina raraga ngajantenkeun palanggan poténsial lirén sareng perhatosan, anjeun kedah ngajantenkeun kontén anjeun tiasa dicaritakeun ka aranjeunna.

Jalma-jalma resep sareng émut carita. Carita anu saé ngagaduhan konflik anu jelas sareng résolusi anu nyugemakeun. Upami anjeun tiasa nyusun bisnis anjeun nganggo carita anu ngagaduhan masalah anu sah sareng solusi anu épéktip, jalma-jalma langkung gampang ngadangukeun pesen anjeun sacara gembleng sareng émut naon anu anjeun nawiskeun.

2. Kéngingkeun pidéo anjeun sareng pangkat langkung saé dina Youtube

Unggah pidéo henteu cekap. Kanggo kéngingkeun langkung seueur pandangan sareng ngahasilkeun hasil, anjeun kedah ngawartosan Youtube ngeunaan pidéo anjeun sareng target pemirsa mana anu resep éta. Optimisasi pidéo masihan anjeun kasempetan pikeun ngajantenkeun pidéo anjeun sareng kontén anjeun dipendakan ku jalma anu leres. Janten upami anjeun hoyong kéngingkeun langkung seueur pandangan, palanggan sareng patalimarga ti Youtube, turutan tip saderhana ieu:

Identipikasi kecap konci anjeun sareng pastikeun anjeun ngaoptimalkeun kontén Youtube pikeun aranjeunna.

  1. Tulis judul pondok, pikaresepeun, sareng narik anu ngajelaskeun sakedik ngeunaan pidéo anjeun. Judulna kedah kalebet kecap konci anu anjeun sasaran.
  2. Tulis pedaran lengkep anu ngawartosan pemirsa anjeun naha pidéo anjeun penting pikeun ditonton sareng pastikeun éta kalebet kecap konci anjeun. Catet yén ngan 3 garis kahiji anu katingali dina Youtube tanpa ngaklik Témbongkeun MORE tautan, janten naon waé tautan sareng panggilan pikeun tindakan kedah ditempatkeun di luhur.
  3. Tambahkeun tag anu cocog sareng katégori. Ieu ngabantuan Youtube ningalikeun pidéo anjeun salaku video anu disarankeun nalika pangguna ningali pidéo anu sami.
  4. Tambihkeun gambar leutik khusus pikeun video anu saluyu sareng mérek anjeun janten target audién anjeun tiasa gampang ngaidentipikasi pidéo anjeun.
  5. Kalebet tarjamahan sareng tulisan anu ditutup. Ieu bakal ningkatkeun Youtube SEO anjeun sareng bakal langkung gampang pikeun pemirsa nonton dina lingkungan anu ribut atanapi tanpa sora.
  6. Ajak eupan balik, koméntar, sareng patarosan. Ieu bakal masihan otoritas saluran anjeun sareng ngabantosan anjeun ngawangun komunitas.
    Tambihkeun Layar Akhir asli Youtube dina akhir pidéo. Ieu bakal ngabantosan anjeun ngamajukeun eusi, saluran, sareng bahkan ngajalankeun pangunjung kana halaman wéb anjeun.

3. Ngahasilkeun kasadaran sareng ngajalankeun lalu lintas

Teasers Video dirancang pikeun narik perhatian pemirsa sareng mere ilham panasaran. Anu suksés ngan ukur nyayogikeun naon anu bakal datang supados jalma-jalma hoyong nampi langkung seueur inpormasi. Ayeuna, Média Sosial nawiskeun cara anu gancang sareng gampang pikeun kéngingkeun seueur inpormasi di luar sana tentang produk atanapi jasa anjeun dina waktos anu pondok. Ngabagikeun teasers pidéo mangrupikeun cara anu épéktip pikeun narik perhatian udagan udagan anjeun sareng ngundang aranjeunna pikeun nganjang halaman wéb anjeun kanggo pidio sareng inpormasi anu langkung jero. Ieu bakal ngabantosan anjeun ngadidik prospek anjeun, ngahasilkeun kalungguhan anu langkung mumpuni sareng ningkatkeun tingkat nutup anjeun.

4. Ukur sareng Kontrol

Ayeuna anjeun ngaluncurkeun pidéo anjeun, anjeun kedah leres sareng akurat ngukur kinerja eusi pidéo anjeun. Sareng nalika pidangan pidéo nyaéta naon anu tiasa ditingali ku seueur pamasar, aranjeunna sanés jalan anu pangsaéna pikeun ngukur sakumaha hadé pidéo anjeun.

