Kumaha Nyiapkeun Lampu 3-Titik pikeun Pidéo Langsung anjeun

Pidangkeun 3-Point Lighting

Kami parantos ngalakukeun sababaraha pidéo Facebook Live pikeun panggunaan klien kami Switcher Studio sareng leres-leres resep kana platform streaming multi-video. Salah sahiji daérah anu kuring badé ningkatkeun nyaéta lampu kami. Abdi sakedik pemula pidéo nalika ngeunaan strategi ieu, janten kuring bakal teraskeun pikeun ngapdet catetan ieu dumasar kana umpan balik sareng tés. Kuring diajar satu ton ti para profesional di sakuriling kuring ogé - sababaraha anu kuring bagikeun di dieu! Aya ogé seueur sumber daya anu hébat online.

Kami ngagaduhan langit-langit 16 kaki di studio kami sareng lampu caah banjir LED anu luar biasa dina lalangit. Hasilna bayangan anu dahsyat (nunjuk langsung ka handap) ... janten kuring konsultasi sareng videografer kami, AJ tina Bioskop Ablog, pikeun nyiptakeun solusi anu tiasa dijangkau, dibabawa.

AJ ngajarkeun kuring ngeunaan pencahayaan 3-titik sareng kuring ngajempolan kumaha lepatna kuring ngeunaan lampu. Kuring salawasna mikirkeun solusi anu pangsaéna nyaéta lampu LED anu dipasang dina kaméra ngarah langsung ka saha waé anu diwawancara. Salah. Masalah sareng lampu langsung di payuneun subjek nyaéta yén éta leres-leres ngumbah dimensi wajah tibatan muji aranjeunna.

Naon Lampu 3-Titik?

Tujuanana pikeun pencahayaan 3-titik nyaéta nyorot sareng aksen ukuran poko dina video. Ku cara nempatkeun lampu sacara strategis di sakitar subjek, masing-masing sumber nyinaran diménsi misah tina subjek sareng nyiptakeun pidéo kalayan jangkungna, lébar, sareng jerona anu langkung ageung ... sadayana bari ngaleungitkeun kalangkang anu teu katingali.

Cahaya tilu titik mangrupikeun téknik anu paling sering dianggo pikeun nyayogikeun cahaya hébat dina pidéo.

Tilu Lampu dina Lampu 3-Titik nyaéta:

Diagram Lampu Pidéo 3-Titik

  1. Cahaya konci - ieu lampu primér sareng biasana aya di katuhu atanapi kénca kaméra, 45 ° ti dinya, nunjuk 45 ° ka handap dina subjek. Pamakéan diffuser diperyogikeun upami bayanganna sesah teuing. Upami anjeun di luar rohangan anu caang, anjeun tiasa nganggo panonpoé salaku lampu konci anjeun.
  2. Eusian Lampu - lampu eusian ngagenclang dina subjek tapi tina sudut sisi pikeun ngirangan bayangan anu dihasilkeun ku lampu konci. Éta biasana sumebar sareng sakitar satengah kacaangan lampu konci. Upami lampu anjeun teuing caang sareng ngahasilkeun langkung bayangan, anjeun tiasa nganggo pemantul pikeun ngalemeskeun lampu - nunjuk lampu eusian dina pemantul sareng ngagambarkeun cahaya anu sumebar dina subjek.
  3. Lampu Deui - ogé katelah pasisian, rambut, atanapi lampu taktak, lampu ieu ngagurilep dina poko ti tukang, ngabédakeun topik ti tukang. Sababaraha urang nganggo éta ka gigir kanggo ningkatkeun rambut (katelahna najongna). Seueur videografer nganggo a monol éta sacara langsung fokus tibatan overhead anu kacida sumebar.

Pastikeun ninggalkeun sababaraha jarak antara subjek anjeun sareng latar tukang supaya pemirsa anjeun museur ka anjeun tibatan lingkungan anjeun.

Kumaha Nyiapkeun Lampu 3-Titik

Ieu mangrupikeun pidéo anu hébat sareng inpormatip tentang kumaha cara leres nyetél pencahayaan 3-titik.

Disarankeun Lampu, Suhu Warna, sareng Diffusers

Atas rekomendasi ti videographer kuring, kuring ngagaleuh ultra-portabel Lampu Aputure Amaran LED sareng 3 ti kit diffuser ibun. Lampu-lampuna tiasa dipasihan langsung ku dua bungkus batré atanapi dicolokkeun ku catu daya anu ngiringan. Kami malah ngagaleuh roda supados urang tiasa gampil muterkeun di sakitar kantor sakumaha diperyogikeun.

Aputure Amaran LED Lampu Kit

Lampu ieu nyayogikeun nyaluyukeun suhu warna. Salah sahiji kasalahan anu dilakukeun ku videographers énggal nyaéta nyampur suhu hawa. Upami anjeun aya di kamar anu hurung, anjeun panginten hoyong mareuman lampu di dinya pikeun ngahindaran benturan suhu warna. Kami netepkeun tutup blinds kami, mareuman lampu overhead, sareng nyetél lampu LED kami ka 5600K kanggo nyayogikeun hawa anu tiis.

Aputure Frost diffuser

Kami ogé bakal masang lampu studio video lemes overhead di luhur méja podcasting kami sahingga urang tiasa langsung nembak podcast kami liwat Facebook Live sareng Youtube Live. Ieu mangrupikeun padamelan konstruksi sabab urang kedah ngawangun pigura pendukung ogé.

Lampu Aputure Amaran LED Frost Diffuser Kit

Panyingkepan: Kami nuju nganggo tautan afiliasi Amazon kami dina pos ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.