Kumaha Lacak 404 Halaman Teu Kapendakan Kasalahan dina Google Analytics

Kumaha cara ngalacak 404 Halaman Teu Kapendakan Kasalahan dina Google Analytics

Kami gaduh palanggan ayeuna anu rengking na parantos nyerep akhir-akhir ieu. Nalika urang teraskeun ngabantosan aranjeunna ngalereskeun kasalahan anu didokumentasikeun dina Google Search Console, salah sahiji masalah anu pikasieuneun nyaéta Page 404 teu Kaca kasalahan. Nalika perusahaan migrasi situs, sababaraha kali aranjeunna nempatkeun struktur URL énggal kana halaman sareng halaman-halaman lami anu baheula aya teu aya deui.

Ieu masalah ageung nalika ngeunaan search engine optimization. Otoritas anjeun sareng mesin pencari ditangtukeun ku sabaraha jalma anu ngaitkeun kana situs anjeun. Henteu kakantun kaleungitan sadaya patalimarga ngarujuk tina tautan éta anu aya di saluruh wéb anu nunjuk kana halaman-halaman éta.

Kami nyerat ngeunaan kumaha kami ngalacak, ngabenerkeun, sareng ningkatkeun peringkat organik tina situs WordPress na dina artikel ieu… Tapi upami anjeun teu ngagaduhan WordPress (atanapi bahkan upami anjeun gaduh), anjeun bakal mendakan pitunjuk ieu ngabantosan pikeun ngaidentipikasi sareng teras ngalaporkeun halaman anu teu aya dina situs anjeun.

Anjeun tiasa ngalakukeun ieu sacara gampang di Google Analytics.

Léngkah 1: Pastikeun Anjeun gaduh Halaman 404

Ieu sigana rada belet, tapi upami anjeun parantos ngawangun platform atanapi nganggo sababaraha jinis sistem manajemen kontén anu henteu ngahijikeun 404 halaman, pangladén wéb anjeun ngan saukur bakal ngalayanan halaman. Sareng ... kumargi teu aya kode Google Analytics dina halaman éta, Google Analytics bahkan moal ngalacak naha jalma henteu nganiaya halaman anu teu kapendak.

Tip Pro: Henteu unggal "Halaman Teu Kapendak" nyaéta anu nganjang. Seringna, daptar 404 halaman anjeun pikeun situs anjeun bakal janten halaman dimana peretas nyebarkeun bot pikeun ngorondang halaman anu dikenal kalayan liang kaamanan. Anjeun bakal ningali seueur sampah dina 404 halaman anjeun. Abdi condong milari saleresna halaman anu panginten dihapus sareng henteu pernah dialihkeun leres.

Léngkah 2: Milarian Judul Halaman Halaman 404 Anjeun

Judul halaman 404 anjeun panginten sanés "Halaman Teu Kapendak". Pikeun instansi, dina situs abdi Halaman judulna "Uh Oh" sareng kuring gaduh témplat khusus diwangun pikeun nyobaan batur balik ka tempat aranjeunna tiasa milarian atanapi mendakan inpormasi anu aranjeunna milari. Anjeun peryogi judul halaman éta sahingga anjeun tiasa nyaring laporan dina Google Analytics sareng kéngingkeun inpormasi pikeun URL halaman ngarujuk anu leungit.

Léngkah 3: Saring Laporan Halaman Google Analytics Anjeun Kana Halaman 404 Anjeun

jero Paripolah> Eusi Loka> Sadaya Halaman, anjeun bakal hoyong milih Page Judul lajeng klik maju tautan pikeun ngalakukeun saringan khusus:

Eusi Situs> Sadaya Halaman> Saringan Lanjut = Judul Halaman

Ayeuna kuring parantos ngahususkeun halaman kuring ka halaman 404 kuring:

Hasil Saringan Canggih di Google Analytics

Léngkah 5: Tambahkeun Diménsi Menengah Halaman

Ayeuna, urang kedah nambihan dimensi supados urang tiasa leres-leres ningali halaman URL anu nyababkeun 404 Halaman Teu Kapendakan Kasalahan:

Tambahkeun Diménsi Menengah = Halaman

Ayeuna Google Analytics nyayogikeun kami daptar 404 halaman anu teu kapendak:

404 Halaman Teu Kapendak Hasil

Léngkah 6: Simpen sareng Jadwalkeun Laporan Ieu!

Ayeuna anjeun parantos nyetél laporan ieu, pastikeun yén anjeun leres Simpen ieu. Salaku tambahan, kuring bakal ngajadwalkeun laporan dina mingguan dina Excel Format supados anjeun tiasa ningali tautan naon anu kedah diperhatoskeun langsung!

google analytics ngajadwalkeun laporan ieu

Upami perusahaan anjeun peryogi bantosan, pasihan terang abdi! Kuring ngabantosan seueur perusahaan sareng migrasi kontén, alihan, sareng ngaidentipikasi masalah sapertos kieu.

5 Komentar

  1. 1

    Kuring ogé ngamutahirkeun ieu pikeun dianggo dina footer WordPress:
    lamun (is_page_template ('404.php') ) {

    _gaq.push (['_trackEvent', '404', document.referrer, document.location.pathname]);

  2. 2
  3. 4

    Hello Douglas,

    Kuring geus Nyanghareupan kasalahan dina analytics google kuring, nalika kuring nyoba login kalawan akun abdi lajeng nembongkeun "kaca teu kapanggih". Kumaha carana abdi tiasa ngalereskeun kasalahan ieu? ?. Punten wartosan abdi.

    • 5

      Kaula teu yakin naon ieu bisa jadi. Éta sigana anjeun gaduh masalah auténtikasi dimana anjeun kedah mupus cookies anjeun. Coba log in dina jandela pribadi. Upami éta henteu jalan, kuring bakal ngahubungi dukungan Google Analytics.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.