Kumaha Lacak Pangiriman Bentuk Elementor dina Acara Google Analytics nganggo JQuery

Kumaha Lacak Kintunan Formulir Elementor dina Acara Google Analytics

Kuring parantos damel dina situs WordPress klien pikeun sababaraha minggu ka pengker anu ngagaduhan sababaraha kompleksitas. Aranjeunna nganggo WordPress kalayan integrasi pikeun ActiveCampaign pikeun ngamumule lead sareng a Zapier integrasi ka Ngajual Zendesk via Formulir Elementor. Éta sistem anu saé… ngamimitian kampanye netes ka jalma anu nyungkeun inpormasi sareng ngadorong ngarah ka wakil penjualan anu pas nalika dipénta. Abdi estu kagum kana kalenturan bentuk Elementor sareng tampilan sareng anu raos.

Léngkah pamungkas nyaéta nyayogikeun dasbor analytics pikeun klien ngalangkungan Google Analytics anu nyayogikeun aranjeunna kinerja bulan-langkung-bulan dina kiriman formulir. Aranjeunna gaduh Google Tag Manager anu dipasang, janten urang parantos néwak transaksi e-commerce sareng kagiatan ningali YouTube dina situs.

Kuring ngalakukeun sababaraha usaha pikeun ngamangpaatkeun DOM, pemicu, sareng kajadian dina Google Tag Manager pikeun néwak kiriman formulir anu suksés pikeun Elementor tapi henteu ngagaduhan tuah nanaon. Kuring nguji seueur cara anu béda pikeun ngawas halaman, ningali pesen kasuksésan anu bakal dipiceun via AJAX sareng éta ngan ukur henteu jalan. Janten ... Kuring milarian sababaraha milarian sareng mendakan solusi anu saé tina Tracking Chef, disebatna Pelacakan formulir Elementor Bulletproof sareng GTM.

Naskahna ngamangpaatkeun jQuery sareng Google Tag Manager pikeun ngadorong Acara Google Analytics nalika formulir parantos hasil dikintunkeun. Kalayan sababaraha éditan alit sareng hiji perbaikan sintaksis, kuring ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun. Kieu kode na:

<script>
jQuery(document).ready(function($) {
    $(document).on('submit_success', function(evt) {
      window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      window.dataLayer.push({
            'event': 'ga_event',
            'eventCategory': 'Form ',
            'eventAction': evt.target.name,
            'eventLabel': 'Submission'
        });
    });
});
</script>

Éta lumayan akalna, milari kasuksésan kaluman, teras lulus wujud salaku katégori, nyaéta nami tujuan salaku Aksi, sareng kapatuhan sakumaha labélna. Ku nyieun target programmatic, anjeun ngan saukur tiasa gaduh kode ieu dina footer unggal halaman pikeun niténan hiji kaluman formulir. Janten ... nalika anjeun nambihan atanapi ngarobih formulir, anjeun moal kedah hariwang ngeunaan ngapdet skrip atanapi nambihan kana halaman anu sanés.

Pasang Naskah Liwat Elementor Custom Code

Upami anjeun agénsi, Abdi nyarankeun pisan pamutahiran anu teu terbatas sareng ngamangpaatkeun Elementor pikeun sadaya palanggan anjeun. Éta platform anu padet sareng jumlah integrasi pasangan terus ningkat. Pasangan sareng Plugin sapertos Kontak Bentuk DB sareng anjeun ogé tiasa ngumpulkeun sadayana kiriman formulir anjeun.

Elementor Pro ngagaduhan pilihan manajemén skrip anu hadé diwangun langsung. Kieu kumaha anjeun tiasa ngalebetkeun kode anjeun:

Kode Adat Elementor

  • arahkeun ka Elementor> Kode Khusus
  • Sebutkeun kode anjeun
  • Atur lokasi, dina hal ieu tungtungna tag awak.
  • Setel prioritas upami anjeun gaduh langkung ti hiji skrip anu anjeun badé selapkeun sareng atur urutanana.

Pangiriman Formulir Elementor ka Acara GA via GTM

  • Pencét pembaruan
  • Anjeun bakal dipenta pikeun netepkeun kondisina sareng set kana standar sadaya halaman.
  • Segerkeun cache anjeun sareng skrip anjeun langsung!

Pratinjau Google Tag Manager Integrasi anjeun

Google Tag Manager ngagaduhan mékanisme anu saé pikeun nyambungkeun kana conto peramban sareng leres-leres uji coba kode anjeun pikeun niténan naha variabelna dikirim leres atanapi henteu. Ieu penting sabab Google Analytics sanés sacara real-time. Anjeun tiasa uji sareng uji sareng uji sareng leres-leres frustasi yén data henteu muncul dina Google Analytics upami anjeun henteu sadar ieu.

Kuring moal nyayogikeun tutorial di dieu ngeunaan kumaha carana sawangan sareng debug Google Tag Manager… Abdi badé nganggap anjeun terang. Kuring tiasa ngalebetkeun formulir kuring dina halaman tés anu nyambung sareng ningali data anu didorong kana data GTM sakumaha mistina:

lapisan data manajer tag google

Dina hal ieu, katégori éta dikodekeun salaku Formulir, targétna nyaéta formulir Kontak Kami, sareng labélna nyaéta Kiriman.

Dina Google Tag Manager Siapkeun Variabel Data, Acara, Pemicu, sareng Tag

Léngkah pamungkas pikeun ieu nyaéta nyetél Google Tag Manager pikeun néwak variabel-variabel éta sareng kirimkeun ka Google Analytics Tag anu parantos disetél pikeun hiji acara. Elad Levy wincikan léngkah-léngkah ieu dina pos anu sanésna - Lacak Acara Generik Dina Google Tag Manager.

Sakali éta parantos disiapkeun, anjeun bakal tiasa ningali Kajadian dina Google Analytics!

Kéngingkeun Elementor Pro

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi kuring sapanjang tulisan ieu.

6 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 5

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.