Kumaha ngaoptimalkeun Prestashop pikeun Ngaronjat SEO sareng Konversi

Ecommerce

Ngalaksanakeun bisnis ngalangkungan toko online biasa ayeuna-ayeuna kalayan toko online anu teu kaétang anu ngabanjiri Internét. Prestashop mangrupikeun téknologi umum anu aya di tukangeun situs wéb sapertos kitu.

Prestashop mangrupikeun perangkat lunak e-commerce sumber terbuka. Ampir 250,000 (ampir 0.5%) situs wéb di panjuru dunya nganggo Prestashop. Janten téknologi populér, Prestashop nyayogikeun sababaraha cara dimana situs anu diwangun nganggo Prestashop tiasa dioptimalkeun pikeun peringkat langkung luhur dina milarian organik (SEO) sareng kéngingkeun langkung seueur konversi.

Tujuanana naon waé e-commerce situs nyaéta pikeun narik lalu lintas sareng kéngingkeun langkung seueur penjualan. Ieu tiasa dilakonan ku ngaoptimalkeun situs pikeun SEO.

Ieu sababaraha cara dimana SEO tiasa dilakukeun pikeun situs Prestashop:

  • Optimalkeun Halaman Utama - Halaman asal anjeun sapertos toko anjeun online. Janten, éta henteu ngan kedah impresif tapi ogé kedah pangkat langkung luhur dina hasil pamilarian. Pikeun ngalakukeun éta, anjeun kedah ngalebetkeun eusi sareng kecap konci pangpentingna anjeun sareng ilustrasi dina halaman utama anjeun. Eusi halaman imah sareng produk utama anjeun kedah sering henteu robih sabab mesin pencari henteu tiasa nangtoskeun naon anu penting pikeun anjeun. Ogé, halaman utama kedah gancang dimuat, bébas tina kasalahan, sareng nyayogikeun pangalaman browsing anu pikaresepeun.
  • Nangtukeun konci anjeun - Penting pikeun anjeun nangtoskeun kecap konci anjeun sareng uji kinerja na ngagunakeun pakakas Google Ads anu ayeuna janten bagian tina perencana kata konci. Anjeun tiasa mendakan milarian global sareng lokal bulanan, patalina sareng persaingan kecap konci. Kecap kalayan persaingan rata sareng milarian mangrupikeun calon anu pangsaéna pikeun kecap konci anjeun. Alat anu sanés diperhatoskeun nyaéta Semrush sanaos éta mangrupikeun alat pamayaran.
  • Tautan Éksternal - Ngagaduhan tautan tina situs sanés ka situs anjeun ogé taktik SEO umum. Anjeun tiasa ngahubungi blogger sareng pencét situs rilis. Blogger tiasa satuju nyerat ngeunaan produk anjeun sareng nyayogikeun tautan kana situs anjeun. Ieu henteu ngan ukur bakal ngabantosan ngawangun tautan luar tapi ogé ningkatkeun kamungkinan situs anjeun narik patalimarga tina tautan ieu. Anjeun ogé tiasa nyebarkeun siaran pers dina sababaraha situs anu ogé sumber anu hadé pikeun narik lalu lintas ka situs anjeun. Cara séjén pikeun kéngingkeun tautan luar nyaéta nyerat tulisan tamu. Anjeun tiasa kéngingkeun rujukan kana situs anjeun dina tulisan ieu. Hiji cara deui nyaéta milarian situs anu parantos nyebatkeun situs anjeun tanpa nyayogikeun tautan. Anjeun tiasa naroskeun ka aranjeunna pikeun nyertakeun tautan kana situs anjeun.
  • Eusian sadaya inpormasi produk anu diperyogikeun - Eusian sadaya bidang anu dibutuhkeun sapertos katerangan produk, kategori, sareng pabrik kalayan eusi aslina. Ieu penting tina sudut pandang SEO. Ogé, anjeun kedah salawasna nyayogikeun inpormasi pikeun anu kieu - judul meta, pedaran meta, sareng labél meta dina lambaran inpo produk. Anjeun ogé kedah nyayogikeun URL anu saluyu.
  • Kaasup pilihan bagi sosial - Ngagaduhan tombol bagi sosial dina halaman wéb anjeun ogé bakal ngabantosan. Nalika jalma ngabagi kontén anjeun sareng babaturanana, éta ningkatkeun kamungkinan narik aranjeunna kana situs anjeun. Ku cara ieu, anjeun tiasa kéngingkeun palanggan énggal dina halaman wéb anjeun.
  • Ngahasilkeun sitemap sareng robots.txt - Modul Google Sitemap ngabantosan anjeun ngawangun sitemap pikeun situs anjeun sareng ngajaga éta diperbarui. Éta mangrupikeun file XML anu ngadaptar sadaya produk sareng halaman halaman. Peta situs ieu dianggo dina ngaindeks halaman-halaman sahingga penting tina sudut pandang SEO. Robots.txt mangrupikeun file anu dihasilkeun sacara otomatis di Prestashop sareng ngawartosan crawlers mesin pencari sareng lancah anu bagéan situs Prestashop henteu kedah diindéks. Éta mangpaat pikeun ngahémat sumberdaya bandwidth sareng sérver.
