Kumaha Nyaho Palanggan B2B anjeun Kalayan Pembelajaran Mesin

mesin Learning

Firma B2C dianggap salaku pelari payun dina inisiatif analitik palanggan. Rupa-rupa saluran sapertos e-commerce, média sosial, sareng perdagangan sélulér parantos ngaktipkeun usaha sapertos memahat pamasaran sareng nawiskeun palayanan pelanggan anu hadé. Utamana, data anu éksténsif sareng analytics canggih ngalangkungan prosedur pembelajaran mesin parantos ngamungkinkeun para ahli strategi B2C pikeun langkung mikawanoh paripolah konsumen sareng kagiatanana ngalangkungan sistem online. 

Pembelajaran mesin ogé nawiskeun kamampuan anu muncul pikeun kéngingkeun wawasan ngeunaan palanggan bisnis. Nanging, panerapan ku firma B2B henteu acan angkat. Sanaos popularitas diajar mesin anu ningkat, masih seueur kabingungan ngeunaan kumaha pas dina pamahaman ayeuna ngeunaan Layanan palanggan B2B. Janten hayu urang jelaskeun dugi ka ayeuna.

Mesin Diajar Ngartos Pola dina Lampah Palanggan

Kami terang yén diajar mesin mangrupikeun kelas tina algoritma anu dirancang pikeun niru kecerdasan urang tanpa paréntah anu jelas. Sareng, pendekatan ieu paling caket kana kumaha urang mikawanoh pola sareng korélasi sakuriling urang sareng sumping dina pamahaman anu langkung luhur.

Kegiatan wawasan B2B tradisional ngurilingan data anu kawates sapertos ukuran perusahaan, pangasilan, kapitalisasi atanapi pagawé, sareng jinis industri digolongkeun kana kode SIC. Tapi, alat pembelajaran mesin anu diprogram kalayan leres ngabantosan anjeun sacara cerdas ngabagi konsumén dumasar kana inpormasi real-time. 

Éta ngaidentipikasi wawasan anu saluyu ngeunaan kabutuhan, sikap, karesep, sareng paripolah konsumén ngeunaan produk atanapi jasa anjeun sareng ngamanpaatkeun wawasan ieu pikeun ngaoptimalkeun tindakan pamasaran sareng penjualan anu ayeuna. 

Pembelajaran Mesin pikeun Segmentasi Data Palanggan 

Ku nerapkeun pembelajaran mesin dina sadaya data nasabah anu kami kumpulkeun ngalaksanakeun tindakanana sareng halaman wéb kami, para pemasar tiasa gancang ngatur sareng ngartos siklus kahirupan anu mésér, pasar sacara real-time, ngembangkeun program kasatiaan, ngabentuk komunikasi anu dipersonalisasi sareng relevan, kéngingkeun klien énggal sareng ngajaga konsumén berharga pikeun waktos anu langkung lami.

Pembelajaran mesin ngamungkinkeun ségméntasi anu maju penting pisan pikeun personalisasi hiji-ka-hiji. Salaku conto, upami perusahaan B2B anjeun ngagaduhan tujuan pemurnian pangalaman konsumén sareng nguatkeun patalina unggal komunikasi, hiji segmentasi data nasabah anu pas tiasa nahan konci na.  

Nanging, pikeun ieu kajantenan, anjeun kedah ngajaga hiji database anu bersih anu tiasa dipelajari ku mesin tanpa nganggo repot. Janten, upami anjeun gaduh catetan anu bersih, anjeun tiasa ngagunakeun pembelajaran mesin pikeun ngabagi konsumén dumasar kana atribut anu dicarioskeun di handap ieu:

  • Siklus kahirupan
  • paripolah 
  • ajen
  • Kabutuhan / atribut dumasar produk 
  • Démografi
  • loba deui

Pembelajaran Mesin Pikeun Nyarankeun Strategi Dumasar Tren 

Sakali anjeun ngabagi basis data palanggan, anjeun kedah tiasa mutuskeun naon anu kedah dilakukeun dumasar kana data ieu. Ieu conto:

Upami milénium di Amérika Serikat ngadatangan toko bahan makanan online, ngepak-ngepak paket pikeun mariksa jumlah gula dina labél gizi, sareng jalan tanpa pameseran, diajar mesin tiasa mikawanoh trend sapertos kitu sareng ngaidentipikasi sadaya palanggan anu ngalaksanakeun tindakan ieu. Pemasar tiasa diajar tina data real-time sapertos kitu sareng meta sasuai.

