10 Aturan Kumaha Ngabales Tinjauan Negatif Online

Kumaha Ngabales Tinjauan Negatif Online

Ngajalankeun bisnis tiasa janten nangtang. Naha anjeun ngabantosan bisnis sareng transformasi digital na, nyebarkeun aplikasi mobile, mangrupikeun toko ritel, kamungkinan anjeun henteu bakal ngahontal harepan klien anjeun dina hiji waktos. Dina dunya sosial kalayan umum peringkat sareng ulasan, kasempetan anjeun kéngingkeun sababaraha ulasan online négatip ampir caket.

Sakumaha umum salaku rating négatip atanapi ulasan négatip, éta penting yén anjeun sadar yén réspon anjeun kana rating négatip atanapi ulasan éta sami pentingna - upami henteu langkung penting. Respon anu saé pikeun tinjauan négatip tiasa langkung ngahargaan sareng kapercayaan pikeun bisnis anjeun. Usaha sareng konsumén modéren ngakuan yén unggal interaksi bisnis moal sampurna ... tapi kumaha usaha ngaréspon nalika éta serba salah penting pisan.

Kuring nyerat tulisan ieu dumasar kana pangalaman anekdot kuring ngeunaan kumaha kuring ningali usaha ngungkulan ulasan négatip - Abdi henteu bakal nyebatkeun kajian atanapi data sabab kuring mikir yén unggal bisnis ngagaduhan budaya sareng prosés anu henteu tiasa teras-terasan. diakomodir dina sajumlah statistik. Ieu daptar tips sareng prosés pikeun ngaréspon ulasan négatip.

  1. Anjeun Kedah Nanggapi ... Langsung - Réspon saharita diperyogikeun pikeun nyayogikeun konsumén sareng usaha anu sanés kalayan kesan yén anjeun ngupingkeun sareng anjeun jaga. Éta henteu hartosna yén anjeun kedah ngaluncurkeun kasimpulan. Kadang-kadang ngaréspon ngan saukur nyarios yén anjeun parantos nguping keluhan sareng nalungtik kaayaan ogé kumaha cara méréskeunana.
  2. Janten Empathetic - Perhatoskeun kumaha kuring henteu nyarios "nunjukkeun" empati? Ieu sanés waktos kanggo pura-pura peduli, éta mangrupikeun waktos pikeun leres-leres mikiran persépsi palanggan atanapi klien anu rumaos nampi jasa goréng. Nalika anjeun ngaréspon jalma ieu, pura-pura yén aranjeunna nembé ngagaduhan dinten anu paling pikasieuneun dina kahirupan aranjeunna. Kuring kantos gaduh pamimpin ngawartosan yén unggal-unggal anjeunna dina paguneman prihatin sareng padamel yén anjeunna pura-pura yén pagawé ngan ukur kaleungitan anggota kulawarga. Kuring pikir éta nasihat anu saé ogé online.
  3. Matak syukur - Sanaos perséntase pisan jalma-jalma di luar sana anu ngan ukur troll anu henteu bahagia, seuseueurna jalma-jalma humandeuar umum kusabab aranjeunna paduli kumaha anjeun ngubaran aranjeunna sareng miharep anjeun henteu ngalakukeun éta ka konsumén sanésna di payun. Sing saha anu nyéépkeun waktos kanggo nyerat perkawis hiji masalah dina bisnis anjeun anu tiasa mangaruhan langkung seueur jalmi nyaéta eupan balik anu teu dibanderol pikeun anjeun pikeun ningkatkeun usaha.
  4. Ngadangukeun - Upami ekspektasi henteu kacumponan, ngupingkeun taliti ka palanggan anjeun ngeunaan kumaha anjeun tiasa ningkatkeun prosés internal anjeun. Anjeun bakal heran kana sabaraha konsumén ngan saukur hoyong ngupingkeun sabab aranjeunna curhat. Kadang-kadang ngan ukur naros, "Kumaha carana kami tiasa ngalakukeun anu langkung saé?" bisa ngakibatkeun sabagian eupan balik anu luar biasa pikeun bisnis anjeun anu bakal ningkatkeun kapuasan palanggan sacara umum.
  5. Janten Fakta - Teu ilahar pikeun jalma pikeun ngagedéan kaayaan nalika aranjeunna ninggalkeun ulasan négatip. Kadang-kadang, pengulas online bohong sadayana. Henteu kunanaon pikeun masihan réspon faktual kana tinjauan négatip salami anjeun nyerang panyerang dina sadaya biaya. Éta kaayaan anu hipu, tapi anjeun henteu kedah ngantep bohong ngeunaan bisnis anjeun angkat.
  6. Milarian Resolusi - Milarian resolusi mangrupikeun penting. Kuring ngadamel investasi anu penting dina panyayogi jasa sababaraha taun ka pengker sareng sakabeh kaayaan éta musibah. Saatos kuring ngantep ulasan anu panjang sacara online sareng sadaya detilna, anu gaduh perusahaan (anu henteu sadar kana kaayaan éta) ngadatangkeun kuring sacara pribadi sareng naros, "Kumaha carana urang tiasa lereskeun ieu?". Solusina henteu sampurna, tapi kuring ngaleungitkeun ulasan négatip saatos perusahaan nanem modal waktos sareng tanaga pikeun nyobaan sareng ngarengsekeun kaayaan.
  7. Candak Offline - Gaduh perdebatan bolak-balik online atanapi bahkan ngalangkungan email moal ngabantosan reputasi bisnis anjeun. Paribasa baheula anu urang "muji di tempat umum, leres sacara pribadi" tiasa diterapkeun dina situasi négatip. Salawasna dorong kasempetan pikeun nyarios ka batur sacara langsung supados aranjeunna tiasa nguping kaprihatinan anjeun sareng anjeun tiasa ngantepkeun aranjeunna ngaluarkeun rasa hanjelu. Maca téks henteu nyayogikeun tingkat welas asih dina réspon. Upami resensi hoyong tetep nganiaya anjeun online, henteu kunanaon ngan saukur ngaréspon panto anjeun sok kabuka tapi anjeun kedah nyandak offline.
  8. Pasang Wajah Pikeun Tanggapan Anjeun - Teu aya anu resep salinan / témpél autoresponse ti perusahaan raksasa. Nalika anjeun nulis réspon anjeun, nempatkeun nami anjeun sareng inpormasi kontak janten jalma éta ningali aya jalma asli anu tanggung jawab méréskeun kaayaan.
  9. Janten Ringkes - Réspon pangpendekna nyaéta réspon pangsaéna pikeun tinjauan négatip online. Hatur nuhun ka jalma éta, ngaku kana éta masalah, damel kana resolusi, sareng nyayogikeun inpormasi kontak pikeun ngudag résolusi sacara offline. Henteu kedah nyerat paragrap sareng paragrap anu moal aya anu maca atanapi nga nilai.
  10. Tuturkeun Online Nalika Diperyogikeun - Kuring sering ningali ulasan négatip online ngeunaan aplikasi mobile anu ngarujuk kana bug anu dilereskeun dina vérsi payun. Penting pisan pikeun nyatakeun sacara umum yén masalah éta parantos direngsekeun sareng hatur ka jalma anu ngalaporkeun éta. Ieu sanés masalah pikeun resolusi pribadi ... ngan ukur prosés umum atanapi parobihan produk anu ngabéréskeun masalah pikeun sababaraha palanggan. Pengulas henteu hoyong ningali anjeun nyiarkeun résolusi kaayaan pribadi na online salaku sarana pikeun promosikeun bisnis anjeun.

