Kumaha Pasang Google Tag Manager sareng Universal Analytics

google tag manajer

Kami parantos ngarobah klien kana Google Tag Manager nembé. Upami anjeun henteu acan nguping manajemén tag, urang parantos nyerat tulisan anu jero, Naon Manajemén Tag? - Abdi ngadorong anjeun pikeun maca ngalangkunganana.

Naon ari Tag?

Tag mangrupikeun potongan kode anu ngirim inpormasi ka pihak katilu, sapertos Google. Upami anjeun henteu nganggo solusi manajemén tag sapertos Tag Manager, anjeun kedah nambihan potongan kode ieu langsung kana file dina halaman wéb atanapi aplikasi sélulér anjeun. Ihtisar Google Tag Manager

Kumisan tina manpaat manajemén tag, Google Tag Manager ngagaduhan sababaraha dukungan asli pikeun aplikasi sapertos Google Analytics ogé yén anjeun badé ngamangpaatkeun. Kusabab agénsi kami damel sakedik dina strategi eusi pikeun klien kami, kami nuju ngonpigurasikeun GTM pikeun palanggan kami. Kalayan Google Tag Manager sareng Universal Analytics, urang tiasa ngonpigurasikeun wawasan tambihan sareng Pangumpulan Kandungan Google Analytics tanpa kedah ngédit kode inti dina situs klien kami. Konpigurasikeun du'a pikeun silih damel sanés sanés kanggo anu lemah haté, sanaos kitu kuring hoyong ngadokuméntasikeun pikeun anjeun.

Kuring bakal nyerat tulisan kahareup dina ngonfigurasi Ngelompokkeun Eusi sareng Google Tag Manager, tapi pikeun tulisan dinten ieu, kuring gaduh 3 tujuan:

  1. Kumaha carana masang Google Tag Manager dina Situs anjeun (sareng sababaraha detil kanggo WordPress ditambihan).
  2. Kumaha carana nambihan pangguna tina Agénsi anjeun ngarah aranjeunna tiasa ngatur Google Tag Manager.
  3. Kumaha ngonpigurasikeun Google Universal Analytics dina Google Tag Manager.

Tulisan ieu sanés ngan ukur diserat kanggo anjeun, éta saéstuna mangrupikeun langkah demi langkah pikeun klien kami ogé. Éta bakal ngamungkinkeun kami pikeun ngatur GTM pikeun aranjeunna sareng teras ngaoptimalkeun kumaha naskah éksternal dimuat ogé ningkatkeun pelaporan Google Analytics na.

Kumaha Pasang Google Tag Manager

Ngagunakeun login Google Analytics anjeun, anjeun bakal ningali éta Tag Manajer Google ayeuna janten pilihan dina ménu utami, ngan ukur pencét asup Dina:

Google Tag Manager Sign-In

Upami anjeun henteu kantos nyetél akun Google Tag Manager sateuacanna, aya tukang sihir anu saé pikeun ngalirénkeun anjeun pikeun nyetél akun sareng wadah anjeun anu munggaran. Upami anjeun henteu ngartos verbiage anu kuring anggo, pastikeun pikeun nonton video dina tulisan ieu anu ngalirkeun anjeun!

Mimiti, namina akun anjeun. Ilaharna, anjeun bakal namina éta saatos perusahaan atanapi divisi sahingga anjeun tiasa mendakan sareng ngatur masing-masing situs sareng aplikasi anu anjeun tiasa pasang Google Tag Manager kalayan gampang.

Google Tag Manager - Akun Konfigurasi

Ayeuna akun anjeun parantos disiapkeun, anjeun kedah nyetél heula wadah.

Google Tag Manager - Wadah Siapkeun

Nalika anjeun pencét nyiptakeun, anjeun bakal dipénta satuju kana Ketentuan Layanan. Sakali anjeun satuju, anjeun bakal disayogikeun dua naskah pikeun dilebetkeun kana situs anjeun:

Skrip Manajer Google Tag

Perhatoskeun dimana anjeun ngalebetkeun tag skrip ieu, leres-leres kritis kana perilaku tag naon waé anu anjeun badé atur dina Google Tag Manager di waktos payun!

Ngagunakeun WordPress? Abdi nyarankeun pisan Duracelltomi Google Tag Manager WordPress Plugin. Nalika kami ngonpigurasi Pengelompokan Kandungan dina Google Analytics, plugin ieu ngamungkinkeun fitur sareng pilihan internal anu bakal ngahemat anjeun seueur kasedihan!

Upami anjeun ngonpigurasi GTM nganggo plugin atanapi integrasi ti pihak katilu, anjeun biasana ngan ukur dipénta pikeun anjeun KTP wadah. Kuring parantos maju sareng ngurilingan éta dina tangkapan layar di luhur. Tong hariwang ngeunaan nyeratna atanapi hilap deui, GTM ngajantenkeun pikaresepeun sareng gampang dina akun GTM anjeun.

