Kumaha Kaamanan Wéb mangaruhan SEO

HTTPS

Naha anjeun terang yén sakitar 93% pangguna ngamimitian pangalaman surfing wébna ku ngetikkeun pamundutna kana mesin pencari? Angka whopping ieu kedahna henteu kaget anjeun.

Salaku pangguna internét, kami parantos biasa kana kanyamanan mendakan naon anu urang peryogikeun dina sababaraha detik ngalangkungan Google. Naha urang milari toko pizza kabuka anu caket, tutorial ngeunaan cara ngarajut, atanapi tempat anu pangsaéna pikeun mésér nami domain, kami ngarepkeun kepuasan instan sareng waleran kualitas anu nyugemakeun tujuan pamilarian urang.

Google

Nilai patalimarga organik parantos nempatkeun optimasi search engine dina fokus, sabab éta mangrupikeun landesan ngawangun pisibilitas online anu langkung saé. Google ayeuna ngahasilkeun langkung 3.5 milyar maluruh per dinten sareng pangguna ngémutan SERP na (halaman hasil search engine) salaku indikator anu dipercaya pikeun patalina situs web.

Nalika ngeunaan prakték SEO anu épéktip, urang sadayana wawuh kana dasarna. Anggo panggunaan kecap konci anu bijaksana sareng strategis disarankeun, ogé ngaoptimalkeun tag ALT, ngahasilkeun meta deskripsi anu pas, sareng fokus dina ngahasilkeun kontén anu asli, mangpaat, sareng berharga. Pangwangunan tautan sareng penghasilan tautan ogé mangrupikeun bagian tina teka-teki, ogé ngalikeun sumber lalu lintas sareng ngagunakeun strategi distribusi kontén anu saé.

Tapi kumaha upami kaamanan wéb? Kumaha pangaruhna kana usaha SEO anjeun? Google sadayana ngeunaan ngajantenkeun internét tempat anu langkung aman sareng langkung pikaresepeun, janten anjeun panginten kedah ngencarkeun kaamanan wéb anjeun.

SSL Sanés Ditambah Kaamanan Deui, tapi kabutuhan

Google parantos nganjurkeun wéb anu aman sareng nyarankeun halaman wéb kedah ngalih ka HTTPS ku kéngingkeun sertipikat SSL. Alesan utama saderhana: data bakal énkripsi dina transit, nyegah panyalahgunaan privasi sareng inpormasi sénsitip.

SSLDiskusi HTTP vs. HTTPS dina kontéks SEO dipecat di 2014 nalika Google ngumumkeun halaman wéb anu aman tiasa ngalaman dorongan peringkat sakedik. Dina taun salajengna, janten jelas sinyal peringkat ieu langkung beurat teuing. Dina waktos éta, Google ngalaporkeun yén gaduh sertipikat SSL tiasa masihan situs kaunggulan kalapa sareng ngawula salaku tiebreaker antara dua situs wéb anu, kirang langkung, tina kualitas anu sami.

Kolaborasi ageung studi anu dilakukeun ku Brian Dean, Semrush, Ahrefs, MarketMuse, SimilarWeb, sareng ClickStream, dianalisis 1 juta hasil teangan Google sareng perhatosan korélasi anu cukup kuat antara situs HTTPS sareng rangking halaman kahiji. Teu kedah disebatkeun, ieu henteu hartosna yén kéngingkeun sertipikat SSL sacara otomatis masihan anjeun posisi anu langkung saé, ogé mangrupikeun sinyal peringkat anu paling penting anu ngandelkeun algoritma.

Google ogé parantos nyebarkeun a rencana tilu-tahap nuju wéb anu langkung performant sareng langkung aman sareng ngumumkeun sékrési pembaruan Chrome 68 kanggo Juli 2018, anu bakal ditandaan sadaya Situs wéb HTTP sabab henteu aman dina panyungsi wéb anu pang populerna. Éta mangrupikeun léngkah, tapi léngkah anu logis, anu bakal mastikeun patalimarga anu dijagaan ngalangkungan wéb anu saalam dunya, pikeun sadaya pangguna, teu aya kacuali.

