Kumaha Ngalakukeun Analisis Pesaing pikeun Ngidentipikasi Prospék Ngawangun Link

Analisis Pesaing Ngawangun Bangunan

Kumaha anjeun mendakan prospek backlink anyar? Sababaraha resep milarian halaman wéb dina topik anu sami. Sababaraha milarian diréktori bisnis sareng platform web 2.0. Sareng sababaraha ngan mésér backlinks sacara ageung sareng ngarepkeun anu pangsaéna.

But there is one method to rule them all and it’s competitor research. Websites linking to your competitors are likely to be thematically relevant. What’s more, they are likely to be open to hubungan backlink. Sareng pesaing anjeun parantos ngalaksanakeun padamelan milarian aranjeunna, janten sadayana anu kedah anjeun lakukeun nyaéta lebet sareng nyandak prospekna pikeun anjeun.

Dina panduan ieu, anjeun bakal diajar kumaha mendakan pesaing leres anjeun, mendakan backlinksna, sareng nginjeum anu gaduh poténsial luhur.

1. Milarian Pesaing Anjeun Sejati

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta milarian terang saha pesaing anu leres milarian anjeun sareng pilih anu pangsaéna pikeun nénjo. Émut yén pesaing milarian anjeun henteu kedah sami sareng pesaing kahirupan nyata anjeun. Sabalikna, ieu mangrupikeun halaman wéb anu pangkat luhur dina halaman hasil search engine anjeun (SERPs), nyaéta pikeun kecap konci dina Ecological Anjeun. Panilitian ieu ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun nangtoskeun perkiraan anggaran tina masa depan anjeun kampanye ngawangun-link.

Cara panggampangna pikeun ningali saha pesaing konci anjeun nyaéta ngetik kecap konci siki anjeun di Google sareng ningali naon domain anu muncul dina Google SERP paling sering. Ayeuna, anjeun bakal kéngingkeun sababaraha halaman wéb anu ganjil, sapertos Kaséhatan Lalaki atanapi Forbes atanapi majalah gaya hirup anu sanésna pikeun konci pisan, tapi, saatos sababaraha pamilarian, anjeun kedah ngagaduhan ide anu saé anu saleresna beroperasi di Ecological anjeun.

Analisis SERP

Tangtosna, googling sadayana kecap konci siki anjeun sareng nyerat situs wéb anu pangkatna paling henteu épisién pisan. Kabeneran, analisis kalapa mangrupikeun tantangan umum pikeun SEO sareng pamilik halaman wéb, janten aya seueur alat profesional anu tiasa nyepetkeun prosésna. Upami anjeun parantos nganggo alat SEO, naha Moz, Semrush, atanapi Ahrefs, sigana bakal aya sababaraha bentuk panilitian saingan internal. Gumantung kana alat SEO anu anjeun anggo, anjeun bakal tiasa ngaidentipikasi pesaing milarian anjeun naha dumasar kana topik atanapi ku domain, atanapi kadang duanana.

Pikeun ngaidentipikasi pesaing anjeun ku topik, anjeun kedah ngalebetkeun sababaraha kecap konci siki sareng pakakasna bakal mendakan halaman wéb luhur anu rangking kecap konci ieu paling sering. Cara ieu ngamungkinkeun anjeun milih-milih kecap konci sareng milarian pesaing dina niva sempit.

Pikeun ngaidentipikasi pesaing ku domain, anjeun kedah ngalebetkeun domain anjeun. Alatna bakal nganalisis sadayana kecap konci anu anjeun pangkatkeun sareng mendakan halaman wéb anu tumpang tindihna konci pangageungna. Metoda ieu ngamungkinkeun anjeun mendakan halaman wéb saingan anu paling mirip sareng halaman wéb anjeun, sanaos cerukna tiasa langkung lega tibatan anu anjeun tuju.

Analisis Domain Kompetitif Milarian Organik

Sakali anjeun kéngingkeun daptar pesaing, kaseueuran alat SEO bakal ngamungkinkeun anjeun ngaevaluasi aranjeunna nganggo kisaran métrik kualitas. Métrik anu paling umum kalebet otoritas domain, patalimarga organik, sareng perséntase simpang kata konci, nyaéta kumaha mirip halaman wéb saingan pikeun anjeun. Anggo métrik ieu pikeun milih antara lima sareng sapuluh pesaing kualitas luhur pikeun panilitian backlink salajengna.

2. Milarian Backlinks Pesaing Anjeun

Sakali anjeun ngagaduhan daptar pesaing anjeun anu paling relevan, anjeun tiasa ngalih pikeun nalungtik propil backlink na.