Éta sadayana ngeunaan tujuan anjeun!

Nyetél tujuan pidéo kedah janten léngkah munggaran anjeun. Ieu bakal masihan anjeun panduan anu diperyogikeun pikeun museurkeun ngan ukur kana data anu anjeun peryogikeun sareng hindarkeun nyéépkeun waktos dina inpormasi anu teu relevan. Naon anu anjeun ngarepkeun pikeun ngahontal? Naon tujuan pamasaran utami anjeun pikeun kampanye ieu? Naha anjeun hoyong ngahasilkeun kasadaran, ngabantosan nyandak kaputusan, atanapi mere ilham tindakan?

Dumasar kana éta, anjeun tiasa ngaidentipikasi metrik mana anu bakal dilarapkeun pikeun unggal tujuan.

Ayeuna, hayu urang tingali métrik mana anu tiasa anjeun anggo pikeun tujuan anjeun:

  • Total Muterkeun - Ieu métrik pangbasajanna tapi paling nipu sadayana. Total lakonan nunjukkeun anjeun jumlah atah jalma anu diklik tombol play dina video anjeun henteu paduli sabaraha lami aranjeunna nonton video éta. Sedengkeun métrik ieu idéal pikeun ngukur jangkauan, anjeun henteu tiasa nangtoskeun kumaha épéktipna sareng ngalaksanakeun pidéo anjeun.
  • Laju Maénkeun - Play Rate mangrupikeun persentase pengunjung halaman anu ngeklik tombol puter sareng mimiti ningali pidéo anjeun. Laju muter diitung ku cara nyandak total jumlah muter sareng ngabagi kana jumlah beban pidéo. Ieu bakal ngabantosan anjeun naha video dipasang dina tempat anu leres sareng kumaha pikaresepeun gambar leutik pidéo anjeun. Upami anjeun kéngingkeun tingkat maén anu rendah, anjeun panginten hoyong mertimbangkeun nempatkeun pidéo anjeun dina lokasi anu langkung kawéntar, ngajantenkeun video anu dipasang langkung ageung, sareng gaduh gambar leutik anu langkung pikaresepeun.
  • Laju Dursasana - Dursasana nunjukkeun anjeun sabaraha pemirsa pidéo anjeun anu nonton, sareng dinyatakeun salaku perséntase. Ieu mangrupikeun indikator utama anu nyarioskeun kumaha relevan sareng pikaresepeun pidéo anjeun pikeun pemirsa anjeun sareng tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi dina waktos dimana pemirsa anjeun mimiti kaleungitan minat sareng bagian mana anu diloloskeun. Ieu ogé bakal ngabantosan anjeun nempatkeun tombol panggero-pikeun-aksi sareng unsur interaktif sanés anu langkung strategis dina pidéo ieu.
  • Sharing sosial - Bagikeun Sosial nunjukkeun kumaha eusi pidéo anjeun dibagi dina saluran média sosial. Ngabagikeun eusi ngakibatkeun langkung seueur pidéo pidéo, ngahontal pamirsa énggal, sareng tiasa ngabantosan anjeun nangtoskeun kumaha gumbira pemirsa ngeunaan kontén sareng mérek anjeun.
  • Laju Konversi - Konversi mangrupikeun sababaraha tindakan anu dilakukeun nalika atanapi saatos pidéo pidéo. Ieu tiasa CTA sareng anotasi diklik, lead dihasilkeun, sareng seueur deui. Métrik ieu langkung hésé pikeun dilacak, sareng anjeun panginten peryogi pamuter pidéo khusus sapertos Wistia, Vidyard atanapi Sprout Video pikeun ngarecahna acara anu langkung lengkep. Tingkat Konversi mangrupikeun métrik penting anu dianggo pikeun ngukur ROI anu dihasilkeun ku pidéo anjeun.

Hoyong terang langkung seueur ngeunaan kumaha video tiasa ngabantosan usaha pamasaran anjeun?

Hubungi kami ayeuna pikeun Konsultasi Pamasaran Video gratis.

Mangga nganjang Saluran Youtube kami kanggo langkung seueur Tip Video anu pastikeun naekeun kampanye pamasaran anjeun.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.