Kumaha Ngamankeun WordPress dina 10 Léngkah Gampang

Kumaha Ngamankeun Halaman Wéb WordPress anjeun

Naha anjeun terang yén langkung ti 90,000 peretas diusahakeun unggal menit dina situs WordPress sacara global? Nya, upami anjeun gaduh halaman wéb anu didukung ku WordPress, stat éta kedah hariwang anjeun. Henteu janten masalah naha anjeun ngajalankeun usaha skala leutik. Peretas henteu ngabentenkeun dumasar kana ukuran atanapi pentingna halaman wéb. Aranjeunna ngan ukur milarian kerentanan naon waé anu tiasa dieksploitasi pikeun kauntunganana.

Anjeun panginten naros - naha hacker nargétkeun situs WordPress sanés? Naon anu aranjeunna hasilkeun ku ngalibetkeun kagiatan jahat sapertos kitu? 

Hayu urang terangkeun.

Naha hacker Sasar Situs WordPress?

Naha dina WordPress atanapi platform anu sanés; teu aya halaman wéb anu aman tina peretas. Janten paling platform CMS populér, Situs WordPress mangrupikeun karesep peretas. Ieu anu dilakukeun ku aranjeunna:

  • Panggihan anyar vulnerabilities kaamanan, anu kawilang gampang dipanggihan dina situs anu langkung alit. Sakali peretas diajar ngeunaan kalemahan atanapi kerentanan naon waé, aranjeunna tiasa nganggo élmuna pikeun sasaran halaman wéb anu langkung ageung sareng nyababkeun langkung seueur karusakan.
  • Alihan pangunjung anjeun kana halaman wéb anu teu dipénta. Ieu alesan umum pikeun nargétkeun situs patalimarga tinggi, salaku hasil tina situs wéb anu asli tiasa kaleungitan sadayana pangguna na kana halaman wéb anu curiga.
  • Ngahasilkeun artos atanapi ngahasilkeun panghasilan tina ngajual produk kontraband dina situs asli atanapi ngalangkungan varian malware sapertos ransomware atanapi penambangan crypto.
  • Kengingkeun aksés ka intéléktual atanapi data rahasia sapertos data nasabah, data bisnis swasta, atanapi rékaman kauangan perusahaan. Peretas tiasa neraskeun ngajual data anu dipaling ieu ku artos atanapi ngagunakeunana kanggo sagala kauntungan kalapa anu henteu adil.

Ayeuna urang terang kumaha peretas tiasa nguntungkeun tina peretasan atanapi kompromi anu suksés, hayu urang teraskeun ngabahas sapuluh cara anu parantos diuji ngamankeun situs WordPress.

10 Métode Kabuktian Ngamankeun Situs anjeun

Kabeneran pikeun WordPress, aya sababaraha cara anu tiasa anjeun anggo pikeun ningkatkeun kaamanan halaman wéb. Bagéan anu pangsaéna ngeunaan metode ieu nyaéta kalolobaanana henteu rumit sareng tiasa dilaksanakeun ku pangguna WordPress anu anyar. Janten, hayu urang ngamimitian. 

Léngkah 1: Perbarui Inti WordPress anjeun sareng Plugins sareng Téma

Versi WordPress anu tinggaleun jaman, sareng plugins sareng téma anu lami mangrupikeun alesan umum pikeun situs WordPress diretas. Peretas sering ngamanpaatkeun bug anu aya hubunganana sareng kaamanan di WordPress sateuacanna sareng versi plugin / téma anu masih dijalankeun dina seuseueurna situs WordPress.

Pangawal anjeun tina ancaman ieu nyaéta sacara rutin ngamutahirkeun vérsi Core WordPress anjeun sareng ngapdet kana édisi panganyarna tina plugins / téma anu dipasang. Pikeun ngalaksanakeun ieu, boh aktipkeun pungsi "Pembaruan Otomatis" dina akun admin WordPress anjeun atanapi cokot sadaya plugins / téma anu dipasang ayeuna.

