Gawe sareng File .htaccess Dina WordPress

file htaccess WordPress

WordPress mangrupikeun platform anu saé anu dijantenkeun langkung saé ku cara rinci sareng kuat dasbor WordPress standar na. Anjeun tiasa ngahontal seueur, tina ngarobih cara cara situs anjeun raos sareng fungsina, ku ngan saukur ngagunakeun alat-alat anu parantos disayogikeun ku WordPress salaku standar.

Aya waktos dina kahirupan saha waé anu gaduh halaman wéb, nanging, nalika anjeun kedah ngalangkungan fungsionalitas ieu. Gawe sareng WordPress file .htaccess tiasa janten salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu. File ieu mangrupikeun file inti anu ngandelkeun situs anjeun, sareng utamina paduli kumaha permalinks damel halaman wéb anjeun.

File .htaccess tiasa dianggo pikeun ngahontal sajumlah hal anu mangpaat, sanaos. Kami saacanna parantos nutupan sababaraha diantarana, kalebet prosés pikeun ngadamel alihan regex dina WordPress, sareng tinjauan anu langkung umum ngeunaan alihan lulugu pikeun WordPress. Dina duanana panduan ieu, kami ngaksés sareng ngédit file .htaccess, tapi tanpa ngajelaskeun seueur sababna file aya di tempat munggaran, sareng kumaha anjeun tiasa nganggo.

Éta tujuan tina tulisan ieu. Mimiti, urang bakal ningali naon anu file .htaccess ngalakukeun dina panyiapan WordPress standar. Teras, urang bakal ngajelaskeun kumaha anjeun tiasa ngaksésna, sareng kumaha anjeun tiasa ngéditna. Tungtungna, kami bakal nunjukkeun anjeun naha anjeun badé ngalakukeun éta.

Naon File .htaccess?

Hayu urang dasarkeun jalanna tiheula. File .htaccess sanés téhnisna a File WordPress. Atanapi, pikeun nempatkeun langkung akurat, file .htaccess saleresna mangrupikeun file anu dianggo ku Apache web server. Ieu sistemna ayeuna nuju dianggo ku seuseueurna situs sareng host WordPress. Kusabab ayana dimana-mana Apache nalika ngeunaan ngatur situs WordPress, unggal situs sapertos kitu ngagaduhan file .htaccess.

File .htaccess ngabagi sababaraha ciri sareng file sanés anu dianggo situs WordPress anjeun kanggo konfigurasi. Ngaran koropak mangrupikeun file anu disumputkeun sareng kedah disumputkeun kanggo diédit. Éta ogé linggih dina diréktori akar situs WordPress anjeun.

Émut, file .htaccess ngalakukeun hiji hal sareng ngan hiji hal: éta nangtoskeun kumaha permalinks situs anjeun ditingalikeun. Éta pisan. 

Disumputkeun di tukangeun pedaran saderhana ieu nyaéta seueur kompleksitas, nanging. Ieu kusabab seueur pamilik situs, plugins, sareng téma anu ngarobih cara permalink dianggo dina situs WordPress anjeun. Unggal-unggal anjeun (atanapi plugin) ngarobih cara dianggo permalinks anjeun, parobihan ieu disimpen dina file .htaccess. 

Sacara prinsip, ieu sistem anu saé saé, sareng aman. Nanging, di dunya nyata éta tiasa nyiptakeun masalah anu nyata. Salah sahijina kusabab 75% pangembang nganggo JavaScript, sareng kumargi kitu henteu raoseun nganggo Apache, seueur plugins tiasa nimpa file .htaccess ku cara anu ninggalkeun situs anjeun teu aman. Ngalereskeun (atanapi memang bahkan spotting) masalah sapertos ieu diluar ruang lingkup urang dieu, tapi peringatan standar ngeunaan plugin lumaku - pasang waé anu anjeun percanten, sareng anu sacara rutin diénggalan pikeun ngalereskeun liang kaamanan sapertos kieu.

Milarian Sareng Ngédit File .htaccess

Sanaos kanyataan yén file .htaccess khususna dirancang pikeun ngatur permalinks dina situs anjeun, anjeun tiasa ngédit file pikeun ngahontal sababaraha hasil anu aya gunana: ieu kalebet ngadamel alihan, atanapi ngan saukur ningkatkeun kaamanan dina situs anjeun ku ngawatesan aksés diluar ka halaman tinangtu.

Dina bagian ieu, kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngalakukeun éta. Tapi ke heula ... 

PERHATOSAN: Ngédit file .htaccess tiasa ngarusak halaman wéb anjeun. 

Parobihan naon waé kana file fundamental anu dijalankeun ku situs anjeun bahaya. Anjeun kedah salawasna cadangan situs anjeun sateuacan ngadamel perobihan kana hal éta, sareng ékspérimén tanpa mangaruhan situs langsung. 

Nyatana, aya alesan anu hadé naha file .htaccess henteu sayogi pikeun kaseueuran pangguna WordPress. WordPress ngagaduhan mayoritas pangsa pasar pikeun halaman wéb bisnis leutik, sareng ieu ngandung hartos seueur pangguna na, saur kami, sanés anu paling condong sacara téhnisna. Ieu sababna file .htaccess disumputkeun sacara standar - pikeun nyegah pangguna novice ngalakukeun kasalahan.

