Kumaha Nganggo TikTok Pikeun Pamasaran B2B

Strategi Pemasaran TikTok B2B

TikTok mangrupikeun platform média sosial anu paling gancang ngembang di dunya, sareng éta berpotensi ngahontal leuwih 50% populasi sawawa AS. Aya seueur perusahaan B2C anu ngalakukeun padamelan anu hadé pikeun ngamangpaatkeun TikTok pikeun ngawangun komunitasna sareng nyorong langkung seueur penjualan, nyandak Halaman TikTok Duolingo contona, tapi naha urang henteu ningali langkung seueur bisnis-ka-bisnis (B2B) pamasaran dina TikTok?

Salaku merek B2B, gampang pikeun menerkeun henteu nganggo TikTok salaku saluran pamasaran. Barina ogé, seuseueurna jalma masih nganggap TikTok mangrupikeun aplikasi anu ditangtayungan pikeun nari rumaja, tapi parantos ngalegaan langkung seueur. Dina sababaraha taun katukang, rébuan komunitas Ecological resep cleantok jeung booktok parantos kabentuk dina TikTok.

Pamasaran B2B dina TikTok nyaéta ngeunaan milarian komunitas anu paling cocog sareng produk anjeun sareng nyiptakeun kontén anu berharga pikeun komunitas éta. Ieu persis naon urang ngalakukeun on urang Halaman TikTok di Collabstr, sarta salaku hasilna, urang geus bisa ngahasilkeun rébuan dollar dina bisnis anyar salaku parusahaan B2B.

Janten naon sababaraha metode pamasaran B2B dina TikTok?

Jieun Kandungan Organik

TikTok dipikanyaho ku na organik ngahontal. Platform na nawiskeun paparan anu langkung organik tibatan platform tradisional sapertos Facebook atanapi Instagram. Ieu ngandung harti yén anjeun tiasa nampi jumlah panon anu saé dina merek B2B anjeun ngan saukur ku ngeposkeun kontén organik ka halaman TikTok anjeun.

Janten naon jinis eusi organik anu anjeun tiasa pasang pikeun merek B2B anjeun?

  • Studi hal - Studi kasus mangrupikeun cara anu saé pikeun narik konsumén poténsial tanpa iklan langsung ka aranjeunna. Anjeun tiasa nyiptakeun studi kasus ku milarian carita kasuksésan dina industri anjeun sareng nunjukkeun hal-hal anu aranjeunna lakukeun langsung ka pamiarsa anjeun. Salaku conto, upami anjeun perusahaan pamasaran digital anu ngadamel iklan pidéo pikeun klien anjeun, jieun sababaraha studi kasus ngeunaan iklan pidéo B2B anu pangsaéna sareng kunaon éta efektif. Anjeun tiasa nyandak iklan ti perusahaan sapertos Red Bull sareng nyarioskeun ka jalma-jalma naha aranjeunna efektif pisan. Alami, anjeun bakal narik jalma anu pemasar atanapi pamilik usaha milarian batur pikeun ngadamel iklan pikeun aranjeunna. Studi kasus ngamungkinkeun anjeun pikeun nempatkeun diri anjeun salaku ahli, ieu saé sabab nalika pamiarsa anjeun siap ngagaleuh, aranjeunna bakal sumping ka anjeun heula.
  • Kumaha-Pidéo - Pidéo gaya kumaha cara nyaéta cara anu hadé pikeun narik pamiarsa target anjeun dina TikTok. Ku nyadiakeun nilai ngaliwatan atikan, anjeun bakal ngawangun pengikut satia konsumén poténsial. Pikeun nyiptakeun pidéo gaya anu épéktip pikeun merek B2B anjeun, anjeun kedah ngartos heula palanggan anjeun. Lamun target customer anjeun boga usaha sejen, teras eusi Anjeun kedah daya tarik pikeun aranjeunna langsung. Salaku conto, upami kuring ngajalankeun agénsi desain grafis B2B, kuring panginten badé nyiptakeun pidéo anu nunjukkeun jalma sanés kumaha aranjeunna tiasa nyiptakeun logo gratis pikeun merekna. Ku nyayogikeun nilai, anjeun narik panongton anu percanten ka anjeun.
  • Balik Pamandangan - Sifat atah eusi video pondok masihan usaha pikeun janten langkung transparan. Beda sareng platform anu sanés sapertos Instagram, henteu kunanaon ngeposkeun eusi anu teu digosok sareng atah balik layar dina TikTok. Masangkeun vlog, rapat, sareng diskusi anu nunjukkeun operasi sadinten-dinten di perusahaan B2B anjeun bakal ngawangun kapercayaan antara bisnis anjeun sareng target pelanggan anjeun. Dina ahir poé, manusa ngahubungkeun sareng manusa langkung saé tibatan ngahubungkeun sareng perusahaan. 

