6 Léngkah Pikeun Meunangkeun Platform Data Palanggan (CDP) Buy-in With Your C-Suite

Naha Anjeun peryogi CDP

Éta bakal gampang pikeun nganggap yén dina jaman anu pikasieuneun ayeuna, CxOs henteu siap ngadamel Investasi ageung dina pamasaran data-driven sareng operasi perusahaan. Tapi héranna, aranjeunna masih resep, sareng éta panginten kusabab aranjeunna parantos ngarepkeun resesi, tapi prospek hadiah paham kana maksud sareng tingkah laku pelanggan penting teuing pikeun dipaliré. Sababaraha malah ngagancangkeun rencana pikeun transformasi digital, kalayan data nasabah mangrupikeun bagian tengah peta jalanna.

Kunaon Pausahaan Masih Investasi Dina Transformasi Digital?

CFOs, salaku conto, parantos pesimis ngeunaan ékonomi 2020 sateuacan Covid-19. Dina pang anyarna Survei CFO Global Business Outlook, dina 2019, langkung ti 50 persén CFO percaya yén Amérika Serikat bakal ngalaman resesi sateuacan akhir taun 2020. Tapi sanaos pesimisna, CDP tetep nunjukkeun pertumbuhan catetan di 2019. Mungkin seueur manajemén senior anu neraskeun nanem modalkeun data nasabah kusabab éta henteu pernah langkung mendesak pikeun ngartos naon anu bakal dipikahoyong, dilakukeun, sareng mésér konsumén salajengna kusabab kaayaan robih minggu ka minggu salami wabah anu neraskeun. 

Sareng sanaos méga ékonomi anu parantos ngempel di caket dieu akhir taun 2019, CEO henteu fokus kana motong biaya. Sabalikna, aranjeunna resep pikeun neraskeun ati-ati sareng ningkatkeun kauntungan. A Survei Gartner 2019 mendakan yén CEOs paling resep nolak tren pasar handap ku ngaidentipikasi kasempetan énggal pikeun kamekaran sareng ngatur biaya anu langkung saé.  

Candak? Waktos anu teu pasti dinten ayeuna nyatana transformasi digital tujuan anu langkung penting. Éta sabab CDP tiasa ngagunakeun data analitik sareng data abah diajar mesin pikeun ningkatkeun kamampuan dina hiji organisasi. 

Léngkah 1: Ringkesan Kasus Paké CDP Anjeun

Penting pikeun ngartos kasus pikeun data palanggan sareng CDP. Upami anjeun C-suiter – atanapi upami anjeun damel caket sareng hiji-anjeun sacara unik tiasa maénkeun peran dina nangtoskeun nilai panggunaan khusus pikeun data nasabah: personalisasi perjalanan pelanggan ritel, ningkat paningkatan sareng segmentasi, prediksi gancang sareng pangaruh tina kabiasaan palanggan sareng pameseran, atanapi bahkan desain gancang produk, jasa, sareng mérek anyar atanapi ningkat. Numutkeun ka Farland Group, Eksekutif C-suite sacara alami bénten sareng pamirsa sanés. Aranjeunna ngahargaan ngabijilkeun masalah éta kalayan gancang, ngajantenkeun hasil hiji proyék, sareng ngabahas strategi, sanés taktik. Atur nada anjeun pikeun kasuksésan ku dibingkai ku kasimpulan eksekutif singget. 

  • Fokus kana masalah khusus: Anjeun hoyong tiasa ngadamel pernyataan sapertos kieu: "Salami tilu kuartal katukang, penjualan parantos kalem. Kami hoyong ngabalikkeun tren ieu ku ningkatkeun rata-rata jual per palanggan sareng mésér frékuénsi. Urang tiasa ngahontal tujuan ieu ku rekomendasi balanja anu didorong ku data sareng kupon anu dipersonalisasi. "
  • Diagnosa cukang lantaranana: "Ayeuna, urang henteu ngagaduhan alat pikeun ngarobih data kana personalisasi. Sanaos kami ngempelkeun seueur data nasabah, éta disimpen dina sababaraha silo (point-of-sale, program kasatiaan palanggan, halaman wéb, data Wi-Fi toko lokal). "
  • Ramalan naon anu salajengna: "Upami urang gagal ngartos kumaha paripolah palanggan robih, urang bakal kaleungitan penjualan sareng pangsa pasar ka pesaing anu tiasa nyugemakeun paménta anyar, dina saluran anu béda, langkung saé tibatan anu urang tiasa."
  • Resepkeun leyuran: "Urang kedah nerapkeun Platform Data Palanggan pikeun ngahijikeun data palanggan. Ngagunakeun CDP, urang ngamajukeun jual rata-rata per palanggan bakal naék 155 persén sareng frékuénsi pameseran bakal naék 40 persén. " 