Lengkah 2: Anggo Perlindungan Firewall 

Peretas sering nyebarkeun bot otomatis atanapi pamundut IP kanggo kéngingkeun aksés kana situs WordPress. Upami aranjeunna suksés ngalangkungan metoda ieu, peretas tiasa nyababkeun karusakan maksimum dina situs mana waé. Firewall halaman wéb diwangun pikeun ngaidéntifikasi pamundut IP tina alamat IP anu curiga sareng ngahalangan pamundut sapertos sateuacan aranjeunna dugi ka wéb.

firewall
Firewall. Konsép kaamanan inpormasi. Konsép téknologi terasing dina bodas

 Anjeun tiasa nerapkeun perlindungan firewall pikeun halaman wéb anjeun ku milih pikeun:

  • Firewall internal - ti perusahaan wéb anjeun
  • Firewall basis awan - diayakeun dina platform awan luar
  • Firewall basis plugin - anu tiasa dipasang dina situs WordPress anjeun

Léngkah 3: Scan sareng Hapus Malware Sakur Malware

Peretas tetep ngagaduhan varian malware anu inovatif pikeun kompromi situs. Sanaos sababaraha malware tiasa sacara instan nyababkeun karusakan anu ageung sareng leres-leres ngalumpuhkeun halaman wéb anjeun, anu sanésna langkung rumit sareng sesah dideteksi bahkan sababaraha dinten atanapi minggu. 

Perlindungan anu pangsaéna pikeun ngalawan malware nyaéta sacara rutin scan situs wéb anjeun pikeun inféksi naon waé. Plugins kaamanan WordPress top sapertos MalCare sareng WordFence anu saé pikeun deteksi mimiti sareng ngabersihan malware. Plugins kaamanan ieu gampang dipasang sareng ngaéksekusi bahkan pikeun pangguna anu sanés téknis.

malware

Léngkah 4: Anggo Host Wéb anu Aman sareng Terpercaya 

Salaku tambahan kana versi WordPress anu luntur sareng plugins / téma, setélan wéb hosting gaduh sebutkeun penting dina kaamanan halaman wéb anjeun. Misalna, peretas sering nargétkeun halaman wéb dina platform hosting anu dibagikeun anu ngabagi server anu sami diantara sababaraha situs wéb. Sanaos dibagi-bagi hosting hemat biaya, peretas tiasa gampang ngainféksi hiji halaman wéb anu di host teras nyebarkeun inféksi ka sadaya halaman wéb anu sanés.

Janten di sisi anu aman, milih rencana wéb hosting kalayan fitur kaamanan terpadu. Nyingkahan host anu dibagi sareng, tibatan, milari hosting WordPress berbasis VPS atanapi dikelola.

Léngkah 5: Candak Cadangan lengkep dina Situs WordPress anjeun

Cadangan halaman wéb tiasa janten penyelamat upami aya hubunganana sareng halaman wéb anjeun. Cadangan WordPress nyimpen salinan halaman wéb sareng file database anjeun di lokasi anu aman. Upami aya peretasan anu suksés, anjeun tiasa sacara gampang mulangkeun file cadangan kana halaman wéb anjeun sareng nganormalkeun operasina.

Cadangan WordPress tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, tapi téknik anu pangsaéna pikeun pangguna anu sanés téknis nyaéta ngalangkungan plugins cadangan sapertos BlogVault atanapi BackupBuddy. Gampang dipasang sareng dianggo, plugins cadangan ieu tiasa ngajadikeun otomatis kagiatan anu aya hubunganana sareng cadangan supados anjeun tiasa tetep fokus kana tugas sadidinten anjeun.

Léngkah 6: Ngajaga Halaman Login WordPress anjeun

Diantara halaman halaman wéb anu paling umum anu ditargetkeun ku hacker, halaman login WordPress anjeun tiasa nyayogikeun aksés gampang kana akun anu paling rahasia anjeun. Ngagunakeun serangan kakuatan kasar, hacker nyebarkeun bot otomatis anu sababaraha kali nyobian kéngingkeun aksés ka akun "admin" WordPress anjeun ngalangkungan halaman login.

Aya sababaraha cara ngajaga halaman login anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa nyumputkeun atanapi ngarobih URL halaman login standar anjeun, anu biasana www.mysite.com/wp-admin. 

Plugins halaman Login WordPress anu populér sapertos "Theme My Login" ngamungkinkeun anjeun nyumputkeun (atanapi ngarobih) halaman login anjeun kalayan gampang.

