Indikator: Pelanggan Analytics Kalayan Wawasan Anu Ditingalikeun

Analisis Indikator

Data ageung sanés mangrupikeun hal anu anyar dina dunya bisnis. Kaseueuran perusahaan nganggap dirina salaku data-driven; pamimpin téknologi nyetél infrastruktur ngumpulkeun data, analis ngayak ngalangkungan data, sareng para pemasar sareng manajer produk nyobian diajar tina data. Sanaos ngumpulkeun sareng ngolah langkung seueur data tibatan anu kantos, perusahaan kaleungitan wawasan berharga ngeunaan produkna sareng konsuménna kusabab henteu nganggo alat anu pantes pikeun nuturkeun pangguna dina sapanjang perjalanan palanggan atanapi upami aranjeunna ngadoplikasi data sareng ngenalkeun kasalahan kana analisisna.

Gumantung kana topik anu khusus, hiji pamundut terstruktur dina SQL tiasa langkung ti sajam pikeun kode sareng kéngingkeun. Ad hoc query bajoang ngahasilkeun analisis palanggan anu tiasa ditindaklakeun sabab jawaban pikeun patarosan mimiti anjeun panginten patarosan sanés. Anjeun terang yén langkung ageung ti 50% palanggan anu pencét kana tombol CTA anjeun mendakan jalan ka halaman pendaptaran, tapi kirang ti 30% palanggan éta ngadamel profil pangguna. Ayeuna kumaha? Waktosna kanggo nyerat pamundut anu sanés dina SQL pikeun ngempelkeun deui teka-teki éta. Analisis henteu kedah sapertos kieu.

Indikatif mangrupikeun platform Analytics Palanggan anu ngarah anu ngamungkinkeun produk sareng tim data ngalih ngalangkungan watesan pakakas BI tradisional pikeun nyandak kaputusan ku ngartos paripolah pangguna dina unggal titik touch. Ngan nunjukkeun éta nyambung langsung ka gudang data anjeun, henteu kedah duplikasi, sareng nguatkeun pangguna bisnis pikeun ngajawab patarosan analit pelanggan rumit tanpa kedah ngandelkeun tim data atanapi SQL. Manajer produk sareng pemasar tiasa ngajalankeun patarosan anu sami dina sababaraha detik anu bakal nyandak analis data jam pikeun kode. Sawangan data anu tiasa ditindaklakeun aya tilu léngkah alit.

Léngkah 1: Nangtukeun Tujuan Usaha anjeun sareng Metrik

Pikeun ngawangun modél data anu épéktip, anjeun mimitina kedah netepkeun tujuan bisnis sareng nganggo kasus. Pelanggan Analytics dimaksudkeun pikeun ngajalankeun kaputusan ti tim produk sareng pamasaran, janten jalan mundur tina hasil anu anjeun pikahoyong pikeun ngahontal. Tujuanana kedah disaluyukeun sareng tujuan bisnis inti. Indikator tiasa ngukur paripolah sadaya pangguna, pangguna masing-masing, sareng naon waé anu aya di antawisna, janten pantes pikeun ngalacak indikator dina sababaraha tingkatan. Salajengna, tangtukeun métrik sareng KPI anu tiasa nyaritakeun upami anjeun hasil. Sababaraha conto ieu tiasa:

  • Ningkatkeun konversi pangguna énggal
  • Turunkeun pelanggan langganan
  • Identipikasi saluran pamasaran anjeun anu paling épéktip
  • Milarian titik-titik gesekan dina aliran onboarding anjeun

Sakali anjeun parantos netepkeun tujuan, ngawangun patarosan anu anjeun pikahoyong ngajawab ku data pangguna anjeun. Salaku conto, sebutkeun anjeun gaduh tujuan pikeun ningkatkeun panerapan fitur produk anyar. Ieu sababaraha conto patarosan anu anjeun hoyong jawab nalika anjeun nganalisis corong Dursasana pangguna anjeun:

  • Naha palanggan premium ngadopsi produk langkung gancang tibatan pangguna gratis?
  • Sabaraha klik atanapi layar anu diperyogikeun pikeun pangguna pikeun ngahontal produk énggal?
  • Naha adopsi fitur énggal ngagaduhan pangaruh anu positip dina ingetan pangguna dina hiji sési? Peuntas sababaraha sési?

