Pamaén Streaming HTTP Langsung: 5 Fitur Anu Anjeun Kedah Terang

http pamuter streaming langsung

Pamuter HLS anu katelah ogé HTTP streaming langsung mangrupikeun protokol komunikasi anu mangrupakeun ide tina apel anu mimitina mah dirancang sacara éksklusif pikeun alat Apple tapi akhirna janten cocog sareng alat sanésna ogé. Diantara sababaraha fitur anu dipuji, platform streaming langsung HTTP nganggo streaming adaptif téknologi anu nargétkeun palanggan streaming ku nyayogikeun aranjeunna kalayan layanan langsung paménta sareng streaming langsung di sadaya alat Apple.

Naha urang kedah milari téknologi HLS Player?

Sateuacan urang luncat kana gerbong nganggo an HLS Pamaén hayu urang tingali heula alesan utami naha urang kedah nganggo éta ti heula.

  • Kasaluyuan - Pamuter HLS ngagaduhan kamampuan hébat anu ngadukung sacara harfiah unggal peramban kalebet tapi henteu diwatesan ku Quicktime, Safari, peramban Google Chrome, Microsoft Edge, Linux sareng platform Microsoft anu ngajantenkeun HLS hiji pilihan optimal di antara para pesaingna. 
  • Metode lempeng - HLS streaming nganteurkeun eusi audio sareng video ngalangkungan internét kalayan cara anu lancar. Kaseueuran layanan pamuter pidéo streaming anu sayogi di pasar ayeuna diperyogikeun ngalangkungan séri alur kerja langsung tina konfigurasi hardware kana énkode parangkat lunak tapi di sisi sanésna, Streaming HLS dikirimkeun ka sadaya alat ku file M3U8. File M3U8 ngandung lokasi file media dina bentuk daptar puter, dimana éta disimpen salaku jalur file dina mesin lokal sareng URL pikeun streaming langsung. 
  • Ngarojong Keterangan Ditutup - Pamaén HLS ngandung katerangan tertutup anu diwangun sareng dilebetkeun kana aliran transportasi MPEG-2.  

Kumaha jalanna HLS Player?

nu Pamuter HLS utamina diwangun ku tilu komponén, komponén anu munggaran nyaéta sérver, kadua komponén distributor sareng anu terakhir nyaéta parangkat lunak klien.

  • Pamuter Pidéo HLS dasarna meunang input audio sareng aliran video énkripsi aranjeunna sacara digital sareng énkapsulasi dina format anu cocog. 
  • Salajengna dina komponén distribusi anu ngagaduhan sababaraha sérver wéb asal, kéngingkeun pamundut klién sareng dikirim deui ka aranjeunna dina bentuk file indéks. 
  • Di dieu klien maca file indéks sareng nyungkeun deui eusi anu diperyogikeun anu dibagi dina ruas. Kalayan bantosan Jaringan Distribusi Kandungan (CDN), sadaya pamundut sareng réspon ieu dicandak dina cache. Ieu ngaminimalkeun beban tina server wéb dugi pisan nalika klien sanés nyungkeun data anu sami. 

HTTP Aliran Kerja Langsung Streaming

Fitur tina HLS Player

Pamaén HLS mangrupikeun standar standar pikeun sadaya streaming audio sareng pidéo kusabab rupa-rupa fiturna anu ningkatkeun pangalaman nonton tanpa aya panyangga.  

  1. Streaming Bitrate adaptif - Naha anjeun nganggo jaringan kabel atanapi nirkabel téknologi streaming bitrate adaptif ngamungkinkeun para pangguna adaptasi sareng kualitas kecepatan anu béda sacara dinamis sareng mastikeun kualitas streaming anu saé tanpa gangguan. Pamaén HLS dianggap salaku salah sahiji anu pangsaéna platform streaming video dimana para pangguna tiasa ngalaman kualitas gambar anu sampurna kalayan bantosan téknologi HLS ieu dina bitrat anu langkung handap sareng ogé tiasa nganteurkeun eusi vidéo streaming html5 langsung kalayan cara anu lancar. Maka, téknologi HLS tetep salaku standar emas pikeun streaming langsung audio ogé kontén pidéo.
  2. Sababaraha Pormat Player - Dina waktos sareng umur ayeuna, pamuter pidéo streaming kedah tiasa nyayogikeun konténna kalayan kualitas anu saé henteu masalah dina alat mana anu tiasa ditingali aranjeunna penting. HLS pamuter ngagunakeun protokol streaming anu paling anyar pikeun streaming média anu ngagunakeun téknologi pang anyarna. HLS ngalir kana telepon pinter, tablet, PC sareng alat sanés naon waé dina format sapertos MP4, M3U8 atanapi MPEG dash atanapi dina format anu sanés ogé.  
  3. HLS & Dash Adaptif - DASH mangrupikeun modél streaming adaptif dinamis anu mangrupikeun panerus tina metode streaming HLS. Adaptasi DASH nyayogikeun streaming standar internasional anu dumasar kana protokol HTTP. Marengan téknologi streaming HLS sareng Dash Adaptive, eusi média tiasa dikirim tina sérver wéb konvensional ngalangkungan internét.
  4. Multi-bitrate HD Encoding - Téknologi HLS sacara efektif nganggo téknologi enkoding multi-bitrate dimana sumber pidéo ngonpigurasi sareng disandikeun kana bitrat anu béda sareng disiarkeun kana Network Development Kandungan anu dipilih. Jinis multi-bitrate atanapi sababaraha aliran ieu ngajantenkeun pamaén streaming video ieu janten unggul diantara pesaing na. Ieu ogé ngamungkinkeun para pemirsa milih aliran numutkeun bandwidthna ku cara anu lancar. Salaku conto, upami paningali ngagaduhan bandwidth anu langkung luhur, aranjeunna tiasa milih 1080p60 atanapi pikeun bandwidth sedeng aranjeunna tiasa milih 480p atanapi 360p sareng sajabina. 

Liveing ​​HTTP

  1. Streaming Enkripsi HLS - Dasarna, énkripsi HLS nganggo metode enkripsi AES dimana file video na énkripsi nganggo algoritma khusus. Aliran énkripsi HLS nganggo sababaraha metode anu épéktip pikeun mastikeun data énkripsi ngalangkungan protokol HTTPS tanpa ngalaan konci langsung tina file manifes.

HTTP Enkripsi Streaming Langsung

  1. Puterkeun gancang - Waktos playback penting pisan pikeun streaming pamuter video sareng téknologi HLS sacara efektif nyayogikeun putereun langkung gancang kalayan bantuan jasa wéb amazon kalayan downtime enol.

Pamuter HLS nyayogikeun dukungan akhir-akhir pikeun pangguna kalayan kualitas anu sampurna sareng mantap diantara format streaming langsung anu sanés. Pikeun nyimpulkeun, téknologi streaming HLS gaduh sababaraha kaunggulan sapertos metode streaming adaptif, ngadukung platform anu beragam, ngandung tingkat multi-bit anu tiasa dikintunkeun di desktop sareng sababaraha alat sélulér kalayan lancar. 

Diputerkeun mangrupikeun salah sahiji pamaén HLS anu pangsaéna di pasar ayeuna anu nyayogikeun fitur anu pikaresepeun anu sami sareng téknologi luhur anu nawiskeun para pangguna nganggo pangalaman visual anu saé. Kalayan laju putereun langkung gancang, Vplay ngalirkeun pidéo sareng eusi audio dina lingkungan cloud hosting anu aman. 

Pariksa Vplayed HLS Player

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.