Kumaha Ngajalankeun Kontes Facebook (Léngkah-Léngkah)

Kontes Facebook sareng Wishpond

Kontes Facebook mangrupikeun alat pamasaran anu diremehkeun. Aranjeunna tiasa ningkatkeun kasadaran mérek, janten cai mancur eusi anu dihasilkeun ku pangguna, ningkatkeun papacangan pemirsa, sareng ngadamel bédana anu jelas dina konversi anjeun.

Ngajalankeun hiji kontes média sosial suksés sanés usaha rumit. Tapi éta peryogi ngartos platform, aturan, pemirsa sareng ngadamel rencana konkrit. 

Sora teuing usaha pikeun hadiahna? 

Kontes anu dirancang kalayan saé sareng leres-leres dilaksanakeun tiasa ngaénéh pikeun mérek.

Upami anjeun resep ngajalankeun kontes Facebook, ieu mangrupikeun pitunjuk-léngkah ngeunaan cara ngajalankeun kampanye anu suksés.

Léngkah 1: Putuskeun dina Tujuan Anjeun 

Sedengkeun kontes Facebook kuat, mutuskeun naon anu anjeun pikahoyong tina kontes anjeun bakal ngabantosan anjeun kumaha pendaptaran bakal asup, hadiah naon anu kedah dipasihkeun, sareng kumaha cara nuturkeun saatos kampanye.

Kontes Facebook - mutuskeun tujuan anjeun

Tujuan anu béda tiasa kalebet:

  • Eusi pamaké-dihasilkeun
  • Ngaronjatkeun kasatiaan palanggan
  • Lalu lintas situs langkung seueur
  • Langkung ngarah
  • Langkung jualan
  • Promosi acara
  • Ngaronjat kasadaran brand
  • Langkung seueur pengikut média sosial

A dirancang ogé Kontes Facebook tiasa ngabantosan anjeun langkung ti hiji targét, tapi éta saé waé pikeun ngagaduhan ideu utami dina pikiran sateuacan ngamimitian kampanye anjeun.

Nalika anjeun damel kana sagala anu sanés - metode Éntri, aturan, desain, hadiah, salinan dina halaman - jaga tujuan utama anjeun sareng émutan éta. 

Lengkah 2: Kéngingkeun Detilna Turun! Target Audiens, Anggaran, Waktos.

Iblis sacara rinci ngeunaan desain kontes. 

Henteu paduli sabaraha hadiah anjeun atanapi sakumaha ageung anggaran anjeun, upami anjeun gagal mikirkeun dasar-dasar anjeun, éta bakal ngarugikeun anjeun waktos ageung di jalan.

Setél a perhitungan balanja sanés ngan ukur pikeun hadiah anjeun, tapi pikeun jumlah waktos anu anjeun bakal laksanakeun, jumlah artos anu anjeun laksanakeun pikeun promosi éta (sabab peryogi promosi pikeun nyebarkeun kecap), sareng alat atanapi jasa online anjeun ' Abdi anggo pikeun ngabantosan. 

timing nyaéta konci. 

Sacara umum, kontes anu ngalir kirang ti saminggu henteu condong henteu ngahontal poténsial maksimalna sateuacan aranjeunna réngsé. Kontes anu ngalir langkung lami ti dua bulan condong peter sareng pengikutna kaleungitan minat atanapi hilap. 

Salaku aturan umum pikeun jempol, urang biasana nyarankeun ngajalankeun kontes salami 6 minggu atanapi 45 dinten. Éta sigana mangrupikeun tempat anu amis antara masihan kasempetan ka jalma pikeun asup, sareng henteu ngijinkeun kontes anjeun pikeun kaluar atanapi kaleungitan minat.

Anu pamungkas, pikirkeun aya hubunganana musiman. Misalna hadiah papan surfing kurang kamungkinan pikeun narik minat anu lebet dina usum salju.

Léngkah 3: Jenis Kontes Anjeun

Jinis-jinis kontes anu paling cocog pikeun sababaraha jinis tujuan. Salaku conto, pikeun kéngingkeun kontén anu dihasilkeun ku pangguna, kontes poto mangrupikeun tarohan anjeun anu pangsaéna. 

Tipe Kontes Facebook

Pikeun daptar email, gancang-lebet undian anu paling épéktip. Upami anjeun ngan ukur hoyong naekeun Dursasana, ngajalankeun kontes caption mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun nyandak anggota panonton anjeun anu paling hadé maén sareng mérek anjeun.

Pikeun ideu, ieu sababaraha jinis kontes anjeun tiasa ngajalankeun: 

  • Sweepstakes
  • Undian Kontes
  • Kontes Caption Poto
  • Kontes Karangan
  • Kontes Poto
  • Kontes Pidéo

Léngkah 4: Putuskeun Metode sareng Aturan Éntri Anjeun 

Ieu bakal penting pisan, sabab aya sababaraha hal anu ngagagalkeun pangguna tibatan perasaan ditipu kusabab persaingan kusabab aranjeunna henteu ngartos aturan. 

Anu asup anu frustasi berpotensi ngaruksak suasana anu pikaresepeun tina kontes média sosial, malahan tiasa ngirim poténsial résiko hukum upami henteu dibahas leres.

