Manusa vs. Chatbots: Saha Anu Kéngingkeun Pelanggan?

Manusa vs Chatbots

Deui dina 2016 nalika chatbots janten populér sadayana nyarios yén aranjeunna bakal ngagentos agén manusa di departemén perawatan pelanggan. Saatos ngempelkeun 2.5 taun pangalaman ngeunaan chatbots Messenger kanyataanna katingalina rada bénten ayeuna.

Patarosan na sanés ngeunaan chatbots ngagentos manusa, tapi kumaha chatbots tiasa dianggo sasarengan sareng manusa dina tangan.

Chatbot tech mangrupikeun janji ageung nalika ngamimitian. Ngaku pikeun ngajawab patarosan palanggan ku cara paguneman, sareng nyayogikeun bantosan sapertos manusa dina kasus panggunaan anu berulang. Tétéla yén téknologi dina kaayaan ayeuna teu tiasa ngajalankeun janji ieu. Chatbots damel sareng tingkat kagagalan 70%,anu nyésakeun patarosan konsumén henteu dijawab sareng nyiptakeun pangalaman palanggan anu goréng.

Chatbot gagal

Facebook gancang ngaréaksikeun sareng nyetél ekspektasi ngeunaan chatbots. Daripada ngagunakeun paguneman téks kabuka obrolan chatbot didorong pikeun ngawangun interaksi dumasar aturan. UX disederhanakeun pikeun dasarna konsumén ngetok tombol anu béda-béda dina UI UI. Facebook lirén nganggo kecap éta chatbot sareng ayeuna éta nyebat bot tombol interaktif ieu pangalaman utusan. Kalayan gerakan ieu, peran chatbots ogé ngalih tina ngatur paguneman nuju nyiptakeun saluran swalayan (IVR like) pikeun patarosan Palanggan 1.

Tugas utama chatbots ngalih tina perawatan pelanggan kana fungsi anu aya hubunganana sareng pamasaran. Chatbots ngoperasikeun ayeuna salaku titik kontak anu mimiti ka konsumén sareng ngandelkeun campur manusa nalika kabutuhan pelanggan langkung rumit.

bot manusa segitiga

Sareng saur OK na sapertos kitu!

Masa depan Perawatan Palanggan berbasis Obrolan

Kahareup perawatan pelanggan dumasar obrolan bakal janten solusi hibrid dimana bot aya dina garis payun sareng manusa mangrupikeun back-up (sering dianggo).

  • Bot bakal ngahontal sacara proaktif pikeun sajumlah ageung palanggan, sareng manusa bakal nungkulan kalungguhan mumpuni.
  • Bot bakal ngabantosan palanggan pikeun napigasi dina FAQ sapertos dokumén, sareng manusa bakal ngaléngkah upami patarosan pelanggan rumit teuing.
  • Bot bakal nganteurkeun cara anu hadé pikeun mendakan produk, ngadukung penjualan ku cara kaukur sareng manusa bakal ngungkulan paguneman palanggan.

paguneman

Wajar yén perusahaan ngarasa kagoda pikeun chatbots anu henteu diperyogikeun dibandingkeun sareng padamelan manusa anu mahal sareng sering turun naek. Sareng henteu kunanaon ngajadikeun otomatis tugas sareng paguneman anu henteu meryogikeun empati manusa. Tapi empati manusa henteu tiasa otomatis. Kasempetan konci pikeun kamekaran mérek tetep dina ngawangun hubungan émosional sareng konsumén ngalangkungan pangalaman pribadi. Upami palanggan ngaraoskeun perawatan pribadi anjeunna bakal langkung remen mésér deui. Kalayan naékna biaya akuisisi palanggan, anjeun kedah pastikeun pembeli anu anjeun anggo balikeun deui sareng deui.

"… Langkung saé" langkung ageung tibatan "langkung gancang."

Sedengkeun palanggan anu ngaraos yén mérek nawiskeun jasa gancang, genep kali langkung gampang janten aktipitas. Palanggan anu masihan peringkat peunteun anu saé pikeun faktor "jalma" (sapertos sopan santun palanggan sareng kersa ngabantosan) salapan kali langkung gampang kalibet.

Tantangan na nyaéta mendakan kasaimbangan antara inovasi sareng patalina. Konci pikeun nyium imut konsumén anjeun ngeunaan mendakan kasaimbangan anu leres antara fungsi otomatis lengkep sareng perawatan pribadi.

Untungna, chatbots sanés hiji-hijina cara kumaha téknologi tiasa ngabantosan manusa. Aya cara saderhana pikeun ningkatkeun produktivitas agén manusa sahingga ningkatkeun jumlah total perawatan pribadi anu tiasa masihan agén obrolan ka palanggan.

Pangaruh tina ngagunakeun AI dina layanan palanggan sosial bisa jadi teu ngakibatkeun pangirangan padamelan palayanan pelanggan sacara umum. Sabalikna, mérek tiasa nganggo ningkatna produktivitas pikeun nyayogikeun tingkat layanan anu langkung luhur kalayan ukuran tim anu sami. AI ngabantosan agén obrolan ku sadayana élmu latar anu diperyogikeun pikeun ngajawab patarosan pelanggan anu langkung canggih.

"AI bakal janten téknologi tabel-patok, kritis pikeun perusahaan naon waé anu hoyong tetep kalapa dina rohangan palayanan pelanggan."

Forbes

Pembelajaran mesin tiasa ningkatkeun kamampuan agén obrolan ku cara anu ngamungkinkeun aranjeunna tetep ngajaga ujung pribadi. Tujuan kami di Chatler.ai nyaéta ngahémat waktos agén obrolan, ku ngajantenkeun paguneman obrolan langkung tiasa diaksés, sareng nyarankeun balesan anu paling relevan pikeun agén obrolan kana pamundut konsumen anu datang. Chatler.ai ngagantikeun karya "find-copy-paste-paste" agén chat anu teu produktif sareng repetitive ku ngalakukeun padamelan angkat anu beurat tibatan manusa. Algoritma pinter tiasa nganalisis sajarah obrolan sareng nyarankeun balesan pikeun patarosan anu sering ditaros. Manusa nyandak kaputusan akhir sareng nambihan sentuhan pribadi pikeun masing-masing pesen pastikeun konsumén ngaraos dihargaan. Téhnologi pembelajaran mesin Chatler.ai ngabantosan merek masihan réspon palanggan anu gancang, akurat, sareng konsisten.

Obrolan

 jeung Obrolan.ai anjeun tiasa ngatur paningkatan paguneman perawatan palanggan sareng tim anu sami. Hayu manusa ngatur paguneman anu penting. Hayu AI ngabantosan anjeun sanaos chatbots nyangkut.

Pilarian langkung seueur perkawis kumaha Obrolan tiasa ngabantosan anjeun dinten ayeuna pikeun nganteurkeun pangalaman palanggan anu hébat sareng ningkatkeun kasatiaan palanggan sareng pamayaran.

Ngadaptarkeun Akun Chatler Gratis

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.