The Big Big Deal of Influencer Marketing - sareng Conto

alat pamasaran influencer

Kuring kedah ngamimitian ku nyarios ulah sono Douglas Karrpresentasi ngeunaan pamasaran influencer di Média Sosial Pamasaran Dunya!

Naon anu dimaksud Influencer Marketing?

Dasarna, éta hartosna ngayakinkeun jalma berpengaruh, blogger atanapi selebriti kalayan pengikut ageung pikeun ngamajukeun mérek anjeun dina rekening online pribadi. Idéalna aranjeunna bakal ngalakukeun éta gratis, tapi nyatana anjeun mayar maén. Ieu pasar anu berkembang sareng pangasilan tiasa ngahasilkeun merk anjeun kasuksésan ageung nalika diaktipkeun leres.

Kuring terang ieu tiasa disada sakedik digital deui-gang tapi teu aya anu énggal atanapi rindang ngeunaan bentuk pariwara ieu, atanapi sakumaha urang di industri resep nelepon teureuh. Baheula anjeun bakal ngadangu, Nike ngadukung Michael Jordan or Roger Federer ngahasilkeun 71 juta sataun ti sponsor. Salami waktosna perusahaan janten langkung agrésif, Nadal mayar $ 525,000 pikeun ngagem arloji nalika Perancis muka or Tiffany & Co. mayar Anne Hathaway $ 750,000 ka Oscars. Ayeuna, perusahaan-perusahaan ieu aya di perang nawar datar mayar jalma pikeun ngamajukeun produkna (hayu urang sebut naon éta) kalayan béntang sapertos Jennifer Lawrence.  

Tapi kumaha upami sesa dunya? Naha aya jalma berpengaruh séjén anu merek tiasa mayar artos kanggo promosikeun produkna? Naha jalma anu blog atanapi gaduh akun média sosial populér gaduh jangkauan pasar anu cekap pikeun nyababkeun média sosial ramé?  

Leres. Sareng sadaya industri nuju dibentuk sakitar bentuk iklan ieu, kode namina pamasaran influencer. Fortune 500 perusahaan nyauran éta iklan pituin, Perusahaan pamasaran kontén nyebatna advertorial jeung paling kawéntar Blogger atanapi Influencer Outreach. Ieu moal matak lieur video anu disponsoran atawa "tweet disponsoran"Atanapi ngamajukeun tulisan Facebook. Ieu alat diwangun langsung dina platform média sosial sapertos Twitter sareng Facebook.

Tingali, pembangkit listrik média sosial ieu sanés sapertos baheula. Sakali janten tempat pikeun kulawarga sareng réréncangan kanggo ngabagi gambar sareng tetep kontak, ayeuna parantos janten behemoth iklan anu alus anu siap sasaran pamirsa kalayan akurasi anu teu dipercaya. Platform anu sami ieu dianggo pikeun nyalurkeun inpormasi tina sagala jinis blogger, kapribadian, sareng jalma anu ngamajukeun produk di sakumna dunya. Tapi henteu sadaya kontén didamel sami. Kalayan influencer di luar sana ngahontal jutaan jalma dina demografi Ecological, gimna parantos robih pikeun pangiklan.

Sebut éta naon anu anjeun pikahoyong, garis abu antara mérek nyiptakeun eusi sareng mérek anu nyiptakeun iklan anu dirancang sapertos eusi parantos disebrangan ti jaman baheula. Kiwari, éta penting pisan yén FTC ngamutahirkeun tungtunan ngeunaan dukungan di 2009 na padoman ngeunaan iklan digital dina 2013. Cinta atanapi benci, éta sah, mérek ngalaksanakeunana, sareng panyipta kontén anu kéngingkeunana, waktosna ageung.

Janten, kumaha merk anjeun tiasa manfaat tina pamasaran influencer? Naha anjeun terang naha éta cocog pikeun bisnis? Nyanggakeun marios sababaraha conto, parangkat lunak sareng strategi anu tiasa ngamimitian ku kagancangan pamasaran digital!

