Rangkul Haters Anjeun? Meureun Éta Cinta Pecinta Anjeun!

Depositphotos 9755377 s

Keynote nutup Jay Baer mangrupikeun salah sahiji anu pang saéna anu kuring tingali di Média Pamasaran Dunya. Jay ngabahas bukuna anu bakal datang, Rangkul Haters Anjeun. Presentasi na hebat pisan sareng ngagoda sababaraha panalungtikan anu luar biasa ti Tom Webster sareng timnya ngeunaan kumaha investasi pikeun ngarengsekeun keluhan kalayan gancang sareng stratégis bakal mekarkeun usaha anjeun.

Presentasi nyarioskeun sababaraha conto anu hadé pikeun perusahaan anu ngaréspon keluhan sareng kumaha éta saé pikeun bisnis.

Abdi skeptis. Nyatana, sataun sateuacanna di Media Sosial Pamasaran Dunya kuring ngalakukeun presentasi dimana kuring nyandak kasalahan luhur perusahaan dina média sosial sareng ngabuktikeun yén teu aya salahna aya pangaruh jangka panjang, négatip pikeun perusahaan anu ngajantenkeun aranjeunna.

Dina Facebook nembé, Jay ngabagi sababaraha pengamatan pribadi jasa maskapai sareng kuring langsung ngingetan diskusi anu luar biasa ieu antara pelawak Louis CK jeung Conan O'Brien.

Sanaos kuring kagum kana téknologi anu luar biasa anu aya di ujung jari konsumen ayeuna, kuring ogé kuciwa unggal dinten nalika ngantunkeun perusahaan anu teras-terasan anu kuring ningali online.

Kedah Apple Ngabungkus Haters na?

Conto anu hébat anu kuring tiasa nyarios langsung nyaéta Apple. Abdi resep pisan ka Apple. Kuring mangrupikeun salah sahiji kasus kacangan anu nyetél alaremna pikeun 3AM EST sareng ngagaleuh Apple Watches anu munggaran. Abdi henteu sabar ngantosan éta dina panangan abdi.

Maca online sareng aya kamandang anu kuat tina ahli téknologi, blogger, sareng Apple-haters anu hating dina nonton. Aranjeunna aya dimana-mana ... sareng teu aya pendapat anu penting pikeun kuring. Sareng saur kuring henteu aya opini anu matak penting pikeun Apple. Mahal teuing, kurang inovasi, kualitas sareng masalah gancang ... sadayana keluhan ti para pembenci. Hei haters ... sajuta dijual dina hiji dinten sareng ayeuna di urutan deui saluareun Juni. Haters henteu badé dituju ku Apple Watch, naha anjeun nangkeup aranjeunna?

DK New Media Seuneu Haters sareng Mikanyaah Pecinta Na

Taun kamari, saatos pulih tina sataun anu rame sateuacanna, kami ngamimitian pulih. Seueur masalah urang anu salah kuring. Kami ngalegaan tanpa sumber daya anu diperyogikeun teras berebut pikeun ngeusian lolongkrang. Daripada kerja keras pikeun ngaidentipikasi palanggan anu leres, urang nyandak ampir sadayana anu nyungkeun bantosan kami ... sareng éta ngimpina. Kami nyusun malah ngarancang infographic ngeunaan jenis konsumén kami ngaduruk liwat.

Kami nampi padamelan sareng seueur klien anu ngan ukur kasar sareng murah. Aranjeunna henteu ningali kami salaku pasangan, aranjeunna melong kami sapertos tantangan pikeun meres unggal artos terakhir kaluar. Kuring henteu nangkeup haters kami, kami dipecat.

Kami ayeuna nempatkeun usaha anu luar biasa pikeun nyayogikeun palanggan sareng mastikeun yén kami pas pisan sacara budaya sareng anu sanésna sareng kami yakin kami tiasa hasil dina damel sareng aranjeunna. Bédana wengi sareng siang. Kami ngalaman taun anu pangsaéna, kami ngembangna tapak, kami senang, sareng padamelan anu kami lakukeun jauh langkung saé tibatan anu tiheula.