Setélan Kontes Facebook

Naon waé metode atanapi aturan éntri - ngadaptar ngalangkungan email, resep halaman anjeun, ngirimkeun poto nganggo tulisan, ngajawab pertanyaan - pastikeun aranjeunna ditulis jelas sareng ditampilkeun jelas dimana anu ningali tiasa ningali.

Éta ogé ngabantosan upami pangguna terang kumaha anu bakal dipilih, sareng dinten anu aranjeunna tiasa diarepkeun diinpormasi (utamina upami hadiahna ageung, anjeun bakal mendakan komunitas panginten hariwang nguping pengumuman juara.) 

Ogé, pastikeun anjeun nuturkeun aturan sareng tungtunan masing-masing platform. Facebook ngagaduhan netepkeun aturan pikeun kompetisi sareng promosi dina platform na. Salaku conto, anjeun kedah jelas nyatakeun yén anjeun promosi sama sekali henteu disponsoran, didukung, dikelola ku atanapi dikaitkeun sareng Facebook

Pariksa aturan sareng kawijakan pikeun watesan anu sanés, sareng pastikeun anjeun mutahir sareng tungtunan anu paling anyar sateuacan diluncurkeun.

Tip gancang: Pikeun pitulung pikeun nyiptakeun aturan kontes, parios Wishpond's generator kontes aturan gratis.

Léngkah 5: Pilih Hadiah Anjeun

Conto Kontes Facebook BHU

Anjeun panginten mikir yén hadiah anjeun langkung ageung atanapi langkung trendy, langkung saé, tapi éta henteu kedah kitu. 

Nyatana, hadiah anjeun langkung mahal, langkung kamungkinan pikeun narik pangguna anu bakal ngiringan kontes anjeun murni pikeun hadiah, sareng henteu kalibet sareng mérek anjeun saatos kontes. 

Sabalikna, langkung saé milih hadiah anu caket sareng merk anjeun: produk atanapi jasa anjeun nyalira, atanapi hiburan di toko anjeun. Ieu bakal hartosna anjeun langkung kamungkinan kéngingkeun anu lebet anu leres-leres resep kana naon anu anjeun nawiskeun. 

Salaku conto, upami anjeun mérek kageulisan nawiskeun iPhone pangénggalna pikeun hadiah, anjeun sigana bakal kéngingkeun seueur entrant, panginten langkung ti upami anjeun nawiskeun ganti rugi atanapi rundingan gratis. 

Tapi sabaraha jalma anu asup tina grup anu mimiti tetep janten pengikut atanapi palanggan saatos hadiah anjeun parantos réngsé, atanapi sigana bakal janten pelanggan jangka panjang?

Gampang kacau ku nomer ageung sareng hadiah ageung, tapi pamikiran stratégi mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngamangpaatkeun kontes média sosial - anu langkung ageung henteu kedah langkung saé langkung hadé, tapi kampanye anu ditargetkeun sareng bijaksana henteu pernah runtah. 

Kanggo langkung seueur bacaan ngeunaan milih hadiah anjeun, baca:

Léngkah 6: Pra-promosi, Peluncuran & Promosi!

A teleb rencana pamasaran kedah kalebet ruang pikeun promosi kontes.

Kanggo dampak anu maksimal, panonton kedah waspada kana kontes sakedik sateuacan diluncurkeun, mudah-mudahan, bungah ngeunaan kasempetan pikeun lebet sareng meunang.

Gagasan pikeun pre-promosional kalebet:

  • Ngirim buletin email ka palanggan anjeun
  • Ngamajukeun kontes anjeun dina sidebars atanapi popup dina halaman wéb anjeun
  • Promosi dina saluran média sosial

Sakali kontes anjeun langsung, promosi anjeun kedah teras-terasan tetep semangat! 

A timer mundur mantuan ningkatkeun rasa urgency anjeun, ogé ngingetan jalma ngeunaan hadiah anjeun sareng nilaina. 

Timer Countdown Kontes Facebook

Pikeun leuwih lengkep, baca 7 Cara pikeun Épéktip Ningkatkeun Kontes Facebook Anjeun.

Léngkah 7: Candak Catetan

Sapertos naon waé, cara anu pangsaéna pikeun janten hadé dina ngajalankeun kontes nyaéta ngan saukur asup ka dinya sareng ngamimitian ngalakukeunana: diajar ti pemirsa sareng tim anjeun naon anu paling cocog pikeun anjeun sareng anu henteu.

Ngadamel catetan ngeunaan prosés sareng daérah pikeun ningkatna supados anjeun henteu ngulang deui kasalahan anu sami sareng sering. 

Jeung tukang, tapi anu paling penting - seneng-seneng! Dina kontes anu dijalankeun sacara hadé, pemirsa anjeun aktipitas, sareng anjeun kedah ogé. Ngarasakeun pengikut anyar anjeun sareng nomer énggal: anjeun nampi!

Ngaraos terinspirasi? Teu aya tungtungna jinis kontes anjeun tiasa ngajalankeun: video, poto, rujukan, pimpinan sareng seueur deui. Ngaraos terinspirasi? Kop kana halaman wéb Wishpond kanggo langkung seueur! Parangkat lunak pamasaranna matak ngamudahkeun pikeun nyiptakeun sareng ngajalankeun kontes anu suksés, sareng ngalacak analitik sareng Dursasana.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.