Conto Marketing Influencer

Gumantung kana anggaran anjeun anjeun tiasa pangaruh selebriti, outlet média, blog atanapi ngan jalma populér di Facebook. Nyanggakeun marios sababaraha conto ieu pikeun langkung ngartos kumaha pangaruh pamasaran influencer.

  • Youtubers - Candak Pixiwoo, Aranjeunna sadulur anu ngagaduhan 1.7 juta pengikut anu resep make-up. Ngajalankeun majalah make-up digital gratis sareng parantos nempatkeun diri ngalangkungan blog, saluran Youtube, sareng média sosial salaku ahli dina make-up. Catetan dina Gawe sareng US: Pertanyaan bisnis… dina bagian ngeunaan kuring halaman.

  • Pinterest - Pinterest salah sahiji pasar anu paling berpengaruh dina wéb. Seueur PinPro urang sabab kuring resep nyauran aranjeunna, gaduh jutaan pengikut sareng pangaruh anu kuat pikeun prakték pameseran dina komunitas anu aya. Lebetkeun Kate Arends, PinPro kalayan 2.6 juta pengikut sareng pangaruh hébat dina kategori kageulisan sareng fashion. Kate lumpat a Dewan Produk dina Pinterest dirina masing-masing aya tautan kana dimana mésér éta barang.

Kaca Produk Kate Arends Pinterest

  • Twitter - Twitter mangrupikeun bumi larangan 140 karakter, tapi ieu henteu ngeureunkeun rébuan pembangkit listrik sosial anu berpengaruh tina ngahontal jutaan konsumén pikeun mérekna. Candak contona @MrScottEddy - Duta Brand Global pikeun @Zipkick - aplikasi perjalanan-booking. Kalayan langkung ti satengah juta pengikut, anjeun tiasa ningali naha éta PR anu saé pikeun Zipkick!

scott-eddy-zipkick-duta besar

  • Facebook - Ampir pangaruh naon waé dina jaringan naon waé anu ngagaduhan Facebook. Facebook sanés sumber utama pangaruh konsumén, tapi éta pasti mangrupikeun tambahan anu kuat pikeun arsenal influencer. Upami anjeun badé mayar pangirut aranjeunna bakal ngeposkeun eusi di sadaya saluran, kalebet Facebook. Kalayan seueur jinis eusi, platform ieu mangrupikeun alat olahtalatah anu saé. Salah sahiji conto ieu tiasa ditingali ku Sydney Leroux, saurang pamaén bal medali emas Olimpiade.

Sydney Leroux nganggo twitter sareng Facebook na pikeun ngamajukeun inuman olahraga Body Armor.

  • tatangkalan anggur - Viner populér (306K) Megan Cignoli lumayan dianggo pikeun sababaraha mérek di Vine, kalebet ngembangkeun pidéo Vine anu hiji ieu pikeun Warner's Bras. Numutkeun kana AdAge, aranjeunna ngamimitian kampanyeu #getcomfortable sareng nol pengikut sareng dipungkas kalayan ampir 5,000. Sakabéh tindakan sosial ngadeukeutan 500,000 suka, koméntar sareng revines, ngahontal kamungkinan 9.8 juta.

  • Blog - Dupi anjeun naros Douglas Karr ngeunaan Martech Zone's pangaruh? Éta janten tujuan sentral dina wéb pikeun para pemasar anu nalungtik atanapi mutuskeun kaputusan beuli platform pamasaran salajengna. Martech Zone ngagaduhan agénsi anu mekar di tukangeunana, DK New Media, Anu ngabantosan merek ageung sareng perusahaan téknologi pamasaran pikeun numuh pangsa pasarna. Aranjeunna ogé konsultasi ka investor ngeunaan kasempetan investasi, panilitian kalapa, jst. Dina halaman iklan, Doug wincikan halaman wéb sareng patalimarga sosial sareng nawiskeun cara anu gampang pikeun mérek pikeun ngahubungi.

