Kumaha Ningkatkeun Pangalaman Palanggan e-Dagang

Pangalaman Ecommerce

Palanggan mangrupikeun pondasi bisnis naon waé. Ieu leres kanggo bisnis sadaya vertikal, domain sareng pendekatan. Palanggan penting dina sadaya tahapan prosés bisnis anjeun. Tujuan bisnis, strategi, sareng kampanye pamasaran mérek terkenal dianyam sakitar kabutuhan sareng karesep konsuménna sareng target audién.

Palanggan sareng Lingkungan eCommerce

Dina jaman anu disetir ku digitalisasi, téknologi mobile, sareng persaingan sengit, anjeun moal tiasa mopohokeun pentingna palanggan. Langkung ti 5 pesaing anjeun nawiskeun produk sareng jasa sapertos anjeun ka palanggan anu sami iraha waé. Produk anu anjeun nawiskeun kedah unik sareng kapentingan pangguna anjeun, pikeun nyingkahan kaleungitan kasempetan penjualan.

Faktor nyetir konci didieu nyaéta pangalaman konsumén anjeun kalayan produk sareng layanan palanggan. Pangalamanna langkung saé, langkung seueur kasempetan pikeun penjualan.

70% pangalaman mésér didasarkeun kana kumaha perasaan pelanggan anu dirawat.

Pangalaman, Dursasana Palanggan: 10 Stats sareng Fakta pikeun Ngaronjatkeun Stratégi Anjeun

Usaha visioner ngagaduhan kapercayaan anu kuat yén ku maturan pangalaman palanggan anu langkung saé, aranjeunna bakal tiasa ngungkulan persaingan sareng ngawangun kapercayaan sareng konsumén sareng; antukna, kéngingkeun langkung seueur palanggan ku lisan.

Filosofis, eCommerce mangrupikeun a waktuna sae ka konsumén. Aranjeunna resep balanja online kusabab éta merenah, meujeuhna, sareng pinuh ku pilihan. Kamekaran dina bidang kaamanan data ngamungkinkeun pikeun metode pamayaran anu aman, bari ngahalangan kasempetan penipuan online anu aya hubunganana sareng balanja online. Ieu nyababkeun kanaékan pagunungan dina penjualan sareng pendapatan eCommerce.

Penjualan eCommerce tiasa pencét $ 4.3 triliun tanda dina akhir 2021. 

Balanja, Buku Puteran Global Ecommerce

Pikeun ngahontal ka ditu, eCommerce kedah nyepetkeun sabukna sareng siap dina perjalanan pamutahiran - nawiskeun a pangalaman palanggan unggul. Pangalaman pelanggan anjeun kedah ningkatkeun tingkat kepuasan pelanggan pikeun nambihan kamekaran pendapatan anjeun.

80% pangguna moal dagang sareng perusahaan kusabab pangalaman pelanggan kirang.

HubSpot, Kabeneran Hard Ngeunaan Biaya Akuisisi (sareng Kumaha Palanggan Anjeun Tiasa Nyalametkeun Anjeun)

Tulisan ieu nyatakeun sababaraha prakték pangsaéna anu ngabantosan ningkatkeun pangalaman konsumén anjeun sareng bisnis eCommerce anjeun.

Ngembangkeun Pangalaman anu Sacara ramah

Ti halaman wéb / halaman wéb aplikasi ka halaman produk sareng tina karanjang pikeun mariksa halaman, pangalaman pangguna dina halaman wéb anjeun kedah sampurna. Palanggan anjeun kedah tiasa ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong dilakukeun. 

Komo upami aranjeunna nyobian ngosongkeun karanjangna, prosés sareng navigasi kedah jelas dirarancang sareng didefinisikeun ngarah teu lieur nganggo halaman wéb anjeun. Anjeun kedah ngarancang halaman wéb atanapi aplikasi anjeun tina sudut pandang anu ramah pikeun palanggan. Éta kedahna gampang pikeun pangguna wéb anjeun, sanés ngan ukur pikeun anjeun.

Kedah aya tombol milarian pikeun ngabantosan palanggan mendakan produk anu dipilari. Kategori, judul halaman, kecap konci produk, tag, gambar produk, sareng detil anu sanés - sadayana kedah dikonci pikeun merenah pangguna. Ponder dina nyebarkeun penyuluhan milarian eCommerce pikeun ngaktipkeun fitur pamilarian gancang sareng gampang dina halaman wéb anjeun.

Nawiskeun Kaayaan Pamayaran Aman

Métode pamayaran di toko eCommerce anjeun kedah aman, aman, sareng bébas repot. Nalika balanja online, konsumén hoyong terang data pribadi sareng kauangan na aman.

Tambihkeun seueur metode pamayaran di toko anjeun sakumaha mungkin. Pamayaran Kredit / Kartu Debit, Transfer Bank, Kontan dina Pangiriman (COD), PayPal, sareng e-Wallets mangrupakeun metode pembayaran anu kawéntar ayeuna-ayeuna. Anjeun kedah pastikeun portal anjeun ngamungkinkeun konsumén pikeun mayar ngalangkungan pilihan pembayaran ieu.

Anu paling penting, anjeun kedah mastikeun yén halaman anjeun sareng konsumén yén sadaya pilihan pamayaran anjeun aman sareng aman. Investasi pikeun kéngingkeun sababaraha sertipikat kaamanan pikeun ieu sareng nempatkeun lencana éta dina halaman wéb / aplikasi salaku indikator kapercayaan pikeun mastikeun konsumén anjeun yén data na aman sareng anjeun. 