Jaba HTTPS diharepkeun janten standar, tapi seueur wébmaster anu masih kénéh bingung kumaha kéngingkeun sertipikat SSL sareng naha ieu penting pisan sapertos kieu. ngan ukur sababaraha kauntungan anu teu bisa dipungkir, duanana dina cara SEO sareng ngayakeun gambar mérek anu nguntungkeun:

  • Jandéla panyungsi nganggo ikon sambungan online anu amanPeringkat dorongan pikeun halaman wéb HTTPS diarepkeun
  • Tingkat optimal pikeun kaamanan sareng privasi kahontal
  • Situs wéb biasana muat langkung gancang
  • Halaman wéb bisnis anjeun ngagaduhan langkung kapercayaan sareng ngawangun kapercayaan (numutkeun Panilitian HubSpot, 82% responden nyarios yén aranjeunna bakal ninggalkeun situs anu henteu aman)
  • Sadaya data anu sénsitip (contona inpo kartu kiridit) dijaga aman

Sacara pondok, ku HTTPS, kaaslian, integritas data, sareng karusiahan dilestarikan. Upami halaman wéb anjeun HTTPS, éta ngajantenkeun alesan anu cekap pikeun Google pikeun masihan ganjaran anjeun salaku jalma anu nyumbang kana kasalametan wéb sacara umum.

Sértipikat SSL tiasa dipésér, tapi ogé aya prakarsa pikeun wéb anu dijamin privasi di dunya anu nawiskeun kriptografi modéren anu dipercaya kalayan gratis, sapertos Hayu urang Encrypt. Perhatoskeun yén sertipikat anu disayogikeun ku organisasi otoritas sertipikat ieu salami 90 dinten teras kedah diperpanjang. Aya pilihan tina otomatisasi pembaharuan, anu pastina tambah.

Nyingkahan Jadi Korban Ungkaran Siber

Cybercrime has evolve: they have been more diversified, more sophisticated, and harder to detect, anu tiasa ngarugikeun usaha anjeun dina sababaraha tingkatan. Dina kasus anu paling parah, perusahaan dipaksa ngareureuhkeun operasi bisnisna dugi ka cacat halaman wéb tiasa diurut, anu tiasa ngahasilkeun pendapatan, turunna peringkat, sareng bahkan hukuman Google.

Saolah-olah diserang ku hacker henteu cekap setrés.

Ayeuna, hayu urang bahas ngeunaan penipuan sareng serangan hacker anu paling umum sareng cara aranjeunna tiasa ngarusak usaha SEO anjeun.

● Defacements Situs Wéb sareng Garapan Server

Ngotéktak BahayaKalemahan halaman wéb mangrupikeun serangan dina halaman wéb anu ngarobih tampilan visual situs. Aranjeunna ilaharna mangrupikeun damel tina defacers, anu ngalebet kana wéb sareng ngagentos halaman wéb anu di-host ku salah sahiji halaman sareng aranjeunna ngadamel salah sahiji masalah utami nalika ngeunaan kaamanan online. Dina kaseueuran kasus, peretas ngamangpaatkeun kerentanan server sareng kéngingkeun aksés administrasi nganggo Suntikan SQL (téhnik suntikan kode). Métode umum anu sanés mangrupikeun panyalahgunaan protokol mindahkeun file (anu dianggo pikeun mindahkeun file antara sérver sareng klién dina jaringan komputer) pikeun kéngingkeun inpormasi sénsitip (detail login) anu dianggo pikeun ngagentos halaman wéb anu sanés ku anu sanés.

Statistik nyatakeun parantos aya sahenteuna 50.000 kakurangan halaman wéb anu suksés di 2017, sareng dina kaseueuran kasus - urang nuju nyarioskeun defacement masal situs wéb anu hadé. Serangan peretas ieu ngagaduhan hiji tujuan utama: aranjeunna badé ngarusak perusahaan anjeun sareng ngarusak reputasi anjeun. Kadang-kadang, parobihan anu dilakukeun halus (sapertos peretas ngarobih harga produk di toko online anjeun), dina waktos anu sanés - aranjeunna unggah eusi anu henteu pantes sareng ngadamel parobihan anu parah anu hésé diloloskeun.

