Kumaha Ngalangkungan sareng Nyimpen ID Kontak Salesforce kalayan Formulir Gravitasi sareng WordPress

Salesforce Gravitasi Bentuk WordPress

My Agénsi Rakan Salesforce damel sareng organisasi perusahaan ayeuna pikeun nerapkeun Salesforce, Marketing Cloud, Mobile Cloud, sareng Ad Studio. Situs wéb na sadayana didamel WordPress jeung Bentuk gravitasi, bentuk anu hebat sareng alat manajemén data anu ngagaduhan seueur kamampuan. Nalika aranjeunna nyebarkeun kampanye ngalangkungan Marketing Cloud dina email sareng Mobile Cloud dina SMS, urang nuju ngonpigurasi akun sareng prosésna pikeun salawasna ngalirkeun Salesforce Kontak ID kana halaman badarat naon waé sareng formulir.

Ku ngalirkeun data kontak, urang tiasa ngeusian masing-masing Bentuk gravitasi kalumankeun sareng lapangan anu disumputkeun pikeun nangkep ID Kontak Salesforce supados klién tiasa ngekspor data sareng ngimpor inpormasi anu diperbarui kana CRM na. Iterasi engké bakal kalebet populasi otomatis data, tapi pikeun ayeuna urang ngan hoyong mastikeun data disimpen sacara saluyu.

Aya sababaraha skenario anu urang hoyong lebetkeun kana strategi ieu:

  • Hiji pangguna ngeklik tautan dina email anu dikirim ngalangkungan kampanye email, kampanye SMS, atanapi perjalanan pelanggan. URL éta ngagaduhan Salesforce Contact ID sacara otomatis nambihan ngamangpaatkeun variabel querystring anu namina kontak konci. Conto tiasa janten:

https://yoursite.com?contactkey=1234567890

  • Halaman tujuanana panginten henteu ngagaduhan formulir, janten kami hoyong nyimpen Salesforce Kontak ID kana cookie supados tiasa diekstrak engké dina Formulir Gravitasi.
  • Halaman tujuan panginten tiasa aya bentuk Formulir Gravitasi, dimana kami hoyong hirupkeun sacara dinamis lapangan disumputkeun anu ngagaduhan Salesforce Contact ID.

Nyimpen ID Kontak Salesforce dina Cookie dina WordPress

Pikeun moto sareng nyimpen ID Kontak Salesforce dina Cookie dina WordPress, urang kedah nambihan kode kana halaman fungsi.php kami dina téma aktip kami. Urang bakal nimpa ID Kontak Salesforce anu panginten anu parantos aya dina cookie anu aya ogé, kumargi seueur perusahaan ngabersihan rékor, ngahapus duplikat, sareng sajabana:

function set_SalesforceID_cookie() {
 if (isset($_GET['contactkey'])){
  $parameterSalesforceID = $_GET['contactkey'];
  setcookie('contactkey', $parameterSalesforceID, time()+1209600, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN, false);
 }
}
add_action('init','set_SalesforceID_cookie');

Ngagunakeun hook ieu bakal nyetél cookie henteu paduli naha atanapi henteu aya formulir dina halaman. Urang ogé kedah ngeusian kolom Tersembunyi Bentuk Gravitasi nganggo gform_field_value_ {ngaran} metoda sareng cookie upami teu aya Penjualan Kontak Salesforce diliwatan dina URL:

add_filter( 'gform_field_value_contactkey', 'populate_contactkey' );
function populate_utm_campaign( $value ) {
 if (!isset($_GET['contactkey'])){
   return $_COOKIE['contactkey'];
 }
}

Ieu mangrupa cookie pihak-kahiji, ogé, anu nguntungkeun pikeun urang.

Nambahkeun Widang Disumputkeun Kontak Salesforce Kontak dina Formulir Gravitasi

Dina hiji Bentuk gravitasi formulir, anjeun bakal hoyong nambihan a sawah disumputkeun:

bentuk gravitasi nambihan lapangan disumputkeun

Saterusna, dina anjeun sawah disumputkeun, anjeun bakal badé nyetél pilihan Advanced pikeun netepkeun lapangan anjeun supados dieusian sacara dinamis sareng variabel querystring anjeun kontak konci. Upami ieu disada kaleuleuwihi ... éta. Upami anu datang ngalarang ngalacak ngalangkungan cookies, urang masih tiasa ngeusian lapangan anu disumputkeun ku variabel querystring:

bentuk gravitasi lapangan disumputkeun cicingkeun querystring

Formulir Gravitasi ngagaduhan ton sanésna pilihan prepopulasi yén anjeun ogé tiasa sacara program ngalebetkeun kana situsna.

Palaksanaan Ngaronjatkeun

  • Ngaleungitkeun Caching Dina Kaca Gravitasi - upami Formulir Gravitasi aya dina halaman sindangan, anjeun moal sacara dinamis ngeusian sawah anjeun. Ieu mangrupikeun masalah anu dipikaterang sareng, sukur, aya anu ngawangun plugin anu mastikeun halaman naon waé kalayan formulir Formulir Gravitasi henteu di-cache, Bentuk Seger pikeun Gravitasi. Tangtosna, hiji masalah ieu nyaéta lamun anjeun ngamuat formulir dina unggal halaman situs anjeun… dasarna bakal nganonaktifkeun cache di sitewide.
  • Gravitasi Bentuk Cookie Plugin - Aya plugin anu langkung lami anu henteu diterbitkeun dina Repository WordPress tapi kode sayogi pikeun anjeun tiasa nambihan kana situs anjeun sareng nyimpen variabel querystring kana cookie. Kuring henteu acan nyobian, tapi katingalina ngolahna.
  • Gravitasi Bentuk Salesforce Add-On - Kuring rada kuciwa yén Formulir Gravitasi teu ngagaduhan integrasi Salesforce resmi dina waktos ieu, sareng bakal langkung saé pikeun ngasupkeun cookies kana palaksanaan éta. Kuring miharep kuring boga waktu pikeun ngembangkeun ieu! Aranjeunna nawiskeun wé Zapier add-on anu tiasa ngahijikeun sareng Salesforce, tapi kuring henteu acan nyobian.

Kalayan konfigurasi ieu, urang ayeuna nyimpen ID Kontak Salesforce salaku cookie sareng ngeusian data Formulir Gravitasi kalayanana. Sanajan pangguna ninggalkeun situs sareng mulih dina sési anu sanés, cookie parantos disetél sareng bakal prepopulate bidang Formulir Gravitasi.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.