Investasi dina gateway pembayaran anu disertakeun sareng langkah-langkah kaamanan multilayered. Énkripsi data anu disayogikeun ku nasabah bakal mastikeun transaksi aranjeunna aman. Ngagunakeun gerbang pamayaran nguatkeun data palanggan sareng bisnis anjeun, sareng ngirangan intensitas sareng frekuensi ancaman tina panipuan online.

Ngadamel Proses Checkout Seamless

Kaseueuran waktos, alesan balik an karanjang anu ditinggali mangrupikeun pamariksaan anu rumit prosés. Prosés Checkout dina wéb atanapi aplikasi anjeun kedahna pondok, saderhana sareng gancang. Komo deui, pangguna kedah tiasa ningali karanjang balanja na di unggal halaman janten anjeunna terang cara ngalengkepan pesenan.

Industri ecommerce kaleungitan dolar anu henteu kaetung unggal taun kusabab karanjang anu ditinggali atanapi pambayaran anu dibolaykeun nalika pamariksaan. Anjeun tiasa nyebarkeun otomatisasi pikeun ngukur tren di tukangeun balanja anu dibuang pikeun ningkatkeun kalemahan anu aya dina prosés pamariksaan anjeun.

Salila dina pamariksaan, nasabah kedah tiasa ningali nilaina sareng biaya pangiriman anu diterapkeun. Halaman ogé kedah nunjukkeun inpormasi ngeunaan nawaran sareng kupon diskon anu tiasa dianggo pikeun pangguna.

Konsumén teras paduli kana pangiriman pesananna. Aranjeunna nelepon pikeun mariksa status kirimanna. 

Nyebarkeun suite pangiriman maju bakal ngabantosan bisnis eCommerce anjeun nyambung sareng sababaraha operator sareng ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun aturan pangiriman anu fléksibel - sakumaha sababaraha pesenan, lokasi pelanggan, sareng seueur faktor penting anu sanés - ngalangkungan dasbor tunggal. 

Upami bisnis anjeun nganteurkeun atanapi sumber ti luar negeri, maka éta kedah pikeun suite pangiriman anjeun ngagaduhan fungsionalitas pengiriman impor / ékspor. Éta sadayana ngabantosan anjeun ngadamel pangalaman anu langkung saé pikeun pangguna nalika ngeunaan pengiriman sareng pangiriman order.

Anu pamungkas, toko eCommerce kedah mastikeun enol downtime sareng teu aya perlambatan nalika prosés pamariksaan pikeun nyingkahan conto pembuangan karinjang menit terakhir.

Nganteurkeun Layanan Palanggan Unggul

Pikeun ningkatkeun pangalaman palanggan, anjeun kedah fokus dina nyayogikeun tingkat layanan palanggan anu langkung luhur. Ieu pastina kedah ngalebetkeun jasa pra-penjualan sareng post-sales.

Siapkeun tim jalma ramah pikeun mendakan méja dukungan palanggan anjeun. Daya ku aranjeunna nganggo alat CRM anu diaktipkeun AI - kedah ngagaduhan suite pikeun bisnis eCommerce modern - ngarah épéktip tiasa nanganan patarosan sareng masalah palanggan.

Bayangkeun dinten anu sibuk sareng antrian panjang konsumén ngantosan giliranana nyarios ka agén dukungan palanggan anjeun! 

Ngagaduhan chatbot anu diaktipkeun ku AI dina waktosna ngahémat waktos agén anjeun, sajaba ti éta, ngamungkinkeun aranjeunna fokus dina kagiatan inti sanés tina prosés pangrojong pelanggan anjeun. Chatbots tiasa sacara sakaligus ngatasi sababaraha telepon / paguneman sareng gancang ngabéréskeun masalah umum sapertos konfirmasi pesen, pembatalan, ngagantian, ngabalikeun duit, detil kiriman, jsb 

Pangungkit Milarian & Optimasi Média Sosial / Pamasaran

Kalayan pendekatan anu leres pikeun optimasi mesin pencari sareng pamasaran, anjeun tiasa ngabantosan target pemirsa anjeun mendakan naon anu dipilarian dina mesin pencari, sapertos Google sareng Bing. Upami backend eCommerce anjeun sanés siap-SEO, anjeun tiasa nganggo perpanjangan eCommerce SEO anu saé sareng nerapkeun strategi SEO anu diusahakeun pikeun muncul dina hasil teangan luhur dina mesin pencari anu ngarah.

Bisnis eCommerce anjeun tiasa nganggo média sosial sababaraha cara: 

  1. ka promosikeun produk, jasa, budaya perusahaan, sareng tawaran anjeun; 
  2. ka nyambungan sareng pemirsa sareng palanggan anjeun; 
  3. ka ngadangukeun ka palanggan anjeun anu henteu puas sareng pikeun méréskeun masalah na dina portal umum; jeung 
  4. ka ngareklameukeun mérek anjeun (s).

Anjeun ngan kedah nganggo jaringan sosial anu paling mujarab pikeun bisnis anjeun, panggihan sareng sambungkeun sareng pemirsa / palanggan. Pikeun genah konsumén anjeun, anjeun tiasa nambihan halaman resensi, ngaktipkeun koméntar sareng masang témbok pikeun palanggan, sareng nyiptakeun toko sareng jual dina jaringan sosial.

Salain ti nawiskeun kanyamanan, lingkungan anu aman sareng transparansi, anjeun tiasa nyayogikeun saran anu dipersonalisasi pikeun pengunjung anjeun sareng konsumén anu aya pikeun ningkatkeun pangalaman. Pikeun ieu, anjeun kedah damel sareng alat AI sareng ML anu tiasa diajar tina paripolah pangguna dina Internét sareng ngabantosan anjeun nyarankeun produk anu pas pikeun palanggan anu leres. Éta ibarat maturan / nyarankeun hal anu saleresna dipilarian ku pangguna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.