Mesin Diajar Nganteurkeun Eusi Anu Leres Pikeun Palanggan

Sateuacanna, pamasaran ka palanggan B2B ngalibatkeun ngahasilkeun kontén anu nangkep inpormasi na pikeun kagiatan promosi kahareup. Misalna, nanyakeun kalungguhan pikeun ngeusian formulir pikeun ngaunduh buku E ekslusif atanapi nyungkeun demo produk naon waé. 

Sanaos kontén sapertos kitu tiasa nangkep lead, kaseueuran pangunjung halaman wé pikeun nuduhkeun ID email atanapi nomer teleponna ngan ukur pikeun ningali eusina. Numutkeun ka papanggihan ku survey The Manifest, 81% jalma parantos ninggali formulir online bari ngeusianana. Janten, éta sanés cara anu dijamin pikeun ngahasilkeun ngawujud.

Pembelajaran mesin ngamungkinkeun para pemasar B2B kéngingkeun kalungguhan kualitas tina halaman wéb tanpa meryogikeun aranjeunna pikeun ngalengkepan bentuk pendaptaran. Salaku conto, perusahaan B2B tiasa ngagunakeun pembelajaran mesin pikeun nganalisis kalakuan halaman wéb anu nganjang sareng nampilkeun eusi anu pikaresepeun ku cara anu langkung dipersonalisasi dina waktos anu pas sacara otomatis. 

Pelanggan B2B nyéépkeun eusi sanés ngan ukur dumasar kana kabutuhan mésér tapi ogé dina titik aranjeunna dina perjalanan mésér. Maka, nampilkeun kontén dina titik interaksi pembeli khusus sareng nyocogkeun kabutuhanana sacara real-time bakal ngabantosan anjeun kéngingkeun jumlah maksimal lead dina waktos anu singget.

Pembelajaran Mesin pikeun Fokuskeun Palayanan Timer Pelanggan

Timer mandiri nalika datang / palanggan mendakan dukunganna     

Kusabab kitu, seueur organisasi parantos ningkatkeun tawaran mandiri pikeun nganteurkeun pangalaman palanggan anu langkung saé. Palayanan mandiri mangrupikeun hal anu biasa dianggo pikeun aplikasi pembelajaran mesin. Chatbots, asistén virtual, sareng sababaraha alat AI-ditingkatkeun sanésna tiasa diajar sareng simulasi interaksi sapertos agén palanggan. 

Aplikasi mandiri diajar tina pangalaman kapungkur sareng interaksi pikeun ngalaksanakeun tugas anu langkung rumit dina waktosna. Alat-alat ieu tiasa mekar tina ngalaksanakeun komunikasi ésénsial sareng pangunjung halaman wéb pikeun ngaoptimalkeun interaksiana, sapertos mendakan korélasi antara masalah sareng solusina. 

Sumawona, sababaraha alat nganggo diajar jero pikeun improvisasi teras-terasan, ngahasilkeun bantosan anu langkung akurat pikeun pangguna.

wrapping Up

Henteu ngan ukur ieu, pembelajaran mesin ngagaduhan sababaraha aplikasi sanés. Pikeun pemasar, mangrupikeun konci anu leres pikeun diajar bagéan palanggan anu rumit sareng imperatif, paripolahna, sareng kumaha hubungan sareng palanggan dina cara anu relevan. Ku ngabantosan anjeun ngartos kana sagala rupa aspék konsumén, téknologi mesin diajar pasti tiasa nyandak teguh B2B anjeun ka kasuksésan anu teu kaétang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.