Manggihan TikTok Influencers

Upami anjeun henteu yakin kumaha ngamimitian nyiptakeun kontén pikeun perusahaan B2B anjeun dina TikTok, pertimbangkeun milarian influencer dina Ecological anjeun pikeun ngaleungitkeun anjeun.

@collabstr.com

Wilujeng tepang taun fam? Kieu kumaha anjeun tiasa nganggo Collabstr pikeun ngajalankeun kampanye influencer! #collabstr

♬ sora aslina - Collabstr

Pangaruh TikTok tiasa ngabantosan bisnis B2B anjeun ku sababaraha cara. Hayu urang teuleum kana sababaraha cara anjeun tiasa ngungkit influencer pikeun pamasaran B2B anjeun dina TikTok.

  • Kandungan disponsoran - Hiji cara anu hadé pikeun ngungkit influencer TikTok pikeun pamasaran B2B anjeun nyaéta ku milarian sareng nyewa influencer dina Ecological anjeun pikeun nyiptakeun kontén anu disponsoran pikeun anjeun. Hayu urang nyarios yén anjeun panyadia hosting awan sareng anjeun nyobian langkung seueur paparan ka pamilik usaha ngalangkungan TikTok. Hiji cara anu saé pikeun ngalakukeun ieu nyaéta manggihan influencer dina spasi téhnologi, nu boga panongton technologists séjén anu mindeng merlukeun awan hosting pikeun produk maranéhanana. Nyandak panyipta TikTok ieu, Salaku conto, anjeunna pamekar parangkat lunak, sareng pamiarsana sigana bakal resep ngadangu ngeunaan solusi hosting awan.
  • Iklan TikTok - Métode anu hadé pikeun ngungkit influencer TikTok nyaéta ku ngajantenkeun aranjeunna nyiptakeun kontén pikeun iklan anjeun. Sakali anjeun mendakan influencer anu leres-leres ngartos produk anjeun, anjeun tiasa mayar aranjeunna pikeun nyiptakeun iklan pidéo kualitas luhur pikeun produk atanapi jasa B2B anjeun. Kana influencer nyiptakeun iklan, anjeun bakal tiasa whitelist konténna langsung ngaliwatan TikTok, atanapi anjeun ngan saukur tiasa nampi file asli ti aranjeunna sareng ngajalankeunana salaku iklan dina platform anu sanés ogé. Ngagunakeun influencers pikeun nyieun Anjeun Iklan TikTok bisa nambahkeun lapisan buktina sosial jeung kaaslian nu teu aya kalawan eusi brand-milik tradisional.

@collabstr.com

Kumaha carana ngadamel iklan TikTok anu henteu ngajempolan? #collabstr

♬ Poé Cerah - Ted Fresco

  • Nyewa TikTok Content Creators - Cara séjén pikeun ngungkit influencer TikTok pikeun merek B2B anjeun ku ngan saukur nyewa aranjeunna pikeun nyiptakeun kontén pikeun anjeun. Pangaruh TikTok akrab pisan sareng platform, algoritmana, sareng pamiarsa anu ngonsumsi kontén dina TikTok. Ngagunakeun informasi ieu, aranjeunna bisa nyieun eusi captivating tur seru nu meunang viewership badag. Ieu bisa jadi hiji hal anu tim anjeun teu bisa ngalakukeun, nu mangrupa rupa, Dina kasus eta, manggihan hiji influencer nu understands produk B2B Anjeun atawa jasa, sarta mayar aranjeunna bulanan keur nyieun eusi pikeun kaca anjeun. 

Nalika ningali TikTok salaku saluran pamasaran B2B, penting pikeun muka pikiran anjeun kana pendekatan anu béda anu anjeun tiasa lakukeun salaku perusahaan B2B dina TikTok.

Mimiti, anjeun kedah ngaidentipikasi pamiarsa targét anjeun. Saha anu paling dipikaresep pikeun mendakan produk anjeun mangpaat? Sakali anjeun parantos ngaidentipikasi pamiarsa ieu, anjeun kedah terang saha anu parantos néwak pamiarsa ieu dina TikTok. 

Ti dieu, anjeun bisa boh nyewa jalma anu geus ngalakonan pakasaban hade motret panongton, atawa anjeun bisa make eusi maranéhanana salaku inspirasi sareng ngawitan nyieun eusi Anjeun sorangan tailored ka panongton sarua.

Manggihan TikTok Influencers Turutan Collabstr dina TikTok

panyingkepan: Martech Zone ngagunakeun link affiliate na pikeun Collabstr dina artikel ieu.