Konsultan Téhnologi Marketing

  • Instagram: @Swope jauh ti influencer luhur di Instagram, tapi anjeunna tetep ngagem 250K nuturkeun anu hadé pisan. Kalayan jinis nomer sapertos mérek anjeun tiasa dikenal sareng nguntungkeun tina kampanye tayangan anu suksés pisan. @Swope gaduh seueur pesta anu langkung ngora, langkung rame nuturkeun iklan ieu ku Moet & Chandon ditempatan kalayan saé sareng nampi ampir 7.5K suka.

Kampanye Pangaruh Instagram Swope

Dimana anjeun mendakan Influencers?

Anjeun ayeuna terang pangaruhna aya di luar sareng mérek ngamangpaatkeunana, tapi anjeun terang kumaha carana? Anggap waé aya cara anu gampang sareng cara anu sesah. Cara anu sesah mangrupikeun padika anu munggaran dianggo dina industri, panilitian. Ieu biasana hartosna jam-waktos milarian, ngahubungi, ngayakinkeun, negosiasi, ngatur eusi, ngalaksanakeun, ngalacak sareng ngukur. Ieu tiasa janten luar biasa sareng biasana nyandak sababaraha urang damel fulltime kanggo ngalengkepan. Taroskeun ka PR, SEO, sosial atanapi agénsi pamasaran digital sanésna sareng aranjeunna bakal nyaritakeun kumaha waé waktos anu tiasa nganggo jinis pamasaran ieu.  

Balik 5 taun ka pengker perusahaan SEO anu kuring ngatur bakalan bakti ka 1 padamel pikeun milarian & ngahubungi blogger sareng anu sanés kanggo negosiasi, ngatur sareng ngalacak kampanye ... ngan ukur hiji klien! Jeff Foster, CEO tina Tomoson.

Kaluar tina hanjelu pikeun mendakan & ngahubungi influencer kalayan saé sareng tepat waktos, pasar influencer parantos mimiti kabentuk. Perusahaan ngawangun platform anu ngamungkinkeun:

  1. Influencers pikeun ngadaptar sareng pamer pengikut sosialna sareng pangunjung halaman wéb.
  2. Merek mésér pariwara anu disponsoran ku hiji klik tombol.

 

Platform pangaruh pang populerna nyaéta:

Tomoson

Tomoson ngamungkinkeun pikeun mérek ngirim eusi anu diperyogikeun sareng ngagaduhan blogger anu relevan pikeun artikel. Ieu ngahémat sababaraha dinten damel sareng ngabantosan mérek ngahususkeun panulis anu sampurna. Blogger anu berpengaruh sacara harfiah aya dina ujung jari merek di Tomoson.com Masing-masing ku profil nunjukkeun pameunteu pengikut anu hadé sareng pasar.

Parangkat Lunak Influencer Marketing

Aya ogé parangkat lunak di luar sana anu ngamungkinkeun para pemasar khusus mendakan jalma anu berpengaruh dina média sosial. Beda sareng pasar di luhur, blogger anu anjeun mendakan ngalangkungan parangkat lunak ieu sanés milih-milih. Jalma-jalma anu berpengaruh ieu henteu asup sorangan sareng nyarios enya kuring daék ngalakukeun tulisan anu disponsoran”$ 500. Sabalikna parangkat lunak ngorondang ngalangkungan wéb, milari nuturkeun anu luhur sareng patalimarga luhur. Sakali agrégat, ieu ngamungkinkeun mérek pikeun gampang mendakan & ngadeukeutan ka influencer ieu.

Milarian Tomoson

On Tomoson gampang pisan pikeun mendakan henteu ngan ukur blogger anu berpengaruh tapi blogger anu aya hubunganana, siap nyerat eusi anu pikaresepeun sareng tiasa dibagi pikeun produk anjeun.