Konsumén TEU Salawasna Leres

Palanggan henteu salawasna leres. Sigana mah éta mangrupikeun salah sahiji cariosan anu paling parah. Kuring parantos ngaraosan sababaraha palanggan anu kurang sopan dina kahirupan kuring. Kuring salawasna condong kana kanyataan nalika sumping kana kaayaan éta sareng nyingkahan réspon émosional atanapi tuduhan. Utamana lamun datang ka padamel kuring anu leres-leres ngalangkungan sareng sajabina dina nyobian méréskeun kaayaan.

Abdi langkung resep ngajaga sareng membela padamel anu hadé tibatan kaleungitan pelanggan anu goréng anu ngabohong ngeunaan kaayaan.

Hiji réstoran anu kuring damel sareng gaduh ulasan anu curiga, anonim, négatip anu mairan piring anu aranjeunna henteu nawiskeun. Aranjeunna ngarespon sacara faktual kana tinjauan bari nyingkahan konfrontasi sareng pengulas online.

PERNAH Nyerang Nu Ngaresensi

Entong pernah nyerang atanapi keukeuh yén resensi anjeun ngabohong atanapi ngagaduhan perdebatan sareng pengulas online. Ngarespon ulasan négatip kalayan langkung négatip mangrupikeun cara anu pasti pikeun ngubur reputasi bisnis anjeun salaku bisnis anu paduli, welas asih, sareng wajar. Henteu kunanaon pikeun ngabéla bohong langsung ngeunaan bisnis anjeun ku ngamangpaatkeun kanyataan… tapi henteu pernah, kantos nyerang resensi atanapi keukeuh yén aranjeunna salah. Nelepon palanggan anu mayar anjeun tukang bohong online henteu pernah bakal ngajalankeun langkung seueur usaha ku cara anjeun.