Nyobian nyungkeun haters urang éta nyapekeun. Sareng urang moal nyobian deui. Upami aya anu bad badakeun kami, urang ngan saukur ngaréspon jujur ​​ka aranjeunna - naha éta umum atanapi swasta. Kadang-kadang urang ngonci tanduk, tapi kaseueuran waktos urang ngan saukur leumpang. Urang kedah museurkeun perhatian ka palanggan anu ngahargaan urang, sanés anu henteu pernah bakal ngiring kami, nyarankeun kami, sareng bilih uih deui nyandak pot poto ka kami.

Rangkul haters anjeun? Teuing usaha. Abdi langkung resep bogoh ka pameget kuring. Aranjeunna anu nyebarkeun berita, ngagedékeun hubunganana sareng kami, mendakan kami langkung seueur palanggan, sareng ngahargaan naon anu kami hasilkeun pikeun aranjeunna.

Naha Pemenang Kaganggu Ku Haters?

Nalika kuring ningali kana bisnis, olahraga, politik, atanapi pamimpin suksés sanés - kuring ampir-ampiran ningali jalma anu teu merhatoskeun haters sareng ngukir kasuksesan nyalira. Kagagalan anu kuring tingali nyaéta jalma anu ngupingkeun sadayana, nyobian nyenangkeun sadayana, sareng henteu pernah tiasa ngahontal harepan anu teu mungkin anu ditetepkeun ku pasar.

Nalika kuring ningali industri sapertos mobile, kabel, Utiliti, maskapai sareng anu sanésna ... Kuring ningali konsumén ngadamel panjaluk saluareun nilai produk atanapi jasa anu aranjeunna rela mayar. Sareng upami aranjeunna henteu kéngingkeun naon anu aranjeunna pikahoyong, aranjeunna nyéépkeun online pikeun masarakat pikeun ditingali. Sareng upami perusahaan nyobian ngalayanan aranjeunna langkung saé sareng nambihan sababaraha artos deui tagihanana, para konsumen jaminan pikeun solusi biaya murah salajengna.

Tebak kuring nyaéta upami ______ maskapai memperlakukan pelanggan langkung parah, aranjeunna tetep bakal ngepak pesawat nuju ka tujuan salajengna anu pinuh ku konsumén anu ngagunakeun pamilarian online pikeun milarian harga panghandapna. Ku teu sangka paling haters malah paduli kana perusahaan maskapai, aranjeunna badé ngawadul teu paduli. Sareng kaseueuran maskapai gaduh hubs anu ditata dimana ampir teu mungkin jauh tina merkna sanaos anjeun paduli.

Hoyong Cinta? Mayar Éta!

Di sisi anu sanésna, upami kuring mayar kelas bisnis, ngagaleuh kendaraan mewah, nyéépkeun artos pikeun garansi atanapi asuransi anu dipanjangan, atanapi cinyusu pikeun laptop anu langkung mahal, sigana kuring henteu ngagaduhan masalah anu dialami batur. Lounge delta's traveler - contona - matak Kagumkeun sareng anjeun tiasa mésér aksés dina kaseueuran perjalanan kalayan sakedik tambahan. Nalika sadayana ngantosan di agén tikét, kuring nyandak inuman sareng perwakilan Délta nyandak nami kuring sareng ngayunkeun tindakan pikeun kuring jalan. Teu ribut, teu aya muss ... Kuring duaan ngahargaan éta sareng kuring mayar éta.

Mayar tambahan, kuring kéngingkeun jasa anu saé, ampir henteu aya waktos ngantosan, sareng réspon sakedapan. Upami kuring badé nungtut anu pangsaéna, kuring kedah daék mayar éta. Upami kuring henteu mampuh anu pangsaéna, kuring kedah wareg ku naon deui.