Angkatan sareng pamundut ieu sareng data pikeun ngajawab aranjeunna, anjeun tiasa ngagali rébuan tindakan pangguna dina sapanjang perjalanan pelanggan. Siapkeun pikeun nguji hipotésis anjeun kalayan visualisasi corong intuitif.

Lengkah 2: Lacak Lalampahanna Palanggan Anjeun Ku Multipath Perjalanan Palanggan

Fitur inti Indikator nyaéta Lalampahan Palanggan Multipath. Perjalanan pelanggan ditampilkeun salaku corong multipath, nunjukkeun aliran pangguna ngaliwatan kaputusan anu béda dina situs anjeun atanapi aplikasi mobile. Visualisasi perjalanan ngabantosan produk sareng tim pamasaran ngungkabkeun paripolah khusus sareng titik-titik anu nyetir akuisisi pelanggan, ingetan, atanapi churn. 

Indikator Multipath Perjalanan Palanggan Analytics

Segmenting corong langkung jauh ngamungkinkeun tim anjeun mendakan titik-titik gesekan anu tepat dimana pangguna nyimpang tina tingkah laku anu pikaresep atanapi milarian jauh tina produk éta sadayana. Perjalanan Palanggan Multipath ogé ngamungkinkeun perusahaan pikeun ngaidentipikasi sumber konci na pikeun atraksi konsumén, ngarecah bagéan individu tina corong pikeun ngabandingkeun perjalanan pelanggan anu sami. Tim teras tiasa ngahususkeun roadmap produkna pikeun ngungkulan masalah sareng pangalaman pangguna sareng tujuanana pikeun ngayakeun hasil konsumén idéal.

Léngkah 3: Bor langkung jero sareng kohort sareng propil

Sakali anjeun parantos ngaanalisis cara pangguna kalibet sareng produk anjeun, tim pamasaran anjeun tiasa nyandak tindakan dina kampanye anu nargétkeun ka palanggan éta langkung dipikaresep gaduh nilai hirup anu tinggi. Indikatif ngamungkinkeun anjeun ngabagi pangguna ku ampir naon waé idéntifikasi anu tiasa dibayangkeun ngalangkungan ngembangkeun kohort paripolah. Anjeun tiasa mendakan:

  • Pangguna anu nampi email pamasaran kahijina dina Senén énjing jauh langkung seueur ngalanggan tibatan anu nampi komunikasi kahijina engké dina saminggu.
  • Sidang sidang bébas condong ngagugulung kecuali upami dipenta ku panginget sidangna bakal réngsé énjingna.

analisa kohort analytics indéks

Upami tim pamasaran anjeun hoyong kéngingkeun granular, Indikator nawiskeun propil pangguna, ngamungkinkeun aranjeunna ngungkit personas khusus palanggan pangsaéna. Di jero gudang data anjeun aya log unggal tindakan pangguna. Profil pangguna dina Indikator nunjukkeun anjeun ngalangkungan perjalanan pelanggan, ti mimiti klik dugi ka anu pang anyarna. Segmen khusus sareng cohorts naekeun bar pikeun pamasaran anu dipersonalisasi.

Aya emas anu disumputkeun di jero gudang data anjeun, sareng Indikator ngabantosan anjeun pikeun tambang. Anjeun teu kedah terang kode atanapi apresiasi infrastruktur data pikeun mendakan wawasan analitik anu mangpaat. Anu anjeun peryogikeun nyaéta démo produk Indikatif sareng aksés kana data pangguna perusahaan anjeun.

Coba Demo Indikator

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.