Teu aya hukuman SEO langsung pikeun defacement halaman wéb, tapi cara halaman wéb anjeun dina SERP dirobih. Karusakan akhir gumantung kana perobihan anu dilakukeun, tapi sigana halaman wéb anjeun moal aya hubunganana sareng patarosan anu tiheula, anu bakal ngajantenkeun rengking anjeun.

Jinis hacking serangan anu pangsasarna sasaran sérver dina sadayana, anu tiasa ngakibatkeun konsekuensi anu pikasieuneun. Ku kéngingkeun aksés ka sérver utama (nyaéta "komputer mastermind"), aranjeunna tiasa sacara gampil mangpaatkeunana sareng ngendalikeun sababaraha situs wéb anu di-host di ditu.

Ieu sababaraha cara pikeun nyegah ragrag salaku korban di dieu:

  • Milih firewall aplikasi wéb anu dipercaya (WAF) - éta nerapkeun sababaraha aturan anu nutupan serangan umum sapertos skrip lintas situs sareng suntikan SQL, anu ngalindungan server
  • Jaga perangkat lunak CMS anjeun mutahir - CMS mangrupikeun sistem manajemen kontén, anu mangrupikeun aplikasi komputer anu ngadukung nyiptakeun sareng modifikasi kontén digital sareng ngadukung sababaraha pangguna dina lingkungan kolaborasi.
  • Ngunduh sareng nganggo plugins sareng téma anu tiasa dipercaya (misalkeun percanten ka diréktori WordPress, hindarkeun ngaunduh téma gratis, unduhan undian sareng ulasan sareng sajabana)
  • Pilih hosting anu aman sareng émutan kaamanan lingkungan IP
  • Upami anjeun nganggo sérver anjeun nyalira, ngirangan kerentanan ku ngawatesan aksés server

Hanjakalna, teu aya perlindungan 100% di alam maya, tapi ku tingkat kaamanan anu luhur - anjeun sacara signifikan tiasa ngirangan kamungkinan serangan anu suksés.

● Sebaran Malware

Konsép milarian bug sareng virusDistribusi malware pisan aya nalika ngeunaan serangan cyber. Numutkeun ka pejabat dilaporkeun ku Lab Kaspersky, jumlahna 29.4% komputer pangguna ngalaman paling henteu hiji serangan malware di 2017.

Biasana, peretas nganggo téknik spoofing atanapi phishing pikeun nampilkeun dirina salaku sumber anu dipercaya. Upami korban karandapan sareng ngaunduh perangkat lunak jahat, atanapi pencét kana tautan anu ngaleupaskeun virus, komputerna bakal katépaan. Dina skenario hal anu paling parah, halaman wéb tiasa ditutup sacara lengkep: hacker tiasa nganggo remote control kanggo lebet komputer korban.

Untungna pikeun kaamanan wéb sacara umum, Google henteu nyéépkeun waktos sareng biasana meta langsung daptar hideung sadaya halaman wéb anu bahaya atanapi kaliru ngadistribusikaeun malware.

Hanjakalna pikeun anjeun salaku korban, sanaos sanés anjeun lepat - halaman wéb anjeun bakal dilabélan salaku spam dugi ka aya bewara salajengna, ngantep sadaya kasuksésan SEO anjeun dugi ka lungsur-langsar.

Upami anjeun, teu pareng, kudu waspada ku Google dina Search Console anjeun ngeunaan phishing, parangkat lunak anu teu dihoyongkeun, atanapi peretasan, anjeun kedah geuwat laksanakeun.

Éta tanggung jawab anjeun, salaku wébmaster, pikeun karantina situs, nganilai karuksakan, ngaidentipikasi kerentanan. Sanaos katingalina henteu adil, terserah anjeun pikeun ngabersihan karusuhan na nyungkeun tinjauan halaman wéb ti Google.

