Kadatangan Marketing Immersive, Jurnalisme, sareng Pendidikan

pamasaran immersive

Realitas maya sareng augmented badé maénkeun peran anu langkung ageung di pikahareupeun anjeun. TechCrunch prédiksi yén AR seluler kamungkinan bakal janten pasar $ 100 milyar dina 4 taun! Henteu janten masalah upami anjeun damel pikeun perusahaan téknologi canggih, atanapi di ruang paméran anu ngajual jati kantor, bisnis anjeun bakal nguntungkeun ku sababaraha cara ku pangalaman pamasaran anu jero.

Naon bédana antara VR sareng AR?

Virtual reality (VR) mangrupikeun rekreasi digital lingkungan di sakuriling pangguna, sedengkeun augmented reality (AR) ngalangkungan elemen virtual dina dunya nyata.

ar vs vr

Teu percanten ka abdi? Tingali kana sababaraha industri anu parantos nganut VR / AR.

Jurnalisme Immersive

Minggu ayeuna CNN debut unit jurnalistik VR khusus. Grup ieu bakal ngaliput acara berita utama dina 360 video sareng nawiskeun korsi barisan payun pikeun pemirsa. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun ayana di garis payun dina zona perang, gaduh korsi barisan payun dina pengarahan pers White House salajengna, atanapi nangtung dina panon badai? Éta anu bakal dibawa ku jurnalisme anu jero, ngamungkinkeun urang langkung caket kana carita tibatan sateuacanna. CNN ngaluncurkeun unit énggal ku medarkeun carita pidéo VR anu ngawengku lumpat tina banténg di Spanyol.

Salami sataun katukang, CNN parantos ékspérimén sareng VR, ngahasilkeun langkung ti 50 carita dina video 360 kualitas luhur, masihan pemirsa pamahaman anu langkung jero ngeunaan musnahna Aleppo, pandangan payun tina Pelantikan AS sareng kasempetan pikeun ngalaman rasa bungah skydiving - dina total, ngahasilkeun langkung ti 30 juta pandangan tina 360 eusi dina Facebook nyalira. Sumber: CNN

Pendidikan Immersive

Lowe nuju hedging taruhan na yén VR tiasa ngaganggu industri pamutahiran bumi. Aranjeunna ngaluncurkeun pangalaman kanyataanana maya di toko anu dirancang pikeun masihan palanggan pikeun pendidikan pikeun proyék-proyék sapertos nyampur mortir atanapi peletakan ubin. Dina sidang uji coba Lowe ngalaporkeun yén palanggan kagungan 36% langkung émut kumaha ngalengkepan proyek dibandingkeun sareng jalma anu nonton pidéo Youtube.

Tim tren Lowe parantos mendakan yén milénial nyababkeun proyék-proyék DIY sabab kakurangan kapercayaan pikeun bumi sareng waktos luang pikeun hiji proyek. Pikeun Lowe's, kanyataanana virtual bisa jadi cara ngabalikeun trend éta. Sumber: CNN

Pamasaran immersive

Tina sudut pandang pamasaran, istilah pamasaran anu jero bakal ditetepkeun deui. Jalma tiasa kalayan gampang ngamimitian ngabayangkeun sabaraha kasempetan anu bakal dihasilkeun pikeun iklan, panempatan produk, sareng cara kréatip pikeun méréskeun mérek. VR ngajawab seueur masalah pikeun pemasar. Éta nawiskeun kami cara pikeun nyiptakeun pangalaman anu jero anu mangaruhan, émut, sareng pikaresepeun. Ngan éta henteu janten langkung saé tibatan éta!

Sababaraha fakta anu langkung menarik pikeun anjeun.  Vimeo nembé nambihan kamampuan pikeun unggah sareng nonton pidéo 360 derajat. Ieu bakal nawiskeun pembuat pilem sareng kréatip anu sanés pikeun méréskeun sareng ngical 360 eusi. Entong hilap ngeunaan facebook ogé. Dugi ka ayeuna aya langkung ti sajuta video 360 derajat sareng dua puluh lima juta poto 360-gelar dipasang. Henteu aya alesan pikeun mikir yén trend ieu moal teraskeun.

Kami resep ngupingkeun émutan anjeun ngeunaan masa depan VR / AR. Sakumaha pangaruh anu anjeun rasakeun dina industri anjeun? Mangga bagi!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.