Ngaksés Sareng Ngédit File .htaccess

Kalayan sadayana anu teu aya jalanna, hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa ngaksés file .htaccess. Dina raraga ngalakukeun éta:

  1. Ngadamel konéksi kana halaman wéb nganggo klien FTP. Aya seueur klien FTP gratis, hébat di luar sana, kalebet FileZilla. Baca dokuméntasi anu disayogikeun pikeun ngadamel konéksi FTP ka situs anjeun.
  2. Sakali anjeun parantos ngawangun konéksi FTP, anjeun bakal ditingalikeun sadaya file anu ngawangun situs anjeun. Tingali kana folder ieu, sareng anjeun bakal ningali anu disebat diréktori akar.
  3. Dina folder ieu, anjeun bakal ningali file .htaccess anjeun. Biasana bakal caket kana luhur daptar file dina folder éta. Pencét kana file na, teras pencét view / edit. 
  4. File bakal dibuka dina éditor téks.

Sareng éta waé. Anjeun ayeuna diidinan ngadamel parobihan kana file anjeun, tapi perhatoskeun yén anjeun moal resep ngalakukeun éta. Urang bakal nunjukkeun kumaha ngagunakeun file ieu dina bagian salajengna, tapi sateuacan urang ngalakukeun éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngadamel salinan lokal tina file .htaccess anjeun (nganggo dialog "simpen salaku" standar), jantenkeun parobihan anjeun sacara lokal, teras unggah file kana situs anu dipentaskeun (sakumaha anu urang nyatet di luhur).

Ngagunakeun The .htaccess File

Ayeuna anjeun siap mimitian nganggo fungsionalitas tambahan anu disayogikeun ku file .htacess. Hayu urang mimitian ku sababaraha dasar.

  • 301 alihan - 301 alihan mangrupikeun potongan kode anu ngirimkeun pengunjung ti hiji halaman ka halaman séjén, sareng perlu upami anjeun mindahkeun postingan blog anu khusus anu numbu ti situs éksternal. Alternatipna, anjeun tiasa nganggo file .htaccess pikeun pangalihan halaman wéb. Anjeun tiasa ogé ngarahkeun pangunjung tina versi HTTP anu langkung lami dina situs kana versi HTTPS anu énggal, langkung aman. Tambihkeun ieu kana file .htacess:

Redirect 301 /oldpage.html /newpage.html

  • kaamanan - Aya ogé sababaraha cara pikeun ngagunakeun file .htaccess pikeun nerapkeun strategi kaamanan anu maju pikeun WP. Salah sahiji ieu nyaéta pikeun ngonci aksés kana file tinangtu sahingga ngan ukur pangguna anu nganggo auténtikasi anu leres tiasa ngaksés file inti anu dijalankeun ku situs WordPress anjeun. Anjeun tiasa nganggo kode ieu, ditambihan kana tungtung file .htaccess anjeun, pikeun ngawatesan aksés kana sajumlah file inti:

<FilesMatch "^.*(error_log|wp-config\.php|php.ini|\.[hH][tT][aApP].*)$">
Order deny,allow
Deny from all
</FilesMatch>

  • Ngarobih URL - Fitur sanés anu sanés pikeun file .htaccess, sanaos anu langkung rumit pikeun diterapkeun, nyaéta file éta tiasa dianggo pikeun ngendalikeun cara ditampilkeun URL nalika pengunjung anjeun aksés kana situs anjeun. Kanggo ngalakukeun éta, anjeun kedah pastikeun anjeun nganggo Apache versi paling anyar. Ieu ngajantenkeun URL hiji halaman katingali béda-béda pikeun anu datang. Conto terakhir ieu nyaéta - meureun - rada rumit teuing pikeun kaseueuran pangguna anu nuju biasa kana file .htaccess. Nanging, kuring parantos ngalebetkeun éta pikeun nunjukkeun ruang lingkup naon anu tiasa dihontal ku file na. Tambihkeun ieu kana file .htaccess anjeun:

RewriteEngine on
RewriteRule ^oranges.html$ apples.html

Bade Deui Sareng .htaccess

Gawe sareng file .htaccess mangrupikeun cara anu saé pikeun diajar ngeunaan kumaha situs WordPress anjeun damel dina tingkat anu langkung mendasar, sareng masihan anjeun sakedik ruang lingkup ageung pikeun kustomisasi anu bahkan situs WP standar ngagem anjeun. Sakali anjeun parantos ngawasa damel sareng file .htaccess ku ngajantenkeun parobihan dasar anu parantos kami jelaskeun di luhur, seueur pilihan bakal kabuka pikeun anjeun. Hiji, sapertos anu parantos kami tutupan, nyaéta kamampuan pikeun ngareset blog WordPress anjeun

Anu sanésna nyaéta seueur cara pikeun ningkatkeun kaamanan WordPress anjeun ngalibetkeun ngarobih file .htaccess sacara langsung, atanapi nganggo sistem FTP anu sami pikeun ngarobih file root anu sanés. Kalayan kecap séjén, sakali anjeun ngamimitian ningali kana kacang sareng baud tina situs anjeun, anjeun bakal mendakan kemungkinan anu teu aya tungtungna pikeun kustomisasi sareng pamutahiran.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.