Lengkah 7: Cabut pamasangan Plugins sareng Téma anu Henteu Dianggo atanapi Henteu Diaktipkeun

Sakumaha didadarkeun di tadi, plugins / téma tiasa nyayogikeun gerbang gampang pikeun peretas pikeun nyieun karusuhan sareng situs WordPress anjeun. Ieu sami leres pikeun plugins sareng téma anu henteu dianggo atanapi henteu aktip. Upami anjeun parantos masang sajumlah ageung ieu dina situs anjeun sareng henteu nganggo deui, disarankeun dihapuskeun atanapi gentos ku plugins / téma anu langkung fungsional.

Kumaha anjeun ngalakukeun ieu? Login kana akun WordPress anjeun salaku admin pangguna sareng ningali daptar plugins / téma anu dipasang ayeuna. Hapus sadaya plugins / téma anu henteu aktip deui.

Léngkah 8: Paké Sandi Kuat

Kedah henteu ieu janten écés? Acan, urang masih gaduh kecap konci lemah sapertos password jeung 123456 keur dipaké. Peretas umumna ngamangpaatkeun kecap konci lemah pikeun ngajalankeun serangan kakuatan kasar.

sandi kuat

Pikeun sadaya pangguna WordPress anjeun, laksanakeun sababaraha tungtunan. Anggo kecap akses sahenteuna 8 karakter, sareng kombinasi aksara ageung sareng aksara alit, alfanumérik, sareng karakter khusus. Ukuran kaamanan tambahan nyaéta pikeun ngarobih kecap akses WordPress anjeun sahenteuna tilu bulan sakali.

Léngkah 9: Kéngingkeun Sértipikat SSL pikeun Halaman Wéb anjeun

Pondok pikeun Secure Socket Layer, sertifikasi SSL mangrupikeun kedah mutlak pikeun unggal halaman wéb, kalebet situs WordPress. Naha éta dianggap langkung aman? Unggal halaman wéb anu disertifikasi SSL énkripsi inpormasi anu dialirkeun antara wéb sareng panyungsi pangguna. Ieu ngajantenkeun langkung tangguh pikeun peretas ngahalangan sareng maok data rahasia ieu. Naon deui? Halaman wéb ieu ogé dipikaresep ku Google sareng nampi a réngking Google langkung luhur.

ngamankeun https ssl
Alamat internét dijagaan nunjukkeun dina layar LCD.

Anjeun tiasa kéngingkeun sertipikat SSL ti panyadia host wéb anu hosting situs anjeun. Lain, anjeun tiasa masang alat sapertos Hayu Énkripsi dina halaman wéb anjeun pikeun sertipikat SSL.

Léngkah 10: Anggo Hardening Halaman Wéb WordPress 

Ukuran akhirna nyaéta nyebarkeun ukuran pengerasan situs web anu ditetepkeun ku WordPress. Ngalereskeun Halaman Wéb WordPress ngawengku sababaraha léngkah anu kalebet:

  • Nganonaktipkeun fitur éditan file kanggo nyegah asupna kode jahat dina file WordPress penting anjeun
  • Nganonaktipkeun palaksanaan file PHP anu nyegah peretas ngaeksekusi file PHP anu ngandung kode jahat
  • Nyumput versi WordPress anu nyegah peretas mendakan versi WordPress anjeun sareng milari kerentanan naon waé
  • Nyumputkeun file wp-config.php sareng .htaccess anu biasa dianggo ku hacker pikeun ngarusak situs WordPress anjeun

Kasimpulanana

Teu aya situs WordPress, ageung atanapi alit, leres-leres aman tina peretas sareng malware. Nanging, anjeun pasti tiasa ningkatkeun skor kaamanan ku nuturkeun masing-masing tina sapuluh ukuran ieu anu ditetélakeun dina tulisan ieu. Léngkah-léngkah ieu gampang dilaksanakeun sareng henteu meryogikeun élmu téknis anu canggih.

Pikeun ngajantenkeun langkung gampang, kaseueuran plugins kaamanan ngahijikeun seueur fitur ieu, sapertos panyalindungan firewall, scanning anu dijadwalkeun, panyabutan malware, sareng situs wéb dina produkna. Kami ngarékoméndasikeun pisan pikeun ngajantenkeun kaamanan halaman wéb mangrupikeun bagian integral tina anjeun daptar pangropéa halaman wéb

Hayu urang terang naon anu anjeun mikirkeun daptar ieu. Naha urang parantos sono kana sagala langkah kaamanan anu penting anu kedah mutlak? Hayu urang terang dina koméntar anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.