Daptar pariksa: Kumaha Nyiptakeun Eusi Anu Kalebet

Inklusivitas sareng Keragaman

Nalika para pemasar fokus kana kontén anu ngalibatkeun pemirsa, urang sering mendakan sareng ngararancang kampanyeu sareng sakumpulan jalma-jalma anu sami sareng diri urang sorangan. Sedengkeun pemasar anu ngusahakeun personalisasi sareng papacangan, janten beragam dina olahtalatah urang ditingali sering teuing. Sareng, ku ningali kana budaya, jenis kelamin, karesep seksual, sareng disabilitas ... pesen urang dimaksudkeun kalibet tiasa sabenerna marginalisasi jalma anu henteu sapertos urang.

Inclusivity kedah janten prioritas dina unggal pesen pamasaran. Hanjakalna, industri média masih kaleungitan tandana:

  • Awéwé mangrupikeun 51% tina populasi tapi ngan 40% tina siaran lead.
  • Jalma multikultural nyaéta 39% tina populasi tapi ngan ukur 22% tina kalungguhan siaran.
  • 20% urang Amerika yuswa 18-34 ngaidéntifikasi salaku LBGTQ tapi ngan ukur ngawangun 9% tina jalma biasa tiheula.
  • 13% urang Amerika gaduh cacad tapi ngan 2% jalma biasa mimitina gaduh cacad.

Ku difokuskeun kaaslianana, média tiasa ngabantosan stereotip sareng ngabantosan ngirangan bias teu sadar.

Harti Inclusivity

  • sasaruaan hak - tujuan pikeun ngamajukeun kaadilan tapi éta ngan ukur tiasa jalan upami sadayana mimitian ti tempat anu sami sareng peryogi bantosan anu sami.
  • Kaadilan - Méré dulur naon anu diperyogikeun pikeun suksés padahal persamaan ngarawat dulur sami.
  • Interseksi - sifat anu aya hubunganana sareng katégori sosial sapertos ras, kelas, sareng jenis kelamin nalika aranjeunna dilarapkeun ka individu atanapi kelompok, dianggap salaku nyiptakeun sistem diskriminasi atanapi karugian anu saling tumpang tindih.
  • Tokenisme - prakték ngan ukur usaha simbolis janten inklusif jalma anu teu répréséntasi, utamina ku ngarékrut sajumlah leutik jalma anu teu répréséntasi pikeun ngadorong penampilan kasetaraan.
  • Bias teu sadar - sikep atanapi stereotip anu mangaruhan pamahaman urang, tindakan, sareng kaputusan sacara teu sadar.

ieu infographic ti Youtube nyayogikeun daptar mariksa lengkep anu tiasa anjeun anggo ku tim kreatif naon waé pikeun mastikeun inklusifitas mangrupikeun supir dina perencanaan, palaksanaan, sareng target pemirsa tina kontén anu anjeun damel. Ieu mangrupikeun daptar anu handap tina daptar cek ... anu ku kuring dirobih kanggo dianggo pikeun organisasi naon waé kanggo kontén ... sanés ngan ukur pidéo:

Eusi: Topik naon anu dibahas sareng sudut pandang naon anu kalebet?

  • Kanggo proyek kontén ayeuna mah, naha anjeun parantos aktip milari sudut pandang anu rupa-rupa, utamina anu béda ti anu anjeun?
  • Naha kontén anjeun tiasa dianggo pikeun alamat atanapi ngabantah stéréotip ngeunaan kelompok anu marginalisasi sareng ngabantosan pemirsa ningali anu sanés ku pajeulitna sareng empati?
  • Naha eusi anjeun (khususna berita, sejarah, sareng élmu anu aya hubunganana) masihan sora pikeun sababaraha sudut pandang sareng budaya?

Layar utama: Naon anu jalma tingali nalika aranjeunna nganjang ka kuring?

  • Naha aya keragaman dina eusi kuring? Naha para ahli sareng pamimpin pamikiran ti sababaraha latar anu bérés sareng sababaraha ukuran idéntitas (gender, ras, etnis, kamampuan, sareng sajabana) dipidangkeun dina eusi kuring?
  • Diantara 10 sapotong eusi panungtung kuring, naha aya keragaman diantara sora-sora anu diwakilan?
  • Upami kuring nganggo animasi atanapi ilustrasi, naha éta ngagaduhan sababaraha warna kulit, tekstur rambut, sareng jinis?
  • Naha aya keragaman di antara sora-sora anu nyaritakeun eusi kuring?

Dursasana: Kumaha kuring kalibet sareng ngadukung panyipta séjén?

  • Pikeun kolaborasi sareng proyek-proyek énggal, naha kuring ningali sababaraha calon pipa dina sababaraha tahap karir, sareng naha intersectionality diperhatoskeun?
  • Naha kuring nyandak kasempetan pikeun ngungkit platform kuring pikeun ngangkat sareng ngadukung panyipta tina latar tukang anu kirang ngagambarkeun?
  • Naha kuring ngadidik sorangan ngeunaan sudut pandang anu marginalisasi ku ngalaksanakeun komunitas / eusi anu beragam?
  • Kumaha organisasi kuring damel pikeun ngokolakeun sora-sora sareng ngabasaikeun komunikator / pangaruh generasi saterusna?
  • Kumaha carana organisasi kuring nyingkahan tokenisme? Naha urang kalibet ahli sareng komunikator ti latar tukang anu teu dikenal pikeun kasempetan anu ngalegaan ngalangkungan eusi anu aya hubunganana sareng kaberagaman?
  • Kumaha anggaran sareng inpormasi ngagambarkeun komitmen pikeun keragaman sareng kalebet?

Panongton: Kumaha cara kuring mikir ngeunaan pamirsa nalika ngadamel kontén?

  • Saha anu dimaksud pemirsa? Naha kuring parantos nimbalan ngawangun kontén kuring pikeun milarian sareng terlibat pemirsa sacara lega-beragam?
  • Upami kontén kuring kalebet matéri poko anu bias budaya ngalawan kelompok tertentu, naha kuring nyayogikeun kontéks anu tiasa ngabagéakeun pamirsa anu beragam?
  • Nalika ngalaksanakeun panilitian pangguna, naha lembaga kuring mastikeun yén sudut pandang anu beragam dipilarian sareng dilebetkeun?

Pencipta Konten: Saha anu aya di tim kuring?

  • Naha aya keragaman di antara tim anu damel dina kontén kuring?
  • Naha demografi tim kuring ngagambarkeun populasi umum, henteu ngan ukur pemirsa ayeuna?
  • Naha kuring ngiringan ahli sareng pamimpin pamikiran ti sababaraha latar anu bérés sareng sababaraha ukuran idéntitas (gender, ras atanapi etnis, kamampuan, sareng sajabana) salaku konsultan dina proyek kuring?

Daptar pariksa pamasaran kaasup

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.