Stratégi Marketing Influencer

Nalika anjeun mikirkeun stratégi, anjeun kedah mimiti mikirkeun mérek anjeun. Saha target demografi anjeun, sareng naon hobi aranjeunna? Saha anu anjeun badé ngahontal? Blogger Mommy anu resep karajinan sareng nyéépkeun waktos-dinten na nyepetkeun Pinterest? Wisatawan anggaran ageung anu nyetél milarian gambar Instagram anu saé? Atanapi mungkin mojang awéwé anu diajar naon waé anu paling saé sareng kulitna dina Youtube. Éta sadayana ngeunaan mérek sareng udagan. Influencers tiasa janten pilihan anu kuat dina pamasaran digital nalika dianggo leres sareng saé, inspirasi, lucu, atanapi kontén anu manpaat dikirimkeun ka target demografi anu leres.

Candak contona Marriott, Aranjeunna mendakan 8 blogger anu hébat pangaruh kalayan bantuan Inten PR, masihan aranjeunna kiridit hotél di Florida sareng ngantepkeun aranjeunna mikaresep naon anu aranjeunna pikahoyong numutkeun kapentingan nyalira. Saatos aranjeunna resep ngagali gratis aranjeunna angkat kana saluran masing-masing sareng ngawartoskeun ka dunya ngeunaan pangalaman anu luar biasa di unggal lokasi Florida Marriott na.

Nalika anjeun ngajual pangalaman (tinimbang produk) sapertos Marriott, aranjeunna langkung saé kanggo ngantep para influencer gaduh éta gratis sareng ngawartosan ka dunya ngeunaan éta. Ieu taktik anu hébat sareng palaksanaan anu raos pisan. TheOutReachMarketer ngalaporkeun hasil tina kampanye ieu sapertos:

  • Ngahasilkeun 39 tulisan blog
  • Digabungkeun tina 8 blogger ngahontal 1,043,400 pangunjung bulanan anu unik
  • nu #BloggingFL hashtag ngahontal ampir 8 juta pangiriman timeline Twitter
  • Ngaliwatan Facebook sareng Instagram, para blogger ngahontal ampir 30,000 jalma ngalangkungan pengikutna nyalira

Conto anu saé deui nyaéta nalika Wendy ngalungkeun deui, ngahubungi mommy sareng blogger fashion / style anu masihan masing-masing kupon ibun gratis. Tujuanana nya éta pikeun ngamajukeun yén ibun ayeuna aya dina kerucut waffle. Masing-masing blogger dipenta pikeun ngeposkeun kontén anu kalebet visual anu pikaresepeun dibarengan ku kenangan anu hadé anu dibawa deui ku ngararasakeun tiris Wendy. Wendy's ngoleksi ageung dina ieu kalayan eusi anu saé dibagikeun di saluruh média sosial.

Konci pikeun suksés nalika ngamangpaatkeun pamasaran influencer nyaéta terang mérek anjeun sareng target pasar anjeun di luar. Anjeun kedah terang karesep / karesep, hobi sareng karesepna. Pangaruh digital mangrupikeun panguat iklan. Anu paling penting dina hal ROI sareng jangkauan pesen nyaéta kualitas eusi, sareng arah promosi. Upami anjeun nyayogikeun eusi anu HEBAT sareng tujuanna dina bullseye anjeun pasti bakal ngetrok ka luar taman.

3 Komentar

  1. 1

    Abdi bogoh Tomoson! Kuring ngagunakeun éta sepanjang waktos pikeun kéngingkeun produk anu saé pikeun marios pikeun penggemar kuring sareng éta pangalaman anu saé. Kuring nembé réngsé ulasan kaping 29 pikeun aranjeunna.

  2. 2

    Kami hiji influencer on Tomoson sareng aranjeunna parantos saé damel. Kuring parantos seueur ulasan anu jujur ​​pikeun aranjeunna sareng henteu aya keluhan. Perusahaan anu damel sareng Tomoson parantos saé digarap ogé.

  3. 3

    Tulisan anu saé - Kuring parantos maénkeun sababaraha platform anu disebatkeun dina tulisan ogé Grouphigh (saé kanggo milarian blog anu berpengaruh). Pikiran ngeunaan cara anu paling saé pikeun milari influencer dina platform sapertos Snapchat atanapi bahkan Tumblr?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.