Kumaha Nulis sareng Nguji Saringan Regex pikeun Google Analytics (Kalayan Conto)

Ekspresi Biasa Saringan Google Analytics

Sapertos seueur tulisan kuring di dieu, kuring ngalakukeun sababaraha panilitian pikeun klien teras nyerat perkawis ieu di dieu. Jujur, aya sababaraha alesan kunaon ... mimiti nyaéta kuring gaduh mémori anu dahsyat sareng sering nalungtik halaman wéb kuring nyalira kanggo inpormasi. Kadua nyaéta ngabantosan anu sanés anu ogé tiasa milari inpormasi.

Naon Ekspresi Biasa (Regex)?

Regex mangrupikeun padika pangwangunan pikeun milarian sareng ngaidéntifikasi pola karakter dina téks pikeun cocog atanapi ngagentos téks. Sadaya basa pamrograman modéren ngadukung Ekspresi Biasa.

Abdi resep éksprési biasa (regex) tapi aranjeunna tiasa sakedik nguciwakeun atanapi ngambek diajar sareng nguji. Google analitik gaduh sababaraha kamampuan anu luar biasa ... dimana anjeun tiasa nyiptakeun pandangan ku ungkapan biasa atanapi nyaring data anjeun dina ungkapan biasa.

Salaku conto, upami kuring hoyong ningali ukur patalimarga dina halaman tag kuring, kuring tiasa nyaring pikeun / tag / dina struktur permalink kuring ku ngagunakeun:

/tag\/

Sintaksisna kritis di dinya. Upami kuring nembé nganggo "tag", kuring bakal kéngingkeun sadaya halaman sareng istilah tag di na. Upami kuring nganggo "/ tag" maka URL naon waé anu dimimitian ku tag bakal kalebet, sapertos / tag-manajemén sabab Google Analytics standar pikeun ngalebetkeun karakter naon waé saatos ekspresi biasa. Janten, kuring kedah mastikeun yén kuring ngagaduhan slash ieu kalebet ... tapi éta kedah ngagaduhan karakter kabur.

halaman filter regex

Dasar-dasar Sintaksis Regex

Sintaksis gambaran
^ Dimimitian ku
$ Panungtung sareng
. Kartu liar pikeun karakter naon waé
* Enol atanapi langkung tina barang anu sateuacanna
.* Cocog sareng karakter naon waé dina
? Enol atanapi hiji waktos item sateuacanna
+ Hiji atanapi langkung kali tina barang anu sateuacanna
| Operator OR
[abc] A atanapi b atanapi c (tiasa janten sababaraha karakter)
[az] Jangkauan a dugi ka z (tiasa janten sababaraha karakter)
[AZ] Rentang A dugi ka Z (dimodalan)
[0-9] Kisaran 0 dugi ka 9 (tiasa janten nomer naon waé)
[a-zA-Z] Kisaran hiji nepi ka Z atanapi A nepi ka Z
[a-zA-Z0-9] Sadaya karakter alfanumérik
{1} Persis 1 conto (tiasa janten nomer naon waé)
{1-4} Kisaran 1 dugi ka 4 conto (tiasa janten nomer naon waé)
{1,} 1 atanapi langkung conto (tiasa janten nomer naon waé)
() Kelompok aturan anjeun
\ Kabur karakter khusus
\d Digit watak
\D Karakter non-angka
\s Rohangan bodas
\S Spasi henteu bodas
\w kecap
\W Non-kecap (tanda baca)

Conto Regex Pikeun Google Analytics

Janten hayu urang nempatkeun sababaraha conto di luar sana pikeun sababaraha Saringan Custom. Salah sahiji kolega kuring naros ka kuring pikeun bantosan pikeun ngaidentipikasi halaman internal kalayan jalur na / indéks salian ti sadaya tulisan blog anu ditulis dina taun dina permalink:

Pola filter khusus kuring pikeun kolom filter Request Url:

^/(index|[0-9]{4}\/)

Éta dasarna nyatakeun pikeun milarian / indéks ATAWA jalur numerik 4-angka mana waé anu ditungtungan ku slash labuh. Kuring nyiptakeun panempoan dina Analytics sareng nambihan ieu salaku saringan:

Google Analytics Témbong Saringan

Ieu sababaraha conto deui:

  • Anjeun gaduh blog kalayan sataun dina jalur permalink URL sareng anjeun hoyong nyaring daptar ka taun mana waé. Janten kuring hoyong naon 4 angka numerik dituturkeun ku slash labuh. Nyuhungkeun Pola Filter URl:

^/[0-9]{4}\/

  • Anjeun hoyong ngabandingkeun sadaya halaman anjeun dimana judulna sertipikat or sertipikasi di jerona. Pola Saringan Judul Halaman:

(.*)certificat(.*)

  • Anjeun hoyong ngabandingkeun dua halaman badarat dumasar kana Kampanye Medium na dilangkungan dina URL kampanye Google Analytics sakumaha utm_ Medium = surat langsung or pamilarian mayar.

(direct\smail|paid\ssearch)

  • Anjeun hoyong ngabandingkeun sadaya produk anu kaos lalaki dumasar kana jalur URL. Nyuhungkeun Pola Filter URl:

^/mens/shirt/(.*)

  • Anjeun hoyong ngabandingkeun sadaya halaman anu jumlahna jalur URL anu ditungtungan ku nomerna. Nyuhungkeun Pola Filter URl:

^/page/[1-9]*/$

  • Anjeun hoyong ngaluarkeun sajumlah Alamat IP. Ngaluarkeun Pola Filter Alamat IP:

123\.456\.789\.[0-9]

  • Anjeun badé ngalebetkeun halaman hatur nuhun.html dimana kaluman suksés dumasar kana kameunangan querystring = leres. Nyuhungkeun Pola Filter URl:

thankyou\.html\?success=true

Kumaha Nguji Ekspresi Regex Anjeun

Daripada trial and error dina Google Analytics, kuring sering waé ngaluncatan regex101, alat anu saé pikeun nguji ungkapan biasa anjeun. Bahkan ngarecah sintaksis anjeun sareng anjeun sareng masihan detail tina ungkapan biasa anjeun:

ungkapan biasa regex101

Ngawangun, Nguji, sareng Debug Regex

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.