Kasus bisnis saréréa unik. Anu penting nyaéta pikeun ngaidentipikasi tantangan sareng manajemén data palanggan, kumaha pangaruhna kana kamampuan anjeun kéngingkeun wawasan palanggan, sareng naha wawasan éta penting. Anjeun panginten ogé hoyong nyatet naha masalah ieu aya sareng naha pendekatan anu parantos kalangkung gagal pikeun méréskeunana. Pangpentingna, nyiptakeun rasa urgency kalayan métrik kauangan anu ngabuktikeun kumaha masalah ieu mangaruhan hasil bisnis.

Léngkah 2: Waler patarosan: "Naha CDP?"

-Tugas anjeun salajengna nyaéta émutan deui ka waktos sateuacan anjeun ngerjakeun PR. Anjeun panginten seueur patarosan, sapertos: "Naon ari CDP?" sareng "Kumaha bedana CDP tina CRM sareng a DMP? " Ayeuna waktuna pikeun nganggo élmu ku nyiapkeun sababaraha definisi tingkat dasar. 

Saatos éta, jelaskeun kumaha a CDP perusahaan pangsaéna bakal ngarengsekeun kasus panggunaan anjeun, ngahontal tujuan penting, sareng bantosan tim pamasaran anjeun kéngingkeun hasil anu langkung saé. Salaku conto, upami tujuan jurusan anjeun pikeun ningkatkeun efektivitas iklan sacara tepat waktuna olahtalatah konsumén pribadi, sorotkeun kumaha CDP tiasa ngahijikeun data palanggan pikeun nyiptakeun modél palanggan multi-diménsi sareng ngahasilkeun daptar anu ditargét sacara unik. Atanapi, upami tujuan anjeun pikeun ningkatkeun kasatiaan palanggan, nyarioskeun kumaha CDP tiasa ngagabungkeun data clickstream tina aplikasi sélulér sareng ngiringan nganggo wéb, point-of-sale, sareng data nasabah anu sanés pikeun nyiptakeun pangalaman palanggan anu langkung saé. 

Léngkah 3: Kéngingkeun Visi Pangaruh-Gambar Anu Anjeun Pikahoyong

Pimpinan tingkat C terang yén penting pikeun gaduh visi ngeunaan gambaran ageung nalika ngadamel parobihan ageung kana strategi atanapi operasina. yén pamimpin tingkat C tiasa rally di tukang. Janten, tujuan anjeun anu salajengna nyaéta pikeun nunjukkeun aranjeunna kumaha CDP ogé bakal ngabantosan organisasi anjeun ngahontal sajumlah inisiatif stratégis anu parantos parantos didukung, nampilkeun visi kumaha CDP nyumbang kana nyiptakeun operasi anu didorong data anu idéal. 

Pikeun ngajantenkeun tujuan anjeun, éta mangpaat pikeun nyebatkeun kumaha CDP tiasa ngalancarkeun kemitraan sareng eksekutif tingkat C sanés. Mangpaat CDP anu sering teu dipaliré nyaéta yén éta nurunkeun kabutuhan dukungan IT ku nyiptakeun efisiensi antara tim pamasaran sareng IT. Ieu sababaraha cara CMOs sareng CIO duanana ngéléhkeun ku CDP: 

  • Ningkatna pendataan / manajemén. CDP ngambil alih kerja keras ngumpulkeun, milarian, sareng ngatur data nasabah boh pikeun pamasaran sareng departemén IT.
  • Ngahijikeun otomatis pintonan konsumén. CDP ngaleupaskeun beurat angkat tina jahitan idéntitas pelanggan, anu ngirangan tanaga gawé data sareng pangropéa.
  • Ngaronjatkeun otonomi pamasaran. CDP nawiskeun rangkepan pinuh ku pakakas mandiri pikeun pamasar, ngaleungitkeun kabutuhan IT pikeun ngahasilkeun laporan anu nyéépkeun waktos.