Pikeun cek gancang tina backlinks saingan, anjeun tiasa nganggo naon waé alat pariksa backlink. Ketik domain saingan pikeun ningali halaman anu pasti anu numbu ka halaman wéb, URL anu aranjeunna kaitkeun, jangkar téks, jajaran domain, naha tautan dofollow atanapi henteu:

Backlinks Panyiaran Organik

Upami anjeun hoyong ngaji panilitian anu langkung jembar ngeunaan pesaing pesaing anjeun, anjeun kedah nganggo perangkat lunak SEO propésional. Alat analisis saingan khusus bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun nalungtik sababaraha pesaing sakaligus, ogé saringan anu mendakan backlinks ku otoritas, lokasi, tag nofollow, résiko pinalti, sareng parameter sanésna:

Prospék teureuh Backlink

Bisa dibantah, salah sahiji fitur anu paling saé pikeun panilitian backlink nyaéta nalika anjeun tiasa ningali halaman wéb mana anu numbu ka dua atanapi langkung pesaing anjeun. Halaman wéb ieu mangrupikeun prospek backlink prioritas utama anjeun - aranjeunna langkung gampang beroperasi dina Ecological anjeun sareng kurang kamungkinan gaduh kemitraan ekslusif sareng salah sahiji pesaing anjeun.

3. Pilih Prospék Backlink Neneng

Sakali anjeun narik daptar lengkep backlinks pesaing anjeun, anjeun sigana bakal gaduh rébuan, kadang puluhan rébu situs wéb. Anu jelas seueur teuing pikeun ngajalankeun kampanye teureuh anu épéktip. Di sagigireun éta, ambing nyalin sadaya prospek backlink pesaing anjeun sanés strategi anu pangsaéna, sabab sababaraha diantarana tiasa nawiskeun backlink anu kualitasna murah anu ngan ukur bakal ngarugikeun SEO anjeun.

Pikeun nyingkat daptar prospek backlink anjeun kana ukuran anu tiasa diatur, anjeun kedah miceun halaman wéb anu nawiskeun backlink anu kualitas rendah. Faktor anu paling umum anu nunjukkeun kualitas prospek backlink diantarana:

Otoritas domain. Beuki luhur, beuki hadé. Domain wibawa tinggi mangrupikeun halaman wéb anu nyalira ngagaduhan seueur backlinks, eusi kualitas luhur, sareng pangalaman pangguna anu saé, sahingga ngalirkeun langkung seueur otoritas ngalangkungan tautanana.

Dofollow / nofollow. Beda sareng tautan nofollow, tautan dofollow sanggup ngalirkeun jus tautan ka halaman tujuanana. Tautan Nofollow henteu sadayana henteu kapake, tapi éta henteu nyumbang kana réngking anjeun. Henteu kunanaon gaduh tautan nofollow dina profil anjeun, tapi anjeun henteu kedah nyéépkeun sumberdaya anjeun pikeun kéngingkeun seueur deui.

Link tumpang tindih. Sakumaha anu parantos didadarkeun, domain anu ngahubungkeun ka dua atanapi langkung pesaing anjeun khususna berharga salaku prospek backlink.

Résiko hukuman. Tautan anu asalna tina halaman wéb anu rindang sareng kontén ipis atanapi omong kosong, ton iklan, sareng pangalaman pangguna anu goréng tiasa waé anjeun di cai panas sareng Google.

Gumantung kana alat SEO anu anjeun anggo pikeun ngumpulkeun prospek backlink, anjeun bakal tiasa nganggo sababaraha atanapi sadayana parameter ieu di luhur pikeun nyaring daptar backlinks. Nyandak Moz salaku conto, anjeun bakal ngagaduhan DA pikeun otoritas domain, Skor Spam, sarta Situs anu parapatan:

Backlink Otoritas Domain Saingan

Alat SEO sanés panginten gaduh métrik anu béda atanapi nami anu béda pikeun métrik anu sami, tapi prosés na dasarna sami. Anjeun kedah mutuskeun naon ambang anjeun (mis. Otoritas halaman wéb> 60; résiko hukuman> 50) sareng saring prospek anjeun saluyu. Ngepaskeun setelan anjeun dugi ka kénca sareng seueur prospek anu memuaskan sareng ieu daptar pondok.

4. Mimitian Kampanye teureuh

Ayeuna anjeun gaduh daptar pondok tina prospek berpotensi tinggi, waktuna pikeun ningali saha waé di antawisna anu bakal kersa nampi host backlinks anjeun.

Léngkah munggaran dina kampanye teureuh anjeun nyaéta ngabagi prospek anjeun kana bagéan anu béda sareng milih cara anu pas pikeun ngawangun komunikasi sareng unggal ruas. Buka halaman anu anjeun pilih pikeun daptar pondok anjeun, sareng parios dimana persisna backlinks ditempatkeun dina halaman. Bagikeun prospek numutkeun kontéks backlink.