Émut, Google sok aya di sisi pangguna sareng kaamananna. Yakin, anjeun bakal dibéré dukungan pinuh pikeun milah-milah hal.

Disarankeun teras-terasan ngamutahirkeun program antipirus anjeun sareng ngajalankeun scan biasa, ngamangpaatkeun pilihan auténtikasi multi-faktor pikeun ngamankeun akun online anjeun sacara optimal, sareng ngawas kasihatan situs anjeun kalayan kuat.

Tips Kaamanan Wéb anu Mangpaat

Username sareng Kecap aksésLangkung sering tibatan henteu, urang yakin kamungkinan urang janten korban kajahatan siber teu dipikaresep pisan. Kaleresan nyaéta, éta tiasa waé ka saha waé. Anjeun bahkan henteu kedah ngajalankeun bisnis anu jegud atanapi aya di pamaréntahan pikeun janten udagan poténsial. Salaku tambahan kana alesan kauangan atanapi kapercayaan pribadi, peretas sering nyerang situs kusabab ngan ukur senang, atanapi pikeun ngalatih katerampilanana.

Entong ngalakukeun kasalahan jalma anyar ngeunaan kaamanan halaman wéb anjeun. Upami teu kitu - naha usaha SEO anjeun mayar moal janten sahenteuna masalah anjeun. Salaku tambahan kana naon anu parantos kami sebatkeun dina bagian saencanna ngeunaan prakték anu disarankeun pikeun ngahindarkeun kakurangan halaman wéb, spoofing, phishing, sareng inféksi malware, gaduh tip ieu dina émutan:

  • Jelas, nyiptakeun kecap konci anu kuat anu sigana moal kompromi (tuturkeun Tip Google pikeun kecap akses aman)
  • Ngalereskeun naon waé liang kaamanan (mis. Ngawaskeun aksés administrasi anu salah, kamungkinan bocor data, sareng sajabana)
  • Pastikeun pikeun ngadaptar nami domain anjeun sareng registrar anu dipercaya sareng mésér wéb anu aman
  • Pikirkeun deui anu ngagaduhan aksés kana protokol mindahkeun file sareng basis data anjeun
  • Pastikeun pikeun nyadangkeun halaman wéb anjeun sareng nyiptakeun rencana pamulihan bisi anjeun hack

Ieu ngan ukur puncak gunung es. Kanyataanna, anjeun moal tiasa ati-ati pisan - candak ti batur anu langsung aub dina industri wéb.

Leuwih ka Anjeun

Henteu diragukeun, ningkatkeun ayana online anjeun wajib sabab konsumen ngandelkeun Google pikeun kéngingkeun inpormasi instan ngeunaan bisnis anjeun sareng produk / jasa anu anjeun tawarkeun, tapi aranjeunna ogé nganggo éta pikeun nyaring pilihan sareng céri-pick naon anu pangsaéna pikeun aranjeunna. Upami anjeun tetep émut tip kaamanan anu parantos didadarkeun di luhur sareng ngalih kana HTTPS, bari ogé nanem modal dina topi bodas SEO, anjeun tiasa ngarepkeun laun naek SERP.

Kaamanan wéb pasti kedah janten prioritas utama anjeun, sareng sanés ngan ukur demi manpaat manpaat SEO.

Penting pisan pikeun pangalaman surfing anu aman pikeun masing-masing pangguna, ogé pikeun transaksi online anu dipercaya. Éta ngirangan kasempetan ningkatna sareng ngadistribusikaeun malware sareng virus sareng nyabut usaha penjahat jahat sanés anu kalebet pencurian idéntitas atanapi kagiatan peretasan. Teu aya industri anu kebal, janten paduli fokus utama bisnis anjeun, anjeun kedah nyobian anu pangsaéna pikeun ngajaga tingkat kaamanan halaman sareng tingkat luhur anu dipercaya sareng konsumén sareng klien anjeun. Nyatana, salaku wébmaster - anjeun gaduh tanggung jawab pikeun ngalakukeun éta.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.