Conto réspon réspon négatip

Kuring hoyong nyayogikeun sababaraha conto réspon négatip négatip anu tiasa ngabantosan anjeun dina nyusun réspon anu cocog anu ngabantosan anjeun ningkatkeun reputasi anjeun sacara online sacara online. Ieu sababaraha kaayaan:

  • Tinjauan Negatif Anjeun Kedah Ngalaksanakeun Langkung lengkep

[Nami], hatur nuhun kanggo anu nyandak ieu kana perhatosan kami. Kami nyandak tanggapan konsumén sacara serius pisan sareng sok hoyong ngaleuwihan harepan. Kami nalungtik masalah ieu sareng staf kami bakal kabaran dina 2 dinten kerja salajengna. Kami bakal ngahargaan nguping langkung seueur ngeunaan kaayaan ieu sareng bakal ngahargaan tanggapan anjeun. Naha henteu kunanaon upami kami ngahubungi anjeun ku telepon? Ngarasa bébas pesen langsung ka kuring [Nami Abdi] atanapi nyauran ekstensi abdi [X] di [Nomer Telepon].

  • Tinjauan Negatip Anonim

Hatur nuhun pikeun anu nyandak ieu kana perhatosan urang. Kami nyandak tanggapan konsumén sacara serius pisan sareng sok hoyong ngaleuwihan harepan. Kami hoyong ngadangukeun ti anjeun pikeun diajar langkung seueur ngeunaan kaayaan ieu. Naha henteu kunanaon upami kami ngahubungi anjeun ku telepon? Ngarasa bébas pesen langsung ka kuring [Nami Abdi] atanapi nyauran ekstensi abdi [X] di [Nomer Telepon].

  • Tinjauan Negatip Palsu

[Nami], kami henteu nawiskeun produk éta. Naha anjeun tiasa ngahubungi kuring [Nami Abdi] atanapi nyauran ekstensi abdi [X] di [Nomer Telepon] supados kami tiasa terang langkung seueur inpormasi ngeunaan kaayaan ieu?

  • Tinjauan Negatif Leres

[Nami], hatur nuhun kanggo anu nyandak ieu kana perhatosan kami. Kami salawasna hoyong ngaleuwihan ekspektasi palanggan sareng ieu sigana mah kasempetan anu hadé pikeun urang pikeun ngalakukeunana. Kami hoyong nyarios ka anjeun sacara pribadi pikeun masihan ieu kusabab bisnis anjeun penting pikeun kami. Naha henteu kunanaon upami kami ngahubungi anjeun ku telepon? Ngarasa bébas pesen langsung ka kuring [Nami Abdi] atanapi nyauran ekstensi abdi [X] di [Nomer Telepon].

  • Pengulas Negatip Anu Terus Ngajalankeun

[Nami], hanjakalna, dugi ka urang nyarios ka anjeun pribadi pikeun nalungtik kaayaan ieu, kami moal tiasa ngarengsekeun kaayaan di dieu. Punten langsung pesen kuring [Nami Abdi] atanapi nelepon extension kuring [X] di [Nomer Telepon].

  • Prosés Anu Direngsekeun Ti Tinjauan Negatip

[Nami], hatur nuhun pisan pikeun anjeun nyandak masalah ieu kana perhatian kami sareng nyéépkeun waktos pikeun kami pikeun méréskeun masalah. Salaku FYI pikeun saha waé anu nuturkeun masalah ieu online, kami parantos ngarobih produk / prosés sareng ngaleungitkeun masalah ieu dugi ka [tanggal].

Teu kunanaon Nyerah Dina Tinjauan Negatip

Kadang-kadang papacangan bisnis teu hasil. Anjeun tiasa nyobian sadayana pikeun ngabéréskeun ulasan négatip sareng éta moal ngahasilkeun jinis résolusi naon waé anu ngajantenkeun konsumén tibalik atanapi ngahapus resensi. Éta bakal kajadian.

Salami konsumén sareng usaha ningali yén anjeun parantos ngalaksanakeun sagala kakuatan pikeun nyobaan sareng ngabéréskeun kaayaan anu nyababkeun tinjauan négatip, aranjeunna bakal masihan anjeun kauntungan ragu.

Tanggapan Pangsaéna Pikeun Tinjauan Negatip nyaéta ulasan langkung POSITIF

Upami bisnis anjeun merjuangkeun sababaraha ulasan négatip anu sanés moal musna, ubar anu pangsaéna nyaéta naros palanggan anu bagja sareng ngadorong aranjeunna pikeun nyayogikeun ulasan anu hadé pikeun perusahaan anjeun. Sanaos seueur palanggan bakal luncat maca ulasan négatip (kuring), henteu aya ragu yén perséntase anu luar biasa tina ulasan anu hébat bakal mangaruhan kana pandanganana pikeun reputasi anjeun.

Sareng, tangtosna, ningali réspon anu bijaksana pikeun unggal tinjauan négatip dimana anjeun nyobian kana resolusi bakal ngabantosan langkung seueur deui!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.