Ieu conto conto kontéks backlink siga kumaha:

  • daptar;
  • tulisan blog;
  • tulisan tamu;
  • ulasan;
  • komentar;
  • tapak suku halaman wéb;
  • bagian mitra bisnis;
  • siaran pers;
  • diréktori bisnis.

Upami anjeun ngagunakeun parangkat lunak jangkauan khusus, anjeun panginten tiasa méré tag prospek anjeun di ditu. Upami henteu, salin domain prospek backlink kana spreadsheet Excel, sareng tandaan katégori dina kolom salajengna:

Stratégi Kampanye Teureuh Backlink

Anjeun teras tiasa milah prospek anjeun kana katégori, mendakan inpormasi kontak, sareng ngamimitian teureuh anjeun. Milih anu témplat email numutkeun kana jinis prospek, sareng nyarios langsung naon anu anjeun bade naroskeun, sareng naon anu anjeun bakal tawarkeun salaku pamalesna.

Émut kanggo ngadamel pesen teureuh anjeun dipersonalisasi. Jalma-jalma henteu resep kana hurup sapertos bot, sareng paling sering dihapus tanpa maca.

Catetan: Nalungtik prospek anjeun masihan anjeun kasempetan sanés pikeun parios halaman wéb na pikeun aya patalina sareng kualitas sareng ngahapus sababaraha prospek deui tina daptar. Ogé, upami anjeun mendakan yén sababaraha halaman wéb mangrupikeun diréktori bisnis, halaman wéb 2.0, atanapi tempat sanés anu anjeun bébas ngadamel kontén, henteu kedah dijantenkeun aranjeunna. Mindahkeun aranjeunna kana daptar anu sanés sareng tempatkeun backlink anjeun nyalira dina format mana waé anu diperyogikeun.

5. Monitor Propil Backlink Anjeun

Ngawaskeun sajarah backlink anjeun bakal ngantep anjeun ningali naha backlinks anyar parantos ngarobih posisi réngking anjeun, perhatoskeun upami aya anu lepat, sareng nalungtik naon waé anu timbul.

A ngadadak backlinks kualitas-low mangrupikeun salah sahiji hal anu tiasa merhatoskeun anjeun. Éta panginten a serangan SEO négatip ku salah sahiji pesaing anjeun, atanapi tautan tiasa muncul sacara organik, atanapi panginten agénsi SEO anjeun mésér tautan kualitas rendah pikeun halaman wéb anjeun. Tapi naon sababna, naékna tautan spammy anu ngadadak tiasa narik perhatian Google sareng masihan anjeun hukuman. Sareng pulih tina hukuman sapertos kitu tiasa nyandak sababaraha bulan ka, ogé henteu pernah.

Upami anjeun ningali pertumbuhan anu curiga tina jumlah backlinks dina halaman wéb anjeun, pastikeun pikeun nalungtik naha tautan ieu saé atanapi goréng sareng ti mana asalna. Upami tautan na goréng, cobian ngahubungi pamilik halaman wé sareng nyungkeun aranjeunna nyabut atanapi sahenteuna nofollow tautanana. Upami éta henteu tiasa dilakukeun, maka anjeun tiasa nganggo Alat disavow Google pikeun nyaritakeun Google yén anjeun teu aya hubunganana sareng aranjeunna.

Serelek dumadakan dina backlinks kualitas luhur mangrupikeun hal sanés anu kedah merhatoskeun anjeun. Ieu tiasa kajantenan kusabab halaman anu ngaitkeun ngalih kana URL sanés, dihapus, eusi halaman na parantos robih, atanapi backlink sorangan dihapus atanapi diganti ku tautan ka saingan anjeun. Dina hal ieu, anjeun kedah ngahubungi mitra backlink pikeun ningali naon anu kajantenan sareng mulangkeun backlink upami tiasa.

Entong hilap ngawas propil backlink pesaing anjeun ogé. Nengetan paningkatan anu anyar dina jumlah backlink. Upami aya, parios timana asalna. Upami prospek énggal siga anu dipercaya, anggap kalebetkeun kana teureuh anjeun ogé.

pro Tip

Analisis kalapa mangrupikeun cara anu paling épéktip pikeun mendakan prospek backlink anu kualitas. Kantun teu aya padika anu sanés anu tiasa nganteurkeun darajat kakaitan ieu. Sareng kalungguhanana panas teuing, kusabab pesaing anjeun parantos hasil nempatkeun backlinks na di dieu. éta pasti tempat pikeun ngamimitian ngawangun backlinks anjeun atanapi anu dicobian upami anjeun henteu acan nyobian sateuacanna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.