Platform pamasaran B2B Kapost mangrupikeun conto dunya nyata ngeunaan kumaha sinergi ieu jalan. Pikeun koordinat sareng ngajadikeun otomatis kagiatanana, Kapost ngandelkeun sababaraha jinis alat SaaS internal, sapertos Mixpanel, Salesforce, sareng Marketo. Nanging, nimba sareng ngeuyeuban data dina pakakas ieu mangrupikeun tantangan anu tetep. Ngawangun métrik kinerja anyar peryogi pasukan leutik insinyur perangkat lunak. Sumawona, basis data di-bumi anu diwangun pikeun agrégat data henteu tiasa nuturkeun skala anu diperyogikeun sareng diperyogikeun pangawasan konstan ti tim IT. 

Pikeun ngabayangkeun deui prosés ieu, Kapost nganggo CDP pikeun museurkeun data na ngalangkungan sababaraha basis data sareng alat SaaS. Ngan dina 30 dinten, Kapost tiasa nyayogikeun timnya aksés gampang pikeun sadaya data na pikeun pertama kalina. Kiwari, DevOps ngagaduhan prosés ingesting data produk sénsitip, nalika operasi bisnis ngadalikeun logika bisnis nyetir KPI. CDP parantos ngabébaskeun tim operasi bisnis Kapost tina kagumantungan kana rékayasa sareng nyayogikeun infrastruktur analitik anu kuat.

Léngkah 4: Nyadangkeun Pesen Anjeun Kalayan Fakta Sareng Angka

Jual konsép titik anu hébat. Luhureun sadaya, kumaha, anjeun hoyong waleran kana patarosan "émang kunaon?"Unggal eksekutif tingkat C hoyong terang:" Naon pangaruhna dina garis handap urang? " Lucille Mayer, kapala perwira inpormasi di BNY Mellon di New York, ngawartoskeun Forbes:

Konci pikeun kéngingkeun hormat [ku C-suite] nyaéta nyarios sacara otoritatif ngeunaan poko anjeun. Data hese sareng métrik tibatan kanyataan kualitatif meunang kapercayaan. "

Lucille Mayer, Kapala Officer Émbaran di BNY Mellon di New York

Panghasilan, pengeluaran, sareng kamekaran ditarjamahkeun kana kamahasilanana — atanapi henteu. Janten nyarioskeun perkawis margin kauntungan, ngabandingkeun kaayaan kauangan ayeuna sareng kaayaan anu bakal dipayunkeun. Ieu dimana anjeun ngagaduhan rinci ngeunaan data kauangan konci sapertos ROI sareng total biaya kapamilikan. Sababaraha titik poténsi nyarios:

  • Biaya bulanan CDP diramalkeun janten $ X. Ieu kalebet staffing sareng sistem waragadna $ X.
  • ROI pikeun jurusan pamasaran bakal $ X. Kami ngagaduhan nomer ieu ku ngantisipasi [30% ningkat pendapatan di toko, 15% ningkat konversi kampanye, jst.] 
  • Aya ogé bakal $ X dina efisiensi sareng tabungan kanggo [jurusan IT, penjualan, operasi, sareng sajabana].

Sababaraha mérek sanés anu nganggo CDP parantos sadar hasilna berkesan. Ieu sababaraha conto: 

  • Pabrikan otomotif Subaru ngagabungkeun data nasabah anu sumebar di silo bisnis pikeun ngaoptimalkeun ROI pamasaran. Hasil:
    • 350% kanaékan CTR iklan
    • 15% kanaékan tingkat urutan tina hiji kampanye "cash back" kanggo $ 26M dina penjualan bersih
  • Perusahaan kosmétik Data nasabah Shisedo konsolidasi pikeun ngamangpaatkeun kasempetan upsell dina program kasatiaan aranjeunna. Hasil:
    • 20% kanaékan pendapatan di toko per anggota kasatiaan saatos sataun
    • Ngaronjatkeun 11% bagi hasil

