Lacak Sababaraha Pangarang nganggo Google Analytics

Google Analytics

Dina sababaraha situs panulis, unggal panulis tiasa ngirim tulisan dina sababaraha kategori, ampir teu mungkin pikeun ngaidentipikasi masing-masing kontribusi panulis pikeun strategi umum loka éta. Kuring ngalakukeun sababaraha tés sareng anu anyar ieu sareng ngaidéntifikasi cara saderhana pikeun ngukur patalimarga ku masing-masing pangarang.

Google Analytics ngagaduhan kamampuan pikeun ngalacak tambahan maya halaman. Ieu ilaharna dimangpaatkeun pikeun ngalacak tautan ka luar kana iklan atanapi seruan ka halaman badarat. Nanging, ku ngan saukur ngamanipulasi kode Google Analytics anjeun dina halaman halaman tunggal anjeun, anjeun tiasa ngalacak popularitas pangarang masing-masing.

Kodeu GA has dina hiji halaman sapertos kieu:

var pageTracker = _gat._getTracker ("UA-XXXXXX-X"); pageTracker._initData (); pageTracker._trackPageview ();

Anjeun tiasa ngalebetkeun pandangan halaman 'virtual' ku nambihan ieu:

var pageTracker = _gat._getTracker ("UA-XXXXXX-X"); pageTracker._initData (); pageTracker._trackPageview ("/ ku / panulis /Douglas Karr"); pageTracker._trackPageview ();

Pikeun ngaropea pikeun WordPress:

var pageTracker = _gat._getTracker ("UA-XXXXXX-X"); pageTracker._initData (); pageTracker._trackPageview (? / panulis / ?); pageTracker._trackPageview ();

Update: Sababaraha koméntator nunjukkeun yén éta henteu jalan - kuring kedah nambihan anu kawéntar Loop WordPress di!

Ieu ngan bakal ngamuat tinjauan halaman anu diperyogikeun dina halaman Single Post. Anjeun panginten badé manjangkeun ieu pikeun ngawas tulisan anu mimiti dina halaman bumi ogé, tapi ieu sahenteuna ngamimitian. Dina Google Analytics, anjeun tiasa muka Laporan Eusi sareng ngan saukur tapis ku "/ Panulis /" pikeun kéngingkeun daptar sadaya pangarang sareng pandangan halaman anu pakait, tingkat mumbul, waktos dina halaman, sareng konvérsi.

Ayeuna anjeun tiasa ngamimitian ngaganjar panulis anjeun pikeun sumbangan anu sabenerna anu aranjeunna bawa ka organisasi anjeun! Hayu atuh terang upami anjeun ngagaduhan masalah nganggo WordPress - Kuring nyerat kode sareng henteu nguji éta.

16 Komentar

  1. 1

    Oh, NICE! Kuring teu acan gaduh sababaraha pangarang dina blog kuring, tapi pasti bakal tetengger ieu nalika éta kedah lumangsung. Tips hébat!!

  2. 2
    • 3

      Hey yawza!

      Cara panggampangna, ngagunakeun métode di luhur nyaéta pikeun muka laporan eusi na filter ku "/ pangarang /". Dina titik éta, anjeun tiasa surélék laporan ka diri mingguan. Google Analytics ngalakukeun padamelan anu saé pikeun nyimpen saringan dina laporan anu dikirimkeun ku email (Kuring ngarepkeun aranjeunna bakal ngantepkeun nyimpen laporan sapertos kitu!).

      Doug

  3. 4

    Kuring parantos nyobian masang Kode anjeun tapi henteu tiasa dianggo pikeun kuring. Abdi gaduh 4 pangarang Dina Blog WordPress Abdi sareng ieu mangrupikeun kode anu ku kuring dipasang sateuacan tag dina template kuring

    var gaJsHost = (("HTTPS:" == document.location.protocol) ? "Https://ssl.": "http: // www.");
    document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js'type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    coba {
    var pageTracker = _gat._getTracker("UA-XXXXXX-X");
    pageTracker._initData();

    pageTracker._trackPageview(?/author/?);

    pageTracker._trackPageview();
    } nyekel (salah) {}

    Abdi parantos ngagentos UA-XXXXXX-X sareng ID abdi…. Punten wartosan kuring naha kode kuring leres atanapi salah.

    Nalika kuring ningali sumberna, kuring ngan ukur ningali hiji pangarang anu ditampilkeun. Sareng kanggo inpormasi anjeun Kuring henteu nganggo plugin WordPress naon waé.