  • Ngagaduhan kalénder eusi sareng tulisan kalayan kecap konci - Upami situs anjeun ngagaduhan sadaya produk pikeun kasempetan anu khusus, maka anjeun tiasa nyebarkeun tulisan dina tanggal-tanggal éta khusus sareng halaman sanés anu nunjuk ka halaman ieu. Anjeun tiasa nyerat tulisan kalebet kecap konci anu paling aya hubunganana sareng acara éta. Nanging, teu kedah nyobian barang seueur teuing kecap konci dina hiji artikel sabab ieu tiasa ngalieurkeun mesin pencari.
  • Situs wéb gancang - Situs e-commerce anu laun tiasa nurunkeun tingkat konvérsi, penjualan sareng peringkat mesin pencari. Janten, penting pisan yén halaman wéb beban langkung gancang. Sababaraha saran penting pikeun gaduh halaman wéb anu gancang nyaéta:
    • Komprési, gabungkeun, sareng cache ngabantuan muka situs langkung gancang. Fitur komprési ngirangan kode CSS sareng JavaScript anu teras digabungkeun sareng di-cache.
    • Gambar anu henteu hadé kualitas tiasa ngalambatkeun halaman wéb janten penting gambarna dioptimalkeun pikeun dimuat halaman wéb anu langkung gancang.
    • Anjeun kedah ngaleungitkeun sadaya modul anu teu dihoyongkeun sabab umumna ngalambatkeun halaman wéb. Modél dianggurkeun tiasa dipikaterang ku bantosan debugging profil tina panel Prestashop.
    • Pamakéan CDN (Content Delivery Network) bakal ngabantosan ngamuat halaman wéb langkung gancang bahkan di lokasi anu jarakna ageung ti sérver hosting.
    • Sistem cache of Prestashop atanapi anu disayogikeun aplikasi ti pihak katilu sapertos XCache, APC, atanapi Memcached tiasa dianggo pikeun nyepetkeun halaman wéb.
    • Nilai cache pamundut anu disarankeun pikeun MySQL nyaéta 512 MB. Anjeun kedah nyaring nilaina upami éta henteu hasil.
    • Prestashop nyayogikeun mesin internal pikeun ngaoptimalkeun témplat anu disebut Smarty. Éta tiasa disayogikeun kanggo kinerja anu langkung saé.
  • Anggo Schema.org - Méré tag skéma ngabantosan ningkatkeun halaman wéb ku nyiptakeun skéma markup data terstruktur anu disebut ogé rich snippet. Éta dirojong ku sadaya mesin pencari utama. Tag "itemtype" ngabantuan pikeun mengklasifikasikan naha aya hiji halaman wéb, toko online atanapi anu sanés. Éta ngabantosan nyayogikeun kontéks pikeun halaman anu teu jelas.
  • Ngagunakeun Google Analytics sareng Google Search Console - Ngagunakeun Google Analytics sareng Google Search Console tiasa dilebetkeun kana halaman wéb ku nempatkeun kode dina halaman wéb anu henteu katingali ku pengunjung anjeun. Google Analytics nyayogikeun inpormasi anu saé ngeunaan patalimarga halaman wéb bari Google Search Console ngabantosan mendakan sabaraha sering halaman wéb didaptarkeun dina hasil pamilarian sareng data klik-liwat
  • Putuskeun sareng halaman duplikat - Teu ilahar pikeun halaman duplikat ngahasilkeun Prestashop. Aranjeunna gaduh URL anu sami sareng parameter anu sanés. Ieu tiasa dihindari ku gaduh hiji halaman atanapi damel dina inti Prestashop pikeun judul anu béda, pedaran meta, sareng URL unggal halaman.
  • Anggo alihan nalika hijrah - Upami anjeun hijrah ka Prestashop tina halaman wéb anu sanés anjeun tiasa nganggo 301 alihan permanén pikeun nginpokeun Google ngeunaan URL anyar. Anjeun ogé tiasa nganggo alat anu ngahasilkeun pangalihan.
  • Ngaleungitkeun aksen URL - Prestashop 1.5 tiasa ngahasilkeun URL nganggo aksen Spanyol anu mangrupakeun bug sareng kedah dibenerkeun.
  • Nyoplokkeun KTP - Prestashop nekenkeun kana ngaasosiasikeun ID sareng produk, kategori, pabrikan, pemasok, sareng halaman anu mangrupikeun halangan pikeun SEO. Janten, KTP ieu tiasa dipiceun ku ngaganti inti atanapi mésér modul pikeun ngaleungitkeun KTP.

Pikiran final

Salaku tambahan, Prestashop ogé nyayogikeun modul SEO anu tiasa manpaat pisan pikeun nanganan sadaya fungsi SEO utama. Tujuan tina bisnis naon waé nyaéta ngahasilkeun pendapatan sareng éta dimungkinkeun ngan ukur ku cara kéngingkeun posisi anu pikaresepeun dina hasil search engine. Prestashop nyayogikeun cara gampang pikeun SEO tiasa dilaksanakeun sahingga janten pilihan atra pikeun e-commerce.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.