Naha skrip atanapi plugin anjeun dimuat? Heboh! Google Tag Manager dipasang dina situs anjeun!

Kumaha Nyayogikeun aksés Agénsi anjeun ka Google Tag Manager

Upami pitunjuk di luhur rada sesah teuing, anjeun leres-leres tiasa ngaluncatan langsung pikeun nyayogikeun aksés ka agénsi anjeun. Ngan tutup wizard sareng pencét Admin dina menu sekundér dina halaman:

Pamaké Google Tag Manager

Anjeun bakal hoyong pencét Manajemén Panganggo sareng tambihan agénsi anjeun:

Admin Google Manajer Tag

[box type = "warning" align = "aligncenter" class = "" width = "80%"] Anjeun bakal perhatoskeun yén kuring nyayogikeun sadaya aksés sareng pangguna ieu. Anjeun panginten hoyong ngubaran aksés agénsi anjeun sacara béda. Ilaharna, anjeun bakal nambihan agénsi salaku Pamaké teras masihan aranjeunna kamampuan pikeun Nyiptakeun tapi henteu Nyebarkeun. Anjeun panginten hoyong nahan kendali parobihan tag Publishing. [/ Box]

Ayeuna agénsi anjeun tiasa ngaksés situs anjeun dina akun Google Tag Manager na. Ieu pendekatan anu langkung saé teras nyayogikeun aranjeunna kredensial pangguna!

Kumaha ngonpigurasikeun Google Universal Analytics dina Google Tag Manager

Sanaos GTM dipasang leres dina situs anjeun dina titik ieu, éta leres-leres henteu ngalakukeun nanaon dugi ka medarkeun tag munggaran anjeun. Urang badé ngadamel tag anu munggaran Universal Analytics. Klik Tambihkeun Tag Anyar dina Workspace:

1-gtm-workspace-add-new-tag

Pencét dina bagian tag sareng anjeun bakal dipenta ku pilihan tag, anjeun badé milih Universal Analytics:

2-gtm-select-tag-type

Anjeun kedah kéngingkeun kode UA-XXXXX-X anjeun tina skrip Google Analytics anjeun anu parantos aya dina situs anjeun sareng lebetkeun kana bagian anu leres. Entong klik simpen! Urang kedah nyaritakeun GTM nalika anjeun hoyong mareuman tag éta!

3-gtm-universal-analytics

Sareng, tangtosna, kami hoyong tag éta kahuruan unggal waktos batur ningali halaman dina situs anjeun:

4-gtm-universal-milih-pemicu

Anjeun ayeuna tiasa marios setélan tag anjeun:

5-gtm-universal-review-tag

Pencét simpen sareng anjeun bakal ningali kasimpulan tina parobihan anjeun. Émut yén tag éta henteu acan diterbitkeun kana situs anjeun - éta fitur anu saé pikeun GTM. Anjeun tiasa ngadamel seueur perobihan sareng mastikeun unggal setélan sateuacan mutuskeun nyebarkeun parobihan langsung kana situs anjeun:

6-gtm-workspace-robih

Ayeuna yén tag kami leres-leres dikonfigurasi, urang tiasa nyebarkeun ka situs kami! Pencét Terbitkeun sareng anjeun bakal dipenta pikeun ngadokumentasikeun parobihan sareng naon anu anjeun laksanakeun. Ieu ngabantosan pisan upami anjeun ngagaduhan sababaraha pangurus sareng mitra agénsi anu damel di situs anjeun.

[box type = "warning" align = "aligncenter" class = "" width = "80%"] Sateuacan anjeun nyebarkeun parobahan tag ka situs anjeun, pastikeun anjeun miceun naskah Google Analytics samemehna dina situs anjeun! Upami anjeun henteu, anjeun bakal ningali sababaraha inflasi anu leres sareng masalah sareng anjeun analytics ngalaporkeun. [/ box]

7-gmt-nyebarkeun

Boom! Anjeun parantos diklik nyebarkeun sareng vérsi na disimpen kalayan detil tag éditan. Universal Analytics ayeuna dioperasikeun dina situs anjeun.

8-gtm-diterbitkeun-versi

Selamat, Google Tag Manager langsung dina situs anjeun kalayan Universal Analytics ngonpigurasi sareng diterbitkeun salaku tag munggaran anjeun!

2 Komentar

  1. 1

    Anjeun smart kentut nyata - Maksadna - fella pinter article Tulisan ieu sampurna - persis anu kuring peryogikeun pikeun nerapkeun GTM. Ngahargaan nembak layar

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.