Entong salah sangka. Kuring bakal nempatkeun upaya ikhlas pikeun usaha ngabalikkeun palanggan anu henteu bahagia. Kuring ngahutang sahenteuna anu éta kusabab aranjeunna ngadamel investasi sareng kami. Tapi upami aranjeunna ngan sangsara atanapi nyiksa kuring atanapi staf kami, moal aya anu ngagaduhan waktos kanggo dat! Kuring pikir aya perséntase anu signifikan tina haters online anu perusahaan kedah nyaritakeun bugger.

Jay… anjeun parantos ngirangan padamelan anjeun.

4 Komentar

  1. 1

    Hébat post Doug, hatur nuhun.

    Sababaraha hal. Kuring henteu nyarioskeun kasalahan ageung sareng krisis anu didorong média sosial. Teu aya conto dina intina sapertos anu, sareng teu aya conto dina buku ogé, ogé. Anu kuring carioskeun mangrupikeun komentar négatip sadidinten, keluhan, ulasan 1 sareng 2-bintang anu perusahaan ampir sadayana ukuran sareng jinisna ngaréspon sacara teu konsisten, upami pisan.

    Naha peryogi seueur padamelan pikeun ngabales unggal keluhan, unggal waktos, dina unggal saluran? Tangtosna. Tapi panilitian anu dilakukeun ku kami nunjukkeun yén paningkatan dina advokasi palanggan nalika anjeun ngaréspon keluhan anu lumayan, sareng panurunan dina advokasi palanggan nalika anjeun malire negativitas bahkan langkung ageung.

    Naha sababaraha perusahaan sanggup teu malire komentar négatip sareng keluhan? Leres. Tapi perusahaan-perusahaan éta henteu umum.

    Sareng kuring ogé hoyong netelakeun yén resép Hug Your Haters HENTEU yén nasabahna sok leres. Éta henteu leres, sareng henteu wijaksana pikeun ngajalankeun usaha anjeun ku cara kitu. Resép na tibatan éta palangganna sok DENGENG. Bedana ageung. Nyatana, bari kuring henteu asup ka granularitas dina biantara, rekomendasi kuring nyaéta anjeun henteu pernah ngaréspon langkung ti dua kali kana hiji utas / keluhan / tulisan blog, sareng sajabana Ngaleungitkeun pangunjung dina waktos éta, biasana.

    Anu penting ogé diperhatoskeun nyaéta bedana antara Offerser Haters anu ngawadul sacara pribadi, sareng Onstage Haters anu ngawadul di tempat umum. Koncina nyaéta ngarti yén anu baheula hoyong jawaban, sareng anu terakhir hoyong pemirsa. Negativitas mangrupikeun olahraga penonton ayeuna, sareng nalika anjeun (leres-leres) hoyong ngawartosan nasabah anu kasigeung (atanapi ngaganggu) ka F-OFF kanyataanna nyaéta khususna sareng Onstage Haters, bahaya anu nyata henteu kaleungitan nasabah éta, tapi dina naon anu ditingali ku anu ningali ngeunaan perusahaan sareng nilai-nilai anjeun.

    • 2

      Jay - hatur nuhun pisan anu parantos nyayogikeun waktos kanggo netelakeun. Kuring parantos mesen sababaraha salinan buku pikeun staf kami sabab inpormasi ieu bakal kritis pikeun klien kami.

  2. 3

    Kuring kantos mikir ngeunaan éta ku pandangan saderhana yén "nasabah henteu teras-leres leres,… tapi aranjeunna nasabah". Janten, éta nyababkeun kuring ngalambatkeun sareng ngaréspon kalayan pantes - milarian ngartos naon masalah anu saleresna sareng naon anu janten réspon sareng solusi anu masuk akal. Éta parantos ngabimbing usaha kuring pikeun "nangkeup anu ngabenci."

    • 4

      Abdi leres-leres sanés kipas, Curt. Sigana mah sakapeung jalma ngan ukur olohok sareng kalakuan goréng na henteu kedah dimaénkeun. Gampang nyarios tibatan dipigawe nalika anjeun gaduh bisnis kuring nebak!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.