    Punten bantosan! Abdi peryogi ieu parah ..

    hatur nuhun

  4. 5

    Kuring yakin yén métode tracking ngan bakal bisa dipaké lamun struktur permalink anjeun kaasup panulis. milik abdi teu jadi kumaha abdi tiasa lagu pageviews pikeun pangarang husus nalika struktur url abdi http://www.mysite.com/month/day/posttitle?

    Naha kodeu tiasa dirobih nganggo fungsi _setVar?

    Kuring geus diusahakeun kodeu handap:

    var pageTracker = _gat._getTracker("UA-XXXXXXX-X");

    pageTracker._setVar(??);

    pageTracker._trackPageview();

    tapi Kaula teu yakin kana éta kuring ngartos kumaha fungsi nu ngoperasikeun atawa lamun éta jalan. Abdi anyar dina ieu.

    • 6

      Kuring yakin kuring terang naon masalahna, anjeun WAJIB mungkus php dina loop WordPress. Hanjakalna, WordPress henteu ngabédakeun naha éta halaman tunggal atanapi henteu. Kaula bade ngamutahirkeun kode dina pos blog.

  5. 7

    pikeun nambihan kana koméntar tilik kuring…

    Masalah anu kuring gaduh nyaéta kedah disebat dina Loop tapi biasana anjeun nempatkeun GATC dina footer atanapi header, sanés dina unggal file template anu gaduh loop. Pikiran?

    • 8

      Matt - Jigana anjeun jeung kuring lumangsung dina respon dina waktos anu sareng, eta kudu jadi dina loop anu. Kuring geus dirobah kode jeung yakin loop bakal tetep fungsi luar awak jeung di footer nu. Éta sigana tiasa disederhanakeun ku netepkeun variabel dina loop normal teras nyauran éta tina footer.

      Sababaraha koméntar parantos diuji - urang bakal ningali upami ieu jalanna saé! Abdi tiasa ningali éta ngalambatkeun halaman, sanaos.

      Doug

  6. 9
  7. 10

    Masih ngantosan kode anyar anjeun…. Douglas . Kuring pikir Anjeun kedah kalebet kalebet tag IF Lain pikeun halaman bumi sareng halaman pos Tunggal…. nyobaan sorangan tapi teu hasil...

  8. 11

    Ieu wawasan hébat dina pamakéan GA. Kuring pasti bakal babagi ieu kalawan klien kuring. Hatur nuhun pikeun ngeposkeun ieu. Lucuna kumaha urang gampang poho yén Javascript bisa dimanipulasi nalika urang jadi sibuk nambahkeun kode ka kaca!

    TGP - Saleresna Tulisan Hebat!

    batu

  9. 12

    Kuring geus coba kode ieu dina joomla.

    saatos 2 dinten stat… Kuring ngan ningali /autor/saurang pangarang dina stat kuring. Kuring teu ningali uri nyata kaca deui.

  10. 13

    Janten, naon putusan di dieu? I am pisan intrigued kalawan kode ieu tapi kuring teu boga kamar pikeun kasalahan. Douglas, naon kecapna? Kuring henteu ningali seueur obrolan saatos pos terakhir anjeun ngeunaan kasuksésan / henteu.

    Hatur nuhun sareng ide anu saé!

  11. 14

    Putusan nyaéta yén éta 50% tina solusi, Ross! Anjeun kedah netepkeun panulis dina Loop… upami anjeun ngalakukeun, éta bakal leres-leres ngirimkeun inpormasi panulis ka Google. Sanajan kitu, Google geus saprak robah éta data newak tur ngidinan leuwih ti hiji variabel ayeuna ... jadi kuring bakal abandon metoda ieu sakabehna. Abdi badé nyobian nyerat susulan!

  12. 15

    Hejo Douglas,
    Kuring ogé milarian solusi pikeun ngalacak eusi khusus pangarang dina WordPress nganggo GA. Abdi hoyong ningali versi anu diropéa tina kode ieu kusabab kuring peryogi pikeun salah sahiji blog multi-pangarang kuring. Naha anjeun tiasa nyerat susulan? Kuring bakal nyerat ngeunaan éta sareng masihan anjeun sababaraha prop. 🙂 Hatur nuhun pikeun wawasan anu saé sapertos biasa.

  13. 16

    Hatur nuhun pikeun reply gancang Doug, Abdi ngarep pisan ningali update mun anjeun boga momen. Cheers dina pos hébat sarta followup hébat!

    Ross Dunn

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.