Léngkah 5: Ngajukeun Solusi Anjeun

Ayeuna waktuna pikeun nyayogikeun analisis objektif ngeunaan solusi anu bakal ngaktipkeun visi idéal anjeun. Dimimitian ku daptar kriteria kaputusan anjeun sareng anu mana ngajual CDP anu paling nilai. Di dieu, konci na pikeun tetep fokus kana strategi. Dina tulisan ngeunaan komunikasi sareng C-suite, Roanne Neuwirth nyerat: "Ekséktor paduli kumaha aranjeunna tiasa méréskeun masalah bisnis sareng ningkatkeun pendapatan sareng kauntungan. Aranjeunna henteu resep kana… téknologi sareng produk — éta ngan ukur sarana pikeun tujuanana sareng gampang didelegasi ka anu sanés kanggo marios sareng ngagaleuh. ” Janten upami anjeun hoyong ngabahas fitur CDP, pastikeun ngaitkeun éta kana hasil anu diproyeksikeun. Diantara anu sarat CDP luhur pikeun CMOs: 

  • Pamisahan konsumén. Nyiptakeun bagéan fléksibel anu dumasar kana paripolah palanggan, ogé data nasabah anu disimpen.
  • Integrasi data offline sareng online. Jahitan sasarengan sudut pandang konsumén anu béda kana propil tunggal anu diidentipikasi ku ID pelanggan anu unik.
  • Ngalaporkeun canggih sareng analytics. Pastikeun sadayana tiasa langsung ngaksés apdet sareng inpormasi stratégi anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun padamelan.

Léngkah 6: Gésérkeun Léngkah Salajengna, Nangtukeun KPI, sareng Nyiapkeun Jawaban Pikeun Patarosan Lanjut

Dina akhir nada anjeun, sediakan sababaraha ekspektasi anu jelas pikeun nalika éksékutip bakal ngarepkeun ningali nilaina tina panyebaran CDP. Éta ogé ngabantosan nawiskeun rencana roll-out tingkat tinggi kalayan jadwal anu nampilkeun tonggong utama. Ngagantelkeun métrik kana unggal tonggong tonggong anu bakal nunjukkeun kasuksésan panempatan. Detil anu sanés pikeun kalebet:

  • Syarat data
  • Sarat jalma
  • Prosés / jadwal persetujuan anggaran

Saluareun éta, siap pikeun ngajawab patarosan dina akhir presentasi anjeun, sapertos: 

  • Kumaha CDP pas sareng solusi martech urang ayeuna? Saenyana, CDP bakalan janten hub anu sacara bijaksana ngatur inpormasi tina sadaya data kami.
  • Naha CDP sesah dilebetkeun kana solusi anu sanés? Kaseueuran CDP tiasa diintegrasikeun sareng sababaraha klik.
  • Kumaha anjeun pastikeun yén CDP di dieu tetep? Seueur ahli nganggap CDP masa depan pamasaran.

Nyimpulkeun Ieu Sadaya - Inovasi Dinten Pikeun Nyiapkeun Isukan

Naon cara anu paling saé pikeun nyimpulkeun poténsial poténsial CDP pikeun organisasi anjeun? Koncina nyaéta fokus kana ideu yén CDP henteu ngan ukur nyimpen data nasabah, éta nyayogikeun nilai ku ngahijikeun data tina sababaraha silo pikeun nyiptakeun propil palanggan masing-masing anu dumasar kana tingkah laku real-time. Teras, éta ngagunakeun mesin-diajar pikeun wawasan penting anu tiasa dianggo pikeun ngartos naon anu dihargaan pelanggan kamari, naon anu aranjeunna pikahoyong dinten ayeuna, sareng naon anu diarepkeunana isukan. Saluareun éta, CDP tiasa ngaleungitkeun pengeluaran anu aya hubunganana sareng data, aset perusahaan de-silo, sareng ngahontal sababaraha tujuan strategis anu lega. Pamustunganana, CDP bakal ngabantosan organisasi anjeun nganggo data na langkung épéktip, nyumbang kana ningkat produktivitas, ngalirkeun operasi, sareng tumerapna pertumbuhan – sadayana anu penting pisan pikeun kameunangan teu paduli dimana ékonomi maju.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.